Baca keterangan rasmi

Dar Loughat adalah pusat bahasa profesional di Maghribi yang menyediakan kursus intensif di semua peringkat Standard Bahasa Arab Moden dan Bahasa Arab Magellan sepanjang tahun.


Diasaskan pada tahun 2004 di tengah-tengah kota Tetouan di utara Maghribi, Dar Loughat telah menubuhkan reputasi yang kuat dan dihormati dengan pesat sebagai pusat lintas budaya di dunia Arab. Apa yang telah membantu kami mempunyai permulaan yang hebat:/>


Lokasi Kami/>

Terletak betul-betul di pusat bandar Tetouan, yang telah diisytiharkan Warisan Budaya Dunia oleh UNESCO, kami menawarkan pelajar kami yang terbaik di Maghribi. Semasa belajar Bahasa Arab di Tetouan, para pelajar dapat menikmati pantai yang sangat baik di bandar, Rif Mountains malar hijau, dan Madinah yang berusia lima abad.


Kualiti kami/>

Ahli Forum Pendidikan Luar Negara, Dar Loughat secara konsisten telah memberikan perkhidmatan pendidikan yang berkualiti tinggi. Di Dar Loughat, para pelajar mendapat manfaat daripada kelas bersaiz kecil antara tiga dan lapan pelajar dan pelbagai lawatan dan aktiviti sosial dan budaya yang membolehkan mereka untuk memanfaatkan pengalaman antarabangsa mereka.


Guru-guru kami/>

Kursus bahasa kami diberikan oleh guru-guru yang bersemangat, berbilang bahasa, berkelayakan dan berpengalaman, khusus untuk mengajar bahasa Arab kepada penutur bukan asli.


Suasana Antarabangsa kami/>

Kami mengalu-alukan badan pelajar yang sangat pelbagai dan antarabangsa sepanjang tahun, mewujudkan persekitaran pembelajaran yang menarik, merangsang dan sangat pelbagai budaya.


Program Sosial kami/>

Melalui pelbagai aktiviti peralihan dan pertukaran bahasa, kami menyediakan hubungan harian pelajar dengan kehidupan Maghribi, membolehkan mereka memperluaskan perbendaharaan kata mereka, memperbaiki prestasi bahasa mereka dan lebih memahami budaya tempatan.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Dar Loughat cross-cultural language center

Bergantung kepada minat pelajar, CMA boleh diajar dengan menggunakan skrip bahasa Arab atau Latin, walaupun yang pertama sangat disarankan untuk menjadikan kehidupan lebi ... [+]

CMA atau "darija" adalah dialek yang paling banyak digunakan di Maghribi.

Walaupun kebanyakan kata-kata CMA mencari akar mereka dalam MSA, sebahagian daripada leksikal dipinjam dari bahasa Sepanyol, Perancis, dan Berber.

Bergantung kepada minat pelajar, CMA boleh diajar dengan menggunakan skrip bahasa Arab atau Latin, walaupun yang pertama sangat disarankan untuk menjadikan kehidupan lebih mudah untuk tugas harian seperti membaca tanda-tanda dan mendapatkan sekitar.

Seperti program MSA, program ini terdiri daripada tiga peringkat pengajian.

*** Kami telah menyesuaikan bahan-bahan kami untuk melayani aspek fungsi dialek dalam interaksi sehari-hari dengan Maghribi dan bukannya aspek strukturnya./>... [-]

Maghribi Tetouan
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Dar Loughat cross-cultural language center

Program MSA kami disesuaikan untuk memenuhi keperluan semua pelajar yang berminat untuk belajar atau meningkatkan Standard Arabic. Ia memberikan mereka pengetahuan dan la ... [+]

Juga dikenali sebagai "al-fus'haa", MSA adalah bahasa yang digunakan di seluruh dunia Arab untuk fungsi khusus, iaitu arahan, media elektronik dan cetak dan situasi formal.

Walaupun ia tidak digunakan untuk komunikasi interpersonal di mana-mana negara yang berbahasa Arab, belajar MSA sebelum mana-mana dialek serantau dan tempatan yang berbeza yang berbeza-beza dari daerah ke kawasan memberikan pelajar dua kelebihan.

Pertama, asas yang baik dalam MSA memudahkan pemerolehan dialek mana-mana pelajar mungkin ingin belajar nanti. Kedua, tidak seperti dialek tempatan, MSA mudah dipahami di mana saja di dunia Arab.

Program MSA kami disesuaikan untuk memenuhi keperluan semua pelajar yang berminat untuk belajar atau meningkatkan Standard Arabic. Ia memberikan mereka pengetahuan dan latihan yang diperlukan untuk memperoleh pemahaman yang lengkap dan jelas tentang sistem bahasa Arab.... [-]

Maghribi Tetouan
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu