Baca keterangan rasmi

RETI adalah satu-satunya institusi pembelajaran swasta yang menyediakan pendidikan dan latihan yang menggabungkan Program Diploma dengan pelbagai pilihan sijil keselamatan industri.

Sijil Keselamatan Perindustrian diiktiraf oleh Pertubuhan Maritim Antarabangsa, Jabatan Keselamatan Pekerjaan

Di kampus 7.1 ekar, Ranaco menubuhkan Pendidikan Ranaco

Di RETI, kami menyedari bahawa industri ingin menggunakan graduan dengan pengetahuan, kecekapan, kemahiran lembut dan kemahiran keselamatan proaktif. Walau bagaimanapun, industri tidak mempunyai sumber yang mencukupi untuk melatih pekerja mereka sendiri.

Untuk mengatasi masalah ini, pautan RETI dan perlawanan pendidikan dan program latihan kepada keperluan industri rangkaian dalaman dan luaran kami.

Terletak di sekitar 19 kilang petrokimia, 5 pelabuhan utama dan terminal, 1500 tapak perindustrian kecil dan sederhana dan lebih daripada 100 platform luar pesisir, RETI berada di pusat inisiatif pendidikan dan latihan ini.

Nilai yang Dikongsi

Fokus Perindustrian

Kami percaya bahawa memberi tumpuan untuk memenuhi keperluan industri adalah asas kepada mana-mana perkongsian jangka panjang yang berjaya.

Kerja berpasukan

Kami percaya menggunakan kemahiran, pengetahuan dan pengalaman kolektif kami untuk memenuhi keperluan pelajar kami. Melalui kerjasama dan komitmen, kami akan membina kekuatan kami untuk merealisasikan potensi penuh kami dan mencapai visi bersama kami.

Komunikasi

Kami percaya bahawa komunikasi terbuka adalah penting untuk membina kepercayaan dan pemahaman dengan pelajar kami, rakyat kami, pemegang saham kami dan negara kami berkhidmat. Hanya dengan itu, kita dapat memenuhi keperluan industri, aspirasi rakyat dan pemegang saham kita.

Inovasi

Kami percaya kepada kreativiti orang-orang kita dan keupayaan kita untuk menyumbang idea-idea baru untuk penambahbaikan. Kami akan sentiasa mencari cara-cara inovatif untuk mencipta nilai-nilai bagi pelajar kami.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Ranaco Education & Training Institute

Objektif program ini adalah untuk menghasilkan graduan berkualiti yang berpengetahuan dan kompeten dalam industri maritim khusus dalam penghantaran dan pembekalan barang. ... [+]

Objektif program ini adalah untuk menghasilkan graduan berkualiti yang berpengetahuan dan kompeten dalam industri maritim khusus dalam penghantaran dan pembekalan barang. Program ini mendedahkan pelajar kepada kaedah dan strategi yang berkesan dan strategik dalam logistik dan rantaian bekalan.

Kerjaya

Logistik

Program ini merangkumi perkara-perkara berikut:

LogistikUndang-undang PerdaganganAsas PengurusanPerakaunan kewanganPengurusan PermintaanPerolehanSistem Pengurusan InventoriPembungkusan PerlindunganPerdagangan AntarabangsaSistem Pengurusan PergudanganSistem Pengurusan PengangkutanLogistikPengukuran Prestasi Rantaian BekalanReka Bentuk RangkaianLogistikPemasaran Perkhidm... [-]
مليسيا Kijal
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu