GOBELINS - L'école de l'image

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama hampir 50 tahun, Gobelins, l'école de l'imej telah menjadi rujukan global dalam bidang komunikasi digital, reka bentuk interaktif dan hiburan. Terkenal sebagai salah satu yang terbaik sekolah-sekolah di dunia, Gobelins menawarkan kursus-kursus dalam Photography, pembikinan filem animasi, Animasi 3D, Motion Design dan Video Permainan.

Gobelins, l'école de l'imej telah membangunkan pelbagai program dan perkhidmatan antarabangsa untuk memenuhi keperluan antarabangsa pelajar, profesional, sekolah, perniagaan, perayaan dan juga kebudayaan kedutaan.

ANIMATED pembikinan filem

4 tahun sepenuh masa: Kursus ini membolehkan pelajar menguasai kedua-dua teknik animasi tradisional dan digital (2D dan 3D) berikutan kaedah profesional dalam keadaan animasi studio, membolehkan pelajar untuk menangkap setiap langkah reka bentuk filem dan pengeluaran serta beransur-ansur melengkapkan mereka dengan kemahiran dijangka dapat bekerja pada ciri yang panjang.

3D ANIMATION

1 tahun sepenuh masa: Program Lanjutan Animasi Watak 3D yang mempunyai persidangan, animasi dan permainan video antarabangsa pakar, pengeluaran sesuatu reel demo individu dan 3 bulan dengan laporan latihan untuk ditulis. Kursus ini adalah satu peluang untuk mengembangkan kemahiran tahap profesional dalam pengarahan, lakonan dan pergerakan.

PHOTOGRAPHY

3 tahun sepenuh masa: Membolehkan pelajar memperoleh kemahiran kreatif dan teknikal peringkat tinggi, mengajar bersama dengan pakar-pakar dari amalan yang berbeza supaya pelajar mendapat pencapaian kualiti profesional. Latihan yang dijalankan dalam pelbagai format: pengajaran konvensional, persidangan, mata pelajaran teras dan bengkel bertemakan sekitar publisiti, fotografi makanan, fesyen, kecantikan dan seni bina.

MOTION DESIGN

1 tahun sepenuh masa: kemahiran Memperluas pelajar di kawasan yang semakin dicari oleh profesional: reka bentuk pergerakan. Bidang ini membolehkan untuk merancang dan membuat komunikasi disesuaikan dengan sokongan mudah alih dan ruang komunikasi baru, untuk menyusun mesej dengan menggabungkan tiga vektor Motion Design: imej animasi, tipografi dalam pergerakan dan reka bentuk bunyi.

PERMAINAN VIDEO

1 tahun ijazah khusus Sarjana: "Pengalaman Interaktif Digital" program, diilhamkan dengan CNAM / ENJMIN, adalah yang pertama seumpamanya di Perancis. Kekuatan program ini adalah bahawa ia menyediakan jurutera peringkat tinggi, pereka grafik dan pakar IT untuk menjadi pakar dalam reka bentuk dan penciptaan permainan untuk telefon bimbit, tablet, rangkaian sosial, terminal dan pemasangan.

Lokasi

Paris

Gobelins - École de l'Image

Alamat
73 boulevard Saint-Marcel
75013 Paris, Île-de-France, Perancis

Program-program