Saskatchewan Polytechnic

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Saskatchewan Politeknik

Apakah Kelebihan Politeknik?

Saskatchewan Politeknik adalah ahli Politeknik Canada, perikatan 11, institusi pos-menengah industri responsif penyelidikan intensif. Kami menawarkan pelajar, pendidikan pekerjaan berfokuskan berkualiti tinggi dengan kekuatan berikut:

Kekuatan korban akademik Kekuatan dalam sambungan industri Kekuatan dalam penyelidikan gunaan

Sebagai seorang pelajar

Anda mendapat perhatian peribadi dan tangan-peluang pembelajaran. Anda memberi tumpuan kepada pembelajaran digunakan dan digunakan kemahiran penyelidikan. Anda akan bersedia untuk menyumbang di tempat kerja dengan kemahiran yang boleh dipasarkan.

Sebagai majikan

Program adalah berdasarkan kepada keperluan pasaran buruh. Kurikulum dibangunkan melalui perundingan dengan industri. perkongsian penyelidikan gunaan membantu majikan mengakses pembiayaan dan mencari penyelesaian kepada masalah dunia sebenar.

Sebagai pekerja yang

Anda adalah sebahagian daripada kumpulan yang pelbagai dan berbakat profesional di politeknik yang diiktiraf. Anda mendapat manfaat daripada dan menyumbang kepada kekuatan kita kepada korban akademik, sambungan industri dan penyelidikan gunaan.

Sebagai pembayar cukai

Saskatchewan Politeknik menyediakan latihan teknikal dan penyelesaian masalah digunakan yang mendorong pertumbuhan ekonomi di wilayah itu.

Fakta Ringkas mengenai Saskatchewan Politeknik

93% daripada grads Saskatchewan Politeknik ditinjau telah bekerja. Majikan suka grads Saskatchewan Politeknik - hampir 96% menyatakan mereka akan menyewa grad Saskatchewan Politeknik lagi. Saskatchewan Politeknik memberikan dari lebih daripada $ 2 juta pada anugerah pelajar setiap tahun. 96% daripada Saskatchewan Politeknik program Kadar grads kualiti sebagai puas sangat berpuas hati. Lebih 3,000 pelajar Saskatchewan Politeknik mengisytiharkan diri mereka sebagai mempunyai keturunan Orang Asli - yang lebih daripada mana-mana institusi pos-menengah lain di wilayah itu. Saskatchewan Politeknik menawarkan tiga cara untuk memohon dan anda boleh memulakan proses permohonan sekarang!

PENDAFTARAN

13.502 pendaftaran pelajar (beban equivalent1 penuh) 5561 Saskatoon 2868 Moose Jaw 2969 Regina 2104 Prince Albert

Aktiviti latihan

41% sijil / diploma asas / ijazah 16% perantisan 17% pendidikan asas 11% pendaftaran kursus kredit 12% pendidikan berterusan 2% pendaftaran kursus bukan kredit

program

program kredit - 177 Certificate2 - 99 Diploma - 50 Ijazah (sendi & berdiri sendiri) - 3 Post sijil Ijazah - 1 program perantisan - 24

Saskatchewan Politeknik berfungsi 27,000 pelajar berbeza melalui peluang pembelajaran digunakan di kampus di Moose Jaw, Prince Albert, Regina dan Saskatoon, dan melalui peluang pendidikan jarak jauh yang banyak. Program berkhidmat setiap sektor perkhidmatan ekonomi dan awam. Sebagai politeknik, organisasi menyediakan kedalaman pembelajaran yang sesuai kepada majikan dan keperluan pelajar, termasuk sijil, diploma dan program ijazah dan latihan perantisan. Saskatchewan Politeknik terlibat dalam penyelidikan gunaan, lukisan pada kepakaran fakulti untuk menyokong inovasi oleh majikan, dan menyediakan peluang untuk membangunkan kemahiran pemikiran kritikal pelajar.

Visi

Menjelang tahun 2020, kepakaran kami dalam pendidikan gunaan responsif dan penyelidikan yang memenuhi pelajar dan keperluan pasaran akan menjadikan kita diiktiraf di peringkat global sebagai politeknik pilihan utama di Kanada.

Kami mempunyai empat tema strategik yang membina tentang pembeza strategik kami, bertindak balas terhadap keperluan pelanggan kami dan membantu kami mencapai visi kami.

