Erican College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Erican Adalah ahli Erican Education Group, penyedia pendidikan komprehensif yang memenangi anugerah. Sejak penubuhannya pada tahun 1990, Erican Education Group telah membantu lebih daripada 200,000 pelajar untuk mendapatkan kelayakan tinggi, bahasa atau kemahiran hidup. Hari ini, Erican College menawarkan pelbagai program pengajian tinggi untuk memenuhi permintaan dunia perniagaan yang kompetitif moden. Program kami menghasilkan graduan yang dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk menjadikannya wajar dan penting oleh majikan industri masing-masing.

FAKTA CEPAT

  • Ditubuhkan pada tahun 1990
  • Terletak di Pusat Bandaraya Kuala Lumpur
  • Kolej Bersertifikat ISO 9002
  • Pengasas adalah Presiden Persatuan Penjenamaan Malaysia
  • 6 Program Akademik utama
  • Lebih daripada 20,000 pelajar siswazah
  • Dengan pelajar antarabangsa dari lebih dari 35 buah negara
  • Lebih 30 pusat di seluruh Malaysia
  • Book of Records Malaysia sebagai "Kelas Engish Terbesar"
Erican

VISI & MISI

Visi

Kami berhasrat untuk menjadi sebuah institusi diiktiraf di peringkat antarabangsa di Malaysia dan rantau ini.

Misi

Misi kami di kolej ini adalah untuk menyediakan pendidikan akademik yang lebih tinggi yang membezakan gaya pembelajaran pelajar yang unik. Memupuk pemikiran bebas dan menggalakkan pembinaan watak yang membolehkan mereka menyumbang kepada komuniti mereka dengan cara yang bermakna dan positif.

TOP 10 KEPUTUSAN MENGENAI ERICAN COLLEGE ADALAH PILIHAN KANAN UNTUK ANDA

1. Kualiti Pendidikan

Kurikulum kami adalah terkini dan didorong oleh industri. Kami tidak semata-mata membekalkan pelajar kami dengan pengetahuan asas bidang pilihan mereka; Kami juga memberikan kelebihan kepada rakan-rakan mereka dengan mendedahkan mereka kepada pengalaman praktikal dalam industri masing-masing.

2. Pelbagai program

Kami menawarkan pilihan diploma dan ijazah yang komprehensif dengan jurusan seni, perniagaan, kejuruteraan, teknologi maklumat, reka bentuk, perakaunan, komunikasi, psikologi, dan pelancongan. Program-program ini semua ditujukan kepada pelajar-pelajar pengantin lelaki untuk jawatan peringkat tinggi, memastikan bahawa siswazah kami dilengkapi dengan pengetahuan untuk menjadikan minat mereka dalam perdagangan.

3. Pensyarah Profesional

Semua pensyarah kami dipilih berdasarkan kriteria ketat. Bukan sahaja mereka mestilah mempunyai kelayakan yang relevan, mereka juga mesti memiliki pengalaman industri yang mendalam serta pendedahan tangan kepada perkara yang mereka ajar.

4. Kejayaan Kejurulatihan

Kami adalah satu-satunya kolej di Malaysia yang menawarkan pendidikan tinggi bertema kejayaan. Semua kursus kami termasuk program Kejayaan Erican 2 tahun yang diwujudkan, yang direka oleh Usahawan & Pendidikan Pendidikan yang terkenal, Datuk Eric Chong. Pelajar kami bukan sahaja menguasai kemahiran yang diperlukan untuk bidang pilihan mereka; Mereka dibentuk untuk berjaya dalam kehidupan.

5. Ikon Bintang yang disemat

Setiap bulan, para pelajar kami dapat bertemu dengan orang yang sangat cemerlang dan dekat - kami memanggil Ikon Kejayaan 'Erican' ini. Ikon Kejayaan ini mewakili beberapa orang yang paling berjaya di Asia hari ini; Mereka termasuk pemimpin korporat, pereka, artis, dan sebagainya. Kami percaya tiada apa yang boleh menjadi lebih kuat daripada mempunyai pelajar kami belajar dari yang terbaik.

6. Latihan Kepimpinan

Untuk memastikan pelajar memahami dan mengamalkan kualiti kepimpinan yang kukuh, mereka dikehendaki menghadiri kem kepimpinan yang intensif wajib sebagai sebahagian daripada program induksi kami. Melalui perkongsian intim, permainan memancing dan aktiviti luar yang mencabar, kami berusaha untuk membawa pemimpin yang benar dalam setiap pelajar kami.

7. Lokasi Berprestij

Kampus kami terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur. Terletak betul-betul bersebelahan dengan Menara Berkembar KLCC yang terkenal di dunia, kami dikelilingi oleh kedutaan serta ibu pejabat korporat syarikat multinasional. Pelajar kami akan mendapati diri mereka dibekalkan dengan akses yang banyak kepada hubungan korporat dan antarabangsa.

8. Kampus yang lengkap

Kampus bandar kami adalah moden dan serba lengkap. Kemudahan kami termasuk perpustakaan, makmal komputer, makmal multimedia, pusat sumber, makmal bahasa, ruang tamu pelajar, bilik rekreasi, bilik fotografi, bilik penyiaran, makmal komunikasi massa, ruang bahan, galeri, bilik kaunseling, ruang tamu pelajar, pusat pembelajaran, pelancongan Bilik mock-up, dan banyak lagi.

9. Bantuan Kewangan

Pelajar kami boleh memohon semua bentuk bantuan kewangan termasuk PTPTN, pinjaman pelajaran, pengeluaran KWSP, untuk menamakan beberapa orang. Biasiswa penuh dan separa juga boleh didapati untuk pelajar yang cemerlang atau yang memerlukan.

10. Institusi Pemenang Anugerah

Erican telah menerima pelbagai anugerah dan pengiktirafan dari kedua-dua kerajaan Malaysia serta agensi-agensi anugerah berprestij kerana sumbangan cemerlangnya yang berterusan ke bidang pendidikan. Anugerah dan pengiktirafan ini termasuk Tanda Kebangsaan Jenama Malaysia, Anugerah Golden Bull dan Anugerah Pengiktirafan PKS, untuk menamakan beberapa.

This school offers programs in:
  • English

Program-program
Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree:

Video

Welcome to Erican College

Live Your Dreams with Erican College

Contact

Alamat Block C, First Floor, Megan Avenue II No 12 Jalan Yap Kwan Seng
50450 Kuala Lumpur, مليسيا
Website http://college.erican.edu.my/en/
Telefon +6(03)21610625