College MDIS Malaysia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

banner

MDIS Malaysia

Dengan mengambil langkah ke hadapan dalam merealisasikan usaha globalisasi, Institut Pembangunan Pengurusan Singapura (MDIS) menandatangani perjanjian penting dengan EduCity @ Iskandar Sdn Bhd, menjadikannya institusi pengajian tinggi swasta pertama di Singapura untuk membuat kemasukan ke dalam Malaysia. Ini adalah kampus luar negara kedua MDIS '- yang pertama pada Tashkent, Uzbekistan - dan juga menandakan perjanjian utama pertama yang dibuat oleh sekumpulan warga Singapura di zon khas ekonomi Iskandar.

Diadakan pada bulan September 2013, Majlis MDIS Malaysia Campus Pecah Tanah telah dirasmikan oleh YAB Tan Sri Dato 'Hj. Muhyiddin bin Hj. Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri Malaysia dan Menteri Pelajaran. Projek ini kos RM300 juta dan akan dilaksanakan dalam tiga fasa: pertama, siap pada 2015, akan membolehkan kampus untuk membuka pintunya kepada kira-kira 2,000 pelajar, tetapi matlamatnya adalah untuk membolehkan kampus untuk menampung lebih 10,000 pelajar setelah tamat fasa ketiga pada 2023. Dalam pada itu, Kampus Bandar di Johor Bahru City Square akan beroperasi penuh.

Apabila beroperasi sepenuhnya, MDIS Malaysia akan dilengkapi dengan infrastruktur state-of-the-art seperti kesambungan seluruh kampus WiFi, makmal komputer yang serba lengkap, dan dewan kuliah yang berdedikasi. Selaras dengan inisiatif hijau institusi itu, kampus juga akan berbakti kepada kira-kira 40 peratus daripada 30.07 ekar tanah untuk menggabungkan ciri-ciri ekologi dan mesra kurang upaya seperti panel solar, tangki pengumpulan air hujan dan silau perisai untuk mengurangkan penggunaan air dan elektrik.

MDIS Malaysia akan menawarkan kursus di perniagaan, Pelancongan & Hospitaliti, Komunikasi Massa, Teknologi Maklumat dan Media Digital. Semua kursus-kursus ini telah menerima (MQA) kelulusan dan lesen kursus berkaitan Agensi Kelayakan Malaysia.

Dengan penambahan MDIS Malaysia, pelajar dari kampus MDIS di Tashkent dan Singapura akan mempunyai peluang untuk pendidikan transnasional: sesuatu yang, dengan globalisasi yang semakin meningkat kepada ekonomi dunia, hanya akan menjadi lebih berharga sebagai masa berlalu.

banner

Kehidupan pelajar

Pada MDIS Malaysia, pembelajaran melampaui kemahiran asas yang diajar di dalam kelas. Sebagai seorang pelajar, terdapat peluang perkara untuk rangkaian dengan rakan-rakan rakan-rakan dan pelajar tempatan dan antarabangsa yang lain. Kampus ini dipenuhi dengan banyak keseronokan dan pelajar menyediakan platform untuk meneruskan minat mereka.

Selain daripada kepentingan sukan yang berkaitan, terdapat juga banyak aktiviti kebudayaan dan sosial untuk meningkatkan ikatan di MDIS.

Nikmati pengalaman MDIS dan menjadi sebahagian daripada masyarakat yang dinamik.

banner

Kenapa Kajian di MDIS Malaysia

Holistic Education

MDIS berusaha untuk menyediakan persekitaran pendidikan yang holistik untuk pelajar. Selain pengetahuan teknikal, MDIS juga bercita-cita untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran lembut yang akan memberi manfaat kepada sektor awam dan swasta hidup mereka.

Penekanan Great Kualiti

Kejayaan graduan MDIS 'adalah disebabkan oleh komitmen institut itu untuk standard pendidikan yang tinggi. Kami memilih pensyarah yang pengamal industri dengan pengalaman praktikal yang berkaitan.

Sepanjang Hayat Pathway Pembelajaran

Program kami seiring dengan ekonomi global. Kami menawarkan program akademik dalam bidang Perniagaan dan Pengurusan, Perjalanan, Pelancongan dan Pengurusan Hospitaliti, Teknologi Maklumat dan Komunikasi Massa.

Biasiswa

anugerah Merit disediakan bagi rakyat Malaysia yang telah berjaya dalam peperiksaan. Semua rakyat Malaysia berhak untuk memohon anugerah sekiranya mereka layak.

banner
This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Dalam Bidang Komunikasi Massa

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Ini adalah kursus meluas direka untuk memperkenalkan konsep asas, teori dan kemahiran dalam media massa dan pengurusan komunikasi. Kursus ini juga bertujuan untuk membangunkan sikap yang kreatif, minda terbuka dan kesedaran media berkaitan. [+]

Penerangan Program Ini adalah kursus meluas direka untuk memperkenalkan konsep asas, teori dan kemahiran dalam media massa dan pengurusan komunikasi. Kursus ini juga bertujuan untuk membangunkan sikap yang kreatif, minda terbuka dan kesedaran media berkaitan. Graduan daripada program ini akan dapat bekerjasama dengan dalam industri media dalam pekerjaan di syarikat-syarikat New Media, dalam syarikat-syarikat Advertising, siaran radio dan TV, syarikat perhubungan awam dan juga dalam syarikat-syarikat komunikasi korporat. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun. Pada akhir kursus ini, anda, pelajar akan dapat: Membina portfolio profesional dan terus ke arah kejayaan menyiapkan anugerah pakar yang anda pilih. Graduan akan bersedia untuk pelbagai peranan khusus disiplin, dengan kemajuan selepas peringkat yang lebih tinggi dalam organisasi Pengetahuan dan kemahiran belajar melalui program yang membantu membangunkan kemahiran anda untuk memenuhi keperluan dan tuntutan tempat kerja masa depan anda. kemahiran seperti kepimpinan, pemikiran kreatif, penyelesaian masalah dan kerja berpasukan meningkatkan pengetahuan anda dalam bidang ini yang penting untuk prestasi kerja anda. Oleh itu, pada akhir kursus ini, anda akan mempunyai peluang untuk bekerja dalam pelbagai bidang Komunikasi Massa seperti Kewartawanan, Pengiklanan Agency, Pengurusan Acara, Perhubungan Awam, Photographer, Koresponden TV, Penulis / Pengarang, Editor, Photojournalist atau skrip. Kandungan kursus Tahun 1 01 Kemahiran Komunikasi 02 Prinsip Pengurusan 03 Bahasa Inggeris Perniagaan 04 Pengajian Malaysia 05 Kemahiran dan Pembelajaran 06 Bahasa Kebangsaan 07 Pengiklanan dan Pengurusan Promosi 08 Pengenalan kepada New Media Kajian 09 Islam / Moral 10 Asas Teknologi Maklumat 11 Bahasa Inggeris Tujuan Akademik Untuk Tahun 2 12 Asas Pemasaran 13 Pengajian... [-]

Diploma Dalam Bidang Perakaunan

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Kursus ini adalah bertujuan untuk melahirkan graduan diploma yang cekap dari segi teknikal, profesional dan dihormati dalam industri yang ingin bekerja ke arah tahap pengurusan. Kursus ini menyediakan pengetahuan bunyi konsep dan kemahiran dalam bidang Perakaunan dan dibangunkan melalui kerja-kerja kelas, kerja kursus, kerja berpasukan dan tugas. [+]

Penerangan Program Kursus ini adalah bertujuan untuk melahirkan graduan diploma yang cekap dari segi teknikal, profesional dan dihormati dalam industri yang ingin bekerja ke arah tahap pengurusan. Kursus ini menyediakan pengetahuan bunyi konsep dan kemahiran dalam bidang Perakaunan dan dibangunkan melalui kerja-kerja kelas, kerja kursus, kerja berpasukan dan tugas. Tajuk pekerjaan mungkin berkaitan dengan kelayakan ini termasuk; pembantu akauntan, pengurus pejabat, pengurus pentadbiran dan pegawai bajet. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun. Kandungan kursus Tahun 1 01 Kemahiran Komunikasi 02 Pengajian Malaysia 03 Matematik Perniagaan 04 Asas Perakaunan Kewangan 05 Prinsip Pengurusan 06 Bahasa Kebangsaan 07 Intermediate Accounting Financial 08 Mikroekonomi Kajian 09 Islam / Moral 10 Asas Teknologi Maklumat 11 Statistik Perniagaan Tahun 2 12 Asas Pemasaran 13 Pengenalan kepada Etika Perniagaan 14 Advanced Perakaunan Kewangan Perakaunan 15 Kos 16 Kelakuan Organisasi 17 Kewangan dan Perakaunan 18 Makroekonomi 19 Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik 20 Bahasa Inggeris Perniagaan 21 Kelakuan Pengguna Teori Perakaunan 22 Tahun 3 23 Pengenalan kepada Kewangan Sistem Maklumat Perakaunan 24 25 Perniagaan dan Undang-undang Syarikat 26 Pengenalan kepada Analisis Kuantitatif Pengurusan 27 Sumber Manusia 28 Pengurusan Perakaunan 29 Cukai 30 Asas Pengauditan Syarat Kemasukan Lulus SPM dengan 3 kredit termasuk Matematik; ATAU 3 kredit UEC termasuk Matematik; ATAU 3 GCE O-Level kredit termasuk Matematik; ATAU kelayakan lain yang setaraf daripada institusi yang diiktiraf boleh dipertimbangkan berdasarkan kes-kes; ATAU Kelulusan lain yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia Kriteria tambahan A kredit dalam bahasa Inggeris di peringkat SPM atau setaraf Catatan Pemohon yang tidak memenuhi... [-]

Diploma Dalam Bidang Teknologi Maklumat (media Digital)

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Kursus ini memberi tumpuan kepada Media Digital dalam bidang seperti penyuntingan grafik, TV Media Kreatif dan Multimedia Digital. Para graduan juga dapat menyokong keperluan pembangunan aplikasi ICT syarikat. Pelajar juga disediakan untuk kemajuan akademik, untuk meningkatkan kerjaya mereka sekiranya mereka ingin melanjutkan kemahiran terlebih dahulu dan pengetahuan. [+]

Penerangan Program Kursus ini memberi tumpuan kepada Media Digital dalam bidang seperti penyuntingan grafik, TV Media Kreatif dan Multimedia Digital. Para graduan juga dapat menyokong keperluan pembangunan aplikasi ICT syarikat. Pelajar juga disediakan untuk kemajuan akademik, untuk meningkatkan kerjaya mereka sekiranya mereka ingin melanjutkan kemahiran terlebih dahulu dan pengetahuan. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun. Kandungan kursus Tahun 1 01 Kemahiran Komunikasi 02 Prinsip Teknologi Maklumat 03 Matematik untuk Computing 04 Pengajian Malaysia 05 Kemahiran dan Pembelajaran 06 Bahasa Kebangsaan 07 Sistem Operasi 08 Prinsip Program Kajian 09 Islam / Moral 10 PC Penyelesaian masalah Tahun 2 11 Analisis Sistem dan Reka Bentuk 12 Pertubuhan Computer & Architecture Interaksi 13 Manusia Komputer 14 Web Pembangunan Teknologi 15 Asas Media Digital 16 Pengenalan kepada New Media 17 Elektif 1 18 Komunikasi dan Analisis Kritikal 19 Digital Multimedia Tahun 3 20 Latihan Industri 21 Graphics Editing 22 Elektif 2 23 Diploma Projek Syarat Kemasukan Lulus SPM dengan 3 kredit termasuk Matematik; ATAU 3 kredit UEC termasuk Matematik; ATAU 3 GCE O-Level kredit termasuk Matematik; ATAU kelayakan lain yang setaraf daripada institusi yang diiktiraf boleh dipertimbangkan berdasarkan kes-kes; ATAU Kelulusan lain yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia Choice elektif Elektif 1 Media Kreatif Elektif Pembangunan 1 Software Elektif 2 Media Etika dan Undang-Undang Elektif 2 TV and Radio Kriteria tambahan Lulus dengan kepujian dalam Bahasa Inggeris di peringkat SPM atau setaraf Catatan Pemohon yang tidak memenuhi keperluan bahasa Inggeris perlu menduduki dan lulus Ujian Masuk Inggeris dijalankan oleh MDIS Malaysia. Mereka... [-]

Diploma Dalam Pemasaran

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Pemasaran adalah penting dalam bidang perniagaan untuk mengenal pasti peluang perniagaan dan juga untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan serta membantu organisasi dapat datang lebih kelihatan. [+]

Penerangan Program Pemasaran adalah penting dalam bidang perniagaan untuk mengenal pasti peluang perniagaan dan juga untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan serta membantu organisasi dapat datang lebih kelihatan. Diploma Pemasaran menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menganalisis keperluan pasaran dan trend, menentukan pasaran sasaran dan membuka peluang perniagaan dalam persekitaran yang kompetitif. Ia juga memberikan graduan peluang untuk mengejar kerjaya dalam pelbagai bidang pemasaran di masa depan. Siswazah dari program ini akan dapat bekerja dalam fungsi Marketing peranan sokongan di kebanyakan perniagaan dan khususnya dalam perniagaan yang menyokong perdagangan dan perkhidmatan antarabangsa. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun. Pada akhir kursus ini pelajar akan dapat: Memahami konsep pemasaran dan falsafah pengurusan pemasaran yang berbeza Menganalisis bagaimana etika dan isu-isu sosial boleh memberi kesan kepada hubungan pelanggan dalam perniagaan. Membangunkan pengetahuan dan kefahaman konsep pemasaran yang berbeza dan kaedah Memahami kepentingan penyelidikan yang berterusan pengurusan perhubungan pelanggan untuk membangunkan pangkalan data pelanggan yang berharga untuk pemasaran. Kandungan kursus Tahun 1 01 Kemahiran Komunikasi 02 Pengajian Malaysia 03 Matematik Perniagaan 04 Prinsip Pengurusan 05 Asas Pemasaran 06 Bahasa Kebangsaan 07 Kemahiran dan Pembelajaran 08 Mikroekonomi Kajian 09 Islam / Moral 10 Asas Teknologi Maklumat Pengurusan 11 Pemasaran Tahun 2 12 Kelakuan Pengguna 13 Pengenalan kepada Etika Perniagaan 14 E-Commerce 15 Pengurusan Perhubungan Pelanggan 16 Kelakuan Organisasi 17 Pengenalan kepada Pengurusan Operasi 18 Iklan 1 19 Asas Perakaunan Kewangan 20 Bahasa Inggeris Perniagaan Sistem Maklumat Perniagaan 21 22 Pemasaran Antarabangsa Tahun 3 23 Pengenalan kepada Kewangan 24 Bahasa Inggeris untuk... [-]

Diploma Dalam Pengurusan Pelancongan

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Ini adalah kursus yang meluas yang meliputi kedua-dua Hospitaliti dan Pelancongan industri. Graduan daripada program ini akan mempunyai ke hadapan laluan untuk membangunkan kerjaya mereka dalam pengurusan industri pelancongan, pelancongan dan hospitaliti. Kursus ini juga direka untuk menyediakan perkembangan akademik ke arah ijazah sarjana muda. [+]

Penerangan Program Ini adalah kursus yang meluas yang meliputi kedua-dua Hospitaliti dan Pelancongan industri. Graduan daripada program ini akan mempunyai ke hadapan laluan untuk membangunkan kerjaya mereka dalam pengurusan industri pelancongan, pelancongan dan hospitaliti. Kursus ini juga direka untuk menyediakan perkembangan akademik ke arah ijazah sarjana muda. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun Kandungan kursus Tahun 1 01 Pengenalan kepada Pengurusan Hospitaliti Prinsip Pelancongan 02 dan Amalan 03 Bahasa Inggeris Perniagaan 04 Pengajian Malaysia 05 Kemahiran dan Pembelajaran 06 Bahasa Kebangsaan 07 Marketing dalam Industri Pelancongan 08 Pengenalan kepada Industri Pelancongan Kajian 09 Islam / Moral 10 Keselamatan, Kesihatan dan Keselamatan 11 Prinsip Pengurusan Tahun 2 12 Teknologi Maklumat Pelancongan 13 Pengurusan Makanan & Minuman (1) 14 Kajian Kes dalam Industri Pelancongan 15 Perkhidmatan Penginapan 16 Pengurusan Makanan & Minuman (II) 17 Ekonomi Leisure dan Pelancongan 18 Kelakuan Organisasi Pengurusan 19 Pengemasan 20 Kecemerlangan Perkhidmatan dalam Industri Hospitaliti 21 E-Commerce 22 Pengurusan Komunikasi di Leisure dan Pelancongan 23 Front Office Professional Tahun 3 Pengurusan 24 Sumber Manusia 25 MICE, Industri 26 Hospitality Perakaunan 27 Projek 28 Internship Syarat Kemasukan Lulus SPM dengan 3 kredit; ATAU 3 kredit UEC; ATAU 3 GCE O-Level kredit; ATAU kelayakan lain yang setaraf daripada institusi yang diiktiraf boleh dipertimbangkan berdasarkan kes-kes; ATAU Kelulusan lain yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia Kriteria tambahan A kredit dalam bahasa Inggeris di peringkat SPM atau setaraf Catatan Pemohon yang tidak memenuhi keperluan bahasa Inggeris perlu menduduki dan lulus Ujian Masuk Inggeris dijalankan oleh MDIS Malaysia. Mereka yang... [-]

Diploma Dalam Perniagaan Antarabangsa

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Diploma perniagaan antarabangsa menyediakan asas yang kukuh ke arah kerjaya dalam perdagangan antarabangsa, atau sebagai perniagaan; program ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk membuat penilaian terhadap persekitaran ekonomi syarikat dan strategi mereka dalam konteks persekitaran kebangsaan dan antarabangsa. [+]

Penerangan Program Diploma perniagaan antarabangsa menyediakan asas yang kukuh ke arah kerjaya dalam perdagangan antarabangsa, atau sebagai perniagaan; program ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk membuat penilaian terhadap persekitaran ekonomi syarikat dan strategi mereka dalam konteks persekitaran kebangsaan dan antarabangsa. Siswazah dari program ini akan dapat bekerja dalam menyokong peranan di kebanyakan perniagaan dan khususnya dalam perniagaan yang menyokong perdagangan antarabangsa. Peranan boleh dari jualan dan pemasaran untuk operasi dan perancangan. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun. Pada akhir kursus ini pelajar akan dapat: Menunjukkan pemahaman tentang teori yang berbeza menjelaskan aliran perdagangan antara negara. Dapat mengenal pasti peluang dan cabaran yang dicipta oleh perdagangan antarabangsa. Membangunkan kemahiran kepada membangunkan strategi antarabangsa yang berkesan dan mendapatkan produk di peringkat antarabangsa. Meningkatkan kefahaman ukuran dan menguruskan perakaunan dan pertukaran asing ekonomi pendedahan. Kandungan kursus Tahun 1 01 Kemahiran Komunikasi 02 Pengajian Malaysia 03 Matematik Perniagaan 04 Asas Perakaunan Kewangan 05 Prinsip Pengurusan 06 Bahasa Kebangsaan 07 Kemahiran dan Pembelajaran 08 Mikroekonomi Kajian 09 Islam / Moral 10 Asas Teknologi Maklumat 11 Statistik Perniagaan Tahun 2 12 Asas Pemasaran 13 Pengenalan kepada Etika Perniagaan 14 E-Commerce Perakaunan 15 Kos 16 Kelakuan Organisasi 17 Pengenalan kepada Pengurusan Operasi 18 Makroekonomi 19 Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik 20 Bahasa Inggeris Perniagaan 21 Kelakuan Pengguna 22 Pemasaran Antarabangsa Tahun 3 23 Pengenalan kepada Kewangan Antarabangsa 24 Alam Sekitar Perniagaan Global 25 Perniagaan dan Undang-undang Syarikat Penyelidikan 26 Marketing 27 Amalan Perdagangan Antarabangsa 28 Hubungan Antarabangsa 29 Strategi Perniagaan Antarabangsa 30... [-]

Diploma Pengurusan Perniagaan

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Kursus ini direka untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan untuk bekerja dengan cekap dan berkesan di tempat kerja mereka dengan menerapkan pengetahuan mendalam teori dan praktikal. [+]

Penerangan Program Kursus ini direka untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan untuk bekerja dengan cekap dan berkesan di tempat kerja mereka dengan menerapkan pengetahuan mendalam teori dan praktikal. Siswazah dari program ini akan menunjukkan pengetahuan integratif dan kefahaman konsep utama, prinsip dan amalan dalam bidang pengurusan perniagaan. Mereka akan dapat untuk menyertai tenaga kerja dalam bidang kuasa pentadbiran. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun. Pada akhir ini pelajar sudah tentu akan dapat: Meningkatkan pemahaman dunia perniagaan. Membangunkan kemahiran kepimpinan dan lembut yang penting untuk dunia perniagaan yang kompetitif hari ini. Memperoleh kemahiran membuat keputusan dan menjadi inovatif dalam pendekatan mereka untuk masalah perniagaan dan situasi. Membina pemikiran dan komunikasi kritikal kemahiran yang diperlukan untuk menangani secara berkesan dengan persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah. Kandungan kursus Tahun 1 01 Kemahiran Komunikasi 02 Pengajian Malaysia 03 Matematik Perniagaan 04 Prinsip Pengurusan 05 Pengenalan kepada Perniagaan 06 Bahasa Kebangsaan 07 Kemahiran dan Pembelajaran 08 Mikroekonomi Kajian 09 Islam / Moral 10 Asas Teknologi Maklumat 11 Statistik Perniagaan Tahun 2 12 Asas Pemasaran 13 Pengenalan kepada Etika Perniagaan 14 E-Commerce Perakaunan 15 Kos 16 Kelakuan Organisasi 17 Pengenalan kepada Pengurusan Operasi 18 Makroekonomi 19 Asas Perakaunan Kewangan 20 Bahasa Inggeris Perniagaan Sistem Maklumat Perniagaan 21 22 Kelakuan Pengguna Tahun 3 23 Pengenalan kepada Kewangan 24 Alam Sekitar Perniagaan Global 25 Perniagaan dan Undang-undang Syarikat 26 Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik Pengurusan 27 Sumber Manusia 28 Inovasi dan Keusahawanan 29 Kepimpinan dan Pengurusan Perubahan 30 Projek Syarat Kemasukan Lulus SPM dengan 3 kredit;... [-]

Diploma Teknologi Maklumat

Campus Sepenuh masa 30  Pendaftaran Terbuka مليسيا Johor Bahru

Fokus kursus adalah pada pangkalan data sebagai asas teras pembangunan aplikasi untuk syarikat-syarikat dan juga pada keselamatan rangkaian untuk perlindungan yang lebih baik daripada sistem ICT syarikat. Pelajar akan melalui satu projek untuk mensimulasikan projek kerja yang sebenar. Pelajar juga disediakan untuk kemajuan akademik untuk meningkatkan kerjaya mereka sekiranya mereka ingin melanjutkan kemahiran terlebih dahulu dan pengetahuan. [+]

Penerangan Program Fokus kursus adalah pada pangkalan data sebagai asas teras pembangunan aplikasi untuk syarikat-syarikat dan juga pada keselamatan rangkaian untuk perlindungan yang lebih baik daripada sistem ICT syarikat. Pelajar akan melalui satu projek untuk mensimulasikan projek kerja yang sebenar. Pelajar juga disediakan untuk kemajuan akademik untuk meningkatkan kerjaya mereka sekiranya mereka ingin melanjutkan kemahiran terlebih dahulu dan pengetahuan. Tempoh pengajian adalah selama 30 bulan iaitu 2.5 tahun. Kandungan kursus Tahun 1 01 Kemahiran Komunikasi 02 Prinsip Teknologi Maklumat 03 Matematik untuk Computing 04 Pengajian Malaysia 05 Kemahiran dan Pembelajaran 06 Bahasa Kebangsaan 07 Sistem Operasi 08 Prinsip Program Kajian 09 Islam / Moral 10 PC Penyelesaian masalah Tahun 2 11 Analisis Sistem dan Reka Bentuk 12 Pertubuhan Computer & Architecture Interaksi 13 Manusia Komputer 14 Web Pembangunan Teknologi 15 Database Design Pembangunan 16 Software 17 Asas Media Digital 18 Komunikasi dan Analisis Kritikal 19 Data dan Komunikasi Rangkaian Tahun 3 20 Latihan Industri 21 Elektif 1 22 Elektif 2 23 Diploma Projek Syarat Kemasukan Lulus SPM dengan 3 kredit termasuk Matematik; ATAU 3 kredit UEC termasuk Matematik; ATAU 3 GCE O-Level kredit termasuk Matematik; ATAU kelayakan lain yang setaraf daripada institusi yang diiktiraf boleh dipertimbangkan berdasarkan kes-kes; ATAU Kelulusan lain yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia Choice elektif Elektif 1 Keselamatan Komputer Elektif 1 Graphics Editing Elektif 2 e-Commerce Elektif 2 Media Etika dan Undang-Undang Kriteria tambahan Lulus dengan kepujian dalam Bahasa Inggeris di peringkat SPM atau setaraf Catatan Pemohon yang tidak memenuhi keperluan bahasa Inggeris perlu menduduki dan lulus... [-]

Contact