Riga Aeronautical Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Program televisyen "Rancangan Penerbangan" mengenai Riga Aeronautical Institute (24.05.2013)

Persidangan CAO " Latihan pakar penerbangan - teknologi moden dan trend pembangunan " (19.07. 2012)
Jubli RAI - 70 Tahun (21.07.2012)

Lawatan di Riga Aeronautical Institute

Riga Aeronautical Institute (RAI) adalah salah satu institusi pendidikan tertua di Latvia yang mempunyai pengalaman dan tradisi tradisi latihan pakar dalam bidang penerbangan dan pengangkutan.

RAI, yang ditubuhkan pada tahun 1942 sebagai sekolah latihan pakar penerbangan, dari tahun 1989 adalah institusi pendidikan tinggi dengan pengalaman kerja bertahun-tahun yang berjaya di pasaran antarabangsa perkhidmatan pendidikan.

RAI hari ini ialah:

  • Institusi pendidikan tinggi yang terakreditasi tanpa henti Mempromosikan pengangkutan dan profesion ekonomi.
  • Kaedah pengajaran moden.
  • Kakitangan akademik yang berkelayakan.
  • Kerjasama dengan institusi pendidikan dan pusat latihan khusus di lapangan.
  • Latihan bersama para kadet Nacionāla Aizsardzības Akadēmija.
  • Cawangan di Latgale: Daugavpils, Rezekne.
  • Rangkaian unit penasihat serantau.
  • Kemungkinan untuk memperoleh diploma negara Republik Latvia yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Persekutuan Rusia.
  • Pengajaran yang sangat maju dan asas metodis dan bahan serta teknikal.
  • Penuh dengan pelbagai kehidupan kampus.

Kami pasti - kami pergi satu cara

Riga Aeronautical Institute (RAI) adalah institusi pengajian tinggi yang mempunyai pengalaman dan tradisi yang kaya dalam bidang penyediaan pakar dalam bidang pengangkutan seperti pengangkutan udara, laut dan jalan raya. Pelajar mempunyai kemungkinan besar penerokaan ekonomi perusahaan dalam bidang yang sepadan, pengurusan perusahaan dan juga penerokaan pengangkutan udara dan menerima kemahiran perintis. Kira-kira 1500 pelajar belajar di RAI termasuk cabang institut di Rezekne dan Daugavpils. Kecuali pelajar Latvia, pelajar dari Lithuania, Georgia, Kazakhstan, Moldova, Persekutuan Rusia dan Armenia belajar di RAI. Dalam tempoh kewujudannya, RAI telah menyediakan lebih daripada 35000 pakar kelayakan yang berbeza.


Saya berdikari dan kestabilan RAI membolehkan institut kami bekerja dengan perspektif. Program pendidikan tinggi dan kursus pendidikan profesional dilesenkan dan diakreditasi./>


T o memenuhi permintaan ekonomi dunia dan korespondensi pendapat masyarakat kakitangan institusi pengajian tinggi secara berterusan bekerja pada peningkatan program pendidikan yang sedia ada dan pembangunan yang baru. Pangkalan pendidikan sedia ada yang terletak di tanah institut diisi semula dengan bangunan baru dengan makmal, perpustakaan dan asrama rasmi. Premis yang lengkap untuk memberi pelajaran, pelajaran praktikal dan seminar, kafe, pusat perubatan, pusat kecergasan dan kolam renang terletak di bangunan lama./>


RAI mewakili satu contoh kerjasama antarabangsa yang berjaya. Dalam bidang kejuruteraan sains dan pendidikan yang berbeza bekerja sama bukan sahaja dengan institusi pengajian tinggi Latvia, tetapi juga dengan Institut Kemanusiaan-Ekonomi Moscow, Institut North Dakota (USA), Akademi Penerbangan Antarabangsa PANAM, pusat latihan pakar penerbangan Lufthansa, St. Petersburg State University penerbangan awam dan lain-lain./>


Pheres aktiviti aktiviti pakar yang dilatih oleh kami secara simbolik diterangkan oleh dunia logik RAI - bumi yang diliputi oleh sayap burung, yang menunjukkan bahawa pelajar seperti burung laluan terbang ke institut, menerima pengetahuan dan pengalaman dan meninggalkan kerja mereka tempat di Latvia dan negara-negara lain di Eropah, Asia dan Amerika. Logotip RAI adalah cap dagang yang diiktiraf di peringkat antarabangsa./>

Kemudahan RAI

Kemudahan pendahuluan, reka bentuk dan kelengkapan moden bilik darjah, perpustakaan, penambahbaikan kesihatan dan pusat perubatan sesuai dengan kehendak piawaian Eropah mewujudkan persekitaran perniagaan yang baru, suasana suasana dan keselesaan seperti yang ditandai oleh Lembaga Akreditasi.

AT Simulators Latihan Pengawal

Menyediakan latihan praktikal pelajar dan pakar ATC dan MSP.

Perpustakaan

Di sini anda boleh mendapatkan kesusasteraan yang diperlukan, bekerja di komputer, menghantar faks, e-mel, menggunakan Internet, membuat salinan fotokopi. Waktu pejabat: Hari kerja 8: 45-17: 30.

Untuk Jabatan Extramural: Isnin dan Sabtu - 8: 45-19: 30

Selasa - Jumaat - 8:45 - 17:30

Ahad - 8:45 hingga 16:00


Pusat Komputer/>

Terdapat Sumber Latihan Commputer khas Jam kerja: Rabu pada 5 petang.


Bilik Belajar Bahasa Inggeris/>

Kami menjemput anda ke kursus Bahasa Inggeris 2 kali seminggu.


Bilik mesyuarat/>

Ini adalah tempat pengalihan mesyuarat Senat, pemerintahan kendiri pelajar, pertemuan dengan tetamu asing.

Bilik persidangan

Sejarah RAI tercermin dalam pameran muzium.

Mesyuarat pemegang saham tahunan, upacara tamat pengajian, mesyuarat diadakan di bilik ini.


Makmal Fizik, Elektronik/>

Kami menjemput anda untuk kursus dalam pembaikan set TV moden dan perakam pita video.

Lokasi

Riga

Alamat
9 Mezkalna Street
LV-1048 Riga, Latvia