Sup’Biotech Paris

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sup'Biotech adalah sebuah sekolah kejuruteraan swasta yang terletak di kawasan metropolitan Paris, yang pakar dalam pelbagai bidang dalam sektor Bioteknologi. Ia adalah sebahagian daripada Institut Ionis Teknologi ini kluster teknologi. Ionis adalah kumpulan pengajian tinggi swasta terkemuka Perancis; kelompok teknologi juga termasuk Epita dan Epitech, sekolah yang pakar dalam bidang sains komputer dan teknologi maklumat, serta IPSA, sebuah sekolah kejuruteraan aeronautik.

Kami menyediakan kursus inovatif diajar selama lima tahun selepas diploma sekolah tinggi. Sekolah ini terletak berhampiran dengan kedua-dua dunia penyelidikan saintifik serta dunia korporat dan telah menandatangani perkongsian dengan universties di peringkat global. Graduan mendapatkan akses cepat ke jawatan kanan kedua-dua di Perancis dan di luar negara dalam bidang-bidang seperti kesihatan dan farmaseutikal, inovasi pemprosesan makanan, kosmetik, bioinformatik, atau alam sekitar. Program ini dibina sekitar model yang dilaksanakan oleh pembaharuan LMD antarabangsa: Ijazah Sarjana Muda Bioteknologi kitaran (3 tahun) dan kitaran Kepakaran (2 tahun).

kurikulum Sup'Biotech adalah keseimbangan pelbagai disiplin antara sains dan kerja kursus kejuruteraan (kuliah, kerja amali makmal dan projek), kemahiran pengurusan, industri pengetahuan. Pelajar-pelajar kita juga belajar tentang pasaran bioteknologi tempatan dan antarabangsa. profesor Sup'Biotech datang dari latihan dan pendidikan latar belakang yang pelbagai, seperti universiti, pusat penyelidikan dan industri.

Bahasa Inggeris digunakan sepanjang program kami; kursus siswazah kami diajar dalam bahasa Inggeris, dan kelas boleh didapati secara eksklusif dalam bahasa Inggeris dari tahun ketiga dan seterusnya.

pelajar Sup'Biotech ini disediakan untuk pelbagai tanggungjawab di pelbagai syarikat bioteknologi dan antarabangsa, bekerja dalam bidang seperti kesihatan, kosmetik, alam sekitar, farmaseutikal dan perniagaan tani.

Seperti yang dinyatakan di atas, program lima tahun Sup'Biotech ini termasuk dua program ijazah yang sesuai dengan piawaian Eropah baru. program sarjana muda tiga tahun kami membawa kepada ijazah sarjana muda dari Sup'Biotech. Setelah tamat program siswazah dua tahun kami, pelajar dianugerahkan Diploma Kejuruteraan Bioteknologi, yang setaraf dengan Ijazah Sarjana.

Dalam program siswazah, pelajar memilih utama dan seperti kecil seperti penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran, atau Jualan dan Pemasaran.

Pelajar perlu melengkapkan sejumlah 300 ECTS (European Pemindahan Kredit dan Sistem Pengumpulan) unit pada lima tahun mereka untuk diberikan Diploma Kejuruteraan Bioteknologi SILA AMBIL PERHATIAN: SUP'Biotech tidak mempunyai biasiswa disediakan. Walau bagaimanapun, kami gembira untuk menyokong mana-mana permohonan untuk biasiswa awam bahawa pelajar kita ingin kemukakan kepada kerajaan Perancis atau institusi kebajikan.

This school offers programs in:
  • English
  • Perancis

Lihat Kursus musim panas »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Program Musim Panas

Campus Sepenuh masa 2 - 3  June 2017 Perancis Villejuif

Sup'Biotech adalah sebuah sekolah kejuruteraan swasta yang terletak di kawasan metropolitan Paris, yang pakar dalam pelbagai bidang sektor Bioteknologi. Sup'Biotech adalah sebahagian daripada Ionis Institut Teknologi kelompok. [+]

Sekolah musim panas di Sup'Biotech pemohon lewat: Jun 10 Sup'Biotech adalah sebuah sekolah kejuruteraan swasta yang terletak di kawasan metropolitan Paris, yang pakar dalam pelbagai bidang sektor Bioteknologi. Sup'Biotech adalah sebahagian daripada Ionis Institut Teknologi kelompok. Ionis adalah kumpulan pengajian tinggi swasta terkemuka Perancis; kelompok teknologi juga termasuk Epita dan Epitech, sekolah yang pakar dalam bidang sains komputer dan teknologi maklumat. kurikulum Sup'Biotech adalah keseimbangan pelbagai disiplin antara sains dan kerja kursus kejuruteraan (kuliah, kerja amali makmal dan projek), kemahiran pengurusan dan industri pengetahuan. Pelajar-pelajar kita juga belajar tentang pasaran bioteknologi tempatan dan antarabangsa. profesor Sup'Biotech datang dari latihan dan pendidikan latar belakang yang pelbagai, seperti universiti, pusat penyelidikan dan industri. pelajar Sup'Biotech ini disediakan untuk pelbagai tanggungjawab di pelbagai syarikat bioteknologi dan antarabangsa, yang bekerja di bidang kesihatan, kosmetik, alam sekitar, farmaseutikal dan perniagaan tani. PARIS Sup'Biotech bertempat di Paris, salah satu daripada bandar-bandar yang paling dinamik di dunia untuk pelajar (Atas senarai QS Best Student Bandar bagi tahun keempat berturut-turut) dan untuk sektor bioteknologi itu. Sebagai modal Perancis dan bandar terbesar, terletak Paris di tebing sungai Seine, di tengah-tengah wilayah Île-de-France di utara Perancis. Kira-kira dua juta orang tinggal di Paris itu sendiri, dan kawasan metro Paris mempunyai penduduk lebih 12 juta, menjadikannya salah satu daripada kawasan metropolitan terbesar di Eropah. Hari ini, Paris adalah salah satu daripada pusat-pusat perniagaan dan budaya yang terkemuka di dunia. pengaruh terhadap politik, pendidikan, hiburan, media, fesyen, sains dan seni semua menyumbang kepada statusnya sebagai salah satu daripada bandar-bandar global yang paling... [-]

Video

Discover Sup'Biotech

Sup'Biotech fête ses 10 ans avec ses étudiants

Inside Sup’Biotech

Contact