1 membuat kerjaya yang berjaya mungkin

Kami berada dalam perniagaan membantu kami pelanggan-pelajar dan majikan-berjaya. , Peluang pembelajaran sepanjang hayat yang fleksibel kami membolehkan pelajar dan graduan untuk menjaga kerjaya mereka dan menyokong pembangunan kemahiran lanjutan.

2 Memajukan kemakmuran ekonomi dan sosial

Sebagai sekolah hanya politeknik Saskatchewan, kami berada pada kedudukan yang unik untuk membuat sumbangan besar kepada kemakmuran ekonomi dan sosial di wilayah itu. Kami memajukan perkongsian strategik dan kerjasama dengan industri, institusi pendidikan yang lain dan kerajaan untuk memberi manfaat kepada pelanggan kami.

3 Mengejar kecemerlangan dalam kualiti program dan inovasi

Kami bekerja dengan majikan untuk menyelesaikan masalah, untuk tinggal semasa dengan keperluan industri dan meningkatkan peluang pembelajaran pelajar.

4 keberkesanan organisasi Leading

Kami memberikan program dan perkhidmatan dengan berkesan dan mampan. Kami menarik dan mengekalkan pekerja terbaik dan berkomunikasi secara berkesan di seluruh organisasi kami.

Misi

Untuk mendidik pelajar dan menyediakan graduan berkemahiran dan berjaya.

Respect

Kami mengambil berat tentang satu sama lain dan mengenai tempat kerja kita. Kami memupuk satu persekitaran terbuka dan inklusif yang merangkumi kepelbagaian budaya, warisan dan pendapat; kita belajar, bekerja dan menyokong antara satu sama lain sebagai satu pasukan.

Integriti

Kami komited untuk menjadi bertanggungjawab dan telus. Kita jujur ​​antara satu sama lain. Kami berpegang diri kita kepada standard yang tinggi tingkah laku beretika dan bertanggungjawab terhadap tindakan kita.

Kecemerlangan

Kami pergi atas dan di luar kebiasaan yang dijangka akan mencapai kecemerlangan dalam pengajaran kami, dalam program kami, dalam pembelajaran dan dalam perkhidmatan kami. Kami mencapai ini dengan mengekalkan standard yang tinggi, kecekapan kuat, perkongsian komited dan dengan menjadi responsif dan boleh diakses. Sustainability Kami bekerja, live dan belajar dengan cara yang sosial dan alam sekitar yang bertanggungjawab. Kami menyokong kesihatan, keselamatan dan kesejahteraan secara keseluruhan pelajar, pekerja dan rakan kongsi. Kami adalah penjaga teliti sumber kami dan terus mencari cara-cara keusahawanan dan kreatif untuk mengukuhkan dan meningkatkan organisasi kami. Pertimbangan ini mendasari semua tindakan kita, tingkah laku dan keputusan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Sijil Pascasiswazah » Lihat Sijil » Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Dalam Perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2017 Kanada Moose Jaw Prince Albert Saskatoon Regina + 3 lagi

program diploma perniagaan dua tahun kami ditawarkan sepenuh masa di Saskatchewan Politeknik di Moose Jaw. Tahun pertama menyediakan asas yang bulat dalam konsep perniagaan teras, termasuk perakaunan, kewangan, pengurusan, komputer, pemasaran, sumber manusia, insurans dan banyak lagi. Tahun kedua membolehkan anda pakar dalam salah satu bidang berikut kepakaran. Perhatikan bahawa dalam Tahun 1 - Semester 2, pelajar perlu mengambil salah satu sama ada ACCT 125 atau ACCT 225. [+]

program diploma perniagaan dua tahun kami ditawarkan sepenuh masa di Saskatchewan Politeknik di Moose Jaw. Tahun pertama menyediakan asas yang bulat dalam konsep perniagaan teras, termasuk perakaunan, kewangan, pengurusan, komputer, pemasaran, sumber manusia, insurans dan banyak lagi. Tahun kedua membolehkan anda pakar dalam salah satu bidang berikut kepakaran. Perhatikan bahawa dalam Tahun 1 - Semester 2, pelajar perlu mengambil salah satu sama ada ACCT 125 atau ACCT 225. Perakaunan Perakaunan adalah lebih daripada nombor, ia mengenai menjalankan audit, menjalankan perniagaan menganalisis dan menyampaikan maklumat kewangan supaya pengurus dan pelabur boleh membuat keputusan berdasarkan maklumat. Perakaunan sering dipanggil bahasa perniagaan. Jika anda mahu menjadi salah satu daripada orang-orang di meja apabila keputusan perniagaan kritikal dibuat, perakaunan perniagaan khusus Saskatchewan Politeknik akan merayu kepada anda. Anda akan belajar perakaunan kos, pengauditan, percukaian, kewangan, kaedah kuantitatif dan banyak lagi. Anda akan menggunakan teori kepada situasi dunia sebenar dalam simulasi perniagaan, kajian kes dan projek kumpulan. Anda akan menggunakan industri perisian standard dalam kursus-kursus anda. syarat-syarat kerja pendidikan koperasi pilihan adalah cara yang baik untuk menimba pengalaman berharga dan membuat sambungan industri - sementara mendapatkan wang. Anda boleh memohon untuk menggunakan diploma anda untuk kredit dalam program ijazah di Universiti Regina Paul Hill School of Business atau program ijazah dalam talian di Universiti Kanada Barat dan Husson University / Universiti Fredericton. Menggunakan kredit anda untuk memohon maju berdiri ke arah jawatan profesional dalam bidang perakaunan atau pengauditan. Profesion perakaunan Kanada sedang menjalani satu inisiatif penyatuan nasional, jadi, dengan persediaan yang betul, anda akan menjadi... [-]

Diploma Dalam Teknologi Kejuruteraan Komputer

Campus Sepenuh masa 76  September 2017 Kanada Moose Jaw Saskatoon Prince Albert Regina + 3 lagi

Jika anda terpesona dengan apa yang membuat komputer semak, kedua-dua di dalam (perkakasan) dan keluar (perisian), menjadi ahli teknologi kejuruteraan komputer mempunyai kemungkinan yang besar. Bekerja dalam peranan IT tradisional, masuk ke dalam aplikasi permainan dan web dan meneroka peluang yang semakin meningkat dalam keselamatan IT. Masa depan masih berterusan, dan kerjaya anda boleh pergi dalam pelbagai arah. [+]

Jika anda terpesona dengan apa yang membuat komputer semak, kedua-dua di dalam (perkakasan) dan keluar (perisian), menjadi ahli teknologi kejuruteraan komputer mempunyai kemungkinan yang besar. Bekerja dalam peranan IT tradisional, masuk ke dalam aplikasi permainan dan web dan meneroka peluang yang semakin meningkat dalam keselamatan IT. Masa depan masih berterusan, dan kerjaya anda boleh pergi dalam pelbagai arah. Program Teknologi Kejuruteraan Komputer adalah diploma tiga tahun yang ditawarkan sepenuh masa di Saskatchewan Polytechnic, kampus Moose Jaw. Anda akan mendapat pengalaman secara pembelajaran yang luar biasa selama lima semester pengajian bilik darjah dan tiga penggal kerja Pendidikan Koperasi. Saskatchewan Politeknik adalah unik dalam penekanan kami pada kedua-dua perkakasan dan perisian. Anda akan belajar bagaimana untuk: menganalisis, ujian dan reka bentuk analog dan litar digital reka bentuk, reka dan mengisi papan litar bercetak program komputer peribadi dan pengawal mikro menggunakan pelbagai bahasa pengaturcaraan reka bentuk dan ujian antara muka antara komputer dan peranti reka bentuk, memasang dan mentadbir rangkaian reka bentuk dan ujian pelbagai sistem penghantaran data digital memasang, mengkonfigurasi dan mengekalkan stesen kerja dan pelayan dalam pelbagai persekitaran sistem operasi Satu projek penyelidikan capstone memberi anda kesempatan untuk memohon apa yang anda telah belajar kepada pembangunan reka bentuk yang asal, dari konsep melalui prototaip. The Co-op Kelebihan Jangka Kerja syarat-syarat kerja koperasi dibayar, sehingga anda akan mendapatkan semasa anda belajar. Saskatchewan Politeknik mengatur wawancara anda; ia terpulang kepada anda untuk bersinar. Ia juga merupakan peluang untuk membangunkan penting "soft skills" dalam pekerjaan menemuramah, sikap profesional, komunikasi interpersonal dan banyak lagi. Diploma... [-]

Diploma Sistem Maklumat Perniagaan

Campus Sepenuh masa 64  September 2017 Kanada Moose Jaw Saskatoon Prince Albert Regina + 3 lagi

Teknologi maklumat, perisian perniagaan, mudah alih sistem platform-maklumat adalah mencipta semula cara kita melakukan perniagaan. orang dengan komputer celik dengan program dan pembangunan kemahiran adalah permintaan dalam dunia perniagaan. Apabila set kemahiran anda termasuk latihan dalam pembangunan penyelesaian perniagaan, anda seorang komoditi panas. [+]

Teknologi maklumat, perisian perniagaan, mudah alih sistem platform-maklumat adalah mencipta semula cara kita melakukan perniagaan. orang dengan komputer celik dengan program dan pembangunan kemahiran adalah permintaan dalam dunia perniagaan. Apabila set kemahiran anda termasuk latihan dalam pembangunan penyelesaian perniagaan, anda seorang komoditi panas. Sistem Maklumat Perniagaan (BIS) adalah program diploma yang ditawarkan sepenuh masa selama dua tahun di Saskatchewan Politeknik, Kampus Moose Jaw. Ia termasuk empat semester akademik dan enam bulan dibayar jangka kerja pendidikan koperasi mandatori. Program Sistem Maklumat Perniagaan bermula dengan asas yang kukuh dalam asas-asas perniagaan dengan memberi tumpuan kepada fungsi teknologi maklumat dan belajar bagaimana untuk menggunakan mereka untuk membangunkan penyelesaian perniagaan yang bermakna. Ini termasuk latihan dalam: bahasa pembangunan perisian (Studio.NET Visual, Java, COBOL); perkakasan komputer, sistem rangkaian dan operasi (Windows, Unix dan Linux); pengumpulan data, pemodelan dan pengurusan pangkalan data sistem (Oracle, SQL Server 2000); teknik mendapatkan semula pangkalan data dan bahasa pengaturcaraan (SQL, PLSQL, ADO.NET, JDBC); dan platform sasaran, termasuk pembangunan aplikasi Windows, pembangunan perisian rangkaian, pembangunan aplikasi web (XHTML, JavaScript, ASP, Java). Anda akan menggunakan teknologi terkini dalam pelayan, pengaturcaraan dan aplikasi mudah alih. Anda akan mempunyai peluang untuk membangunkan atau meningkatkan aplikasi pengeluaran sebenar, dan membina kemahiran hands-on dalam analisis sistem, kaedah reka bentuk dan pengurusan projek. Diploma ke Ijazah Graduan boleh memohon untuk memindahkan ke dalam program ijazah di Universiti Regina Paul Hill School of Business, Universiti Sains Komputer Jabatan Regina, University of Lethbridge dan Universiti Athabasca. Setiap tahun, Sistem Maklumat Perniagaan tuan rumah Rancangan popular, Program, Main permainan komputer... [-]

Diploma Teknologi Kejuruteraan Alam Sekitar

Campus Sepenuh masa 76  September 2017 Kanada Moose Jaw Saskatoon Prince Albert Regina + 3 lagi

ahli teknologi kejuruteraan alam sekitar adalah di barisan hadapan perlindungan alam sekitar. Anda memohon sains, ekologi dan kejuruteraan untuk mengurangkan kesan buruk aktiviti manusia ke atas alam semula jadi. [+]

ahli teknologi kejuruteraan alam sekitar adalah di barisan hadapan perlindungan alam sekitar. Anda memohon sains, ekologi dan kejuruteraan untuk mengurangkan kesan buruk aktiviti manusia ke atas alam semula jadi. Pada Saskatchewan Politeknik, anda akan belajar sains gunaan di belakang perlindungan alam sekitar. Apabila anda lulus, anda akan mempunyai kemahiran untuk bekerja dalam pemantauan pencemaran, audit alam sekitar, pengurusan alam sekitar, penilaian tapak dan pemulihan, pengurusan projek dan pengurusan sisa. Program Teknologi Kejuruteraan Environmental ialah diploma 27 bulan ditawarkan secara sepenuh masa di kampus Saskatchewan Politeknik Moose Jaw. Anda akan mengambil masa lima semester akademik dan mengambil bahagian dalam dua penggal kerja Pendidikan Koperasi berturut-turut. Kurikulum yang serba boleh termasuk: aplikasi komputer dan pemodelan ekologi, hidraulik dan kimia air kesan alam sekitar dan pengurangan pemantauan dan kawalan alam sekitar meteorologi dan pengumpulan data atmosfera dan analisis analisis tanah pengurusan sisa pepejal dan cecair ukur dan penggubalan masa pembelajaran anda adalah 60 peratus di dalam kelas dan 40 peratus di makmal, kem lapangan dan aktiviti dan projek. Anda akan membina kemahiran praktikal yang memastikan anda kerja siap pada tamat pengajian. The Co-op Kelebihan Jangka Kerja syarat-syarat kerja koperasi dibayar, sehingga anda akan mendapatkan semasa anda belajar. Saskatchewan Politeknik mengatur wawancara anda; ia terpulang kepada anda untuk bersinar. Ia juga merupakan peluang untuk membangunkan penting "soft skills" dalam pekerjaan menemuramah, sikap profesional, komunikasi interpersonal dan banyak lagi. Diploma ke Ijazah Gunakan diploma anda ke tangga ke ijazah sains gunaan di Lakeland College di Alberta, sains alam sekitar atau ijazah pengurusan alam sekitar di... [-]

Hotel Diploma Dan Pengurusan Restoran

Campus Sepenuh masa 70  September 2017 Kanada Saskatoon Moose Jaw Prince Albert Regina + 3 lagi

Jika anda sedang mencari kerjaya dalam bidang pengurusan, melihat kepada industri hospitaliti yang berkembang pesat. Terdapat peluang dalam hotel, restoran, pusat konvensyen, pusat peranginan, kasino, kelab persendirian, padang golf dan masyarakat persaraan. [+]

Jika anda sedang mencari kerjaya dalam bidang pengurusan, melihat kepada industri hospitaliti yang berkembang pesat. Terdapat peluang dalam hotel, restoran, pusat konvensyen, pusat peranginan, kasino, kelab persendirian, padang golf dan masyarakat persaraan. Anda akan memerlukan tenaga, semangat dan orang yang baik program Pengurusan Hotel dan Restoran kemahiran Saskatchewan Politeknik akan memberikan anda pengetahuan dan pengurusan industri kemahiran. Sertai rangkaian yang semakin meningkat alumni Saskatchewan Politeknik membuat tanda mereka dalam barisan kepimpinan. Hotel and Restaurant Management ialah program diploma dua tahun yang ditawarkan di Kampus Saskatchewan Politeknik Saskatoon, Idylwyld Dr. Anda akan membina kemahiran pengurusan utama yang anda boleh gunakan dalam mana-mana industri, tetapi anda akan memberi tumpuan kepada hotel dan restoran operasi dari bawah ke atas. Latihan anda akan merangkumi: perakaunan, sumber manusia, jualan dan pemasaran katering dan konvensyen pengurusan memasak dan penyediaan makanan perkhidmatan makanan dan minuman pejabat depan hotel dan pengemasan perancangan dan pengurusan restoran Dapatkan Memasak Sebagai penyelia atau pengurus, ia adalah penting bagi anda untuk mengetahui perkhidmatan makanan dari kedua-dua belah "rumah," itulah sebabnya Saskatchewan Politeknik memberikan anda latihan amali dalam penyediaan makanan asas dan memasak yang singkat. Industri Menyokong Anda industri hospitaliti Saskatchewan ini menyokong pelajar Saskatchewan Politeknik dengan menyediakan biasiswa, pensyarah jemputan dan pengalaman kerja. input industri memastikan pendidikan anda adalah relevan, seperti latihan pada sistem POS up-to-tarikh dan perisian pejabat depan (Opera) yang terkemuka. Pengalaman majikan Love Kerja Apabila anda lulus, anda sudah akan mempunyai enam minggu pengalaman kerja praktikal dalam pelbagai bidang industri hospitaliti termasuk pejabat depan, pengemasan dan kawasan-kawasan lain yang... [-]

Teknologi Diploma Kejuruteraan Awam

Campus Sepenuh masa 76  September 2017 Kanada Moose Jaw Saskatoon Prince Albert Regina + 3 lagi

Kejuruteraan Awam Technologies adalah program diploma tiga tahun yang ditawarkan sepenuh masa di Kampus Saskatchewan Politeknik Moose Jaw. Ia termasuk lima semester akademik dan dua empat bulan segi kerja Pendidikan Koperasi berturut-turut mandatori. [+]

