Nelson Marlborough Institute of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Laman web NMIT domestik dari NMIT NZ di Vimeo.

Nelson Marlborough Institute of Technology adalah pembekal pendidikan tinggi milik Kerajaan yang berkualiti tinggi yang berpusat di bahagian atas Pulau Selatan di New Zealand.

Kia ora tatou

Selama lebih dari 100 tahun, Nelson Marlborough Institute of Technology telah menyediakan pendidikan tinggi berkualiti tinggi untuk pelajar seperti anda. Kakitangan berbakat antarabangsa kami berdedikasi sepenuhnya untuk memberi anda kemahiran dunia sebenar dan kelayakan yang diiktiraf untuk memulakan kerjaya yang anda perlukan.

Saya tahu anda akan dapati masa depan di sini, di NMIT.

Liam Sloan, Ketua EksekutifSponsored by Google Chromebooks Brooke Cagle / Unsplash

Sejarah kita

Tā mātou kōrero tuku iho

Selama lebih 110 tahun, NMIT telah menyediakan pendidikan tertiari di bahagian atas selatan. Kami mempunyai asal-usul kami di Sekolah Teknik Nelson, yang dibuka di Hardy Street, Nelson pada tahun 1905.

Sekolah Teknikal Nelson Dibuka

Sekolah Teknik Nelson (pelopor NMIT) ditubuhkan pada tahun 1904 dan bangunan itu direka oleh Stead Ellis, seorang arkitek terlatih dan setiausaha kepada Lembaga Pendidikan Nelson. Pintu dibuka pada tahun 1905, pada mulanya menawarkan kelas dalam masakan, kejuruteraan, kerja kayu, perdagangan, kraf, kesetiausahaan dan paip. Tanah yang didirikan bangunan itu disumbangkan oleh Majlis Bandaraya Nelson dan pembinaan diketuai oleh John Scott Jnr dengan harga £ 1124. Pada tahun 1930, Sekolah Teknik telah digabungkan dengan Kolej Nelson dengan banyak kelas hobi sambilan dan beberapa kursus vokasional yang ditawarkan. Politeknik Nelson secara rasmi menjadi institut teknikal pada tahun 1971.

Menyokong Industri Utama Wilayah

Dari awal, ia dirasakan bahawa masa depan institut itu terletak dengan industri utama rantau ini. Selama bertahun-tahun program-program baru telah datang dan hilang, namun tumpuan kami selalu diberikan pada menyediakan latihan untuk menyokong industri dan perkhidmatan tempatan utama.

Masa Pengembangan

1980-an dan 90-an menyaksikan Nelson Politeknik melancarkan operasi di Tasman dan Marlborough. Pada tahun 1985, Politeknik Nelson dan Majlis Blenheim Borough menyewa tanah di Budge Street, Blenheim dari hortikultur tempatan Ralph Ballinger dan Pusat Hortikultur Ballinger bernilai $ 300,000 dibuka tahun berikutnya. Ini kemudian menjadi kampus Marlborough yang berkembang sepanjang tahun 1990-an / awal tahun 2000 dengan pembangunan program-program baru dalam bidang-bidang seperti viticulture dan wain dan kejuruteraan penerbangan. Politeknik Nelson juga membuka kampus-kampus baru di Richmond (1988) dan di Motueka (1989). Pada tahun 1992, kami mula menawarkan pendidikan untuk peringkat ijazah buat kali pertama, dengan pengenalan Sarjana Muda Perdagangan. Pada tahun 1995, kampus Richmond dipindahkan dari Salisbury Road ke tapak seluas 4.5 hektar di Lower Queen Street dengan program-program yang difokuskan pada hortikultur, perhutanan dan industri utama lain. Kampus Motueka ditutup pada 1993, dengan beberapa program berpindah ke Richmond atau Nelson.

Politeknik Nelson menjadi Nelson Marlborough Institute of Technology

Pada tahun 2000, kami menukar nama kami dari Politeknik Nelson ke Nelson Marlborough Institute of Technology , untuk menggambarkan fokus serantau yang lebih luas. Pada akhir tahun 2006, semua program yang dijalankan di kampus Richmond telah dipindahkan ke Nelson dan kampus Richmond telah dipajak ke penyedia latihan lain, Kemas Kini Kemahiran yang terus menjalankan program latihan dari laman web ini.

Pendidikan Antarabangsa

Sejak pertengahan tahun 1990-an, kami telah menarik banyak pelajar antarabangsa. Kami juga telah membentuk perkongsian luar pesisir dengan beberapa institusi di Amerika, Brazil, Denmark, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, Mexico, Belanda, Norway, Sepanyol dan Sweden.

NMIT Hari ini

Hari ini, penyediaan pendidikan tinggi di Bahagian Atas Selatan terus berlanjut. Kami adalah pembekal pendidikan dan latihan terbesar di rantau Nelson-Marlborough, menjadikan sumbangan besar kepada ekonomi serantau. Kami menawarkan lebih daripada 100 kualifikasi dari sijil hingga tahap pascasiswazah dan kami telah membangunkan pakar dalam bidang seperti akuakultur, maritim / marin, viticulture

NMIT yang luar biasa

120896_NMIT-Strategy2.png

Matlamat strategik kami

Berdiri secara pendidikan

NMIT menumbuk di atas beratnya.

Diiktiraf di peringkat antarabangsa, kami adalah pendidikan yang menonjol dalam rangkaian pendidikan tinggi di New Zealand; pembekal Kategori 1 NZQA di 25% teratas Institut Teknologi dan Politeknik untuk kursus dan kadar kelayakan - kedudukan yang kami bangga.

Kami membantu orang maju dari satu tahap kelayakan ke seterusnya, menghapuskan halangan yang mungkin dalam perjalanan mereka. Pelajar berbuat baik di sini kerana fokusnya adalah "pencapaian oleh semua".

Mengetahui bahawa kesempurnaan adalah perjalanan, kami secara aktif mendengar untuk membuat pengalaman NMIT lebih baik.

Peluang kejuruan yang luar biasa

Pintu dibuka untuk graduan NMIT.

Dengan input dari industri dan jari pada denyutan global, program kami yang digilap mengajar apa yang diperlukan untuk orang ramai untuk berbuat baik dalam kerjaya pilihan mereka. Majikan menginginkan pelajar kami untuk penempatan kerja kerana apabila mereka telah menyelesaikan kelayakan mereka, mereka sudah bersedia untuk bekerja.

Kami adalah cekap dan lincah, bergerak dengan masa untuk memperkuatkan kawasan program kami, dengan bangganya memakai label "penyedia pilihan" untuk beberapa sektor.

Khususnya, dengan peluang yang tinggi untuk mendapatkan pekerjaan selepas menamatkan pengajian, orang mencari pakar industri kami yang disokong, seperti akuakultur, maritim, kejuruteraan penerbangan, pemuliharaan, viticulture dan winemaking.

Pasukan yang berpotensi dan pintar

NMIT adalah tempat yang hebat untuk berfungsi.

Orang terbaik memilih untuk bekerja di NMIT; pemimpin yang pandai dan bermotivasi mencari peluang dan penyelesaian masalah; orang yang kami melabur dan kejayaannya dirayakan secara meluas.

Proses pengambilan unik kami melibatkan orang-orang dari seluruh kampus, termasuk pelajar, membantu untuk membina satu pasukan tutor yang bijak industri yang menyampaikan program-program maklumat di tempat kerja moden.

Kami adalah inklusif dan fleksibel, hidup nilai-nilai Manaakitanga dan Pono.

Kerjasama aktif

NMIT sentiasa pemain pasukan aktif.

Berada dalam pengetahuan membantu kita kekal relevan dengan apa yang dicari oleh lepasan sekolah dan apa yang diperlukan di tempat kerja. Memahami pemacu kami untuk mempersiapkan para graduan dunia dan siap bekerja, yang lain bekerja dengan kami untuk memperbaiki program kami dan melibatkan kami dalam inisiatif serantau.

Kami bekerjasama dengan institut teknikal dan politeknik lain, mengajar beberapa program mereka dan berkongsi pengetahuan dan sumber. Begitu juga, kami mempunyai hubungan yang kuat dengan NZQA dan TEC, ketika kami bekerjasama untuk memastikan yang terbaik tersedia untuk pelajar.

Kecergasan kewangan

NMIT adalah pengurus kewangan mahir.

Memandangkan secara kewangan adalah penting kepada reputasi, daya tarikan kami sebagai majikan, dan keupayaan kami untuk melabur dalam masyarakat, infrastruktur, kampus, dan penyelidikan dan pembangunan kami.

Perjalanan kewangan NMIT adalah telus - dari tetapan bajet yang teguh kepada ulasan tetap dan ramalan semula sepanjang tahun. Dengan data yang kuat di hujung jari mereka, jabatan kami bertanggungjawab untuk membuat keputusan yang tepat, menjejak kewangan mereka sendiri dan melihat bagaimana mereka sesuai dengan gambaran yang lebih besar.

Kami melihat untuk memperluaskan aliran pendapatan sedia ada dan menambah yang baru. Satu karya utama kami ialah Pelan Pengurusan Aset Modal (CAM), yang meneliti bagaimana kita boleh menggunakan tanah kita untuk melabur di masa hadapan.

Meningkatkan masa depan

NMIT disediakan dengan baik untuk hari ini, dan esok.

Kami memahami siapa pelajar masa depan mungkin dan apa yang mereka perlukan. Oleh itu, kami dilengkapi dengan teknologi moden, merangkul peralatan digital yang fleksibel dan berguna untuk kerja dan gaya hidup rakyat.

Rancangan Pengurusan Aset Modal (CAM) membantu kami memahami ruang fizikal kami - bagaimana hartanah kami digunakan sekarang dan oleh siapa, dan bagaimana kemudahan serbaguna kami harus digunakan pada masa akan datang. Ia mendasari hala tuju kami untuk kampus di Nelson dan Marlborough, supaya kami dapat memberikan yang terbaik untuk pelajar kami dan bagi kami, dan dengan berkesan menghubungkan kami dengan bandar dan bandar.

Lokasi

Nelson

Alamat
Hardy Street,322
7010 Nelson, Nelson, New Zealand

Richmond

Alamat
390 Lower Queen Street
7020 Richmond, Tasman, New Zealand

Blenheim

Alamat
85 Budge Street
7240 Blenheim, Marlborough, New Zealand