KAGC College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ABOUT KAGC

KAGC College telah ditubuhkan sejak tahun 2006 dan telah dianggap sebagai perintis dan salah satu institusi yang lebih tinggi-pembelajaran utama di kursus alam tertumpu di Malaysia, yang didaftarkan di bawah Akta Institusi Pendidikan Tinggi Malaysia 1996.

Berpandukan aspirasi kami untuk menjadi sebuah universiti global kecemerlangan pendidikan, kita membentuk graduan kita untuk menjadi profesional yang didorong oleh, semasa menyediakan mereka untuk menjadi juara hijau dalam arena industri kreatif antarabangsa.

Terletak di tengah-tengah pusat bandar Kuala Lumpur, KAGC menawarkan pelbagai kursus berorientasikan hijau daripada sijil kepada program ijazah pembelajaran dalam bidang bahasa Inggeris, Pengurusan Teknologi Hijau Pelancongan, Makanan dan Operasi Perkhidmatan Minuman, Penyediaan Makanan dan Pengeluaran, Bangunan Hijau, , Pengurusan Teknologi Agro, Komunikasi Mudah Alih, Pengurusan Perniagaan, Hospitaliti & Pengurusan Pelancongan dan Perniagaan Antarabangsa.

WHY KAGC

Di sini, di KAGC, kami mempunyai kemudahan untuk menampung keperluan para pelajar kita di samping memastikan bahawa mereka akan mempunyai pendidikan yang menyeluruh dan pengalaman pendidikan tinggi memenuhi. perpustakaan kami dipenuhi dengan yang terbaik bahan-bahan kajian seperti ensiklopedia, kertas penyelidikan dan majalah. Perpustakaan ini juga dilengkapi dengan komputer riba dan jalur lebar berkelajuan tinggi untuk membolehkan pelajar melakukan penyelidikan mereka sendiri dan kajian di dalam kawasan kolej.

Dengan permintaan global menuju ke arah kemampanan, kami percaya graduan KAGC boleh meneruskan kerjaya dalam industri pembinaan hijau, mengikat diri mereka dengan seni bina dan kejuruteraan syarikat, perundingan bangunan hijau, syarikat-syarikat pembinaan bangunan, serta syarikat-syarikat pengurusan projek dalam perbandaran, wilayah, kerajaan persekutuan atau entiti swasta berkenaan dengan perkembangan mampan.

program diploma diiktiraf kami berhasrat untuk membuat profesional hijau anda, bersama-sama dengan komitmen KAGC untuk memupuk masyarakat juara hijau untuk anda untuk berjaya dalam kedua-dua kehidupan anda dan juga kerjaya anda.

  • Pada KAGC, bersedia untuk melibatkan diri ke dalam masyarakat hijau kami seperti Habitat for Humanity.
  • Belajar melalui pengalaman hands-on dengan Pembelajaran Terlibat di dalam dan di luar sempadan bilik darjah dalam program seperti projek Ecotech Inovatif, khidmat masyarakat dan pengalaman lawatan sambil biasa.
  • Akademik Future-Fokus kami menawarkan pelbagai negeri-of-the-art peralatan makmal untuk melengkapkan pelajar dengan perlu up-to-date kemahiran serta program latihan untuk membiarkan membolehkan mereka mempunyai tangan yang sebenar di laluan kerjaya.
  • KAGC menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar di luar negara di negara-negara seperti Australia, Kanada, United Kingdom, New Zealand dan Singapura untuk meluaskan lagi pengalaman pendidikan mereka dari Perspektif duniawi.
  • Pelajar Malaysia boleh memohon PTPTN (Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional) untuk memohon program sepenuh masa di KAGC.

VISION

Pada KAGC, kita membayangkan diri kita untuk menjadi universiti utama dunia di negara membangun untuk mewujudkan juara hijau berpotensi seperti anda seperti motto kami, "Jadilah Green, Jimat Bumi." Kami berusaha untuk mengisi keperluan semasa bagi profesional hijau bertaraf dunia melalui pembangunan modal insan yang mencukupi. Kami berusaha untuk kecemerlangan dalam pendidikan yang berkualiti di samping memenuhi pelajar-pelajar kita perlu ke arah era baru hijau.

