L'École Des Arts Joailliers - School Of Jewelery Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

L'ÉCOLE, School of Jewelry Arts, adalah yang pertama menyambut masyarakat umum dalam seni perhiasan. Sekolah ini dibina berkat sokongan Van Cleef & Arpels. L'ÉCOLE terletak di Place Vendôme, di mana semangat perhiasan berada di udara, di sebuah rumah besar abad ke-18 yang merangkumi tradisi seni Perancis. Vokasional antarabangsa sekolah memimpinnya untuk menjelajah ke seluruh dunia untuk berkongsi pengetahuan perhiasan, di mana ia bertemu dengan penonton yang semakin pelbagai.

Dicipta oleh inisiatif Van Cleef & Arpels, L'ÉCOLE menawarkan kursus pengenalan dan eksperimen à la carte, di Perancis dan luar negara, dengan fokus membuka rahsia dunia perhiasan. L'ÉCOLE menawarkan program eksklusif yang berkisar pada tiga tema utama: savoir-faire, sejarah perhiasan, dan alam semesta batu permata.

L'ÉCOLE juga mendorong penghayatan barang kemas melalui pameran yang percuma dan terbuka kepada orang ramai. Dengan berkolaborasi dengan pengumpul dan seniman kontemporari, pameran ini menawarkan peluang yang sangat jarang untuk melihat karya peribadi dan luar biasa yang menonjolkan banyak aspek seni perhiasan. Lawatan berpandu akan disediakan dalam bahasa Perancis dan Inggeris, pada waktu buka dan dengan pra-pendaftaran.

Lokasi

Île-de-France

Alamat
Rue Danielle Casanova,31
75001 Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: