Baca keterangan rasmi

CAVILAM -Alliance française es un centro privado de enseñanza superior. Ubicado en Vichy, di provinsi de Auvernia situada di tengah-tengah Perancis yang mempunyai 3 jam di París 2 de Lyon, yang merupakan pusat pertahanan di mana-mana.

Vichy, la "reina de las ciudades de agua" it un apreciado destino turístico y thermalal. Pada masa yang sama, para pelukis memainkan peranan penting dalam usaha untuk menghilangkan kecenderungan dalam kehidupan seharian mereka, tetapi mereka juga mempunyai kepentingan dalam bidang seni, dan mempunyai arti inspirasi dalam karya seni Allier untuk mengalahkan semua karya seni dan karya seni vivir "à la française". Para pengawal keselamatan, Vichy menangguhkan pemberhentian deportivas untuk penggubal undang-undang, dan dalam usaha untuk mengatasi masalah ini.

Anda akan dapat memuatkan pusat bandar raya ini, yang terletak di luar kawasan Celestinos.

Dari sini, terdapat sebuah kampus yang terkenal, yang terletak di antara bandar dan bandar, seperti tren, restoran, restoran, restoran, restoran atau restoran.

Undi pusat untuk kanak-kanak

CAVILAM - Perikatan française adalah tempat yang menggabungkan pelbagai budaya proses di seluruh dunia yang dikunjungi oleh lebih daripada 5.000 orang di sekitar 120 negara yang berpengalaman dan memberi sumbangan kepada para pemimpin dalam bidang ini. Lengua Extranjera (FLE) dan Lenguas Vivas Extranjeras (LVE), kini mempunyai rekabentuk yang lebih baik dari segi metodologi. Dicha metodologia memfokuskan kepada perkara-perkara yang berkaitan dengan kualitinya (ungkapan-ungkapan secara lisan dan escrita, kompresi lisan dan escrita): jika anda mempunyai dokumen dan dokumen yang berkaitan dengan komputer, komunikasi dan interaksi antara pelanggan dan pengguna, yang mempunyai pengetahuan dan kemahiran aplicadas a la enseñanza de idiomas.

Jabatan Perancis adalah Lengua Extranjera

The Departamento de Francés como Lengua Extranjera aboutrece:

 • cursos de francés con método de inmersión para adultos de to dos los niveles,
 • cursos de formación para docentes de francés como lengua extrajera (FLE),
 • preparación de diploma (DELF / DALF, TCF, dll.),
 • menilai para pelajar untuk kumpulan escolares,
 • cursos de vacaciones "Deportes e Idioma" for jóvenes de 12 a 16 años,
 • seorang cursillo "Perancis dan gastronomia" untuk menimbulkan kerumitan di Perancis dengan ciri-ciri yang tinggi, persembahan, dan angka-angka yang sangat baik.

Departamento de Lenguas Extranjeras

El Departamento de Lenguas Extranjeras está principale dirigido a un público nacional e internacional. Mendapatkan lebih daripada 1,700 pemain dalam talian.

Este departamento le ofrece:

 • cursos intensos de inglés, alemán, español e italiano,
 • cursos extensivos (pada permulaan dan akhir tarde),
 • cursos de idiomas enfocados en disciplinas profesionales (dentro de espector específico de trabajo),
 • clan particulares
 • clases específicas para jóvenes (dari 10 a 17 años),
 • cursos "Deportes e Idioma" untuk jaga-jaga selama masa-masa untuk penerbangan escolares,
 • cursos de inglés para los más pequeños (6-9 años) "Spécial Kids",
 • Anda boleh membuat keputusan yang sukar untuk belajar bahasa Inggeris semasa ujian TOEIC (Ujian Bahasa Inggeris untuk Komunikasi Antarabangsa), yang pertama adalah pengiktirafan antarabangsa.

Un Vector de excelencia

Creado en 1964, University of Clermont-Ferrand dan Vichy CAVILAM , CAVILAM (Pusat d'Approaches Vivantes des Langues et des Médias - Centro de Aprendizaje Vivo de Lenguas y Medios comunicación), yang akan diperbadankan pada tahun 2012 sebuah lautan merah antarabangsa francaisi.

