University Of Avignon

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ramai pelajar antarabangsa memilih untuk belajar di Universiti Avignon setiap tahun. Mereka adalah sama ada pertukaran atau pelajar ijazah mencari. Sebahagian daripada mereka yang mendaftar dalam kursus Perancis di pusat bahasa Perancis (SDL).

Kebanyakan program yang ditawarkan di Universiti Avignon membolehkan pelajar tempatan untuk melengkapkan tempoh pengajian di institusi rakan kongsi atau penempatan di luar negara.

Universiti itu juga mengalu-alukan penyelidik tetamu secara teratur, dan terlibat dalam banyak kerjasama penyelidikan antarabangsa, seperti program PhD antarabangsa di JMM Permuziuman.

Universiti Avignon adalah ahli Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), yang merupakan rangkaian global lebih daripada 650 institusi, rangkaian CampusFrance, dan Rangkaian Universiti Capitals Budaya Eropah (UNeECC), dan juga Universiti Euro-Mediterranean (EMUNI). Institusi kami telah dianugerahkan 2014-2020 ERASMUS Universiti Piagam oleh Suruhanjaya Eropah. Pusat bahasa French (SDL) memegang Label qualité FLE pensijilan kualiti.

This school offers programs in:
  • English
  • Perancis

Lihat Kursus musim panas » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus Bahasa Perancis Intensif: Duef

Campus Sepenuh masa 1 - 2  September 2018 Perancis Avignon

Mana-mana orang yang telah menamatkan pengajian sekolah menengah dan yang ingin belajar Perancis atau meningkatkan pengetahuan / beliau. [+]

Penonton sasaran :

Mana-mana orang yang telah menamatkan pengajian sekolah menengah dan yang ingin belajar Perancis atau meningkatkan pengetahuan / beliau. Kursus Perancis boleh memberi akses kepada status pelajar dan kad.

Peringkat:

Dari pemula (A1) untuk maju (C1). Tahap A1 hanya semasa semester 1, tahap C1 sahaja pada semester 2, dengan syarat bilangan minimum pelajar mendaftar. Pada hari pertama, pelajar mengambil ujian penempatan bertulis. Mereka diletakkan ke dalam kumpulan yang sepadan dengan tahap bahasa mereka. Terdapat 15 pelajar setiap kumpulan pada purata (10 hingga 20 bergantung kepada tahap).

Pendekatan pedagogi:

Objektif pedagogi ditakrifkan mengikut Rangka Kerja Bahasa Eropah Bersama (CELF). Anda boleh merujuk kepada skala global CELF untuk mengetahui lebih lanjut tentang tahap CELF.... [-]


Kursus musim panas

Kursus Musim Panas

Campus Sepenuh masa 3 - 20  June 2018 Perancis Avignon

Perkembangan kemahiran bahasa Perancis, berkaitan dengan Teater Festival Avignon. [+]

kursus musim panas "Perancis dan Theatre" dari Jun hingga Julai 2017.

Perkembangan kemahiran bahasa Perancis, berkaitan dengan Teater Festival Avignon.

Program

Tahap minimum yang diperlukan: Rendah (A2). Kursus ini tidak sesuai untuk pemula. Satu program tertentu boleh ditawarkan kepada kumpulan baru, sila hubungi kami.

Bahasa kelas Perancis: Jam 30 Pelajar diuji akan ditempatkan ke dalam kumpulan bergantung kepada tahap mereka. Kedua-dua kemahiran lisan dan bertulis dilindungi, selepas analisis keperluan berdasarkan ujian penempatan awal. Pelbagai aktiviti komunikatif, yang berkaitan dengan Festival Theatre, dijalankan (pop vox, temu bual, penulisan kreatif), dan juga pengenalan kepada bermain teater dirancang dalam program kebudayaan.... [-]


Contact

Université d'Avignon

Alamat 74 Rue Louis Pasteur, 84000 Avignon
Avignon, Provence-Alpes-Cote d'Azur, Perancis
Website http://www.univ-avignon.fr/
Telefon +33 4 90 16 25 00