KAGC adalah sebuah kolej milik persendirian dengan kursus-kursus yang diluluskan oleh Agensi Kelayakan Malaysia dan Kementerian Malaysia Pengajian Tinggi.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Sijil » Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Dalam Bangunan Hijau

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur

[+]

Modul Kursus

Mata pelajaran berikut boleh dijadikan daripada apa yang anda akan belajar dalam kursus ini.

perniagaan inggeris Penyelidikan dan kes Metodologi Building Services dan Kelestarian Pengurusan projek Khidmat Masyarakat Career Pathway Syarat Kemasukan [-]

Diploma Dalam Bidang Hospitaliti & Pelancongan Pengurusan

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur

Diploma dalam program Hospitality & Tourism Management adalah memanfaatkan peluang pembelajaran yang unik dalam disiplin gabungan hospitaliti, pelancongan dan pengurusan. Pelajar yang mengikuti program ini akan didedahkan dalam kedua-dua industri hospitaliti dan pelancongan, dan juga kepada negeri-of-the-art teknologi yang digunakan dalam bidang ekonomi, pengurusan dan pemasaran. [+]

Diploma dalam program Hospitality & Tourism Management adalah memanfaatkan peluang pembelajaran yang unik dalam disiplin gabungan hospitaliti, pelancongan dan pengurusan. Pelajar yang mengikuti program ini akan didedahkan dalam kedua-dua industri hospitaliti dan pelancongan, dan juga kepada negeri-of-the-art teknologi yang digunakan dalam bidang ekonomi, pengurusan dan pemasaran.

Dengan melengkapkan kursus ini pelajar akan dapat:

Biasakan dengan prinsip-prinsip yang perlu standard pengurusan dan perkhidmatan. Belajar dan mengamalkan pelbagai jawatan berkaitan dalam restoran, hotel, pusat peranginan, taman tema dan dapur. Modul Kursus

Mata pelajaran berikut boleh dijadikan daripada apa yang anda akan belajar dalam kursus ini. ... [-]


Diploma in Business Management

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur

[+]

Kelakuan Organisasi Pengurusan Strategik Pemasaran antarabangsa Career Pathway usahawan perniagaan Bank Eksekutif Penyelidik pasaran [-]

Diploma in Green Technology Management

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur

[+]

Modul Kursus

Mata pelajaran berikut boleh dijadikan daripada apa yang anda akan belajar dalam kursus ini.

perniagaan inggeris Pengurusan Kualiti Prinsip Pengurusan Penyelidikan dan kes Metodologi Kemahiran Profesional Kalkulus Asas Dasar Awam Geotechnology dan Bumi bencana Sistem Maklumat Pengurusan Alam Sekitar Korporat Tenaga, Alam Sekitar dan Masyarakat Kelakuan Pengguna Pengenalan kepada Teknologi Bangunan Khidmat Masyarakat Latihan industri Career Pathway Syarat Kemasukan [-]

Diploma in Mobile Communication

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur

[+]

Dengan melengkapkan kursus ini pelajar akan dapat:

Modul Kursus

Mata pelajaran berikut boleh dijadikan daripada apa yang anda akan belajar dalam kursus ini.

perniagaan inggeris Matematik Kejuruteraan Teknik Pengaturcaraan Matematik Kejuruteraan 2 Forensik komputer Multimedia Kejuruteraan perisian Isyarat dan Sistem Manusia Interaksi Komputer Pengenalan kepada Keusahawanan Repairing Teknik Telefon Broadband & ATM Network Khidmat Masyarakat Latihan industri Career Pathway

Pegawai Penyelidik

Pegawai pembangunan

ahli akademik

Syarat Kemasukan [-]

Sijil

Sijil Di Bahasa Inggeris Persediaan Intensif (IEP / IELTS)

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur

[+]

Modul Kursus

Mata pelajaran berikut boleh dijadikan daripada apa yang anda akan belajar dalam kursus ini.

Dengan melengkapkan tahap ini pelajar akan dapat:

Dengan melengkapkan tahap ini pelajar akan dapat:

Dengan melengkapkan tahap ini pelajar akan dapat:

Tahap maju adalah peringkat terakhir kajian dalam program bahasa Inggeris. Tahap ini adalah satu kajian semula semua empat struktur bahasa (membaca, menulis, bertutur dan mendengar) bahawa pelajar telah belajar. Ia juga menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang lengkap daripada empat kemahiran bahasa yang mereka perlukan untuk menduduki peperiksaan IELTS.

Dengan melengkapkan tahap ini pelajar akan dapat:... [-]


Contact
Alamat lokasi
No.9 Jalan Gereja
Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, 50100 MY