Ecole Lenôtre

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan menubuhkan Ecole Lenôtre pada tahun 1971, Gaston Lenôtre memberi respons kepada keperluan latihan kedua-dua profesional Perancis dan asing. Hari ini, lebih daripada 3,000 pelatih, lelaki dan wanita yang datang dari seluruh Perancis dan lebih daripada 100 buah negara, meningkatkan pengetahuan dan kepakaran mereka dalam budaya kecemerlangan.
Setiap tahun, tahap pembangunan baru diwujudkan untuk memenuhi jangkaan profesional dalam industri makanan.


Selama hampir 20 tahun, Ecole Lenôtre menawarkan program penginapan lama yang membolehkan anda mendapatkan latihan intensif dalam Masakan Perancis, Pastry:

Diploma Chef Pastry: 23 minggu
https://www.academiccourses.com/Pastry-Chef-DiplomaEcole-Lenôtre-23-weeks/France/Ecole-Lenôtre/
  • Diploma Chef Memasak: 23 minggu

https://www.academiccourses.com/Cooking-Chef-Diploma-ECOLE-Lenôtre-23-weeks/France/Ecole-Lenôtre/

Dengan menyertai formasi ini, anda akan mempunyai peluang untuk dikelilingi oleh ramai profesional yang berasal dari koki terbaik di dunia.

Anda akan belajar dan berlatih di dalam bilik darjah dengan maksimum 12 orang pelajar . Di Ecole Lenôtre , kami percaya bahawa bekerja dalam kumpulan kecil adalah cara terbaik untuk mendapatkan yang terbaik daripada Chef kami. Anda akan berlatih sendiri dan juga dalam kumpulan.

Sekolah profesional kami di Plaisir mempunyai 10 bilik darjah dan krew peralatan yang sangat profesional. Kami bekerjasama dengan pembekal berkualiti tinggi dalam bahan makanan dan profesional yang anda akan dapati juga di dapur Chef terbaik.

Di Ecole Lenôtre , kami melatih anda untuk menjadi profesional dan kami percaya bahawa kepakaran kami dapat menjadikan anda menjadi salah satu Chef terbaik esok.

Ecole Lenôtre juga membuka sebuah sekolah baru di pusat Paris, Quai Henri IV. Ia terletak di dalam bot dari Yachts de Paris dengan pemandangan indah di Cathedrale Notre Dame de Paris.

Ia terdiri daripada kelas memasak 150 m² dengan semua bahan dan kemudahan baru. Di sisi lain, anda boleh menemui ruang santai untuk menyusun makan malam, persembahan, upacara.

Semasa pembentukan anda di Ecole Lenôtre Plaisir, anda juga akan mendapat peluang untuk mendapatkan kelas di lokasi baru ini.

Datang dan ikuti kami di halaman Facebook kami:

https://www.facebook.com/EcoleLenotre/

Atau di laman web baru kami:

href = "https://www.ecole-lenotre.com/

Lokasi

Plaisir

Lenôtre Sa

Alamat
40 rue Pierre Curie
78370 Plaisir, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 (0)1 30 81 46 34

Paris

Alamat
Quai Henri IV
75004 Paris, Île-de-France, Perancis