Baca keterangan rasmi

ESME SUDRIA : Roh Inovasi Tanpa Sempadan

Ditubuhkan pada tahun 1905, ESME SUDRIA adalah sebuah sekolah swasta, bukan keuntungan di bawah pengawasan Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi jurulatih latihan yang panjang dengan asas yang luas dan maju yang membolehkan mereka bergerak ke mana-mana aspek pasaran kerja kejuruteraan tanpa kesulitan.

Sekolah kejuruteraan yang diiktiraf

Ahli konsortium Sekolah Perancis terbaik dalam Kejuruteraan dan Perniagaan «Grandes Ecoles», ESME SUDRIA juga merupakan penandatangan kepada Piagam Erasmus untuk Pendidikan Tinggi 2014-2020 dan ahli rangkaian «ni», rangkaian Sekolah Kejuruteraan antarabangsa.

ESME SUDRIA adalah untuk melatih jurutera melalui penyelidikan terkini. Kami berusaha untuk menyumbang kepada kemajuan pengetahuan saintifik dan meluaskan pengajaran kami melalui perkongsian industri dan antarabangsa.

Kehidupan pelajar di Perancis

Rekreasi juga memainkan peranannya di ESME dengan banyak kelab pelajar dari sukan ke muzik dan wain. Banyak aktiviti sosial yang dianjurkan di sekolah ini merupakan kesempatan cemerlang untuk mengalami cara hidup Perancis dan bertemu rakan-rakan baru.

Di samping itu, rangkaian alumni dan hubungan rangkaian sekolah dalam industri meningkatkan peluang antarabangsa untuk latihan dan karier di luar negara.

Penyelidikan Fundamental

ESME SUDRIA menyediakan peluang untuk semua pelajar terlibat dengan penyelidikan yang canggih. Sesungguhnya kakitangan fakulti disiplin peringkat tinggi berkomited untuk menerapkan penyelidikan melalui hubungan perindustrian dan asas, serta penyelidikan akademik dalam penyelidikan asas kami. Bidang penyelidikan merangkumi pelbagai subjek dari sistem tenaga kepada pengimejan perubatan atau sains forensik, sebagai contoh.

Perkongsian termasuk kumpulan antarabangsa dan permulaan, serta institusi kebangsaan berprestij seperti INSERM (Institut Kebangsaan untuk Penyelidikan Kesihatan dan Perubatan) atau CNRS (Institut Penyelidikan Saintifik Kebangsaan). Pelajar dikaitkan dengan aktiviti penyelidikan ini melalui latihan dan projek. Kebanyakan pelajar Sarjana menjalankan R

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

ESME SUDRIA

Adakah anda penasaran, kreatif dan pantas? Adakah teknologi DIY dan digital anda? Adakah anda sedang mencari pengalaman pembelajaran antarabangsa yang unik? Sertai kami M ... [+]

Menjadi Pembuat: Bina Robot Sendiri dan Bawalah Ia Rumah!

Adakah anda penasaran, kreatif dan pantas? Adakah teknologi DIY dan digital anda? Adakah anda sedang mencari pengalaman pembelajaran antarabangsa yang unik? Sertai kami Makmal Pengilangan Digital Lille dan bermain, hack, buat, reka bentuk, berfikir dari kotak! Membangun robot anda sendiri dan menjadi sebahagian daripada Pergerakan Pembuat!

BILA?

Dari 1 Julai hingga 20 Julai 2019

DI MANA?

Paris (Minggu 1

HURAIAN PROGRAM

Program musim panas kami merangkumi kursus saintifik dan seminar intensif, serta bengkel praktikal yang diketuai oleh pakar kami. Anda akan dapat belajar dan bekerja dalam persekitaran yang kreatif dan inspirasi, dengan akses percuma ke teknologi canggih kami (pencetak 3D, pemotong laser, mesin pengilangan CNC, dan lain-lain) dan perisian.... [-]

Perancis Paris Lille
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
ESME Sudria 40 Rue du Docteur Roux
75015 Paris, Île-de-France, Perancis
Website