Baca keterangan rasmi

Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR), yang ditubuhkan di bawah Yayasan Pendidikan UTAR, sebuah organisasi bukan untuk keuntungan, telah dilancarkan secara rasmi pada 13 Ogos 2002.

Penubuhan ini adalah tepat pada masanya dengan pengiktirafan industri pendidikan swasta dengan Kerajaan Malaysia sebagai enjin penting dalam merangsang dan mengekalkan pertumbuhan modal intelektual untuk memenuhi keperluan kompleks berasaskan pengetahuan dan didorong oleh inovasi ekonomi yang semakin.

Berpandukan visi untuk menjadi sebuah Universiti bagi kemajuan dan penyebaran pengetahuan dan kepakaran manakala memberi penekanan kepada pembangunan holistik individu untuk pembangunan negara, UTAR telah mencapai kemajuan yang memberangsangkan dalam mewujudkan reputasi yang kukuh sebagai Universiti komprehensif dengan dedikasi untuk mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan.

Kampus

UTAR telah mencapai kemajuan yang memberangsangkan dalam mewujudkan reputasi yang kukuh sebagai Universiti komprehensif dengan dedikasi untuk mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan. Empat berkembang maju Kampus - tiga di Lembah Klang dan satu di Kampar, Perak adalah bukti kepada pertumbuhan luar biasa UTAR sepanjang tahun ini.

The UTAR Kampus di Lembah Klang yang terletak di Petaling Jaya, Kuala Lumpur, dan Bandar Sungai Long. Pelajar akan ditempatkan di salah satu daripada Kampus berikut bergantung kepada pilihan mereka program.

Program diajar dalam:
English

UTAR - Moving Forward after a Decade (English)

UTAR Corporate Video (15th Anniversary of UTAR) English version

Universiti Tunku Abdul Rahman
Alamat
Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) Kampar Campus Jalan Universiti, Bandar Barat Kampar
31900 Ipoh, Perak, مليسيا
Website
Telefon
+60 5-468 8888
Alamat
Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) Sungai Long Campus Jalan Sungai Long, Bandar Sungai Long Cheras, Kajang
43300 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, مليسيا
Telefon
false