Pilot Flight Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pilot Flight Academy adalah Europes sekolah penerbangan yang paling moden, melatih pelajar-pelajar kita di dalam pesawat moden atas dan simulator.

Lebih daripada 2500 meter persegi kawasan sekolah dan 120 orang pelajar dalaman, kita mendidik juruterbang syarikat penerbangan esok. Sekolah ini terletak di Torp Airport di Sandefjord, selatan Norway. Seluruh pendidikan perintis di Pilot Flight Academy dijalankan di Norway dan menawarkan pengetahuan dan pengalaman unik ruang udara terkawal.

Kami mempunyai bilik darjah moden, pusat yang lengkap untuk latihan berasaskan komputer dan pesawat baru dan simulator. Kami juga mempunyai gimnasium, kantin dan bilik asrama disediakan di kawasan Airport / sekolah.

KERJAYA

Orang perjalanan lebih daripada biasa, dan terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk juruterbang. Menamatkan pengajian di Akademi Penerbangan Pilot anda akan mempunyai semua sijil yang diperlukan untuk memohon sebagai pegawai pertama di syarikat penerbangan.

Permintaan untuk juruterbang dijangka meningkat pada tahun-tahun berikutnya. Kedua-dua perniagaan dan pelancongan swasta melalui udara semakin meningkat. Lalu lintas penerbangan meningkat setiap bulan, dan syarikat-syarikat penerbangan yang besar secara berterusan melancarkan laluan baru. Ini, bersama-sama dengan persaraan jangkaan akibat sakit tua di kalangan juruterbang, akan mewujudkan permintaan yang besar untuk juruterbang baru pada tahun-tahun akan datang, terutamanya di Scandinavia. Prognosis daripada Boeing dan Airbus menyatakan bahawa permintaan dunia yang luas untuk juruterbang baru akan melebihi 500 000 dalam tahun 2033, dan kami sudah mula melihat kekurangan juruterbang di Amerika Syarikat dan Asia. Jadi, kini adalah masa untuk anda untuk memulakan pendidikan perintis bersama anda!

Sebagai juruterbang baru dididik anda memulakan kerjaya anda sebagai pegawai pertama. Dalam perjalanan kerjaya anda anda boleh terbang beberapa jenis pesawat, dengan seluruh dunia persekitaran kerja anda. Seperti yang anda memperoleh lebih banyak pengalaman, ia adalah semula jadi untuk maju ke kerusi kapten, dengan tanggungjawab untuk membawa anak-anak kapal dan merancang dan menjalankan penerbangan dengan selamat dan selesa untuk semua orang di atas kapal.

Pendidikan juruterbang bersepadu di Pilot Flight Academy disyorkan oleh syarikat penerbangan seperti SAS dan Norway, dan kami mempunyai bekas pelajar yang bekerja di syarikat-syarikat ini, dan juga kerana banyak syarikat penerbangan lain di Scandinavia, Eropah dan seluruh dunia. Yang berpangkalan di kecekapan dan fokus pendidikan perintis di Pilot Flight Academy menyediakan persiapan terbaik untuk pelajar-pelajar kita, apabila memohon kepada syarikat penerbangan.

MENJADI PILOT A

Sebagai seorang juruterbang menuntut dan menarik, dan banyak keputusan yang perlu dibuat kedua-dua sebelum dan semasa penerbangan. Juruterbang itu mesti dapat berpelajaran tinggi dan bersedia untuk tugas-tugas yang menanti mereka.

Kapal terbang penumpang sentiasa diterbangkan dengan dua juruterbang: Kapten dan seorang pegawai pertama. Mereka bekerjasama untuk menyelesaikan tugas-tugas di dalam kokpit selama penerbangan.

Juruterbang biasanya bermula kerja mereka satu jam sebelum penerbangan itu dijadualkan berlepas. Mereka merancang laluan ke diterbangkan, menilai cuaca, mengira keperluan bahan api, dan melakukan pengiraan berat badan dan keseimbangan. Bersama-sama dengan seluruh anak-anak kapal mereka juga menyempurnakan banyak tugas persediaan lain sebelum penerbangan bermula.

Semasa penerbangan, kapten dan tugas-tugas pegawai bahagian pertama. Di samping mengawal kapal terbang yang harus mengemudi, membaca senarai semak, menerima pelepasan daripada kawalan trafik udara, dan memberitahu penumpang mengenai penerbangan. Sebelum mendarat, pendekatan dan mendarat di destinasi yang perlu dirancang, dan juruterbang perlu mengambil berat pesawat, kenderaan lain dan cuaca kira. Mereka membuat keputusan dan pengiraan akhir mereka berdasarkan maklumat yang diterima pada menghampiri lapangan terbang. Satu hari di tempat kerja boleh terdiri daripada beberapa penerbangan, dan silih ganti antara juruterbang terbang dan bukan terbang-tugas.

Kajian

Pendidikan juruterbang antarabangsa di Pilot Flight Academy adalah pendidikan sepenuh masa 2 tahun dengan kajian selari teori dan terbang.

Seluruh program dijalankan di sekolah moden kami di Torp Lapangan Terbang Sandefjord. Selepas tamat pengajian, anda akan layak untuk pekerjaan sebagai seorang juruterbang dengan syarikat penerbangan. Pengajaran teori dijalankan dalam bilik darjah moden dengan SmartBoards baru. Pesawat ini masih baru dan sangat moden dengan peralatan canggih. Kami mempunyai state-of-the-art simulator penerbangan, satu daripadanya adalah simulator Boeing 737NG. Sekolah ini dibuka untuk pelajar-pelajar kita 24/7, dan pelajar sekolah menggunakan kedua-dua pada hari biasa dan hujung minggu. Kami mempunyai persekitaran pelajar yang meriah dan aktif. Bilik taklimat kami adalah tempat pertemuan untuk pelajar dan pengajar, dan juga "markas" untuk merancang penerbangan domestik dan luar negara dan bagi pengalaman dan pengetahuan bertukar-tukar.

RANCANGAN KURSUS

Pada Pilot Flight Academy, Latihan terbahagi kepada dua: minggu Seli teori dan terbang. Minggu-minggu teori terdiri daripada arahan enam jam, dan semasa minggu terbang, pelajar terbang kapal terbang sekolah. Latihan penerbangan untuk pelajar bermula di peringkat awal program ini, dan pelajar-pelajar telah biasanya memperoleh pengetahuan yang cukup untuk dapat terbang solo pun pada akhir semester pertama! Satu program latihan penerbangan antarabangsa di Sekolah Penerbangan Pilot terdiri daripada 915 jam pengajaran bilik darjah yang berkualiti tinggi di ATPL (A) tahap, sijil yang paling maju untuk juruterbang syarikat penerbangan. Di samping pengajaran teori, pelajar akan mempelajari kemajuan visual dan alat terbang pada mulanya, dan kemudian asas kepada surat cara maju terbang di enjin berkembar pesawat sekolah. Pada akhir kursus ini pelajar akan melalui latihan simulator di mana mereka belajar tugas menuntut kerjasama anak-anak kapal semasa dalam keadaan tertekan.

Semester musim bunga bermula sepanjang minggu pertama bulan Januari dan berterusan sepanjang bulan Jun. Semester kejatuhan bermula sepanjang minggu pertama bulan Ogos dan terus app. 20 Disember. Terdapat Paskah bercuti, empat minggu cuti musim panas dan dua minggu cuti Krismas sepanjang tahun sekolah.

PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN

Pada Pilot Flight Academy kami menggesa untuk mengendalikan pendidikan sebagai menutup dengan realiti untuk profesion juruterbang yang mungkin. Program kami merangkumi semua jenis kerja yang juruterbang, untuk menyediakan pelajar-pelajar kita untuk profesion mereka dalam perkara yang sebaik mungkin. 150112 presentasjon kerjaya-kajian

LATIHAN SIMULATOR

Sekolah ini mempunyai simulator moden bahawa pelajar menggunakan sebagai sebahagian daripada latihan mereka. Salah satu simulator adalah Cessna 172, serupa dengan pesawat latihan asas sekolah menggunakan. Pada akhir program latihan ini, pelajar akan terbang simulator Boeing 737NG, yang digunakan untuk multi-anak kapal dan latihan orientasi jet.

Lokasi

Sandefjord

Pilot Flyskole AS

Alamat
Hangarveien 13
3241 Sandefjord, Vestfold, Norway