Baca keterangan rasmi

106196_rsz_106139_img_6151.jpg

Pembentangan - Komitmen

Paris Academy of Art adalah sebuah institut seni yang didedikasikan untuk teknik lukisan dan teknik lukisan realis tingkat tinggi.

Akademi ini terbuka kepada semua orang yang, tanpa mengira usia, kebangsaan atau latar belakang, ingin memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk dicapai pada lukisan atau lukisan realis.

Dengan mendaftarkan diri di Paris Academy of Art , anda mengikuti jejak yang terkenal dan meneruskan tradisi artistik yang berasaskan ketat, mendesak, dan unggul. Sama seperti disiplin seni lain, lukisan dan lukisan memerlukan latihan yang tepat dan ketat, dipandu oleh tuan seni terbaik. Paris Academy of Art menawarkan persekitaran yang berorientasikan keunggulan dan kefleksibelan yang sesuai dengan latihan tersebut.

Ia juga menekankan hubungan profesor-pelajar, membantu pelajar membuat kemajuan dalam keadaan terbaik. Saiz kelas di Paris Academy of Art adalah kecil dan setiap pelajar diselia secara individu.

Menjelang akhir masa mereka di Paris Academy of Art , pelajar akan mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk bekerja dalam bidang yang berbeza-beza sebagai pawagam, animasi, permainan video dan ilustrasi. Mereka juga boleh memilih untuk bekerja sebagai artis bebas. Apapun pilihan mereka, Paris Academy of Art akan menyediakan mereka dengan alat yang mereka perlukan untuk mencapai matlamat mereka.

Sejarah - Renaissance

Sepanjang abad kesembilan belas, Sekolah Seni Halus Paris adalah satu kemestian untuk para perantis. Mereka hanya belajar melukis di sana, namun, pelajar juga akan mendaftar di akademi swasta di mana mereka akan mengamalkan lukisan dari model hidup dan melengkapkan latihan mereka dalam lukisan dan patung.

Permulaan abad kedua puluh menandakan kemunculan seni moden dan penolakan peraturan yang ketat yang diajar di akademi. Menghadapi keadaan baru ini, akademi-akademi itu merosot. Nasib baik, ramai pelajar yang terlatih di akademi tersebut datang dari luar negara, khususnya dari Amerika Syarikat. Ada di antara mereka yang mampu menubuhkan studio di negara asal mereka, sehingga menerapkan teknik akademi.

Semasa tahun 1980-an, sesetengah artis Anglo-Saxon kembali ke Eropah dan mendirikan sekolah, dengan itu membawa pengajaran akademik, lukisan realis dan lukisan kembali ke Eropah.

Tetapi tiada sekolah di Paris! Oleh itu, Paris Academy of Art ingin membawa akademi utama kembali ke Paris dan menjalankan pengajaran yang mewakili asas warisan seni kami.

106197_rsz_106141_img_4903.jpg

Kaedah - Kecemerlangan

Kaedah kami adalah secara beransur-ansur dan intensif dan mengikut yang digunakan di studio Paris abad kesembilan belas.

Ia mendorong pelajar untuk melampaui diri mereka sendiri, membolehkan mereka memperoleh keyakinan yang mereka perlukan untuk memiliki kerjaya sebagai artis peringkat tinggi.

Ia disokong oleh empat asas:

  • pengajaran dasar-dasar lukisan dan lukisan dengan bergantung pada tuan-tuan Renaisans Itali;
  • pengawasan individu: setiap manfaat pelajar dari penyeliaan peribadi, melalui pemerhatian dan analisa kerja orang lain adalah penting;
  • Kemajuan yang dikendalikan: setiap langkah dalam proses pembelajaran, yang ditentukan terlebih dahulu dengan pengajar, mesti diperoleh sebelum bergerak ke langkah seterusnya;
  • memandu dan keinginan untuk bekerja: kajian adalah sepenuh masa (lebih daripada enam jam sehari lima hari seminggu), membolehkan pelajar membangunkan disiplin diri yang akan menjadi penting untuk kehidupan profesional masa depan mereka.
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Paris Academy of Art

Class'Art adalah program intensif lukisan selama satu tahun yang dirancang untuk menyediakan asas yang kuat untuk pelajar yang berniat untuk melanjutkan pengajian di seko ... [+]

Class'Art adalah program intensif lukisan selama satu tahun yang didedahkan untuk memberikan asas yang kukuh untuk pelajar yang berniat untuk melanjutkan pengajian di sekolah seni akademik atau profesional di seluruh dunia atau untuk membantu menyempurnakan kemahiran lukisan pemerhatian artis dengan amalan yang sedia ada. Latihan direka untuk memupuk proses rasional untuk menterjemahkan fenomena visual dengan garis dan nilai. Kurikulum yang ketat tertumpu kepada kajian tradisional mengenai plaster dan lukisan dari model hidup.

Lat Hall Latihan

1) Bargue plate cast copies

Bermula dengan kerumitan, siri salinan ini akan dilaksanakan dalam grafit untuk membantu pelajar mewujudkan proses blok-rasional, membangunkan alat visual seperti pengukuran perbandingan, bentuk abstrak, dan tilting pada satah gambar.... [-]

Perancis Bois-Colombes
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Rue Raspail,78
92270 Bois-Colombes, Île-de-France, Perancis