Stenberg College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Stenberg College percaya bahawa memaksimumkan kejayaan pelajar melibatkan setiap aspek kolej dan setiap kedudukan (bukan hanya pengajar) dari Pemasaran dan Kemasukan, Penerimaan, Penasihat Program, dan Perkhidmatan Kewangan, kepada Pengajar, Perkhidmatan Pelajar, Perkhidmatan Alumni, Kemudahan dan IT. Stenberg College menyediakan pelbagai perkhidmatan dan program yang memudahkan kejayaan pelajar dalam program pengajian mereka, laluan kerjaya yang mereka pilih, dan dalam kehidupan peribadi dan masyarakat mereka. Kami berhasrat untuk menerajui peningkatan berterusan dalam memahami keperluan pelajar dan membangunkan sumber, dasar, prosedur, aktiviti dan acara, organisasi, dan sebagainya untuk memaksimumkan penglibatan dan kejayaan pelajar.

Cerita kita

  • Stenberg College pada asalnya ditubuhkan pada tahun 1990 oleh Mary Jane Stenberg.
  • Pada tahun 2003, The Education Company Inc. (TEC) memperoleh Stenberg College .

TEC telah ditubuhkan oleh kumpulan pendidik berpengalaman yang mengasaskan dan mengendalikan Pusat Pengimejan Digital dan Bunyi (CDIS) dari 1979 hingga 2003. Sebagai tambahan kepada Stenberg College , TEC menguruskan beberapa institusi pendidikan lain di seluruh Kanada termasuk Pusat Seni dan Teknologi.

  • Stenberg membuka kampus utama kami di Surrey pada tahun 2004.

Terletak hanya beberapa langkah dari transit, kemudahan kemudahan canggih kami bilik darjah dan makmal simulasi.

  • Pada tahun 2006, Stenberg melancarkan program Kejururawatan Psikiatrik kami; program penghantaran gabungan yang pertama seumpamanya di British Columbia.

Pada bulan April 2008, program itu telah menerbitkan kelas graduan pertama yang terdiri daripada 28 graduan yang berjaya. Setiap graduan ini mengikuti peperiksaan pendaftaran mereka (di pelbagai daerah di sekitar wilayah itu) dan kohort mencapai kadar lulus 100%.

  • Pada tahun 2010, Stenberg membuka kampus satelit Pendidikan Awal Kanak-kanak di Surrey.

Terletak di pusat penjagaan kanak-kanak, bilik darjah luar ini membolehkan para pelajar ECE peluang untuk melihat teori dalam amalan.

  • Pada tahun 2011 program Diploma Teknologi Kardiologi Stenberg berkembang secara nasional dengan laman web makmal pertama di Alberta.
  • Pada 2014 kampus utama Stenberg di Surrey menambah sayap baru dengan empat makmal Penjagaan Kesihatan baru.

Digunakan oleh Kejururawatan Praktikal, Pembantu Makmal Perubatan, Pakar Pembekalan dan Penolong Pembantu Penjagaan Kesihatan, bilik-bilik ini mempunyai anak patung simulasi, peralatan penjagaan kesihatan dan juga makmal optik.

  • Pada 2016 Stenberg membuka kampus satelit Vernon dan Castlegar.

Kampus-kampus ini melatih Pembantu Penjagaan Kesihatan dan membolehkan para pelajar menyelesaikan pengajian dan praktikum mereka di komuniti rumah mereka.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Sijil » Lihat Diploma » Lihat Health Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Pembantu Pendidikan

Campus September 2019 Kanada Surrey

Adakah anda suka bekerja dengan kanak-kanak? Adakah anda mahukan kerjaya yang bermanfaat untuk membantu individu yang menghadapi cabaran mencapai potensi penuh mereka? Pertimbangkan kerjaya sebagai Pembantu Pendidikan. [+]

Mengenai

Adakah anda suka bekerja dengan kanak-kanak? Adakah anda mahukan kerjaya yang bermanfaat untuk membantu individu yang menghadapi cabaran mencapai potensi penuh mereka? Pertimbangkan kerjaya sebagai Pembantu Pendidikan.

[-]

Pengkhususan Diploma Perniagaan Perniagaan

Campus September 2019 Kanada Surrey

Diploma Perniagaan dengan Pengkhususan Pemasaran bertujuan untuk menyediakan anda untuk pelbagai kerjaya dalam perniagaan dan pengurusan dengan menyediakan kemahiran dan pengetahuan praktikal. Anda akan membangunkan asas yang kukuh dalam komunikasi perniagaan (bertulis dan lisan), matematik perniagaan, dan jualan dan pemasaran. Di samping itu, program ini akan mengukuhkan kemahiran interpersonal anda untuk membantu anda mengintegrasikan dengan lancar di tempat kerja yang pelbagai. Anda juga akan menerima pensijilan yang berkaitan dengan industri berikut: WHMIS, FoodSafe, Mengurus Interaksi Hina, dan Pencegahan Keganasan BC. [+]

Mengenai

Diploma Perniagaan dengan Pengkhususan Pemasaran bertujuan untuk menyediakan anda untuk pelbagai kerjaya dalam perniagaan dan pengurusan dengan menyediakan kemahiran dan pengetahuan praktikal. Anda akan membangunkan asas yang kukuh dalam komunikasi perniagaan (bertulis dan lisan), matematik perniagaan, dan jualan dan pemasaran. Di samping itu, program ini akan mengukuhkan kemahiran interpersonal anda untuk membantu anda mengintegrasikan dengan lancar di tempat kerja yang pelbagai. Anda juga akan menerima pensijilan yang berkaitan dengan industri berikut: WHMIS, FoodSafe, Mengurus Interaksi Hina, dan Pencegahan Keganasan BC.

[-]

Post-Basic Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Campus September 2019 Kanada Surrey

Stenberg College menawarkan Program Kanak-kanak Post-Basic Infant Kanak-kanak dan Program Pendidik Awal Kanak-Kanak Keperluan Khas (Diploma Dwi) kepada mereka yang telah menamatkan program peringkat asas (Sijil) Pendidikan Awal Kanak-kanak. Program ECE Post-Basic adalah 28 minggu dan penuh masa. [+]

Mengenai

Stenberg College menawarkan Program Kanak-kanak Post-Basic Infant Kanak-kanak dan Program Pendidik Awal Kanak-Kanak Keperluan Khas (Diploma Dwi) kepada mereka yang telah menamatkan program peringkat asas (Sijil) Pendidikan Awal Kanak-kanak. Program ECE Post-Basic adalah 28 minggu dan penuh masa.

[-]

Therapist Kaunseling

Campus September 2019 Kanada Surrey

Jika anda sedang mencari kerjaya yang bermanfaat dalam kaunseling atau melanjutkan perkembangan peribadi anda, maka Program Diploma Terapi Kaunseling akan memberi anda batu loncatan untuk membantu orang lain mengatasi cabaran, mencapai matlamat mereka, dan memperbaiki kehidupan mereka. Anda akan belajar untuk mendekati dan menyelesaikan situasi kehidupan sebenar, penjagaan diri yang betul, membuat keputusan etika, mengukuhkan hubungan, dan kemahiran lembut yang lain. [+]

Mengenai

Jika anda mencari kerjaya yang bermanfaat dalam kaunseling atau melanjutkan perkembangan peribadi anda, maka Program Diploma Terapi Kaunseling akan memberi anda batu loncatan untuk membantu orang lain mengatasi cabaran, mencapai matlamat mereka, dan memperbaiki kehidupan mereka. Anda akan belajar untuk mendekati dan menyelesaikan situasi kehidupan sebenar, penjagaan diri yang betul, membuat keputusan etika, mengukuhkan hubungan, dan kemahiran lembut yang lain.

[-]

Sijil

Pembantu Penjagaan Kesihatan untuk Pelajar ESL

Campus September 2019 Kanada Surrey

Sebagai Pembantu Penjagaan Kesihatan, anda memberi sokongan kepada individu yang lebih tua dan membantu mereka mengekalkan tahap kemerdekaan sambil mengurangkan kesakitan mereka dan meningkatkan kualiti hidup mereka. Graduan bersedia untuk bekerja di Kemudahan Penjagaan Lanjutan dan Perantaraan, Agensi Sokongan Laman Utama, Penjagaan Dewasa Dewasa, dan tempat tinggal Assisted Living. Walaupun majoriti graduan program memberikan penjagaan kepada orang tua, program kami menyediakan anda untuk menjaga orang dewasa dengan pelbagai keadaan kesihatan yang kronik. [+]

Mengenai

Sebagai Pembantu Penjagaan Kesihatan, anda memberi sokongan kepada individu yang lebih tua dan membantu mereka mengekalkan tahap kemerdekaan sambil mengurangkan kesakitan mereka dan meningkatkan kualiti hidup mereka. Graduan bersedia untuk bekerja di Kemudahan Penjagaan Lanjutan dan Perantaraan, Agensi Sokongan Laman Utama, Penjagaan Dewasa Dewasa, dan tempat tinggal Assisted Living. Walaupun majoriti graduan program memberikan penjagaan kepada orang tua, program kami menyediakan anda untuk menjaga orang dewasa dengan pelbagai keadaan kesihatan yang kronik.

[-]

Pembelajaran awal kanak-kanak

Campus September 2019 Kanada Surrey

Pendidikan Kanak-kanak Awal adalah profesion yang sangat menggembirakan. Terdapat permintaan yang besar di seluruh British Columbia untuk Pendidik Awal Kanak-kanak yang layak dan berdedikasi yang dapat menyediakan penjagaan dan pendidikan yang unggul untuk kanak-kanak dari usia kelahiran hingga sekolah. [+]

Mengenai

Pendidikan Kanak-kanak Awal adalah profesion yang sangat menggembirakan. Terdapat permintaan yang besar di seluruh British Columbia untuk Pendidik Awal Kanak-kanak yang layak dan berdedikasi yang dapat menyediakan penjagaan dan pendidikan yang unggul untuk kanak-kanak dari usia kelahiran hingga sekolah.

[-]

Contact

Alamat 102 Avenue,13450
V3T 5X3 Surrey, British Columbia, Kanada