Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1819, sekolah perniagaan pertama di dunia, ESCP Europe diasaskan oleh sekumpulan ahli ekonomi dan ahli perniagaan termasuk ahli ekonomi terkenal Jean-Baptiste Say dan peniaga terkenal Vital Roux. Jean-Baptiste Say adalah seorang advokat liberalisme ekonomi dan sering dikreditkan dengan mencipta konsep keusahawanan seawal tahun 1800. Vital Roux terutama dikenali kerana sebahagian besarnya menyumbang kepada penghuraian Kanun Perdagangan pada tahun 1807 serta untuknya pemikiran di hadapan dalam pedagogi inovatif. Oleh itu, boleh dikatakan bahawa penciptaan ESCP Europe mewakili penciptaan konsep "sekolah perniagaan".

Walaupun jenama ESCP Eropah berkembang selama hampir 200 tahun sejarahnya, ia tetap setia kepada tiga huruf pertamanya. Bermula pada tahun 1819 dengan nama Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie dan tidak lama selepas dinamakan Ecole Supérieure de Commerce, ia dibangunkan untuk ESCP lima puluh tahun kemudian pada tahun 1869. Setelah bergabung dengan sekolah saudaranya, Sekolah Pengurusan Eropah (EAP), dalam 1999, sekolah itu dipanggil ESCP-EAP selama kira-kira sedekad. Akhirnya, pada tahun 2009, nama sekolah berubah menjadi ESCP Europe, menjadikan rujukan jelas kepada warisan dan kedudukannya di Eropah.

Skop antarabangsa ESCP Europe telah terlihat sejak usia dini. Sudah kelas 1824 mengira 30% pelajar antarabangsa dengan 15 kebangsaan yang berbeza, diantaranya tujuh orang Sepanyol, lima orang Brazil, lima Belanda, empat orang Jerman, dan dua orang Amerika. Pendidikan bahasa merupakan bahagian penting kurikulum pertama yang termasuk, sebagai tambahan kepada tatabahasa Perancis, juga kursus bahasa Inggeris, Jerman, dan Sepanyol. Setakat 1825, sejumlah sepuluh bahasa telah diajar di ESCP Eropah dan pelajar terpaksa belajar sekurang-kurangnya tiga daripada mereka.

Sekitar satu setengah abad kemudian, ESCP Europe sekali lagi menjadi perintis melalui penciptaan sekolah perniagaan pelbagai kampus. Untuk menanggapi panggilan Sekolah Eropah, kampus di Jerman dan di United Kingdom dibuka pada tahun 1973, diikuti oleh Sepanyol pada tahun 1988, Itali pada tahun 2004, dan Warsaw pada tahun 2015. Dalam konteks dunia yang semakin global, cita-cita ESCP Europe hari ini adalah untuk melatih pengurus-pengurus Eropah yang benar dengan memupuk hubungan antara nilai-nilai kemanusiaan dan pendidikan pengurusan. ESCP Europe menjadi Sekolah Eropah yang terbuka untuk Dunia.

Misi dan Nilai

ESCP Europe menghubungkan dan membentuk dunia perniagaan dengan memajukan pengetahuan dan praktik pengurusan lintas budaya.

Pengurusan pengajaran dari perspektif interdisipliner di peringkat tertinggi kecemerlangan akademik, kami membangunkan pemimpin pintar, beragam bahasa, yang berpikiran terbuka, dapat disesuaikan dan bertanggungjawab.

Sebagai pengurus dan usahawan, graduan ESCP Eropah dilengkapi untuk mengetuai dan mengilhami dunia global.

Fakta dan Tadbir Urus

 • 6 ESCP kampus Eropah di Berlin, London, Madrid, Paris, Torino, dan Warsaw.
 • Triple terakreditasi: AACSB, EQUIS, AMBA
 • Sekolah Perniagaan Pertama Dunia (est 1819)
 • Lebih daripada 140 profesor penyelidikan yang mewakili lebih daripada 20 kebangsaan di 6 buah kampus kami
 • 90 profesor afiliasi, 30 profesor yang melawat, lebih daripada 800 pengamal dan pakar
 • Lebih daripada 120 pakatan akademik di Eropah dan dunia
 • Portfolio penuh; Sarjana Muda, Sarjana, MBA, PhD, dan Pendidikan Eksekutif
 • 4,600 pelajar dalam program ijazah mewakili 100 kebangsaan yang berbeza
 • 5,000 peserta peringkat tinggi dalam latihan khusus dan pendidikan eksekutif
 • 50,000 alumni aktif di lebih 150 buah negara di dunia
 • Pemerintahan Eropah mewakili identiti Eropah mendalam sekolah
 • Kedudukan secara tetap di kalangan sekolah perniagaan terbaik di dunia

