Medicine Hat College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Medicine Hat College (MHC) adalah awam, papan ditadbir, kolej komuniti menyeluruh disediakan untuk kawasan yang besar tenggara Alberta dan seterusnya. Dibuka sejak 1965, MHC adalah sebuah institusi moden, progresif pembelajaran. MHC menawarkan program dalam perniagaan, pendidikan, seni visual & berbayar, sains, kajian kesihatan dan teknologi. Kolej Medicine Hat mempunyai dua kampus, satu di bandar Hat Yai dan satu di bandar Brooks, 100 km dari Medicine Hat.

2173 pelajar sepenuh masa 1,449 pelajar separuh masa 52% perempuan 48% lelaki pelajar antarabangsa membentuk 9% daripada badan pelajar kami.

Selamat datang ke Medicine Hat College!

Terkenal dengan tumpuan kami kepada pelajar - dan sifat inovatif dan kerjasama kami - Kolej Medicine Hat dengan bangganya memberi perkhidmatan kepada lebih 8,000 pelajar setiap tahun. Kami komited kepada masyarakat tenggara Alberta, namun sedar akan peluang global, sama ada mencari untuk belajar dengan kami, rakan kongsi pada usaha baru atau idea atau gunakan kemudahan kami untuk membantu membuat sebahagian besar mesyuarat atau celebrations- anda, kami sedia anda.

MHC adalah ahli berbangga dengan Campus Alberta dan mengalu-alukan perkongsian memberi manfaat kepada pelajar dan masyarakat kita. Berkongsi idea-idea anda, berkongsi cerita anda dan berkongsi masa depan yang berjaya dengan kami.

Kolej Profil

Apa yang kami janji

Medicine Hat College menyediakan pendidikan yang menyediakan pelajar untuk melanjutkan pelajaran, kerjaya dan kehidupan. Rakyat kita bersemangat melepaskan potensi setiap pelajar- dari segi intelek, emosi, dan sosial. Melalui setiap pertemuan kita dengan pelajar- dan semua yang kita lakukan- kami mahu mengiktiraf dan menggalakkan potensi mereka sebagai pelajar, pekerja dan warga global.

Peluang untuk belajar

Ijazah dengan kerjasama universiti Alberta
pemindahan University membolehkan pelajar mula darjah sini
program sijil, diploma, dan ijazah gunaan untuk kerjaya dan pekerjaan
persediaan kolej
dagangan Apprenticeship
Meneruskan kajian untuk peningkatan kerjaya dan pengambilan
Konservatori Muzik dan Tarian
bahasa inggeris sebagai bahasa kedua
Kampus di Medicine Hat dan Brooks

Berinovasi dan mencipta

Pejabat Kami Inovasi dan Biasiswa (OIS) menyokong kajian yang dilakukan memberi faedah kepada pelajar, industri, masyarakat, dan seterusnya digunakan. Ini dilakukan dengan menawarkan kemudahan, latihan dan kepakaran kepada organisasi dalam penyelidikan dan membangunkan produk dan perkhidmatan mereka. Selain itu, kami secara aktif bekerjasama dengan perniagaan, lain-lain institusi pos-menengah, kerajaan, dan agensi-agensi bukan kerajaan mengenai pelbagai projek-projek inovatif.

Hubungi pejabat kami jika anda berminat untuk mengetahui di mana penyelidikan dan inovasi boleh membawa anda.

MHC Advantage

Terdapat banyak sebab mengapa MHC adalah tempat yang sesuai untuk pelajar antarabangsa.

MHC ialah Institusi Pengajian yang ditetapkan (DLI # O18795445892), dan semua program kredit akademik termasuk program Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik ditetapkan.

Selamat, persekitaran masyarakat intim yang membolehkan pelajar untuk beralih kepada budaya Kanada dan gaya pengajaran Amerika Utara Kompetitif yuran pengajian antarabangsa berbanding institusi lain di Alberta pilihan diploma banyak dan keluar diploma Ketersediaan pilihan transfer ke universiti untuk meneruskan siap ijazah Beberapa program ijazah yang ditawarkan di kampus dengan kerjasama universiti Alberta lain kepuasan pelajar yang tinggi berbanding dengan negara lain di Alberta Pelbagai perkhidmatan sokongan pelajar yang menyumbang kepada pembangunan akademik, sosial dan peribadi

MHC Support Services

akademik Menasihati Pusat Sumber akademik Pusat Pembelajaran Terbuka Persatuan & Peer Support Center pelajar Employment & Pusat Kerjaya Pelajar Pelajar Bantuan Kewangan Kaunseling peribadi Perkhidmatan kecacatan Perkhidmatan Perpustakaan dan Penulisan Specialist Akan Fit for Life Center College Daycare Pusat Pembangunan Usahawan

Perkhidmatan Pelajar Antarabangsa

Sokongan pra-tiba dan Menasihati Pick-up di Lapangan Terbang Hat Medicine atau Stesen Bus Greyhound Insuran kesihatan Bantuan Kecemasan 24 jam penempatan Homestay Maklumat perjalanan Membuka Akaun Bank Orientasi Pelajar Baru

Lokasi

Ubat Perubatan

Medicine Hat College

Alamat
Medicine Hat Campus
299 College Drive SE

T1A 3Y6 Ubat Perubatan, Alberta, Kanada
Telefon
+1 866-282-8394

Brooks

Alamat
Brooks Campus
200 Horticultural Station Road East

T1R 1E5 Brooks, Alberta, Kanada