Baca keterangan rasmi

Musim panas ini, belajar Perancis di Perancis!

Setiap musim panas sejak 1930, kursus musim panas Nancy untuk pelajar asing telah mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia untuk kursus belajar bahasa secara intensif antara satu hingga empat minggu panjang.

Ini adalah peluang hebat untuk menggabungkan antara belajar dengan keseronokan di kota 45,000 pelajar universiti. Belajar Bahasa Perancis pada masa yang sama seperti yang anda menemui Perancis dan budaya!

Video Cours d'Eté Nancy 2015 dari Elephant 7 Art Production di YouTube.

THE KURSUS

Kursus kami diajar oleh pensyarah universiti khusus dalam pengajaran Perancis untuk bukan penutur asli. Kandungan kursus disesuaikan dengan tahap anda, sama ada anda menjadi seorang pemula lengkap atau seorang guru Perancis di negara asal anda.

Pelajar-pelajar kita yang lebih maju boleh memilih dari beberapa pilihan pada waktu petang: persidangan, bengkel linguistik atau bengkel drama. Kami juga meletakkan alat-alat yang paling maju untuk kegunaan seperti sambungan Wifi di kampus dan di kediaman anda.

AKTIVITI YANG

Selain kursus kami, banyak lawatan budaya adalah sebahagian daripada penginapan anda dengan kami, seperti perjalanan hujung minggu untuk Paris, hujung minggu kami dalam wilayah Perancis dan lawatan untuk mencari rantau kita, La Lorraine. Pada 2016: Reims, kebun anggur Champagne dan Ardennes jejak langkah Arthur Rimbaud.

Petang dan hujung minggu perjumpaan juga sebahagian daripada pengalaman anda dengan kami. Anda akan mengambil bahagian dalam barbeku, showings filem atau lawatan singkat ke kawasan-kawasan berhampiran.

BANDARAYA NANCY

Anda akan menemui warisan seni bina yang kaya abad ke XVIII yang mana Nancy digambarkan dalam senarai UNESCO warisan dunia.

Nancy juga merupakan ibu negara gaya Art Nouveau yang anda boleh menghargai seluruh bandar atau di salah satu muzium kami.

Di atas segalanya, Nancy adalah sebuah bandar moden yang dikenali sebagai pusat utama kebudayaan Perancis, dikagumi kerana perayaan, yang Opera dan Pusat Koreografi itu.

Program diajar dalam:
  • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Cours d'Eté Nancy (Summer Courses for Foreign Students)

Sesi Summer untuk Pelajar Luar Negeri mempunyai kursus untuk semua peringkat pelajar Perancis, dari pemula untuk maju, untuk pelajar, guru dan orang-orang profesional. ... [+]

Kursus-kursus

Sesi Summer untuk Pelajar Luar Negeri mempunyai kursus untuk semua peringkat pelajar Perancis, dari pemula untuk maju, untuk pelajar, guru dan orang-orang profesional.

Apabila tiba anda, anda akan mengambil ujian penempatan yang direka untuk mencari tahap yang sesuai untuk anda. Apabila diberikan kepada kumpulan, anda akan berada di dalam kelas yang terhad untuk 15 pelajar. A peperiksaan akhir akan dilakukan pada akhir minggu 3 dan minggu 4 (kekal A dan B sahaja). Pelajar dari universiti rakan kongsi kami boleh mendapatkan kredit dari peperiksaan akhir ini. Dalam kes itu, transkrip rasmi rekod akan diedit atas permintaan (dalam bahasa Perancis dan / atau Bahasa Inggeris). Diploma A dihantar untuk setiap peserta.... [-]

Perancis Nancy
Sept. 2019
Perancis
Sepenuh masa
2 - 4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Clip Cours d’Eté Nancy 2015

Cours d’Eté Nancy - Testimonials