Kejuruteraan Awam Technologies adalah program diploma tiga tahun yang ditawarkan sepenuh masa di Kampus Saskatchewan Politeknik Moose Jaw. Ia termasuk lima semester akademik dan dua empat bulan segi kerja Pendidikan Koperasi berturut-turut mandatori. Program ini menawarkan dua kawasan tumpuan. Pembinaan Awam dan Sumber Air. dua semester pertama adalah biasa untuk kedua-dua disiplin. Anda akan membina kemahiran dalam: Ukur aplikasi komputer dan pemodelan komunikasi Bahan analisis dan ujian prosedur dan protokol Hydraulics Pengurusan projek infrastruktur perbandaran Dalam semester tiga, empat dan lima, anda akan memberi tumpuan kepada kawasan pilihan anda. Dalam Pembinaan Awam, anda akan membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang serba boleh dalam: Geotechnical Engineering (penyiasatan tanah dan projek-projek kerja tanah, dan lain-lain) reka bentuk turapan Struktur (keluli, kayu, konkrit bertetulang) pengangkutan Dalam Sumber Air, pengajian akan memberi tumpuan kepada: Meteorologi dan hidrometri pengumpulan data dan analisis kimia air kejuruteraan sungai Hidrologi Pengurusan kawasan tadahan air bekalan air dan banjir dan kemarau pengurusan pengurusan kualiti air Penekanan kepada hands-on pembelajaran bermakna anda akan menghabiskan banyak masa anda dalam makmal dan tugasan lapangan. Anda akan mengambil bahagian dalam bidang dan kajian kem, tugasan praktikal, dan menjalankan penyelidikan gunaan dan projek-projek lain. The Co-op Kelebihan Jangka Kerja syarat-syarat kerja koperasi dibayar, sehingga anda akan mendapatkan semasa anda belajar. Saskatchewan Politeknik mengatur wawancara anda; ia terpulang kepada anda untuk bersinar. Ia juga merupakan peluang untuk membangunkan penting "soft skills" dalam pekerjaan menemuramah, sikap profesional, komunikasi interpersonal dan banyak lagi. Di peringkat kebangsaan Diiktiraf Kelayakan Lembaga Akreditasi Teknologi Kanada (CTAB) mengiktiraf program di peringkat Teknologis... [-]

Sijil Pascasiswazah

Sijil Lepasan Ijazah Dalam Pengurusan Perniagaan

Campus Sepenuh masa 30  September 2017 Kanada Moose Jaw Saskatoon Prince Albert Regina + 3 lagi

Pengurusan Perniagaan sijil lepasan ijazah adalah program lapan bulan yang menyediakan satu peluang yang unik untuk profesional yang ingin memajukan kerjaya mereka melalui pembangunan kepimpinan dan pengurusan pengetahuan dan kemahiran. Program ini akan menyediakan pelajar dengan ijazah sarjana muda yang sedia ada atau sarjana untuk mengambil alih peranan kepimpinan dan pengurusan dalam Saskatchewan dan perusahaan awam dan swasta Kanada. Pelajar akan membangunkan kemahiran dan pengetahuan dalam bidang pengurusan, perakaunan, pemasaran, kepimpinan, komunikasi perniagaan, dan amalan perniagaan silang budaya. [+]

Pengurusan Perniagaan sijil lepasan ijazah adalah program lapan bulan yang menyediakan satu peluang yang unik untuk profesional yang ingin memajukan kerjaya mereka melalui pembangunan kepimpinan dan pengurusan pengetahuan dan kemahiran. Program ini akan menyediakan pelajar dengan ijazah sarjana muda yang sedia ada atau sarjana untuk mengambil alih peranan kepimpinan dan pengurusan dalam Saskatchewan dan perusahaan awam dan swasta Kanada. Pelajar akan membangunkan kemahiran dan pengetahuan dalam bidang pengurusan, perakaunan, pemasaran, kepimpinan, komunikasi perniagaan, dan amalan perniagaan silang budaya. Anda akan menggunakan teori kepada situasi dunia sebenar dalam simulasi perniagaan, kajian kes dan projek kumpulan, dan menggunakan industri perisian standard dalam kursus-kursus anda. kombinasi anda kursus teras dan elektif akan menyediakan anda untuk perkembangan ke dalam peluang-peluang kerjaya yang memerlukan kemahiran kepimpinan dan pengurusan yang mantap. Pelajar yang sebelum ijazah dalam mata pelajaran bukan perniagaan mungkin ingin mengambil latihan perniagaan tambahan di Saskatchewan Politeknik. Graduan dari sijil lepasan ijazah Pengurusan Perniagaan mungkin layak untuk kelayakan lanjutan dalam perakuan perniagaan dan diploma program Saskatchewan Politeknik lain, termasuk latihan khusus dalam Sumber Manusia, Pemasaran, Perakaunan, Insurans, Perkhidmatan Kewangan dan Pentadbiran. Kerjaya anda Graduan dari program perniagaan Saskatchewan Politeknik mempunyai permintaan. Anda akan mencari peluang dalam pelbagai pekerjaan dan sektor termasuk jawatan sebagai penyelia pentadbiran, pentadbir umum, dan pengurus dalam sumber-sumber semula jadi, kesihatan, perkhidmatan, perdagangan, dan sektor pengangkutan. potensi Kerjaya Sumber Manusia Pentadbir $ 43,100 - $ 110,000 Pengurus Logistik $ 21,300 - $ 106,500 Penyelia Pentadbiran $ 27,600 - $ 66,200 Syarat Kemasukan Ijazah Sarjana Muda yang diberikan dalam mana-mana disiplin daripada... [-]

Sijil

Perniagaan Sijil

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan 32  September 2017 Kanada Moose Jaw Prince Albert Saskatoon Regina + 4 lagi

Perniagaan merangkumi pelbagai disiplin. Peluang yang banyak, tetapi anda perlu memahami konsep, prinsip dan istilah perakaunan, ekonomi, pemasaran dan banyak lagi. program sijil Perniagaan Saskatchewan Politeknik ini memberi anda asas yang kukuh ini. [+]

Perniagaan merangkumi pelbagai disiplin. Peluang yang banyak, tetapi anda perlu memahami konsep, prinsip dan istilah perakaunan, ekonomi, pemasaran dan banyak lagi. program sijil Perniagaan Saskatchewan Politeknik ini memberi anda asas yang kukuh ini. Ia mengambil inisiatif peribadi untuk berjaya dalam dunia perniagaan; permulaan diri sentiasa dalam permintaan. Anda juga akan memerlukan kemahiran organisasi dan orang yang baik, keupayaan untuk berfikir pada kaki anda dan kesediaan untuk menyahut cabaran kepimpinan. Program sijil Perniagaan satu tahun menyediakan anda untuk pelbagai jawatan peringkat kemasukan. Ia ditawarkan sepenuh masa di Saskatchewan Politeknik Moose Jaw, Prince Albert dan kampus Saskatoon. Anda juga boleh mengambil kursus-kursus melalui Pendidikan Lanjutan. Jika anda mengambil kursus melalui Continuing Education, anda tidak perlu untuk memohon kemasukan atau memenuhi keperluan. Sebaik sahaja anda telah berjaya melengkapkan semua kursus dalam program ini, hanya memohon untuk bergraduat. Program ini menyediakan satu asas perniagaan yang sempurna. Anda akan belajar konsep perniagaan teras, termasuk perakaunan, kewangan, pengurusan, komputer, pemasaran, sumber manusia, insurans dan banyak lagi. Job-Sedia di Pengijazahan Anda kelas Saskatchewan Politeknik mencerminkan persekitaran perniagaan. pakaian perniagaan dijangka. Anda akan bekerja secara individu dan pasukan. Anda akan bertukar persahabatan kelas ke dalam rangkaian profesional. Anda akan belajar dengan melakukan. Ini bermakna, sebagai contoh, bahawa anda akan belajar mengenai Microsoft Office dengan menggunakannya di dalam kelas, kira-kira komunikasi perniagaan dengan menulis laporan dan mengenai pemasaran dengan membangunkan pelan pemasaran. 1 Tahun ke Diploma Program sijil Perniagaan generalist memberikan anda kemahiran yang anda perlukan untuk melompat ke dalam tenaga kerja. Anda juga mempunyai pilihan untuk mengambil satu... [-]

Sijil Pekerja Sokongan Kecacatan

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan 36  September 2017 Kanada Saskatoon Moose Jaw Prince Albert Regina + 4 lagi

Adakah anda suka bekerja dengan orang? Adakah anda percaya setiap orang mempunyai hak untuk menjalani kehidupan dengan sepenuhnya? program Upaya Pekerja Sokongan Saskatchewan Politeknik menawarkan latihan yang anda perlukan untuk menjadi seorang pekerja khidmat masyarakat, pekerja hidup sokongan, pembantu pendidikan atau pengayaan kehidupan pekerja. [+]

Adakah anda suka bekerja dengan orang? Adakah anda percaya setiap orang mempunyai hak untuk menjalani kehidupan dengan sepenuhnya? program Upaya Pekerja Sokongan Saskatchewan Politeknik menawarkan latihan yang anda perlukan untuk menjadi seorang pekerja khidmat masyarakat, pekerja hidup sokongan, pembantu pendidikan atau pengayaan kehidupan pekerja. Pekerja sokongan kecacatan diamanahkan dengan penjagaan peribadi asas peserta daripada semua peringkat umur dalam tetapan kediaman dan vokasional. Anda akan memerlukan kemahiran komunikasi yang kukuh, pendekatan yang masuk akal untuk penyelesaian masalah, pemahaman intuitif tingkah laku manusia dan personaliti yang stabil. Kecacatan Pekerja Support ialah program sijil selama setahun yang ditawarkan di kampus Saskatchewan Politeknik Saskatoon. Ia juga ditawarkan melalui jarak dan / atau pendidikan yang berterusan. Belajar daripada pengajar yang berpengalaman bagaimana untuk menyediakan belas kasihan, penjagaan hormat untuk individu dengan keperluan mencabar dan keadaan melumpuhkan. Anda akan mengembangkan pengetahuan dan kemahiran praktikal dalam: kemahiran penjagaan asas sokongan tingkah laku dan pencegahan krisis perkhidmatan sokongan kecacatan exceptionalities dan pertumbuhan dan pembangunan manusia interpersonal, kemahiran profesional dan pekerjaan perancangan orang yang berpusatkan kualiti penambahbaikan kehidupan Meningkatkan Kehidupan Sebagai pekerja sokongan hilang upaya, anda akan bekerja dengan orang-orang dari semua peringkat umur yang berbeza-beza dan tahap kebolehan. Program ini bukan sahaja menyediakan kemahiran praktikal yang anda perlukan, ia juga menyediakan asas pengetahuan yang luas. Anda akan mempunyai alat yang anda perlukan untuk meningkatkan kehidupan individu, di samping membina kerjaya yang memberi ganjaran untuk diri sendiri. PENGALAMAN PRAKTIKAL Pengalaman praktikal adalah satu bahagian penting dalam program anda. Anda akan mendapat pengalaman membantu individu secara langsung dalam dua practicums... [-]

Telekomunikasi Sijil Rangkaian Juruteknik

Campus Sepenuh masa 45  September 2017 Kanada Regina Moose Jaw Saskatoon Prince Albert + 3 lagi

Program Telekomunikasi Rangkaian Juruteknik adalah program sijil 45 minggu intensif ditawarkan sepenuh masa di kampus Saskatchewan Politeknik Regina. Ia menyediakan latihan praktikal dan analitikal dalam telekomunikasi dan rangkaian asas komputer. Program ini menekankan praktikal, hands-on latihan dengan peralatan yang sama anda mungkin untuk digunakan dalam kerjaya anda. [+]

Program Telekomunikasi Rangkaian Juruteknik adalah program sijil 45 minggu intensif ditawarkan sepenuh masa di kampus Saskatchewan Politeknik Regina. Ia menyediakan latihan praktikal dan analitikal dalam telekomunikasi dan rangkaian asas komputer. Program ini menekankan praktikal, hands-on latihan dengan peralatan yang sama anda mungkin untuk digunakan dalam kerjaya anda. Lebih tiga semester, anda akan belajar bagaimana untuk selamat memasang, menyelenggara, menyelesaikan masalah dan membaiki pelbagai peralatan telekomunikasi dan kabel komputer rangkaian. Anda akan belajar tentang pelbagai jenis medium pengangkutan dan protokol yang berkaitan dengan teknologi state-of-the-art semasa seperti gentian optik dan komunikasi tanpa wayar. Program nasional Bertauliah Majlis Kanada Juruteknik dan Technologists '(CCTT) Teknologi Akreditasi Lembaga Kanada (CTAB) mengiktiraf program di peringkat juruteknik. Pelajar juga akan mendapat pengiktirafan antarabangsa apabila selesai CFOT dan CPCT persijilan dari Fiber Optic Association Inc. Kerjaya anda Sebagai industri telekomunikasi terus berkembang dan berkembang, permintaan untuk juruteknik tetap kukuh. Siswazah dari program ini boleh mendapat pekerjaan dalam: sistem telekomunikasi reka bentuk, pembinaan dan pemasangan; komputer pemasangan sistem rangkaian; komunikasi satelit pemasangan peralatan dan pembaikan; dan gentian optik splicing dan pemasangan dan banyak lagi. potensi Kerjaya Fibre Optics Installation and Repair $ 43,700 - $ 74,900 Telekomunikasi Trunking dan Menghidupkan Juruteknik $ 43,700 - $ 74,900 Regional TV Kabel Juruteknik $ 27,800 - $ 69,600 Syarat Kemasukan Gred 12 dengan sekurang-kurangnya 60% di Tempat Kerja dan Apprenticeship Math 30 atau Asas Matematik 20 atau Pre-Calculus 20 Keperluan bahasa Inggeris Kemasukan khas Pemohon yang tidak memiliki kelayakan akademik untuk program yang boleh diberi pertimbangan jika bukti kejayaan berkemungkinan boleh... [-]

Video

What is a polytechnic?

Saskatchewan Polytechnic - Locations

Saskatchewan Polytechnic - Library