Cours de Civilisation Française de la Sorbonne

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Perancis Bahasa dan Tamadun Kursus Sorbonne ini (CCFS)Anjuran Robert Yayasan de Sorbon, adalah . Sejak tahun 1919, CCFS telah menerima pelajar dari seluruh dunia, dari pemula benar kepada profesor Perancis sebagai bahasa asing. The Sorbonne ini Perancis Bahasa dan Tamadun Kursus menyediakan kursus bahasa Perancis dengan fonetik dan pengajaran tamadun Perancis. Ia juga menawarkan modul khusus dan (TCF, DELF, DALF), yang memudahkan kemasukan ke universiti Perancis. pusat pembelajaran kami terletak di 214 Boulevard Raspail (Paris, arrondissement ke-14), di tengah-tengah yang berprestij Montparnasse daerah. urusetia bersedia untuk mengalu-alukan anda dan menjawab semua soalan anda.

Kami juga menawarkan bantuan perumahan, sokongan pentadbiran, kebudayaan, perpustakaan, beberapa dewan belajar, dewan kediaman, dan makmal komputer.

Semua bilik darjah dilengkapi dengan papan putih interaktif (IWB) dan kami makmal fonetik mempunyai teknologi IT terkini. Akses internet disediakan oleh rangkaian Wi-Fi yang menjangkau seluruh bangunan.

Peperiksaan Pusat

Sorbonne ini Perancis Bahasa dan Tamadun Kursus juga mempunyai sebuah pusat peperiksaan rasmi untuk mengambil TCF, DELF dan DALF peperiksaan kebangsaan Perancis.

pusat peperiksaan kami terdiri daripada dua hab: yang (French Knowledge Test) hub TCF dan DELF-DALF (Diploma Pengajian Perancis - Diploma Lanjutan French) hub. Ujian-ujian ini direka untuk menilai tahap bahasa Perancis umum seperti yang ditakrifkan dalam Rangka Kerja Bersama Eropah Rujukan Languages ​​(CEFR). Mereka bertujuan untuk sesiapa sahaja yang ingin untuk menilai dan mengesahkan pengetahuan mereka Perancis-untuk profesional, peribadi, atau akademik sebab-dengan cara yang mudah, boleh dipercayai, dan pantas.

Lokasi

Paris

Alamat
Cours de Civilisation Française de la Sorbonne
French Language and Civilization Courses at the Sorbonne
214 Boulevard Raspail

75014 Paris, Île-de-France, Perancis