Tidak ada rujukan antarabangsa, yang bertujuan untuk meningkatkan kedudukan pengguna dengan aplikasi baru dalam inovasi. Anda akan menerima lebih daripada 5.000 pemain dalam dan luar negara untuk mendapatkan lebih daripada 120 pemain dalam satu pertandingan dan satu pertandingan lain.

Ubicado mempunyai keistimewaan yang tidak diingini, yang sebelum ini CAVILAM , yang CAVILAM , CAVILAM - Alliance française yang mempromosikan keupayaan untuk menonjolkan kepelbagaian dan keupayaan untuk memainkan peranan penting dalam gaya moden 9.000 m2, dotado de un equipamiento técnico excepcional.

Keistimewaan kolabora El Centro dengan Menteri Luar Negeri Asenos, Institut Français, Organisasi Internacional de la Francofonoía, perkhidmatan urusan kebudayaan dalam bidang hubungan luar dan perhubungan awam, TV5 MONDE, Radio France International dan Canad Académie.

Lengua Extranjera (FLE) Pada tahun 2008 dan 2012, institusi pendidikan yang berpusat di universiti di luar negeri mempunyai jaminan yang berpatutan dengan label "Qualité FLE", dengan pengecualian ketara terhadap aspek aspek auditados ( recepción, instalaciones, formación y gestión).

Nuestro compromiso con la calidad

 • Bertanggungjawab dalam tempoh 48 jam untuk mendapatkan maklumat mengenai inskripción.
 • Peluang untuk mendapatkan kepuasan yang tinggi akan memakan masa yang lama, terutamanya untuk melarikan diri dari masa ke masa dan pada masa yang sama, dengan cara yang lebih baik untuk meningkatkan pengetahuan dan kebudayaan dan kebudayaan yang membolehkan para pelajar keluar dari sekolah di Perancis.
 • Abordar membaca reklamasi yang dibuat oleh pengarang dan penyokong pengadil.
 • Seguimiento diario de los cursos. Penasihat dan penyelia tidak dapat menghubungi kami dengan wang tunai.
 • Anda tidak perlu mengarahkan anda untuk bekerja sama dengan rakan-rakan anda.
 • Memudahkan pekerja yang berpotensi untuk menggunakan profesional dan profesional.

Tidak ada tawaran istimewa untuk francais Perancis di Perancis.

Nuestros valores

En CAVILAM - Alliance française, social centre, aprendizaje lingüístico and intercambios pluriculturales, queremos compartir used used treasure:

Excelencia, innovación pedagógica, sociability

El alojamiento en familia de acogida y las múltiples visitas y veladas programadas permiten que se integre fácilmente en la vida francesa, lo que garantiza rápidos progresos en lengua.

Nuestros points fuertes

 • Enseñanza de gran calidad, refrendada por el sello "Qualité FLE",
 • Centro abierto todo el año,
 • Lot cursos comienzan cada lunes,
 • Acceso percuma y gratuito a mediateca interuniversitaria,
 • Antara kawasan yang diketinggian: keluarga, penginapan untuk penginapan, penginapan, penginapan dan hotel,
 • Estilo de vida francés para favorecer la inmersión lingüística,
 • Anda tidak boleh mengesan dan menghidupkan semula (seperti peta, lapangan terbang, dan sebagainya),
 • Program-program budaya,
 • Ambiente acogedor e internacional,
 • Ciudad a escala humana,
 • Melengkapi penyelenggaraan,
 • Acompañamiento personalizado,
 • Compromiso con la calidad.

Nuestra metodología

Aprender francés dan kononnya mengucapkan tahniah kepada francesa: anak-anak lelaki yang tidak dapat mengalahkan mereka. Anda akan mendapat panduan dalam bahasa-bahasa ini dengan cara yang mudah dan mudah untuk mendapatkan maklumat dan komunikasi dengan mudah.

 • Tidak perlu mengamalkan pelbagai jenis aktiviti.
 • Enfoques yang dikehendaki oleh pengarang kompetitif komunikasi.
 • Intercambios interculturales enriquecedores.

Suatu hari, para peserta mengambil keputusan untuk mengalahkan pemain yang berorientasikan ke arah yang lebih baik dalam permainan dan permainan yang menyeronokkan. Anda akan mendapat maklumat mengenai perkara yang berkaitan dengan Marco Europeo Común de Referencia untuk bahasa lingua.

Anda juga boleh menggunakan dokumen ini untuk menyesuaikan diri dengan cara yang betul dan mempunyai imbangan setiap individu. La Universidad de Clermont-Ferrand menjanjikan kawalan pedagogi yang terbaik. Dalam laporan terakhir, kami akan memaklumkan dokumen-dokumen berikut:

 • Un diploma del curso donde se mentiona la nota obtenida y certifica la asistencia del alumno.
 • Un certificado refrendado en conjunción por CAVILAM -Alliance française y la Universidad Blaise Pascal de Clermont-Ferrand.
Program diajar dalam:
Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

CAVILAM

Program ini menawarkan tahap intensiti tertinggi. ... [+]

Matlamat dan program

Program ini menawarkan tahap intensiti tertinggi. Ia bertujuan untuk golongan profesional yang memerlukan kemahiran bahasa Perancis praktikal secepat mungkin untuk dapat menggunakan bahasa Perancis dalam bidang kepakaran mereka. Peserta diberikan kepada kumpulan program yang intensif mengikut tahap mereka. Bengkel subjek (komunikasi lisan dan tulisan pilihan, kosa kata, tatabahasa, tamadun Perancis, fonetik, penyediaan peperiksaan DELF / DALF / TCF dan chanson dan teater pada bulan Julai dan Ogos) membolehkan para peserta berkembang lebih cepat di kawasan tertentu. 14 pelajaran setiap minggu menyelesaikan program ini (objektif, jangka masa dan masa dijelaskan dengan ketua jabatan FLE).... [-]

Perancis Vichy
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAVILAM

Anda akan diajar untuk maju secara sistematik dalam semua bidang penggunaan bahasa lisan dan bertulis. ... [+]

Objektif dan program

Anda akan diajar untuk maju secara sistematik dalam semua bidang penggunaan bahasa lisan dan bertulis. Bengkel subjek (komunikasi lisan dan tulisan pilihan, kosa kata, tatabahasa, tamadun Perancis, fonetik, penyediaan peperiksaan DELF / DALF / TCF dan chanson dan teater pada bulan Julai dan Ogos) membolehkan para peserta berkembang lebih cepat di kawasan tertentu.

26 pelajaran seminggu:

18 pelajaran (UE) dalam kumpulan dengan tahap yang sama8 pelajaran dalam bengkel topik

Pelajar yang rajin dan berdedikasi akan menerima sijil kehadiran, yang dikeluarkan oleh Blaise Pascal University di Clermont-Ferrand dan CAVILAM - Alliance française, setelah selesai program, CAVILAM dengan sijil memperincikan kursus.... [-]

Perancis Vichy
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAVILAM

Program ini bertujuan untuk pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi (di sebuah universiti atau kolej kejuruteraan elit) di Perancis. ... [+]

Matlamat dan program

Dari 29 Jun hingga 24 Julai 2015 Dari 27 Julai hingga 21 Ogos 2015

Program ini bertujuan untuk pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi (di sebuah universiti atau kolej kejuruteraan elit) di Perancis. Program ini menggabungkan kursus latihan bahasa bahasa pagi (bahasa Perancis umum) dengan kursus persiapan kursus petang, di mana peserta dapat membiasakan diri dengan kaedah kerja yang berbeza yang diperlukan untuk dengan mudah mengikuti kursus universiti di Perancis , Tahap bahasa: B1.

26 pelajaran seminggu:

18 UE umum Perancis8 pelajaran dalam bengkel topik "Persiapan Universiti"

Kandungan bengkel:

Peserta mengenali sistem pendidikan tinggi Perancis (struktur dan organisasi pengajian mereka, kehidupan pelajar harian, kaedah penilaian, dll.) - mereka membiasakan diri dengan kaedah kerja universiti - mereka memperoleh perbendaharaan kata khusus - mereka mempelajari teknik notasi, teknik untuk meringkaskan dan secara lisan dan secara bertulis mereproduksi apa yang mereka pelajari, ucapan awam di hadapan penonton dan lain-lain... [-]

Perancis Vichy
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAVILAM

Program yang sangat intensif ini bertujuan untuk peserta yang ingin bergerak maju dengan cepat. ... [+]

Matlamat dan program

Program yang sangat intensif ini bertujuan untuk peserta yang ingin bergerak maju dengan cepat. Peserta diberikan kepada kumpulan program yang intensif mengikut tahap mereka. Bengkel subjek (komunikasi lisan dan tulisan pilihan, kosa kata, tatabahasa, tamadun Perancis, fonetik, penyediaan peperiksaan DELF / DALF / TCF dan chanson dan teater pada bulan Julai dan Ogos) membolehkan para peserta berkembang lebih cepat di kawasan tertentu. 6 pelajaran seminggu menyelesaikan program ini (objektif, tempoh dan masa dijelaskan dengan ketua jabatan FLE).

32 pelajaran seminggu:

18 UE dalam kumpulan dengan tahap yang sama8 pelajaran dalam bengkel topik6 pelajaran satu sama lain... [-]
Perancis Vichy
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAVILAM

Belajar dan cuti sukan untuk anak-anak muda dari semua negara di antara umur 12 dan 16: ini adalah bagaimana pembelajaran bahasa Perancis menyeronokkan, dan para peserta ... [+]

Matlamat dan program

Belajar dan cuti sukan untuk anak-anak muda dari semua negara di antara umur 12 dan 16: ini adalah bagaimana pembelajaran bahasa Perancis menyeronokkan, dan para peserta dapat bermain dengan mudah untuk mencari sukan yang berbeza! Projek perkongsian antara CAVILAM - Alliance française dan Vichy Stages Holiday Centre (diluluskan oleh Kementerian Belia dan Sukan Perancis). Pelajar akan menerima sijil kehadiran.

pagi:

Kursus-kursus di CAVILAM - Alliance française di bawah arahan guru-guru yang berkelayakan yang mempunyai pengalaman dalam mengajar kanak-kanak dan remaja (maksimum 15 pelajar setiap kelas). Pelajar asing belajar bahasa Perancis dalam pelajaran mereka, sementara anak-anak dan remaja Perancis diajar bahasa Inggeris, Sepanyol atau Jerman, bergantung kepada apa yang mereka pilih. Kegiatan di petang kemudian bertemu lagi.... [-]

Perancis Vichy
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAVILAM

Program ini menawarkan anda pelajaran bahasa Perancis atau menyempurnakan kemahiran bahasa Perancis anda dalam kumpulan dengan tahap tuisyen individu yang sama. ... [+]

Matlamat dan program

Program ini menawarkan anda pelajaran bahasa Perancis atau menyempurnakan kemahiran bahasa Perancis anda dalam kumpulan dengan tahap tuisyen individu yang sama. Konsep ini disesuaikan secara individu: anda boleh mencapai kemajuan anda dalam satu tangan dengan berinteraksi dengan satu kumpulan, dan di sisi lain anda boleh mengejar matlamat anda sendiri dalam pelajaran peribadi dengan guru anda

24 pelajaran dalam seminggu:

18 UE dalam kumpulan dengan tahap yang sama6 pelajaran satu sama lain

Pelajar yang rajin dan berdedikasi akan menerima sijil kehadiran, yang dikeluarkan oleh Blaise Pascal University di Clermont-Ferrand dan CAVILAM - Alliance française, setelah selesai program, CAVILAM dengan sijil memperincikan kursus.... [-]

Perancis Vichy
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAVILAM

Pelajaran satu-ke-satu terdiri daripada pelajaran yang dirancang secara individu untuk peserta setiap profil dan tahap. ... [+]

Matlamat dan program

Pelajaran satu-ke-satu terdiri daripada pelajaran yang dirancang secara individu untuk peserta setiap profil dan tahap. Matlamat peribadi dan pedagogi disesuaikan dengan tahap pengetahuan dan keperluan anda: mereka menawarkan bahasa Perancis, perniagaan Perancis, penyediaan peperiksaan, bimbingan linguistik untuk kehidupan seharian. Secara pilihan, program pelengkap ditawarkan, termasuk makan tengah hari dengan guru, pertemuan dengan personaliti kehidupan ekonomi, budaya dan politik serta bersiar-siar dan sebagainya.

Pelajar yang rajin dan berdedikasi akan menerima sijil kehadiran, yang dikeluarkan oleh Blaise Pascal University di Clermont-Ferrand dan CAVILAM - Alliance française, setelah selesai program, CAVILAM dengan sijil memperincikan kursus.... [-]

Perancis Vichy
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 - 52 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu