ESME SUDRIA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ESME SUDRIA : Roh Inovasi Tanpa Sempadan

Ditubuhkan pada tahun 1905, ESME SUDRIA adalah sebuah sekolah swasta, bukan keuntungan di bawah pengawasan Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi jurulatih latihan yang panjang dengan asas yang luas dan maju yang membolehkan mereka bergerak ke mana-mana aspek pasaran kerja kejuruteraan tanpa kesulitan.

Sekolah kejuruteraan yang diiktiraf

Ahli konsortium Sekolah Perancis terbaik dalam Kejuruteraan dan Perniagaan «Grandes Ecoles», ESME SUDRIA juga merupakan penandatangan kepada Piagam Erasmus untuk Pendidikan Tinggi 2014-2020 dan ahli rangkaian «ni», rangkaian Sekolah Kejuruteraan antarabangsa.

ESME SUDRIA adalah untuk melatih jurutera melalui penyelidikan terkini. Kami berusaha untuk menyumbang kepada kemajuan pengetahuan saintifik dan meluaskan pengajaran kami melalui perkongsian industri dan antarabangsa.

Kehidupan pelajar di Perancis

Rekreasi juga memainkan peranannya di ESME dengan banyak kelab pelajar dari sukan ke muzik dan wain. Banyak aktiviti sosial yang dianjurkan di sekolah ini merupakan kesempatan cemerlang untuk mengalami cara hidup Perancis dan bertemu rakan-rakan baru.

Di samping itu, rangkaian alumni dan hubungan rangkaian sekolah dalam industri meningkatkan peluang antarabangsa untuk latihan dan karier di luar negara.

Penyelidikan Fundamental

ESME SUDRIA menyediakan peluang untuk semua pelajar terlibat dengan penyelidikan yang canggih. Sesungguhnya kakitangan fakulti disiplin peringkat tinggi berkomited untuk menerapkan penyelidikan melalui hubungan perindustrian dan asas, serta penyelidikan akademik dalam penyelidikan asas kami. Bidang penyelidikan merangkumi pelbagai subjek dari sistem tenaga kepada pengimejan perubatan atau sains forensik, sebagai contoh.

Perkongsian termasuk kumpulan antarabangsa dan permulaan, serta institusi kebangsaan berprestij seperti INSERM (Institut Kebangsaan untuk Penyelidikan Kesihatan dan Perubatan) atau CNRS (Institut Penyelidikan Saintifik Kebangsaan). Pelajar dikaitkan dengan aktiviti penyelidikan ini melalui latihan dan projek. Kebanyakan pelajar Sarjana menjalankan R

Lokasi

Paris

Alamat
ESME Sudria
40 Rue du Docteur Roux


75015 Paris, Île-de-France, Perancis