Monash University Malaysia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1998, Monash University Malaysia adalah salah satu universiti yang paling dihormati di Malaysia. Kami adalah jejak global Monash University di rantau Asia, membawa dengan kami kelebihan sebagai konstituen Malaysia penyelidikan utama universiti Australia intensif disenaraikan antara 100 universiti * di dunia, dan ahli berprestij Group Australia Lapan ( Go8) **. Bermula, Monash Malaysia telah berkembang dalam kedudukan, dan kini diiktiraf sebagai peneraju dalam sektor pendidikan antarabangsa yang lebih tinggi di Malaysia.

Sebagai sebuah institusi akreditasi diri bebas pengajian tinggi, kita menarik pelajar bukan sahaja dari Malaysia, malah dari seluruh dunia. Kira-kira 6,000 pelajar yang mewakili hampir 70 kewarganegaraan sedang mengikuti program di Monash Malaysia, dan menikmati pengalaman akademik yang berkualiti.

Kami menawarkan pelbagai Prasiswazah pakar dan kursus Lepasan Ijazah dalam bidang Sastera & Sains Sosial, Perniagaan, Kejuruteraan dan Teknologi Maklumat, Perubatan & Sains Kesihatan, Farmasi dan Sains, yang secara langsung dikaitkan dengan keperluan sumber manusia di Malaysia dan rantau ini . Semua kursus kami yang diiktiraf di Malaysia dan Australia, memastikan pendidikan yang relevan kepada dan diiktiraf di peringkat antarabangsa. Dengan ijazah Monash, graduan kita yang global yang terlibat dan industri yang dipacu dapat meneruskan kerjaya yang memuaskan dalam kedua-dua sektor awam dan swasta di seluruh rantau ini.

Kami terletak 30 minit ke selatan Kuala Lumpur, salah satu, ibu negara Asia paling komersial dinamik yang menarik dan pelbagai kebudayaan. Pelajar-pelajar kita mempunyai akses kepada penginapan yang murah, bersih dan selamat, pelbagai masakan lazat, dan menikmati gaya hidup kosmopolitan dalam persekitaran yang pelbagai budaya.

fakulti kami adalah campuran ahli akademik tempatan dan antarabangsa diambil dengan mengajar yang luas, pengalaman perniagaan dan industri. Mereka membawa tahun pengetahuan yang diperoleh daripada penyelidikan dalam bidang masing-masing ke dalam bilik kelas, menyediakan pelajar dengan persekitaran akademik yang merangsang. Kelas adalah kecil bilangannya, yang membolehkan pensyarah untuk memenuhi keperluan individu pelajar.

Sejak ditubuhkan, Monash Malaysia telah membina reputasi untuk kualiti, kredibiliti dan integriti, dan dipandang tinggi oleh pelajar-pelajar kita, alumni, industri dan kerajaan. Kami komited untuk memaksimumkan potensi setiap orang dalam masyarakat global kita berkhidmat, cuba mewujudkan individu yang bulat yang menerima cabaran dan perubahan. Kami menggalakkan pemikiran kritikal untuk membantu mencari idea-idea baru, mendedahkan perspektif baru dan merangka penyelesaian. Kami mengekalkan tradisi yang panjang dan berbangga dengan kecemerlangan dalam pendidikan, digabungkan dengan nilai-nilai liberal siasatan, menyediakan persekitaran yang subur untuk minda muda cerah untuk berkembang, dan peluang pekerjaan sepanjang hayat bagi mereka yang ingin untuk meningkatkan pendidikan dan kerjaya mereka.

Fakta Monash University Malaysia sepintas lalu ***

Bilangan pelajar Prasiswazah 6283 (91%)

Bilangan pelajar kursus Siswazah 250 (3.5%)

Bilangan pelajar penyelidikan Siswazah 393 (5%)

Bilangan pelajar antarabangsa 1,875 (26.5%)

Jumlah pelajar 6926

Negara yang diwakili oleh pelajar 72

Bilangan graduan (1998-2014) 11.208

Jumlah kakitangan 764

Negara yang diwakili oleh kakitangan 19

Bilangan Sekolah 7

Bilangan Platforms Penyelidikan 6

Quantum pembiayaan penyelidikan luar RM 10.280.000 ****

Quantum of biasiswa RM 14.9 juta ****

Quantum of biasiswa (2004 - 2014) RM 78.300.000

  • Times Higher Education World University Rankings 2013 ** The Go8 merupakan gabungan universiti penyelidikan terkemuka di Australia * Pada 31 Disember 2015 ** Pada 31 Disember 2015
This school offers programs in:
  • English

Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Contact

Monash University Malaysia

Alamat Jalan Lagoon Selatan, 47500 Bandar Sunway Selangor Darul Ehsan
Selangor, مليسيا
Website http://www.monash.edu.my/
Telefon +60 3-5514 6000