SupBiotech Paris

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sup'Biotech adalah sekolah kejuruteraan bioteknologi swasta yang terletak di kawasan metropolitan Paris. Pelajar Sup'Biotech melakukan kerja kursus kejuruteraan dan sains termasuk kuliah, kerja makmal, dan projek kreatif jangka panjang. Tidak seperti di sekolah lain yang berorientasikan STEM, Sup'Biotech juga menekankan pengetahuan industri dan menawarkan kurikulum yang benar-benar preprofessional. Graduan Sup'Biotech akan direkrut oleh firma teratas dalam sektor bioteknologi seperti L'Oreal, Sanofi, Watchfrog, Nestlé, dan banyak yang lain. Hampir semua graduan Sup'Biotech mencari pekerjaan atau pergi ke pengajian yang lebih tinggi, dan kemahiran sains dan kemahiran pengurusan Sup'Biotech yang unik sangat berharga kepada majikan semua jenis.

120322_SupBiotech_Programme_Biotech1.jpg

Kami menawarkan kursus sarjana, siswazah, belajar di luar negara, dan program musim panas untuk pelajar antarabangsa. Pelajar boleh bermula pada tahun 1, 2, 3, 4 atau 5; Kursus tahun pertama dan kedua sama ada diajar dalam bahasa Inggeris atau Perancis manakala tahun ketiga, keempat dan kelima dijalankan dalam bahasa Inggeris. Graduan mendapat akses cepat ke jawatan kanan di Perancis dan di luar negara dalam bidang seperti kesihatan dan farmaseutikal, inovasi pemprosesan makanan, kosmetik, bioinformatik, atau persekitaran. Program ini dibina di sekitar model Sekolah Perancis Kejuruteraan yang diiktiraf oleh CTI: kitaran Yayasan (2 tahun), diikuti dengan kitaran Kejuruteraan (3 tahun).

120321_PhotoSummer.jpg

Kurikulum Sup'Biotech adalah keseimbangan multidisiplin antara kerja sains dan kejuruteraan (kuliah, kerja makmal praktikal, dan projek), kemahiran pengurusan, pengetahuan industri. Pelajar kami juga belajar tentang pasaran bioteknologi domestik dan antarabangsa. Profesor Sup'Biotech berasal dari pelbagai latar belakang pendidikan dan pendidikan, seperti universiti, pusat penyelidikan, dan industri. Bahasa Inggeris digunakan sepanjang program kami; kursus lepasan kami diajar dalam bahasa Inggeris, dan kelas-kelas disediakan secara eksklusif dalam bahasa Inggeris dari tahun ketiga dan seterusnya. Pelajar Sup'Biotech bersedia untuk pelbagai tanggungjawab dalam pelbagai bioteknologi dan syarikat antarabangsa, yang bekerja dalam bidang seperti kesihatan, kosmetik, alam sekitar, farmaseutikal, dan perniagaan agribisnis.120325_SupBiotech_Programme_Biotech1.jpg

Seperti yang disebutkan di atas, program lima tahun Sup'Biotech termasuk dua program sarjana yang sesuai dengan piawaian Eropah yang baru. Program pengajian tiga tahun kami membawa kepada ijazah Sarjana Muda dari Sup'Biotech. Dalam program siswazah kami, pelajar memilih pilihan seperti Penyelidikan dan Pembangunan, Pengeluaran, atau Jualan dan Pemasaran. Selepas tamat program siswazah dua tahun, pelajar diberi Diploma Kejuruteraan dalam Bioteknologi, bersamaan dengan ijazah Sarjana.

SILA AMBIL PERHATIAN:

Sup'Biotech tidak mempunyai biasiswa.

Walau bagaimanapun, kami dengan senang hati menyokong mana-mana permohonan bagi biasiswa awam yang pelajar kami ingin mengemukakan kepada kerajaan Perancis atau institusi kebajikan.

Lokasi

Paris

Alamat
Paris, Île-de-France, Perancis