Center for International Learning

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cari Oman dengan Pusat Pengajian Antarabangsa

Pusat Pengajian Antarabangsa adalah pusat pembelajaran bahasa utama di Kesultanan Oman - menguasai Bahasa Arab anda di salah satu destinasi pelancongan terkemuka Condé Nast Traveler 2015.

Program kami

program yang unik dan mencabar kami terdiri daripada kajian semester tradisional di luar negara, kursus belajar bahasa fleksibel tetapi intensif, dan kelas yang direka untuk profesional yang bekerja di kawasan Muscat ini.

Pusat

Pusat Pengajian Antarabangsa adalah pembelajaran destinasi bahasa utama di Teluk. Dengan kakitangan kami semua Oman pengajaran, lawatan budaya yang mendalam, dan dedikasi kepada penguasaan dan pengekalan Bahasa Arab, kami bangga untuk memanggil diri kita "yang terbaik." Pusat Pengajian Antarabangsa merupakan institusi yang pertama seumpamanya di Muscat, menawarkan peluang yang fleksibel untuk kajian yang ketat dalam suasana yang menarik dan inklusif.

Mengapa CIL?

Yang Pusat Pengajian Antarabangsa adalah Pusat utama untuk mempelajari Bahasa Arab dan yang lebih luas di Timur Tengah. Melalui program yang direka dengan sengaja, kami mengalu-alukan pelajar dari lebih 41 negara-negara untuk dua program tandatangan kami: Program Bahasa Arab Intensif dan Program Pengajian Timur Tengah. Program Bahasa Arab Intensif kami diajar sepanjang tahun, sementara East Program Pengajian Tengah kami diajar hanya semasa Kejatuhan dan Spring Semester. Kami adalah Pusat terbesar dan tertua untuk pengajaran Bahasa Arab di Oman, dan mereka bentuk sebuah kurikulum yang paling rapat dengan hasil Majlis Amerika pada Pengajaran Bahasa Asing (ACTFL). Dengan guru-guru kita semua-Oman, kampus dan penginapan di Muscat, dan lawatan yang kerap bekerja ke dalam kurikulum, CIL adalah tempat yang ideal untuk pengalaman yang terbaik daripada Semenanjung Arab.

Salah satu kelebihan yang paling besar yang kita ada adalah lokasi kami. Pertama, Muscat adalah bandar yang paling kosmopolitan di Kesultanan Oman dan kerusi kerajaan dan perwakilan diplomatik antarabangsa. Anda mempunyai akses kepada semua kemudahan dari sebuah bandar kecil, moden (termasuk internet, makanan dan air bersih, sistem jalan raya moden, kemudahan pengangkutan yang mencukupi, dan sistem penjagaan kesihatan moden dan murah). Tambahan pula, lokasi Oman di hujung tenggara Semenanjung Arab memberikan akses anda ke negara-negara di rantau ini (termasuk UAE, Qatar, Jordan, Mesir, Maghribi), dan juga bukan Arab negara yang sama-sama kaya dan menarik (contohnya Turki , Tanzania, Kenya, India, Nepal dan Sri Lanka). Pelajar-pelajar kita telah mengambil kesempatan daripada lokasi kami untuk menaiki kapal terbang dan meneroka kekayaan kedua-dua dunia Arab serta Lautan Hindi. Kami menjemput anda untuk melakukan perkara yang sama!

Penginapan dan pengangkutan pilihan yang ada untuk pelajar, bermula dari yang hidup dengan keluarga Omani untuk berkongsi berperabot lengkap satu dan dua bilik tidur flat baru (2 katil berkembar dalam setiap bilik) di kawasan kejiranan yang sibuk.

THE CIL PERBEZAAN

  • 10 sepenuh masa diperakui guru Bahasa Arab dengan tahun pengalaman, dan 13 bilik darjah di kampus kami di Seeb
  • penginapan pelajar yang mudah dan pengangkutan diatur oleh CIL
  • lawatan budaya di seluruh Oman disepadukan ke dalam kurikulum
  • kursus yang ketat dan menyeluruh pengajian yang mematuhi piawaian ACTFL

Flats Dikongsi Tempatan

Kebanyakan pelajar memilih untuk tinggal di rumah pangsa dihias satu dan dua bilik tidur di sebuah bangunan baru yang terletak di kawasan pasar yang sibuk berhampiran kampus CIL, dengan kedai-kedai, restoran-restoran kecil, dan gimnasium berhampiran. pelajar-pelajar lain tinggal tidak jauh semata-mata dari kampus kami. Semua penginapan kami dilengkapi dengan peralatan dapur baru, alat memasak dan perkakas dapur, linen, penyaman udara dan wi-fi di setiap pangsapuri. Pelajar boleh mengekalkan harga rendah dengan memasak makanan mereka sendiri.

pengangkutan

Pelajar perjalanan ke dan dari kampus di dalam bas swasta CIL sepanjang minggu. Pada hujung minggu dan petang, teksi tempatan menyediakan pengangkutan serta peluang untuk mengamalkan Bahasa Arab! Juga disediakan (terutamanya bagi pelajar lelaki) bas Baisa, van tempatan yang berulang alik Sultan Qaboos Highway, mengangkut orang dari satu hujung Muscat kepada yang lain pada kos yang sangat berpatutan. Bagi pelajar yang lebih tua tidak dalam kajian kita di luar negara program, sewa kereta juga pilihan, dan kami boleh membantu untuk membuat perkiraan bila-bila masa.

Lawatan kebudayaan

Program kami adalah ditambah dengan pelbagai lawatan di Oman yang membolehkan pelajar meneroka pelbagai dimensi negara ini menarik yang menjadi tuan rumah pelajar kita. Pelajar diberi peluang kebanyakan hujung minggu masa mereka di Oman untuk melawat kampung-kampung yang telah wujud selama lebih 4000 tahun, bandar-bandar yang telah berkhidmat peranan penting dalam sejarah Oman dan Ibadhi, yang menawarkan penginapan berkualiti padang pasir yang memaksa seseorang untuk kagum dengan kuasa alam semula jadi, dan wadi (lembah / jurang) yang mentakrifkan semula pemahaman kita tentang kecantikan. lawatan ini adalah termasuk dalam kos program yang pelajar membayar untuk menghadiri program ini, kerana kami merasakan bahawa pembelajaran anda dipertingkatkan oleh kedua-dua berasa disambungkan kepada tuan rumah anda dan juga rehat yang anda dapat daripada meninggalkan Muscat dan membolehkan otak anda yang lain ia memerlukan kajian yang ketat itu.

Adakah anda pernah mempunyai keinginan membara untuk bangun pada 03:30, tarik pada pakaian anda, dan kepala di luar untuk berjalan-jalan lama di pantai? Anda akan di sini di Oman, sejak 04:00 - di dalam kegelapan dan nombor terhingga bintang - adalah masa yang terbaik untuk melihat terancam penyu laut hijau membuat jalan mereka dari laut ke pasir, menggali lubang sarang besar dan meletakkan 100-120 telur . Ketika matahari mula meningkat di atas air, penyu ini kembali ke laut, tidak mengetahui jika keturunan mereka hidup (hanya kira-kira 1% lakukan). Sambil anda melihat penyu bertelur, anda juga boleh melihat anak-anak penyu keluar daripada lebih matang (lama) telur dan naluri merangkak ke atas laut, supaya jangan kembali kepada pantai ini sama sehingga tiba waktu mereka untuk bertelur. Anda akan mempunyai hak istimewa untuk tontonan lagu ini luar biasa sifat di Turtle Reserve Al Jinz Ras di pantai timur Oman, hanya memandu beberapa jam dari ibu kota, Muscat.

pengembaraan Oman lain termasuk mendaki 3,300m yang menjulang tinggi / 10.000 'Jebel Akhdar yang terkenal dengan pemandangan yang menakjubkan Grand Canyon-suka, pembinaan teres pertanian memisahkan kampung yang berpegang teguh kepada gunung, dan pelbagai jenis pokok buah-buahan, termasuk buah delima yang memenangi anugerah, berkembang yang di ketinggian yang lebih tinggi sejuk.

Lawatan ke Nizwa, bekas ibu Oman, kini kurang daripada 90 minit dari Muscat di lebuh raya moden, dahulunya mengambil masa sepanjang hari untuk mencapai dengan keldai di atas jalan yang lasak. Nizwa Fort dipulihkan menawarkan gambaran sepintas lalu ke Oman yang telah lalu, dan dikelilingi oleh kawasan pasar yang sibuk, pasar itu, dengan daging, buah-buahan dan sayur-sayuran, kraftangan, perak dan khanjars, pisau Oman tradisional. Berdekatan dalam satu arah adalah Misfat Al Abreyyin, yang 4000 tahun kampung terus-didiami di tepi gaung. Penduduk tempatan masih menggunakan Falaj untuk menyediakan air untuk rumah penduduk serta untuk mengairi plot pertanian teres digunakan untuk menanam betik, pisang, dan tebu.

This school offers programs in:
  • English
  • Bahasa Arab

Lihat Kursus musim panas »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Program Arabic Rapi (IAP)

Campus Sepenuh masa September 2017 Oman Muscat

IAP di Pusat Pengajian Antarabangsa (CIL) terdiri daripada 20 jam kelas setiap minggu pengajaran dalam perbualan (Modern Standard Arabic), tatabahasa, media, dan membaca / menulis. Kurikulum kami adalah berdasarkan kepada siri Al-Kitaab. [+]

Yang IAP di Pusat Pengajian Antarabangsa (CIL) terdiri daripada 20 jam kelas setiap minggu pengajaran dalam perbualan (Modern Standard Arabic), tatabahasa, media, dan membaca / menulis. Kurikulum kami adalah berdasarkan kepada siri Al-Kitaab. Kami menggabungkan pengajaran dalam kelas formal ini dengan 10 jam tambahan, 6-duanya dalam dialek Oman dan 4 yang dalam aktiviti ko-kurikulum termasuk kuliah akademik, seminar, sesi kajian, dan aktiviti kebudayaan yang meningkatkan kurikulum Bahasa Arab, menjadikan jumlah yang 30 jam pertemuan seminggu. Semua pelajar akan dinilai sebelum bermulanya kelas untuk penempatan dan pada akhir program mereka. kursus Bahasa Arab di CIL adalah 4-kredit setiap dan direka dan, sesuai dengan Majlis Amerika pada tahap Pengajaran Bahasa Asing (ACTFL): Apa yang dilindungi dan mengapa CIL menawarkan ketiga-tiga tahap Standard Modern Arab (Permulaan, Pertengahan dan Lanjutan), serta dialek Oman. Kami menggunakan buku teks Al Kitaab fii Talum Al-Arabiya, Bahagian 1, 2 dan 3, yang kita dapati memudahkan peralihan yang lancar antara universiti rumah dan pengajian di CIL. Selain daripada buku teks Al Kitaab, kami juga menggunakan bahan-bahan yang dibangunkan oleh fakulti pengajaran kami. arahan Arab di CIL meliputi membaca, menulis, perbendaharaan kata, literasi media, kefahaman dan penggunaan aktif Lughat al-muthaqqafeen ( "ucapan berpendidikan"), seperti yang didengar pada Al Jazeera. tahap ditawarkan Arabic 101-102-103: Beginner Bahasa Arab I-II-III Arabic 201-202-203: Intermediate Bahasa Arab I-II-III Arabic 301-302-303: Bahasa Arab Tinggi I-II-III Arabic 401-402: Superior Arab I-II                                      Metodologi program bahasa Arab kami memberi tumpuan kepada keempat-empat kemahiran bahasa (membaca, menulis, mendengar, bercakap), dan pelajar dengan cepat melihat kebolehan mereka meningkatkan kerana mereka menghabiskan 20 jam seminggu pembelajaran bahasa. Pelajar belajar bahasa Arab selama empat jam setiap hari, lima hari seminggu, dengan beberapa orang guru yang berbeza untuk kemahiran yang berbeza, dan Peer Fasilitator (rakan kongsi bahasa) untuk perbualan petang itu mengukuhkan pembelajaran dalam kelas formal. Petang sesi perbualan dengan Fasilitator Peer (PFS) adalah sebahagian khas regimen bahasa Arab kita, dan komponen program yang unik yang dipelopori oleh CIL. Di samping kelas pagi kami, sesi PF menyediakan 6 jam tambahan seminggu perbualan langsung dengan Oman dalam kumpulan dua atau tiga pelajar. Melainkan dinyatakan sebaliknya, sesi PF adalah sebahagian normal program pelajar dan dimasukkan tanpa sebarang kos tambahan. Bayaran tetamu tambahan untuk sesi PF digunakan, bagaimanapun, dalam keadaan berikut: 1), seseorang pelajar tiba selepas kelas telah bermula dan memerlukan masa PF tambahan untuk mengejar, 2), seseorang pelajar meminta masa PF tambahan untuk tempoh yang singkat, atau 3) pelajar berhasrat supaya PF swasta. Ia adalah pengalaman kami bahawa pelajar mendapat manfaat paling besar daripada saiz kelas kecil, yang memberikan mereka peluang untuk mengambil bahagian dan mendapat perhatian fakulti yang mencukupi semasa kelas. kelas CIL biasanya mengandungi 3-7 pelajar, dan tidak lebih daripada 10. Pembelajaran berlaku dalam suasana yang santai dan selesa; kampus kami adalah villa yang besar sebelum ini diduduki oleh sebuah keluarga, dan masih mengekalkan bahawa "keluarga" berasa bahawa pelajar mendapati begitu kondusif untuk pembelajaran. Program Pengajian Timur Tengah (MeSP) The MeSP adalah satu-satunya seumpamanya di seluruh rantau Teluk. Melalui pendekatan yang disengajakan kepada kajian Oman, negara Teluk Arab, dan dunia Arab, pelajar-pelajar kita dalam program ini dicabar untuk berfikir di luar sempadan disiplin yang menghadkan pemahaman sebenar di rantau ini. Diterangkan di bawah adalah setiap komponen program ini: Bahasa Arab Kursus (10 minggu / 200 jam) Kajian perkarangan bahasa Arab pemahaman anda tentang dunia Arab, dan membentuk sebahagian besar daripada kajian anda di Oman. Anda diletakkan ke dalam salah satu daripada sembilan peringkat dalam Bahasa Arab dan dalam 4 kelas yang berbeza: Perbualan / Speaking, Reading / Writing, Media Arab (tahap tinggi Permulaan dan ke atas), dan Tatabahasa). MES 360: The Contemporary Arab Timur Tengah (3 kredit) Kursus semester bermula dengan gambaran sejarah Timur Tengah kontemporari, meneroka kerumitan rantau ini. Kursus ini terus menyiasat dan menganalisis isu-isu yang dinamik dan kuasa-kuasa di rantau ini dan interaksi mereka, seperti Arab dan kepelbagaian etnik, Islam dan kepelbagaian mazhab, Barat dan Dunia Arab, konflik Arab-Israel dan akhirnya, Arab Uprisings juga dikenali sebagai Arab Spring. MES 370: Kajian bebas (3 kredit) Kursus ini direka bentuk untuk membolehkan pelajar untuk mengintegrasikan pelbagai komponen kursus semester panjang yang lain. Setiap pelajar, selepas berunding dengan pengajar, memutuskan bidang tumpuan substantif untuk penyelidikan mereka. Ia diperlukan bahawa topik ini memberi tumpuan kepada Dunia Arab. Sepanjang semester, setiap pelajar akan bertemu secara berkala dengan pengajar untuk perundingan sebagai dia mengandung dan membangunkan projek penyelidikan secara keseluruhan. [-]

Contact
Alamat lokasi
PO BOX 2644
PC 111,

Muscat, OM