Baca keterangan rasmi

Siapa kita?

Pemangku Pentadbiran Kreatif

The Open Design School telah dilahirkan dari pertemuan antara orang yang berminat dengan pendidikan dan profesional rekaan yang komited. Dengan Icademie, kumpulan pendidikan jarak jauh yang telah membangun pengetahuan padu dalam pendidikan jarak jauh dan melancarkan sekolah reka bentuk pada tahun 2014, kami mempunyai DNA yang sama: inovasi dan visi cabaran baru dalam era revolusi digital.

Misi kami

The Open Design School mengajar anda kemahiran yang anda perlukan untuk maju dalam pekerjaan anda, memenuhi aspirasi kerjaya anda, membuka peluang baru, menyertai atau memulakan permulaan ... Misi kami, selain latihan, adalah untuk menemani anda untuk kejayaan projek reka bentuk anda terima kasih kepada:

 • Model pendidikan dalam talian yang baru, mencampurkan e-pembelajaran dan momen istimewa di dalam kelas (bengkel di sekolah reka bentuk rakan kongsi).
 • Tawaran modular, pendekatan berasaskan kemahiran, menggalakkan operasi saling kendalian dan transdisciplinarity dalam pelbagai profesion reka bentuk.
 • Program yang ditujukan ke arah inovasi, menjanjikan niche dan keperluan perniagaan yang baru muncul.
 • Pengiring pereka pakar dalam bidang dan aktiviti mereka, yang akan membimbing dan memberi nasihat kepada pelajar dalam proses pembelajarannya.

Nilai-nilai kami: Inovasi, Keterbukaan, Pengantarabangsaan

Dalam dunia teknologi yang bergerak, kami memilih untuk meletakkan diri kita pada kegunaan baru untuk menyampaikan kepada semua pengetahuan pelajar masa depan kita yang akan membantu mereka untuk mengambil langkah di hadapan cabaran penciptaan digital esok. .

Dengan hasrat bersama untuk mendedahkan kepada semua orang potensi mereka sendiri, untuk mengubah dan menyalurkan kreativiti ke dalam kemungkinan; Dengan pendekatan pendidikan yang bertujuan untuk membawa orang lebih dekat (antara mentor, syarikat dan pelajar, sambil menghormati kepelbagaian profil), kita menjadikan kebebasan ini, yang membentuk keterbukaan kita, sebagai pusat projek pedagogi kita. Komitmen ini membawa kepada pemikiran semula pendidikan pendidikan berdasarkan kemungkinan baru digital.

Koordinasi kecemerlangan strategik kami, khususnya menerusi rangkaian Pendidikan Pearson, membolehkan kami bekerja dalam logik pengantarabangsaan, dengan menawarkan diploma Anglo-Saxon yang diiktiraf di pasaran antarabangsa, yang mengarah ke pengajian di peringkat II (Bac 3) di sekolah tinggi / universiti yang hampir 100 buah negara (termasuk Perancis).

Realiti dan Keterampilan

Dengan repositori program yang diiktiraf dan diajar di universiti / sekolah antarabangsa yang paling berprestij, di bawah tanggungjawab Pearson Education dan OFQUAL (setara bahasa Inggeris RNCP Perancis), The Open Design School menjamin kualiti latihan yang disampaikan jumlah perendaman profesional (seluar kreatif, "reka bentuk cabaran" di sekeliling panggilan untuk tender, bimbingan perniagaan ...). Oleh itu, hasrat kami adalah untuk memberi mereka yang mempercayai kami, kunci untuk mengubah laluan kerjaya mereka dan mungkin kehidupan mereka, hari ini dan esok.

Persekitaran Pembelajaran Anda

Kandungan

 • Kursus video: Kursus video eksklusif, yang direka oleh pakar dan pereka.
 • Kursus Dalam Talian: Kursus dalam talian berstruktur yang kaya dengan sumber multimedia, termasuk latihan interaktif dan fail untuk kerja praktikal dan topik penilaian anda.
 • E-Books: E-buku sintetik untuk setiap modul, yang mengandungi konsep-konsep penting yang boleh anda nyatakan dan koleksi kutipan dari kerja rujukan.
 • Tutorial: Tutorial yang diagihkan dengan berhati-hati, mengira antara yang paling profesional dan cekap di pasaran.
 • Bahasa Inggeris dalam talian: Bahasa Inggeris: kursus penyegaran lengkap dan rujukan pembelajaran dalam talian, yang boleh anda ikuti sepanjang kursus anda.

Kelas media kaya, interaktif dan terbuka. Anda bebas untuk memperkaya dan membagikannya.

Kursus anda dianjurkan di pelbagai sumber dan aktiviti pendidikan dalam talian yang boleh anda ikuti pada bila-bila masa pada telefon pintar, tablet atau komputer riba.

Aktiviti

 • Kelas maya: Kelas maya anda disesuaikan dengan kurikulum, keperluan dan jadual anda.
 • Masterclass: Kelas master dalam talian kuartalan: seorang profesional memegang kelas maya selama beberapa minggu dan berkongsi pengalaman dan kepakaran seninya.
 • Persidangan Live: Konferensi langsung setiap bulan: seorang profesional atau syarikat datang untuk bercakap tentang projek, untuk memberi keterangan kepada kepakaran dalam talian selama 60 atau 90 mn, dan membolehkan anda berinteraksi. Syarahan ini kemudiannya boleh didapati dalam pemutaran semula.
 • Kerja-kerja dan objek praktikal: Latihan membetulkan diri sendiri dan menyesuaikan diri. Projek kerja dan praktikal yang anda sedar dalam bentuk lukisan, fail komputer, foto, imej yang diimbas atau tangkapan skrin, dan anda menyimpan pada platform dalam papan "lembaga" anda untuk pembetulan pendidikan antara rakan sebaya atau guru anda.
 • Bengkel: Bengkel "fizikal" atau "digital": secara berkala dalam kerjaya anda, bengkel-bengkel dan pengeluaran yang diselia oleh para profesional ini membolehkan anda bekerja dalam mod fizikal kolaboratif (bengkel yang dianjurkan dengan sekolah reka bentuk rakan kongsi) atau mod "kolaborasi 3.0" terima kasih kepada peranti yang inovatif.

Anda maju dengan berlatih semata-mata atau dengan orang lain.

Anda tinggal momen istimewa untuk amalan individu atau kolektif, dalam talian tetapi juga dalam bengkel di sekolah reka bentuk rakan kongsi.

A Komuniti

 • Berkomunikasi: Berinteraksi dan berinteraksi dengan alat mudah dan mesra pengguna yang membolehkan anda berinteraksi dengan rakan sebaya, tutor dan guru secara tetap.
 • Rangkaian: Bina rangkaian anda di sekitar bursa dan hubungan istimewa yang ditenun dengan syarikat semasa kerjasama pendidikan, projek, pertandingan, atau pertemuan kerja yang dianjurkan oleh sekolah.
 • Kerjasama: Membina pasukan tanpa sempadan. Bahasa penciptaan melintasi sempadan dan menghubungkan dunia. Mengintegrasikan satu pasukan (kelas), bekerja dan bawa projek anda dalam mod kolaboratif sepanjang kursus anda. Secara beransur-ansur membina rangkaian dengan mengambil kesempatan daripada profil pelajar, stakeholder dan syarikat antarabangsa.

Anda belajar dari orang lain dan dengan orang lain.

Kursus anda dianjurkan di pelbagai sumber dan aktiviti pendidikan dalam talian yang boleh anda ikuti pada bila-bila masa pada telefon pintar, tablet atau komputer riba.

Pengiring peribadi dan profesional

 • Tutorial dan Jurulatih: Pasukan pendidikan dan tutor menjawab soalan anda, memberi nasihat, melatih dan berinteraksi dalam masa nyata dengan anda, atas permintaan anda.
 • Pakar Pereka: Pasukan pengajar pereka dan pakar peringkat tinggi, semua dalam aktiviti profesional, berada di sebelah anda untuk menerangkan, mengajar anda, dan menghantar anda dengan semangat dan akses kepada tugas mereka.
 • Magang: Satu latihan yang dikontrakkan di sekitar projek gelar anda, yang ditaja atau tidak oleh syarikat. Ia menimbulkan disertasi dan pertahanannya sebelum juri diploma.
 • Cabaran Perniagaan: Cabaran Perniagaan: Secara kerap sepanjang kerjaya anda, syarikat-syarikat rakan kongsi membolehkan anda untuk merefleksikan dalam masa nyata ringkas dan membina cadangan berasaskan pasukan dalam mod "kolaboratif 3.0".
 • Majlis Pembangunan: Majlis pembangunan terdiri daripada keperibadian bebas dari dunia reka bentuk dan penciptaan digital yang misinya membantu sekolah dalam pelaksanaan pendidikan dan orientasi strategiknya.

Satu pasukan profesional berada di sebelah anda, dengan jarak yang sangat dekat.

Kursus anda dianjurkan di pelbagai sumber dan aktiviti pendidikan dalam talian yang boleh anda ikuti pada bila-bila masa pada telefon pintar, tablet atau komputer riba.

Program diajar dalam:
 • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

The Open Design School

Penyediaan seni ini bertujuan untuk membolehkan anda membangunkan kreativiti anda dan budaya artistik yang asas, di mana ia akan diartikulasikan disiplin lain yang akan a ... [+]

objektif

Penyediaan seni ini bertujuan untuk membolehkan anda membangunkan kreativiti anda dan budaya artistik yang asas, di mana ia akan diartikulasikan disiplin lain yang akan anda pilih di antara unit khusus Diploma Nasional Seni dan Reka Bentuk. Berbagai ajaran artistik dengan pendekatan global dan transdisipliner, sebagai penemuan untuk membangunkan rasa ingin tahu dan pemikiran anda, dan mengarahkan anda ke paksi kepakaran yang sesuai dengan anda.

Maklumat PraktikalFormat: campuran pembelajaranBengkel Presentasi: 2Kemasukan: bac, penyelenggaraan dalam talian dan fail kerjaTempoh indikatif: 12 bulanPendaftaran: pada bila-bila masa sepanjang tahunInternship: Tugasan syarikat 3 hingga 6 bulan di Perancis atau luar negara (tidak diperlukan)ijazah... [-]
Perancis Paris
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sambilan
12 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Open Design School

Daripada pengasingan orang awam, permainan video menduduki tempat yang penuh dan ditujukan kepada semua orang. Ia telah menjadi industri budaya utama di Perancis dan di d ... [+]

objektif

Daripada pengasingan orang awam, permainan video menduduki tempat yang penuh dan ditujukan kepada semua orang. Ia telah menjadi industri budaya utama di Perancis dan di dunia, dengan pelbagai bidang aplikasi melalui permainan mudah alih, permainan serius atau "permainan iklan", menawarkan pelbagai usaha dicari: animator 3d, kesan pelukis istimewa, artis permainan, dan sebagainya.

"Animator permainan" mencipta alam semesta visual yang membolehkan pemain membenamkan diri dalam permainan. Misinya memerlukan kemahiran teknikal yang sangat khusus dan budaya seni yang padat.

Melalui latihan ini, anda akan menemui semua peringkat reka bentuk dan animasi permainan video, sama ada pemodelan aksara, alat peraga, pementasan atau kesan khas. Penekanan khusus diberikan kepada pengajaran perisian yang paling canggih serta asas artistik untuk mendapatkan pemahaman keseluruhan tentang perniagaan dan untuk meningkatkan pengetahuan operasional.... [-]

Perancis Paris
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sambilan
24 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Open Design School

Semua komunikasi, hari ini pada 360 °, menggunakan imej 2d / 3d. Bukan iklan di TV atau Internet yang tidak datang dengan kesan khas, grafik 3D animasi. ... [+]

objektif

Semua komunikasi, hari ini pada 360 °, menggunakan imej 2d / 3d. Bukan iklan di TV atau Internet yang tidak datang dengan kesan khas, grafik 3D animasi.

Profesion baru pereka pakar alat digital ini mencari peluang yang berpotensi besar dalam bidang reka bentuk perindustrian dan seni bina dan reka bentuk dalaman. Reka bentuk objek atau kenderaan, dan reka bentuk seni bina menggunakan ciptaan ini membuat dan menyusun 3d untuk prototaip konsep mereka, atau menyatakan inovasi dan potensi produk mereka dengan membentangkannya dari sudut yang berbeza, menyemparkan begitu sangat realistik butirannya, bahannya, dan kesan cahaya.

Terdapat permintaan yang kukuh hari ini untuk kemahiran ini dalam pemodelan digital tetap atau animasi, yang meluas ke pasaran antarabangsa, dari banyak syarikat yang mempunyai keperluan penting untuk menggunakan teknologi baru ini untuk komunikasi mereka atau daripada inovasi mereka.... [-]

Perancis Paris
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sambilan
24 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Open Design School

Pengiktirafan dan minat reka bentuk dalaman telah berkembang dengan pesat sejak sedekad yang lalu dan industri reka bentuk dalaman berkembang pesat. Amalan-amalan reka be ... [+]

objektif

Pengiktirafan dan minat reka bentuk dalaman telah berkembang dengan pesat sejak sedekad yang lalu dan industri reka bentuk dalaman berkembang pesat. Amalan-amalan reka bentuk dan prestasi tenaga yang mapan kini sebahagian besarnya bersepadu. Perkembangan teknologi dan bahan, perubahan sosial dan demografi mendedahkan keperluan baru pelanggan yang mengharapkan penyelesaian konkrit dari para profesional: peningkatan ruang, organisasi arah lalu lintas, pengoptimuman ruang kecil, menangkap pelanggan , peningkatan persekitaran kerja ... Banyak kemahiran yang dikembangkan sebagai sebahagian daripada diploma ini dalam reka bentuk dalaman.

Maklumat PraktikalFormat: campuran pembelajaranBengkel Presentasi: 4Kemasukan: bac, penyelenggaraan dalam talian dan fail kerjaTempoh indikatif: 24 bulanPendaftaran: pada bila-bila masa sepanjang tahunInternship: Tugasan syarikat 3 hingga 6 bulan di Perancis atau luar negara (tidak diperlukan)ijazah... [-]
Perancis Paris
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sambilan
24 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Open Design School

Dunia mewah, fesyen dan reka bentuk, yang dipacu oleh dinamisme pasaran baru muncul, adalah hari ini dalam transformasi kekal. Teknologi baru, trend baru, kaedah pemasara ... [+]

objektif

Dunia mewah, fesyen dan reka bentuk, yang dipacu oleh dinamisme pasaran baru muncul, adalah hari ini dalam transformasi kekal. Teknologi baru, trend baru, kaedah pemasaran dan komunikasi baru, dan peluang baru. Program ini direka untuk menemui trend baru dan industri fesyen pada umumnya, sambil mengembangkan kemahiran penting dalam reka bentuk pakaian dan reka bentuk aksesori. Dalam benang dan objektif utama, pencapaian bagi setiap pelajar koleksinya sendiri, yang akan menjadi projek diplomanya dan akan dibentangkan sebelum juri profesional yang dipilih.

Maklumat PraktikalFormat: campuran pembelajaranBengkel Presentasi: 4Kemasukan: bac, penyelenggaraan dalam talian dan fail kerjaTempoh indikatif: 24 bulanPendaftaran: pada bila-bila masa sepanjang tahunInternship: Tugasan syarikat 3 hingga 6 bulan di Perancis atau luar negara (tidak diperlukan)ijazah... [-]
Perancis Paris
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sambilan
24 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Open Design School

Media interaktif adalah sebahagian daripada kehidupan harian kita dan menyebar dengan cepat. Melalui tahap ini, anda memperoleh pengetahuan penting teknologi digital cang ... [+]

objektif

Media interaktif adalah sebahagian daripada kehidupan harian kita dan menyebar dengan cepat. Melalui tahap ini, anda memperoleh pengetahuan penting teknologi digital canggih dan alat grafik komputer belajar dan persekitaran web. Matlamatnya ialah untuk mendapatkan amalan yang mantap dan kemahiran untuk berjaya dalam industri yang semakin berkembang ini. Buat pengalaman dan penggunaan pengguna baru melalui laman web, aplikasi atau antara muka; mencipta bentuk interaksi baru dan antara muka yang menyeramkan adalah matlamat utama latihan ini.

Maklumat PraktikalFormat: campuran pembelajaranBengkel Presentasi: 4Kemasukan: bac, penyelenggaraan dalam talian dan fail kerjaTempoh indikatif: 24 bulanPendaftaran: pada bila-bila masa sepanjang tahunInternship: Tugasan syarikat 3 hingga 6 bulan di Perancis atau luar negara (tidak diperlukan)ijazah... [-]
Perancis Paris
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sambilan
24 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Open Design School

Industri permainan video kini merupakan industri yang menguasai pasaran hiburan, tetapi juga Permainan dan permainan serius pada telefon bimbit, rangkaian sosial, TV Pint ... [+]

objektif

Industri permainan video kini merupakan industri yang menguasai pasaran hiburan, tetapi juga Permainan dan permainan serius pada telefon bimbit, rangkaian sosial, TV Pintar dan permainan Awan. Evolusi teknologi yang pesat, rantaian pengeluaran yang semakin terstruktur, dan model perniagaannya, disertai dengan keperluan kemahiran baru (konseptual, seni dan teknikal). Matlamat diploma ini adalah untuk melatih profesional yang kompeten pada masa hadapan yang mampu mewujudkan pengalaman mendebarkan dan mendalam menggunakan mekanisme interaktiviti.

Maklumat PraktikalFormat: campuran pembelajaranBengkel Presentasi: 4Kemasukan: bac, penyelenggaraan dalam talian dan fail kerjaTempoh indikatif: 24 bulanPendaftaran: pada bila-bila masa sepanjang tahunInternship: Tugasan syarikat 3 hingga 6 bulan di Perancis atau luar negara (tidak diperlukan)ijazah... [-]
Perancis Paris
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sambilan
24 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

The Open Design School - Avez-vous des idées que vous souhaitez réaliser ?