Paris Academy of Art

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

106196_rsz_106139_img_6151.jpg

Pembentangan - Komitmen

Paris Academy of Art adalah sebuah institut seni yang didedikasikan untuk teknik lukisan dan teknik lukisan realis tingkat tinggi.

Akademi ini terbuka kepada semua orang yang, tanpa mengira usia, kebangsaan atau latar belakang, ingin memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk dicapai pada lukisan atau lukisan realis.

Dengan mendaftarkan diri di Paris Academy of Art , anda mengikuti jejak yang terkenal dan meneruskan tradisi artistik yang berasaskan ketat, mendesak, dan unggul. Sama seperti disiplin seni lain, lukisan dan lukisan memerlukan latihan yang tepat dan ketat, dipandu oleh tuan seni terbaik. Paris Academy of Art menawarkan persekitaran yang berorientasikan keunggulan dan kefleksibelan yang sesuai dengan latihan tersebut.

Ia juga menekankan hubungan profesor-pelajar, membantu pelajar membuat kemajuan dalam keadaan terbaik. Saiz kelas di Paris Academy of Art adalah kecil dan setiap pelajar diselia secara individu.

Menjelang akhir masa mereka di Paris Academy of Art , pelajar akan mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk bekerja dalam bidang yang berbeza-beza sebagai pawagam, animasi, permainan video dan ilustrasi. Mereka juga boleh memilih untuk bekerja sebagai artis bebas. Apapun pilihan mereka, Paris Academy of Art akan menyediakan mereka dengan alat yang mereka perlukan untuk mencapai matlamat mereka.

Sejarah - Renaissance

Sepanjang abad kesembilan belas, Sekolah Seni Halus Paris adalah satu kemestian untuk para perantis. Mereka hanya belajar melukis di sana, namun, pelajar juga akan mendaftar di akademi swasta di mana mereka akan mengamalkan lukisan dari model hidup dan melengkapkan latihan mereka dalam lukisan dan patung.

Permulaan abad kedua puluh menandakan kemunculan seni moden dan penolakan peraturan yang ketat yang diajar di akademi. Menghadapi keadaan baru ini, akademi-akademi itu merosot. Nasib baik, ramai pelajar yang terlatih di akademi tersebut datang dari luar negara, khususnya dari Amerika Syarikat. Ada di antara mereka yang mampu menubuhkan studio di negara asal mereka, sehingga menerapkan teknik akademi.

Semasa tahun 1980-an, sesetengah artis Anglo-Saxon kembali ke Eropah dan mendirikan sekolah, dengan itu membawa pengajaran akademik, lukisan realis dan lukisan kembali ke Eropah.

Tetapi tiada sekolah di Paris! Oleh itu, Paris Academy of Art ingin membawa akademi utama kembali ke Paris dan menjalankan pengajaran yang mewakili asas warisan seni kami.

106197_rsz_106141_img_4903.jpg

Kaedah - Kecemerlangan

Kaedah kami adalah secara beransur-ansur dan intensif dan mengikut yang digunakan di studio Paris abad kesembilan belas.

Ia mendorong pelajar untuk melampaui diri mereka sendiri, membolehkan mereka memperoleh keyakinan yang mereka perlukan untuk memiliki kerjaya sebagai artis peringkat tinggi.

Ia disokong oleh empat asas:

  • pengajaran dasar-dasar lukisan dan lukisan dengan bergantung pada tuan-tuan Renaisans Itali;
  • pengawasan individu: setiap manfaat pelajar dari penyeliaan peribadi, melalui pemerhatian dan analisa kerja orang lain adalah penting;
  • Kemajuan yang dikendalikan: setiap langkah dalam proses pembelajaran, yang ditentukan terlebih dahulu dengan pengajar, mesti diperoleh sebelum bergerak ke langkah seterusnya;
  • memandu dan keinginan untuk bekerja: kajian adalah sepenuh masa (lebih daripada enam jam sehari lima hari seminggu), membolehkan pelajar membangunkan disiplin diri yang akan menjadi penting untuk kehidupan profesional masa depan mereka.

Lokasi

Bois-Colombes

Alamat
Rue Raspail,78
92270 Bois-Colombes, Île-de-France, Perancis