Baca keterangan rasmi

Roh HUFS: Beacon Era Global

Hankuk University Of Foreign Studies ditubuhkan pada tahun 1954 untuk menghasilkan individu berbakat yang dapat memajukan lagi pemodenan Korea dan penyebab kedamaian dunia. Berdasarkan pemahaman yang tulus dan cinta yang mendalam kepada rakyat Korea dan umat manusia, semangat berdikari HUFS telah membantu Korea mewujudkan kehadiran besar di dunia, mengatasi kesulitan kebangsaan dari Perang Korea.

HUFS akan terus bekerja untuk damai untuk semua manusia melalui pencarian yang berterusan untuk kebenaran dan mewujudkan budaya baru. Ini terutama akan menumpukan semua sumbernya untuk memupuk orang berbakat untuk Korea di dunia dan untuk dunia di Korea.

Falsafah Pendidikan

Diilhamkan oleh idea demokrasi yang bebas, HUFS menggalakkan perkembangan keperibadian pelajar dan membina watak kepimpinan mereka untuk menjadikan mereka orang yang berkebolehan yang boleh menyumbang kepada pembangunan Korea dan dunia.

Dalam proses itu, ia tidak pernah menyimpang dari semangat pengasasnya "kebenaran, kedamaian, dan ciptaan." HUFS juga bergerak untuk menubuhkan kemerdekaannya sebagai sekolah swasta sementara tidak pernah kehilangan sifatnya sebagai institusi pendidikan awam.

Di samping itu, HUFS berusaha membezakan dirinya dari institusi pengajian tinggi lain dan mengekalkan kecemerlangannya, seperti yang ditunjukkan dalam nama sekolahnya.

Roh pengasas

Kebenaran: Kebenaran yang membimbing kehidupan kita seperti suar di cakrawala Kita menumpukan hidup kita untuk mencari kebenaran dan memperkuat asas semua pengajian akademik dengan terang kebenaran, memperluaskan pengetahuan dan pengalaman kita tentang diri kita dan dunia.

Perdamaian: Hubungan yang saling menguntungkan antara individu, antara negara, dan antara manusia dan alamiah HUFS ditujukan untuk pertukaran akademik dan budaya dengan kumpulan etnik lain dan mereka yang menegakkan ideologi lain untuk membuka jalan bagi dialog dan persetujuan umat manusia, sehingga akhirnya manusia sejahtera boleh hidup bersama dan makmur

Penciptaan: Promosi budaya Korea untuk memperkaya dunia Diasaskan berdasarkan cinta negara, HUFS mempromosikan budaya Korea untuk memperkaya dunia dalam era keterbukaan dan meletakkan asas bagi penciptaan budaya baru yang sesuai untuk globalisasi.

Falsafah Pendidikan

HUFS memperoleh falsafah pendidikannya daripada semangat moto sekolah, Kebenaran, Keamanan, dan Kreativiti . Pelajar digalakkan untuk merangkul cita-cita demokrasi liberal dan memupuk semangat keperibadian dan kepimpinan untuk memberi sumbangan kepada pengayaan dan kemakmuran negara dan dunia secara keseluruhan.

Objektif HUFS

HUFS menanam warganya dengan perspektif global dan profesional kreatif yang akan memimpin perpaduan kebudayaan dunia pada masa akan datang. Pelajar dididik dalam seni liberal yang merangkumi kemanusiaan serta sains sosial dan semulajadi untuk membina asas pengetahuan yang kukuh.

Selain itu, pelajar dilatih dalam satu atau lebih bahasa asing, satu ciri utama dan keutamaan di HUFS. Ditambah pula dengan latihan bahasa adalah kajian geopolitik, ekonomi, masyarakat dan budaya serantau di berbagai belahan dunia, untuk memupuk warganegara sejati di dunia.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Hankuk University Of Foreign Studies

Sesi Musim Panas Antarabangsa di Korea ... [+]

** 2018 Jadual ISS: 19 Julai ~ 17 Ogos

Sesi Musim Panas Antarabangsa di Korea

Pelajar antarabangsa boleh meningkatkan kemahiran bahasa Korea mereka melalui kelas bahasa ISS, dan pelajar Korea domestik mempunyai peluang untuk meningkatkan kecekapan bahasa Inggeris mereka dengan belajar di persekitaran antarabangsa di mana semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris.ISS menyediakan pelajar dengan kurikulum yang dirancang dengan cermat dan kursus itu diajar oleh beberapa cendekiawan yang paling menonjol dalam bidang Kajian Korea, yang kebanyakannya dijemput dari universiti luar negara berprestij untuk mengajar untuk sesi musim panas. Fakulti dan pelajar bersama-sama mewujudkan suasana kosmopolitan yang kondusif untuk pemahaman yang mendalam mengenai masyarakat Korea.... [-]

Korea Selatan Seoul
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 - 5 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
107 Imun-ro, Dongdaemun-gu, Seoul, Korea
02450 Seoul, Seoul, Korea Selatan
Alamat
Global Campus 81, Oedae-ro, Mohyeon-eup, Cheoin-gu, Yongin-si,
17035 Gwangju-si, Gyeonggi-do, Korea Selatan