Baca keterangan rasmi

Kerjaya yang Membuat Perbezaan

Pendidikan Kolej Pendidikan Awal Kanak-kanak Nova Scotia adalah persekitaran pendidikan nirlaba yang diawasi oleh Lembaga Pengarah. Di Kolej Pendidikan Awal Kanak-kanak Nova Scotia, kami berbangga untuk meletakkan asas untuk perkembangan peribadi dan profesional para pelajar kami.

NSCECE menawarkan program diploma dua tahun Pendidikan Awal Kanak-kanak (ECE) yang diasaskan dalam beberapa dekad penyelidikan dan praktik sesuai pembangunan. Pelajar yang mendaftar dalam program ini diperkenalkan kepada pelbagai kursus yang berurusan dengan anak-anak, keluarga dan profesion ECE dan akan memperoleh pengetahuan, amalan, dan kemahiran yang akan membangunkan harga diri yang tinggi, kebebasan, dan permulaan tanggungjawab sosial.

Tumpuan pengajian mereka akan mereka bentuk, melaksanakan dan menilai idea-idea kurikulum sesuai perkembangan dalam usaha untuk menyokong perkembangan dan perkembangan kanak-kanak dari usia ke 12 tahun. Program ini merangkumi 870 jam kelas dan 600 jam praktikum. Pelajar yang memerlukan fleksibiliti dalam jadual mereka boleh mendaftar dalam kursus waktu petang secara paruh waktu.

Graduan mendapati pekerjaan dalam pelbagai persekitaran, termasuk pusat penjagaan kanak-kanak, sekolah, hari rumah persendirian, sekolah nurseri, pusat pembangunan. Lebih 95% daripada siswazah NSCECE mencari pekerjaan ECE berikutan tamat pengajian.

Lulusan NSCECE tidak layak memohon permit kerja pasca siswazah selepas tamat pengajian. Lulusan antarabangsa kami boleh melalui aliran lain seperti Program Juruterbang Atlantik jika mereka mahu bekerja dan tinggal di Kanada.

Program ini boleh diambil secara sepenuh masa atau sambilan. Bantuan Kewangan boleh didapati.

118217_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Peksel

Sejarah

Pada tahun 1970, Pusat Kanak-kanak St. Joseph menubuhkan Program Atlantik Kanada yang pertama dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal. Program ini berkembang dari kursus tiga bulan ke program Diploma sepuluh bulan. Pada bulan Mei 1997, Pendidikan Sekolah Rendah Kanak-kanak St. Joseph menjadi entiti berasingan dari Pusat Kanak-kanak St. Joseph.

Pada tahun 2000, untuk memastikan bahawa Diploma diiktiraf merentasi sempadan wilayah, program ini diperluaskan kepada kursus dua tahun. Program Diploma dilesenkan oleh Jabatan Tenaga Buruh dan Pendidikan Lanjutan Nova Scotia dan diluluskan oleh Jabatan Pendidikan Nova Scotia dan Pembangunan Awal Kanak-kanak .

Pada tahun 2008, Kolej Pendidikan Awal Kanak-kanak St Joseph telah menukar namanya ke Nova Scotia College of Early Childhood Education (NSCECE).

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Nova Scotia College of Early Childhood Education (NSCECE)

NSCECE menyediakan diploma dua tahun dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak. Program ini boleh diambil secara sepenuh masa atau sambilan. Program Pengajian yang dikemas kini t ... [+]

5 Sebab untuk menyertai program ECE NSCECENSCECE mempunyai 50 tahun pengalaman latihan profesional pendidik awal kanak-kanak.Diploma NSCECE boleh membuka pintu untuk kerjaya yang memberi ganjaran di pusat penjagaan kanak-kanak, pusat sumber keluarga, program pra-utama di sekolah-sekolah awam, hari keluarga, dan sebagainya.Lebih 95% daripada graduan kami yang mencari pekerjaan ECE disewa setelah tamat pengajian.Kerana NSCECE adalah institusi yang dibiayai sendiri, tuisyen kurang daripada institusi lain.Graduan NSCECE boleh memindahkan 6.5 kredit ke Mount Saint Vincent University untuk mendapatkan Sarjana Muda Seni dalam Pengajian Anak dan Remaja.

PLUS: Program ini memenuhi garis panduan semasa untuk ECE di Kanada.... [-]

Kanada Halifax
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Early Childhood Education at NSCECE

Alamat
Halifax, Nova Scotia, Kanada