Baca keterangan rasmi

KAMI NIMBUS

Nimbus School of Recording & Media ialah muzik dan media sekolah elit bertempat di Vancouver yang indah, BC, Kanada. Nimbus menawarkan saiz kecil kelas, bimbingan daripada pakar-pakar industri, latihan amali, dan 24/7 akses kepada studio profesional kami. Nimbus telah bersama-diasaskan oleh pengeluar muzik terkenal Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss) dan GGGarth Richardson (Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Biffy Clyro).

Semua kursus kami diajar oleh profesional industri semasa. Kami menawarkan program diploma dan sijil dalam: kejuruteraan audio, pengeluaran muzik, pengeluaran muzik elektronik, video, post pengeluaran & audio permainan, bunyi sebenar dan keusahawanan industri muzik. Nimbus membantu pelajar mencipta masa depan mereka dalam muzik dan media.

nimbstud

THE NIMBUS KELEBIHAN:

Hands-On Learning
Kami membina pelajaran kami di seluruh kerjaya yang fokus, hands-on pendekatan untuk pendidikan. Dengan saiz kelas kecil, anda belajar dengan melakukan kerja, bukan membaca mengenainya dalam buku teks. pelajar Audio & Video berlatih di studio sebenar dengan bahagian atas gear garisan, gear yang sama digunakan dalam studio profesional di seluruh dunia. pelajar perniagaan bekerja dengan artis sebenar, merancang dan menjalankan acara sebenar, dan bekerja untuk label rekod pelajar yang dikendalikan oleh kami.

Mentor & Rangkaian
fakulti Nimbus termasuk senarai mengesankan jurutera, pengeluar, pereka bunyi, dan pemimpin perniagaan (termasuk pemenang & calon Juno, dan emas & rekod platinum penerima). Anda akan mempunyai peluang untuk belajar daripada yang terbaik dalam industri. Sesetengah pelajar telah pun menerima kredit album profesional pertama mereka manakala di sekolah! pelajar Nimbus juga mendapat manfaat daripada daripada peluang rangkaian yang berterusan dengan profesional industri teratas melalui ceramah tetamu biasa. penceramah jemputan yang lalu telah melawat daripada: Nettwerk Records, Monstercat, Earthquaker Devices, Roland, Take Aim Media, SOCAN, The Feldman Agency, Universal Music Publishing, dan banyak lagi.

24/7 Pengalaman Praktikal
Nimbus dibuka 24/7 untuk pelajar kami. Dengan akses 24 jam ke studio kami, anda akan mempunyai semua masa yang anda perlukan untuk mendapatkan keyakinan dan pengalaman dengan kemahiran dan konsep yang anda belajar. Tidak kira di mana program yang anda ambil di Nimbus, apabila anda telah selesai masa anda di sini, anda kepala keluar ke dunia dengan jam banyak pengalaman industri praktikal.

World Class-Gear
Untuk menjadi seorang jurutera bertaraf dunia, juruvideo, atau pengeluar, anda perlu bekerja pada gear bertaraf dunia. Pada Nimbus, anda mendapatkan tangan anda pada tertinggi kualiti standard industri gear dan teknologi digital terkini. Ini termasuk tiga konsol menakjubkan SSL, Avid S6 dan permukaan kawalan S3, Slate Audio Raven MTX, dan yang terbaru Tools Pro HDX Systems. Apabila anda meninggalkan Nimbus anda akan dapat untuk berjalan ke mana-mana studio dan tahu setiap butang dan tombol.

kerjasama

Menjadi sebahagian daripada ekosistem Nimbus itu. Mendapat kemahiran interpersonal berharga melalui kelas psikologi kami direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran dengan contoh-contoh praktikal dari studio dan kehidupan industri untuk meningkatkan kesedaran diri anda, keyakinan, dan kemahiran hubungan. Anda juga akan membina resume anda melalui integrasi dengan rakan-rakan pelajar dari kursus dan program-program lain. Pada Nimbus, bekerjasama merentasi disiplin untuk mewujudkan projek profesional adalah hakikat kehidupan, sama seperti di dunia sebenar.

PELUANG
Melalui reputasi dan penglibatan kami dalam industri ini, kami sentiasa menerima peluang kepada alumni dan pelajar semasa. program penempatan aktif kami menerima lebih permintaan penempatan 200 pekerjaan pada tahun lepas sahaja! alumni kami telah pergi untuk melakukan sesuatu yang menakjubkan, termasuk memenangi Juno. sokongan kami untuk industri muzik berusaha untuk memperkukuhkan industri bahawa graduan kami pergi ke dalam.

JANJI KAMI KEPADA ANDA


Nimbus wujud untuk mengubah kehidupan melalui muzik. Kami berminat dengan muzik, mentor dan masyarakat. Kami menghargai kecemerlangan dan watak. Kami komited untuk mewujudkan semangat kekitaan tanpa mengira bangsa, jantina, orientasi atau agama untuk pelajar-pelajar kita, alumni, kakitangan dan masyarakat yang lebih besar. Kami menyediakan perkhidmatan pemindahan hands-on pengetahuan dan kemahiran hidup daripada profesional industri semasa.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Nimbus School of Recording & Media

... [+]

Dalam kursus ini inovatif, kami akan memberikan anda asas yang kukuh dalam rakaman studio, interpersonal, dan teknik pengeluaran sebelum menyelam ke dalam dunia pengeluaran muzik elektronik. Keputusan? Anda akan menjadi pengeluar yang serba boleh mampu cemerlang dalam mana-mana genre atau persekitaran.

Seperti semua kursus Nimbus, program ini diajar oleh profesional industri semasa dan anda akan mempunyai 24/7 akses kepada studio kami untuk mengamalkan semua yang anda belajar. Membina portfolio anda, dan mendapatkan kemahiran yang anda perlukan untuk menonjol dan berjaya dalam industri pengeluaran muzik elektronik yang menarik dan berdaya saing.

Sorotan program Menggunakan Avi... [-]
Kanada Vancouver
Sept. 2019
Sepenuh masa
12 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Nimbus School of Recording & Media

Bermula dari asas-asas pembalut kabel dan meletakkan mikrofon, kursus ini akan membawa anda secara mendalam ke dalam semua aspek kejuruteraan audio dan berasaskan studio ... [+]

Bermula dari asas-asas pembalut kabel dan meletakkan mikrofon, kursus ini akan membawa anda secara mendalam ke dalam semua aspek kejuruteraan audio dan berasaskan studio produksi muzik.

Dengan akses 24/7 studio dan bimbingan daripada pro industri, anda akan mempunyai peluang untuk mengembangkan kemahiran teknikal dan interpersonal anda melalui pembelajaran praktikal dalam studio sebenar, bekerja dengan artis sebenar dan band.

Ini adalah program yang paling komprehensif kami dalam pengeluaran studio muzik dan kejuruteraan. Setelah selesai program, anda akan yakin bekerja di mana-mana studio, di mana sahaja di dunia - atau bermula studio anda sendiri!

Potensi Kerjaya: Music Producer, Jurutera Rakaman, Studio Penolong Jurutera, Audio Editor, Jurutera Studio, Menguasai Engineer, Pengatur.... [-]

Kanada Vancouver
Sept. 2019
Sepenuh masa
16 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Nimbus School of Recording & Media

pelajar Nimbus Advanced Industri Muzik mendapat kemahiran up-to-the-minit dalam industri muzik kerana ia adalah hari ini. Pelajar program Advanced Industri Muzik akan mem ... [+]

pelajar Nimbus Advanced Industri Muzik mendapat kemahiran up-to-the-minit dalam industri muzik kerana ia adalah hari ini. Pelajar program Advanced Industri Muzik akan mempromosikan album dan mendapat sebenar, pengalaman praktikal, termasuk bagaimana untuk berjaya menjalankan dan menguruskan perniagaan media moden.

Mind 100 - Pengenalan kepada Industri Muzik & Keusahawanan menyediakan anda untuk kerjaya dalam industri muzik, sama ada sebagai seorang artis, pengeluar, juruvideo atau dalam kedudukan pengurusan. Anda akan belajar bagaimana industri muzik berfungsi, dan mendapat kemahiran keusahawanan untuk menjalankan perniagaan anda sendiri. Kursus ini memuncak dalam Pelan Pembangunan Kerjaya dengan input dan bimbingan daripada tenaga pengajar dari pelbagai disiplin. Matlamatnya adalah untuk memberikan anda satu pelan yang kukuh untuk anda dan kerjaya yang anda ingin dalam industri muzik. Anda akan mempunyai peluang untuk membentangkan pelan ini kepada profesional terkemuka dari industri muzik, memperoleh wawasan dan perspektif mereka tentang rancangan anda.... [-]

Kanada Vancouver
Sept. 2019
Sepenuh masa
8 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Nimbus School of Recording & Media

Sebagai pelajar video Nimbus, anda akan tenggelam dalam semua aspek pengeluaran video digital termasuk: bertulis, mengarahkan, pemilihan pelakon, lokasi pengakap, menghas ... [+]

Sama ada anda mahu untuk membuat video muzik, iklan, filem pendek atau filem siaran web secara langsung, kami akan memberikan anda kemahiran dan keyakinan yang anda perlukan untuk melangkah ke apa-apa peranan pengeluaran dan membuat kandungan video profesional untuk mana-mana medium.

Sebagai pelajar video Nimbus, anda akan tenggelam dalam semua aspek pengeluaran video digital termasuk: bertulis, mengarahkan, pemilihan pelakon, lokasi pengakap, menghasilkan, menembak, mengedit, lampu, dan mencampurkan audio. Plus, belajar selok-belok video live streaming dan siaran web!

Kami akan mengajar anda teknik-teknik pengeluaran video yang mantap dan baru, kemahiran up-to-the-minit perlu untuk meletakkan diri di barisan hadapan dalam landskap media yang sentiasa berubah.... [-]

Kanada Vancouver
Sept. 2019
Sepenuh masa
8 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

We Are More Than A School - We Are Nimbus - Nimbus School of Recording & Media

Nimbus School Of Recording & Media