Ntec - National Tertiary Education Consortium

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat Datang Ke Ntec

Selamat datang ke Konsortium Pendidikan Tertiari Nasional ( Ntec ). Ntec terdiri daripada empat penyedia tertiari, yang semuanya didaftarkan dan diakreditasi oleh Pihak Berkuasa Kelayakan Selandia Baru (NZQA):

  • Institut Perniagaan Concordia (CIB)
  • Institut Teknologi Kebangsaan (NTI)
  • Institut Pendidikan Nasional (NIE)
  • Kolej Pembelajaran Masa Depan NZ (FutureCOL)

Ntec disusun supaya semua sekolah dalam organisasi bersepadu beroperasi dengan pengarah bersama di bawah sistem pengurusan kualiti yang sama, mematuhi nilai-nilai bersama dan beroperasi dari kampus yang sama di pelbagai lokasi di mana sekolah-sekolah Ntec menyampaikan program.

Pelajar di Ntec bersedia untuk kerjaya dalam perakaunan, perniagaan, pengkomputeran, masakan, kaunseling, hospitaliti, perkhidmatan kesihatan dan latihan di tempat kerja. Akademi Bahasa Inggeris Concordia menawarkan pelbagai program bahasa Inggeris, termasuk am, perniagaan, akademik, IELTS dan TESOL (Guru Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain), dan Ntec juga menjalani kursus hospitaliti yang singkat.

Kampus Ntec utama berada di Auckland CBD, dan kami juga mempunyai kampus di Christchurch, Tauranga, dan Hastings. Setiap kampus terletak di pusat bandar dan mempunyai akses mudah ke pengangkutan awam, perpustakaan, pusat membeli-belah dan kedai makanan.

Ntec mempunyai reputasi untuk menjadi mesra, penyayang, dan mengalu-alukan, dan mempunyai kakitangan berbilang budaya dengan pengalaman luas dalam pendidikan untuk pelajar antarabangsa. Tutor, kaunselor dan kakitangan sokongan gembira untuk mentor pelajar dan memberikan bimbingan untuk membantu mereka memanfaatkan sepenuhnya pengajaran mereka dan mencapai potensi penuh mereka.

Sekolah-sekolah Ntec adalah penyedia pendidikan berkualiti tinggi dan berkualiti tinggi, dan ini ditunjukkan dalam penilaian luaran dan laporan kajian NZQA mereka (New Zealand Qualifications Authority). Tiga sekolah - Concordia, Institut Teknologi Nasional dan College of Future Learning NZ - mempunyai penilaian tertinggi Kategori Satu, yang bermaksud bahawa NZQA "sangat yakin" dalam prestasi pendidikan mereka.

Visi, Misi dan Nilai

Lokasi

Auckland

Alamat
HEAD OFFICE AND AUCKLAND CAMPUS,
Ntec Tower,
20 Hobson Street

911-312 Auckland, Auckland, New Zealand

Hastings

Alamat
HASTINGS CAMPUS,
304-308 Ellison Road

4122 Hastings, Hawke's Bay, New Zealand

Tauranga

Alamat
TAURANGA CAMPUS,
Durham Court,
146 Durham St

3110 Tauranga, Bay Of Plenty, New Zealand

Christchurch

Alamat
CHRISTCHURCH CAMPUS,
289 Tuam Street,
Christchurch Central

8011 Christchurch, Canterbury, New Zealand