Kampus

Model tersendiri ESCP dari sekolah perniagaan pelbagai kampus merentas sempadan merangkumi hati identiti Eropah kita. Dengan enam kampus bandar di bandar-bandar utama Eropah, ESCP Europe menyumbang secara aktif kepada pembangunan budaya pengurusan Eropah dan membolehkan Sekolah untuk menawarkan pendidikan perniagaan silang silang yang unik:

 • BERLIN
 • LONDON
 • MADRID
 • PARIS
 • TORINO
 • WARSAW
Program diajar dalam:
English
Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

ESCP Europe Business School

Kursus Sukan Sukan ESCP Eropah adalah satu peluang yang menarik untuk menyertai program tiga minggu yang berpusat di Turin. Kursus ini bertujuan untuk menyediakan asas-as ... [+]

Kursus Sukan Sukan ESCP Eropah adalah satu peluang yang menarik untuk menyertai program tiga minggu yang berpusat di Turin.

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan asas-asas dan gambaran keseluruhan pemasaran sukan, berguna untuk memahami bagaimana ia berfungsi untuk mereka yang ingin beroperasi dalam sektor pengurusan sukan.

Ia disampaikan oleh fakulti kelas dunia sebuah sekolah perniagaan antarabangsa terkemuka yang sangat berpangkalan di kaji selidik Financial Times yang berpengaruh, ditambah dengan penceramah pakar terkemuka dari bidang pemasaran dan pengurusan sukan, berkat kolaborasi AWE Sports International.

Edisi seterusnya program ini akan berlangsung dari 28 Jun hingga 19 Julai 2019. Yuran ditetapkan pada 2,500 € setiap orang (EU dan bukan EU). Semua sesi disampaikan dalam bahasa Inggeris.... [-]

Itali Turin
Jun 2019
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ESCP Europe Business School

Sama ada anda seorang siswazah, profesional muda, atau lulusan sekolah menengah yang berbakat, kursus sekolah musim panas ini adalah untuk anda. Disasarkan kepada orang-o ... [+]

Program sekolah musim panas yang menumpukan kepada inovasi, pemasaran, dan pembinaan jenama

Sama ada anda seorang siswazah, profesional muda, atau lulusan sekolah menengah yang berbakat, kursus sekolah musim panas ini adalah untuk anda. Disasarkan kepada orang-orang yang berminat untuk pemasaran, inovasi, dan pembinaan jenama, kursus kreatif ini akan memberi inspirasi kepada anda untuk berfikir di luar kotak dan menangani masalah dalam cara yang baru dan inovatif. Mengambil kesempatan daripada peluang menarik ini untuk menyertai program dua minggu yang unik yang diajar di tengah-tengah London, salah satu daripada bandar kreatif yang terkemuka di dunia, di mana anda akan bekerjasama dengan peserta antarabangsa yang lain dalam projek cabaran jenama praktikal semasa melawat pelbagai kreatif dan perniagaan tempat untuk mendapatkan pandangan pertama industri kreatif-majikan terbesar kedua di UK selepas sektor kewangan.... [-]

United Kingdom London
Julai 2019
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ESCP Europe
Alamat
ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République
75543 Paris, Île-de-France, Perancis
Website
Telefon
+33 1 49 23 20 00
ESCP Europe - London Campus
Alamat
ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road
NW3 7BG London, England, United Kingdom
Website
Telefon
false
ESCP Europe
Alamat
ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10
14059 Berlin, Berlin, Jerman
Website
Telefon
+49 30 320070
ESCP-EUROPE Torino
Alamat
ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis
10134 Turin, Piedmont, Itali
Website
Telefon
+39 011 670 5894
Alamat
ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St.
03-301 Warsaw, Masovian Voivodeship, Poland
Telefon
false
Alamat
Beijing, Beijing, China
Telefon
false
Alamat
Delhi, India
Telefon
false