West Catholic University - Université Catholique de l’Ouest

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Université Catholique de l'Ouest berusia 140 tahun: asalnya sebuah universiti zaman pertengahan ditubuhkan pada 1373, ia kemudiannya dibuka semula pada tahun 1875 dan mempunyai jumlah pelajar arus 9,000. Kampus ini terletak di pusat bandar Angers, satu lima minit berjalan kaki dari stesen dan perhentian bas terdekat; ia terletak hanya beberapa minit dari kawasan membeli-belah utama, restoran, taman-taman, bank dan pejabat pentadbiran. Kampus universiti mempunyai gabungan seni bina luar biasa bangunan-bangunan lama dan kontemporari, berdiri di taman 5 hektar.

Ditubuhkan pada tahun 1875, Université Catholique de l'Ouest adalah salah satu universiti tertua di Barat Perancis dan merupakan salah satu pelakon penting dalam pendidikan tinggi dan penyelidikan hari ini.

Sebuah universiti pelbagai disiplin dengan pandangan dunia, ia menawarkan lebih daripada seratus program 5 fakulti:

PENDIDIKAN kemanusiaan Sains Manusia dan Sains Sosial Teologi dan Sains Agama

Universiti Dalam Angka

9,000 pelajar termasuk 1,700 pelajar dan guru-guru yang datang ke Angers setiap tahun untuk mengkaji asing. 187 sepenuh masa fakulti dan 1,500 profesional yang menyediakan kuliah sebagai pakar. 12 bahasa asing diajar. 10 makmal bahasa multimedia. 10 makmal penyelidikan. 170 universiti rakan kongsi di seluruh dunia. 3 perpustakaan universiti yang terdiri daripada kira-kira 200,000 buku. , 1 pusat pandang dengar, bilik multimedia akses WIFI. 17 kawasan kajian.

Nilai-nilai kita

Ijazah dari negara Perancis. Jaminan peribadi susulan, kelas kecil dengan pengawasan individu. Kadar lulus tinggi: kadar lulus bagi tempoh tiga tahun sarjana muda 67% (Berbanding dengan universiti awam 27%). Kadar yang tinggi penempatan kerja. 170 universiti rakan kongsi di seluruh dunia: pemindahan kredit dan pengesahan gred. Kehidupan rohani: pelbagai aktiviti yang ditawarkan oleh Kementerian Kampus Katolik. Pelajar perkhidmatan penginapan: pilihan luas bedsits, rumah tinggal atau penginapan keluarga, bangunan tempat tinggal atau rumah pangsa. 2 restoran universiti dalam jarak berjalan kaki, makanan dan minuman yang disediakan di kampus. Aktiviti-aktiviti kebudayaan dan sukan: masyarakat drama, koir antarabangsa, kelab filem serta ping pong, bola tampar, bola keranjang dan banyak lagi.

Kelab dan persatuan

Pada UCO, kehidupan kampus adalah aset yang besar. Pihak, pawagam dan perbahasan, sukan (50 sukan yang berbeza ada), muzik, teater, malam antara budaya, projek-projek kemanusiaan ... banyak peluang untuk terlibat, tenggelam dalam budaya Perancis, dan bersenang-senang.

PERUMAHAN

Anda boleh memilih:

Kediaman Pelajar (ruang legar), dengan separuh pencen atau pencen penuh. Homestay (dengan atau tanpa makanan).

Makanan

Di kampus UCO itu, kafeteria disediakan untuk anda. Pada tahun akademik, anda juga mempunyai akses ke restoran universiti yang terletak di pusat bandar (makan tengah hari dan makan malam, € 3.20 setiap hidangan).

Kesihatan & Kebolehcapaian

Kampus UCO dilengkapi dengan sakit yang, perkhidmatan kaunseling dan perkhidmatan untuk pelajar kurang upaya. Kampus ini boleh diakses oleh pelajar kurang upaya.

Syarat kemasukan

Program yang diberikan dalam Perancis:

DELF: tahap C1 untuk latihan bahasa, Aras B2 bagi semua program atau Tahap 4 TCF (kecuali berbahasa Perancis pelajar) lain.

Program dalam Bahasa Inggeris (Perniagaan dan Ekonomi): skor TOEFL 79 atau lebih tinggi / skor IELTS 6.0 atau lebih tinggi.

Visa

Sebagai peraturan, melainkan anda adalah dikecualikan, anda perlu mempunyai visa untuk belajar di Perancis. Ia mesti digunakan untuk Kedutaan Perancis yang berkaitan atau konsulat di negara pemohon tinggal.

Insurans

Insurans kesihatan adalah wajib di Perancis. Pendaftaran dengan insurans kesihatan Perancis dan pembayaran (kira-kira 208 €) hendaklah dilakukan semasa ketibaan anda di universiti di Perancis.

This school offers programs in:
  • English
  • Perancis

Lihat kursus » Lihat BBAs » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

CIDEF: French language courses

Campus Sepenuh masa July 2019 Perancis Angers

Belajar Bahasa Perancis di Angers, di tengah-tengah Lembah Loire! Mereka datang dari mana-mana di dunia (kira-kira 60 bangsa diwakili) dan belajar di kampus yang terletak di pusat bandar Angers, 10 minit dari stesen kereta api. [+]

Belajar Bahasa Perancis di Angers, di tengah-tengah Lembah Loire

Program latihan / disesuaikan intensif Long penginapan /

Dibuat pada tahun 1947, CIDEF adalah pusat Perancis sebagai bahasa asing di Universiti Katolik di Barat (l'Université Catholique de l'Ouest), di Angers, Perancis.

Dengan FLE label qualité, kursus CIDEF mengalu-alukan lebih daripada 1500 pelajar dan guru setiap tahun. Mereka datang dari mana-mana di dunia (kira-kira 60 bangsa diwakili) dan belajar di kampus yang terletak di pusat bandar Angers, 10 minit dari stesen kereta api. CIDEF adalah sebahagian daripada Fakulti Kemanusiaan.

Pedagogi kami [-]

Video

Les étudiants parlent de l'UCO

IDCE DEF

Professionnal Science Master's in Environmental Management and Sustainable Development presentation

Remise de diplôme 2015

Le Pôle International de l'Université Catholique de l'Ouest.

Contact

UCO Angers - Catholic University of the West

Alamat 3, place André Leroy
49000 Angers, Pays de la Loire, Perancis
Website http://www.uco.fr/

UCO Laval - Catholic University of the West

Alamat 25 Rue du Mans, 53000 Laval, France
Laval, Pays de la Loire, Perancis
Website http://www.uco-laval.net/
Telefon +33 2 43 64 36 64

Alamat 2 rue Saint-Stanislas 44000 Nantes, France
Nantes, Pays de la Loire, Perancis

UCO Bretagne Nord - Catholic University of the West

Alamat Campus de la Tour d'Auvergne BP 90431 - 22204 - GUINGAMP, France
Guingamp, Brittany, Perancis
Website http://www.uco-bn.fr/
Telefon +33 2 96 44 46 46

UCO Bretagne Sud - Catholic University of the West

Alamat Le Vincin, 56610 Arradon, France
56610 Vannes, Brittany, Perancis
Website http://www.ucobs.com/
Telefon +33 2 97 46 33 60

Alamat Quartier de la mission Rue du Bon Pasteur Papeete
Pape'ete, Windward Islands, Perancis

Alamat 46 boulevard de la Trinité 97400 Saint-Denis (La Réunion)
Saint-Denis, Saint-Denis, Reunion (Fr.)