EIT RawMaterials Academy - AMIR

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

EIT RawMaterials Academy - AMIR menghubungkan universiti, institusi penyelidikan, dan syarikat untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan teknikal, kemahiran keusahawanan, dan hubungan industri untuk meningkatkan kerjaya mereka dalam bahan mentah. Kami menyatukan dan melatih pelajar untuk mendorong inovasi yang memberi kesan positif terhadap rantaian nilai bahan mentah, dan menangani cabaran masyarakat yang mendesak agar dapat menyumbang kepada masa depan yang lebih lestari, hijau dan digital.

Program Master yang Dilabel EIT kami

Label EIT adalah meterai berkualiti, hanya diberikan kepada program yang sangat baik yang menggabungkan kandungan teknikal maju dengan pendidikan keusahawanan dan inovasi. 19 universiti terkemuka dalam bidang bahan mentah menyampaikan dan menganugerahkan program master EIT-Labeled kami di 11 negara Eropah.

Sebagai pelajar program EIT-Labeled dari EIT RawMaterials Academy, anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian bahan mentah Eropah terbesar dengan lebih daripada 120 rakan teras dan rakan sekutu dan 180 rakan projek, termasuk profesional pendidikan tinggi, penyelidik, dan pakar industri dari lebih 20 negara Eropah. Sebagai pelajar EIT Label, anda akan disambut dalam rangkaian ini dan akan memperjuangkan dan menyumbang kepada matlamat EIT RawMaterials untuk mencari penyelesaian baru dan inovatif untuk mendapatkan bekalan bahan mentah yang berterusan di rantai nilai: dari penerokaan, perlombongan dan pengekstrakan, hingga pemprosesan mineral, kitar semula dan pergerakan ke arah ekonomi pekeliling. EIT RawMaterials bertujuan untuk melengkapkan inovator generasi baru di Eropah dengan pemikiran keusahawanan yang diperlukan untuk merancang dan memberikan penyelesaian bahan. Anda juga akan berpeluang untuk berkolaborasi di peringkat antarabangsa dan mengembangkan penyelesaian yang mampan untuk menghadapi cabaran ekonomi, persekitaran dan sosial. Dan setelah anda menamatkan pengajian, anda boleh terus berhubung melalui EIT RawMaterials Alumni.

Apa yang anda boleh harapkan?

Pelajar di program master kami dapat menantikan:

  • Lawatan sambil belajar dan lawatan ke syarikat dan tapak industri yang inovatif
  • Modul kursus yang dikhaskan untuk kemahiran keusahawanan dan inovasi
  • EIT RawMaterials sekolah musim panas dan bootcamps
  • Pertandingan rancangan perniagaan, bootcamps inovasi, pembiayaan biji
  • Belajar dalam Bahasa Inggeris di sekurang-kurangnya dua negara Eropah yang berbeza
  • Peletakan latihan tesis di syarikat terkemuka Eropah

Ketahui lebih lanjut: muat turun brosur

110553_pexels-photo-1055712.jpeg

Lokasi

Bordeaux

Alamat
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Perancis

Lisbon

Alamat
1070 Lisbon, Lisbon, Portugal

Darmstadt

Alamat
Karolinenplatz,5
64289 Darmstadt, Hesse, Jerman

Liège

Alamat
Place du 20 Août,7
4000 Liège, Wilayah Walloon, Belgium

Madrid

Alamat
Calle Ramiro de Maeztu,7
28040 Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Miskolc

Alamat
Miskolc, Hungary

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: