Cours de Civilisation Française de la Sorbonne

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Perancis Bahasa dan Tamadun Kursus Sorbonne ini (CCFS)Anjuran Robert Yayasan de Sorbon, adalah . Sejak tahun 1919, CCFS telah menerima pelajar dari seluruh dunia, dari pemula benar kepada profesor Perancis sebagai bahasa asing. The Sorbonne ini Perancis Bahasa dan Tamadun Kursus menyediakan kursus bahasa Perancis dengan fonetik dan pengajaran tamadun Perancis. Ia juga menawarkan modul khusus dan (TCF, DELF, DALF), yang memudahkan kemasukan ke universiti Perancis. pusat pembelajaran kami terletak di 214 Boulevard Raspail (Paris, arrondissement ke-14), di tengah-tengah yang berprestij Montparnasse daerah. urusetia bersedia untuk mengalu-alukan anda dan menjawab semua soalan anda.

Kami juga menawarkan bantuan perumahan, sokongan pentadbiran, kebudayaan, perpustakaan, beberapa dewan belajar, dewan kediaman, dan makmal komputer.

Semua bilik darjah dilengkapi dengan papan putih interaktif (IWB) dan kami makmal fonetik mempunyai teknologi IT terkini. Akses internet disediakan oleh rangkaian Wi-Fi yang menjangkau seluruh bangunan.

Peperiksaan Pusat

Sorbonne ini Perancis Bahasa dan Tamadun Kursus juga mempunyai sebuah pusat peperiksaan rasmi untuk mengambil TCF, DELF dan DALF peperiksaan kebangsaan Perancis.

pusat peperiksaan kami terdiri daripada dua hab: yang (French Knowledge Test) hub TCF dan DELF-DALF (Diploma Pengajian Perancis - Diploma Lanjutan French) hub. Ujian-ujian ini direka untuk menilai tahap bahasa Perancis umum seperti yang ditakrifkan dalam Rangka Kerja Bersama Eropah Rujukan Languages ​​(CEFR). Mereka bertujuan untuk sesiapa sahaja yang ingin untuk menilai dan mengesahkan pengetahuan mereka Perancis-untuk profesional, peribadi, atau akademik sebab-dengan cara yang mudah, boleh dipercayai, dan pantas.

This school offers programs in:
  • English
  • Perancis

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus Bahasa Perancis dan Tamadun - Kejatuhan Semester 2018

Campus Sepenuh masa Perancis Paris

Program S20 ini tersedia untuk peringkat berikut: A1 Beginner, A2 Elementary, B1 Intermediate, Advanced B2, C1 Superior.

[+]

Sesi: jatuh 2018Jumlah mingguan: 10 jam seminggu 5 jam fonetik (setiap minggu lain) Kuliah mengenai tamadun francaPendidikan ditawarkan:kursus praktikal bahasa Perancisfonetik dengan kerja makmalPendaftaran di Paris: sehingga 10 Ogos 2018Tarikh kursus: mulai 10 September 2018 hingga 19 Disember 2018Visa: kursus ini memerlukan visa "pelajar" atau visa tinggal pendek selama 12 mingguPendaftaran dalam talian: ya

Persembahan Formula ini, tentu saja, tersedia untuk peringkat berikut:

A1 PemulaA2 ElementaryB1 PerantaraanB2 AdvancedC1 Superior [-]

Kursus bahasa Perancis dan tamadun - Spring Semester 2019

Campus Sepenuh masa Perancis Paris

Dari hari Isnin hingga Jumaat, formula ini menawarkan kelas bahasa yang membolehkan pelajar untuk maju dalam pembelajaran bahasa Perancis (tatabahasa, konjugasi kata kerja, ejaan, perbendaharaan kata, pendekatan teks sastera, ungkapan bertulis dan lisan), kelas fonetik yang membolehkan pelajar memperbaiki sebutan mereka dan juga kefahaman dan ekspresi mereka, kuliah mingguan mengenai pelbagai aspek tamadun Perancis. [+]

Sesi: Spring 2019Jumlah mingguan: 20 jam semingguPendidikan ditawarkan:kursus praktikal bahasa Perancisfonetik dengan kerja makmalkuliah tamadunPendaftaran dalam talian sehingga 4 Januari 2019Tarikh kursus: dari 4 Februari, 2017 hingga 24 Mei, 2019Visa: kursus ini memerlukan visa "pelajar" atau visa tinggal lamapendaftaran dalam talian: ya, https://www.ccfs-sorbonne.fr/product/francais-des-affaires-conferences-2/yuran: 2350 € 60 €

Persembahan Dari hari Isnin hingga Jumaat, program S20 ini menawarkan: kelas bahasa yang membolehkan pelajar untuk maju dalam pembelajaran bahasa Perancis (tatabahasa, conjugasi kata kerja, ejaan, perbendaharaan kata, pendekatan teks sastera, ungkapan bertulis dan lisan), kelas fonetik yang membolehkan pelajar memperbaiki sebutan mereka dan juga kemahiran memahami dan ekspresi mereka, kuliah mingguan mengenai pelbagai aspek peradaban Perancis.... [-]


Contact
Alamat lokasi
Cours de Civilisation Française de la Sorbonne
French Language and Civilization Courses at the Sorbonne
214 Boulevard Raspail

Paris, Île-de-France, 75014 FR