Baca keterangan rasmi

PERUTUSAN NAIB CANSELOR

Salam sejahtera dari Universiti Perdana, Malaysia.

Universiti Perdana telah ditubuhkan pada tahun 2011 di bawah naungan Unit Perkongsian Awam-Swasta Jabatan Perdana Menteri.

Ia bermula dengan dua program perubatan: Doktor Perubatan, ditawarkan melalui Pusat Pengajian Siswazah Perubatan dan Ijazah Sarjana Muda Perubatan yang dijalankan oleh Universiti Perdana-Royal College of Surgeons di Ireland Sekolah Perubatan. Bekas kemasukan siswazah program perubatan yang pertama di Malaysia. Dalam tempoh yang singkat Perdana telah berkembang dengan program lain, termasuk Terapi Pekerjaan, Perdagangan Antarabangsa, Bioinformatik dan Asasi Sains.

Perdana Universiti mempunyai satu kampus sementara yang dilengkapi dengan baik, dilengkapi dan berwayar untuk menyediakan akses bersedia untuk platform pendidikan dalam talian walaupun seseorang itu bergerak. Kami mengambil perhatian serius yang terbaik daripada kemudahan fizikal akan kekal sebagai struktur yang indah tanpa sokongan fakulti kompeten, komited dan bersemangat untuk membimbing dan menjadi mentor kepada pelajar-pelajar kita dalam aktiviti akademik dan ilmiah kerana mereka sendiri tenggelamkan serta dalam penyelidikan dengan pelbagai kerjasama rakan-rakan akademik. Kami amat bertuah kerana sesungguhnya bahawa dalam tempoh yang singkat ini kita dapat menarik ahli akademik yang komited dan dinamik serta pentadbir universiti dalam dan luar negara, untuk menyertai Pasukan Perdana kami. Ahli fakulti antarabangsa kami datang dari seluruh dunia, termasuk Malaysia bakat dari luar negara yang bersedia untuk pulang ke rumah melalui program Talent Corp Malaysia.

Naib Canselor mesej

Pelajar-pelajar kita membentuk galére luar biasa individu berapi-api yang mempunyai ciri-ciri dan persediaan yang perlu untuk berdiri dengan kerumitan dan kesukaran yang wujud dalam kajian masing-masing. Bersama-sama dengan mereka, seperti yang kita melakar masa depan kita sebagai masyarakat ilmiah, kami mengambil petunjuk daripada kata-kata Sydney J Harris bahawa "Seluruh tujuan pendidikan adalah untuk menjadikan cermin ke dalam tingkap" yang akan meluaskan ufuk kita dan peluang tanpa had terbuka.

Selamat datang kepada Perdana (Perdana) keluarga. Seperti yang anda merenung keluar tingkap kami, anda akan melihat peluang tanpa had sebagai persediaan anda untuk menjadi ahli baru, masa depan yang didorong oleh pengetahuan yang menarik.

Terima kasih. Pastikan dengan baik dan berhubung.

Profesor Dato 'Dr. Syed Ahmad Bin Hussein Ketua Eksekutif / Naib Canselor

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Pascasiswazah

Perdana University

Bioinformatik adalah penting untuk analisis dan penafsiran dataset biologi yang rumit dan besar yang dihasilkan oleh kajian fungsional dan teknologi saluran tinggi, seper ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bioinformatik adalah penting untuk analisis dan penafsiran dataset biologi yang rumit dan besar yang dihasilkan oleh kajian fungsional dan teknologi saluran tinggi, seperti penjujukan generasi akan datang. Ia digunakan untuk mencadangkan set berikutnya eksperimen dan, yang paling penting, untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai proses biologi. Data biologi dan pangkalan data menyimpannya meningkat pada kadar yang tidak tertandingi. Pendekatan eksperimen untuk mengkaji kolam data yang besar untuk penemuan pengetahuan adalah memakan masa, mahal dan tidak praktikal.

Melalui gabungan bioinformatika dan pendekatan eksperimen, adalah mungkin untuk memilih eksperimen utama dan membantu mengoptimumkan reka bentuk eksperimen. Algoritma komputer semakin digunakan untuk mempercepatkan proses penemuan pengetahuan dengan membantu mengenal pasti eksperimen kritikal untuk menguji hipotesis yang dibina atas hasil pemeriksaan pengkomputeran.... [-]

مليسيا Serdang
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Tahun Penubuhan

Perdana University

Program Yayasan dalam Sains yang ditawarkan di Perdana University akan menyediakan anda untuk Program Sarjana Muda. Kurikulum ini dibuat untuk memberi anda asas yang kuku ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Yayasan dalam Sains yang ditawarkan di Perdana University akan menyediakan anda untuk Program Sarjana Muda. Kurikulum ini dibuat untuk memberi anda asas yang kukuh dalam bidang pengajian sarjana muda. Ia juga direka untuk memberi anda kemahiran lembut yang diperlukan untuk pembangunan peribadi anda.

"Mulakan perjalanan anda ke Ijazah Perubatan Perdana University "

Pengiktirafan antarabangsa untuk pengajaran yang diterajui penyelidikan, persekitaran yang dinamik dan rekod pekerjaan yang cemerlang untuk graduan menjadikan Perdana University destinasi ideal anda untuk melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah perubatan.

Program Yayasan dalam Sains menawarkan tahap pertama dalam perjalanan ini. Sebagai kursus akses intensif selama setahun untuk pelajar tanpa Tahap A, ia akan menyediakan anda secara akademik dan sosial untuk memulakan ijazah sains ijazah. Penyelesaian yang berjaya dalam program Yayasan dalam Sains menjamin perkembangan ke peringkat sarjana peringkat penuh di Perdana University , yang menawarkan kakitangan pengajar pakar dan kemudahan bertaraf dunia.... [-]

مليسيا Serdang
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
42 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu