OsgoodePD - Osgoode Hall Law School - York University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai OsgoodePD

Osgoode Professional Development adalah pemimpin dunia dalam pembelajaran sepanjang hayat sekolah undang-undang. Sebahagian daripada Sekolah Undang-undang Hall Osgoode, salah satu sekolah undang-undang tertua dan terbaik di Kanada, kami menawarkan program kredit dan bukan kredit untuk pengacara, paralegal, profesional, dan firma dan organisasi Kanada dan antarabangsa.

Program Pendidikan Undang-undang yang Berterusan kami meliputi taklimat selama satu jam untuk persidangan dan kursus pendek yang diajar oleh peguam berlatih dan pelbagai pakar dalam bidang lain. Untuk kajian mendalam mengenai subjek undang-undang tertentu atau untuk mempertajam kemahiran anda, pertimbangkan satu program Sijil OsgoodePD untuk peguam atau profesional. Anda juga boleh menyesuaikan program kumpulan anda sendiri untuk menyampaikan latihan yang mendalam, praktikal yang diperlukan oleh pekerja atau pasukan anda.

Program akademik unggulan OsgoodePD termasuk gelaran LLM Profesional yang berasaskan kursus dengan 14 kepakaran yang berbeza yang diajar di kampus atau melalui pembelajaran jarak jauh oleh profesor pemenang, pengamal kanan, hakim dan penggubal undang-undang Osgoode. Undang-undang Perniagaan Antarabangsa LLM dan program LLM Undang-undang Awam Kanada direka khusus untuk peguam terlatih di peringkat antarabangsa. Jika ijazah bukan matlamat anda, anda boleh memilih dari pilihan kursus LLM yang ditawarkan setiap tahun sebagai kursus tunggal.

Kebanyakan kursus dan program kami ditawarkan di tempat dan melalui kemudahan pendidikan jarak jauh menggunakan penyiaran web dan video. OsgoodePD juga berbesar hati untuk menawarkan Program On Demand, pilihan kursus on-demand yang ditawarkan dan eksklusif yang ditawarkan pada bila-bila masa yang dibenarkan.

Tidak kira apa perjalanan pembelajaran anda, ia akan disokong oleh komitmen yang tidak berbelah bagi OsgoodePD kepada kualiti, kemudahan dan perkhidmatan pelanggan. Osgoode Professional Development beroperasi di tengah-tengah teras perniagaan Toronto di Jalan Yonge dan Dundas, beberapa langkah dari garis bawah tanah bandar, daerah kewangan dan pejabat kerajaan.

Pengiktirafan Orang Asal dan Wilayah Tradisional

Universiti York mengiktiraf bahawa banyak negara asal telah lama hubungan dengan wilayah di mana kampus kita terletak yang mendahului penubuhan Universiti York. Kami mengakui kehadiran kami di wilayah tradisional Mississippi Credit New, Huron-Wendat, Konfederasi Haudenosaunee dan Métis Nation of Ontario.

Buat Sejarah Bersama Kami

Osgoode telah membentuk masa depan pendidikan undang-undang sejak tahun 1889.

Sebagai sekolah undang-undang terbesar dan paling banyak di Kanada, Osgoode telah mendapat reputasi global untuk menarik pelajar berbakat dan fakulti terulung.

Kami menyediakan pemimpin hari esok melalui pelbagai kursus dan pendekatan yang inovatif yang tidak dapat ditandingi untuk pengajaran yang menggabungkan teori undang-undang dan pembelajaran pengalaman. Keghairahan kami untuk keterlibatan komuniti, pengalaman pelajar yang tidak tertandingi, perkhidmatan kepada masyarakat, pemikiran yang terkemuka, dan aksesibiliti dalam semua bentuknya adalah apa yang mentakrifkan nilai dan komitmen kami untuk memecahkan bidang baru dalam pendidikan undang-undang.

Buat masa depan anda dan jadikan sejarah dengan kami.

Kepimpinan kami

Inovasi dalam Pendidikan Undang-Undang

Inovasi adalah ciri utama kami. Membina asas kami yang sudah kukuh, kami sentiasa berusaha untuk membangunkan kursus, program dan inisiatif lain yang memupuk pendidikan undang-undang Osgoode yang unggul.

Membentuk Debat Awam

Para pemimpin pemikiran Osgoode menolak batas-batas dan memberi pengaruh dalam biasiswa akademik, pembuatan dasar nasional dan antarabangsa, perundangan domestik dan antarabangsa, pembaharuan undang-undang dan perdebatan awam.

Kepelbagaian dan Kemasukan

Osgoode adalah komuniti yang pelbagai dan menyokong yang mengambil serius tanggungjawab profesional dan etika untuk berkhidmat kepada orang ramai.

Keadilan dan Komuniti

Komponen penting komitmen Osgoode terhadap penglibatan komuniti menyokong akses kepada keadilan, sama ada melalui Keperluan Kepentingan Awam Osgoode (OPIR), 19 program klinikal dan intensif Osgoode, dan banyak sumbangan penyelidikan fakulti kami kepada akses ke lapangan keadilan.

Sejarah kita

Pada pembukaan Sekolah Undang-undang Dewan Osgoode pada tahun 1889, Principal William Reeve menyatakan harapannya: "... bahawa kita semua, baik guru dan pelajar, membengkokkan tenaga kita untuk membuat kejayaan sekolah undang-undang baru."

Selama lebih dari 125 tahun, misi Osgoode telah mengejar keunggulan dan keadilan akademik dan profesional melalui undang-undang. Kami telah membawa beberapa inovasi yang paling penting dalam pendidikan undang-undang Kanada. Lawati laman web Sejarah Osgoode untuk mengetahui lebih lanjut.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus » Lihat Law Sijil » Lihat Law LLM »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Program Bahasa Inggeris Lanjutan Intensif YUELI

Campus Sepenuh masa August 2019 Kanada Toronto

Jika anda sedang mencari program yang akan memberi anda kemahiran terminologi, bahasa dan tulisan undang-undang yang anda perlukan untuk berjaya dalam pengajian siswazah undang-undang atau dalam kerjaya profesional undang-undang anda di Kanada, program yang intensif di Institut Bahasa Inggeris York University dirancang dengan anda dalam fikiran. [+]

Gambaran Keseluruhan Program

Jika anda sedang mencari program yang akan memberi anda kemahiran terminologi, bahasa dan tulisan undang-undang yang anda perlukan untuk berjaya dalam pengajian siswazah undang-undang atau dalam kerjaya profesional undang-undang anda di Kanada, program yang intensif di Institut Bahasa Inggeris York University dirancang dengan anda dalam fikiran. Melalui program ini, anda akan:

tingkatkan skor 6.5 atau 7.0 IELTS atau skor bahasa setaraf anda dan kariakan bahasa undang-undang dalam sekelompok kecil, persekitaran yang tertumpu kepada undang-undangtatabahasa dan struktur yang sempurna dalam tulisan andabekerja dengan istilah undang-undang dan dokumen yang diperlukan untuk kajian LLM yang berjayamengamalkan kemahiran bercakap dan persembahan profesional andaSiapa Program ini?... [-]

Video

Options for Internationally Trained Lawyers

Contact

Alamat 1 Dundas Street West Suite 2602, P.O. Box 42 Toronto, Ontario M5G 1Z3
M5G 1Z3 Toronto, Ontario, Kanada
Website https://www.osgoode.yorku.ca/