University Of Avignon

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ramai pelajar antarabangsa memilih untuk belajar di Universiti Avignon setiap tahun. Mereka adalah sama ada pertukaran atau pelajar ijazah mencari. Sebahagian daripada mereka yang mendaftar dalam kursus Perancis di pusat bahasa Perancis (SDL).

Kebanyakan program yang ditawarkan di Universiti Avignon membolehkan pelajar tempatan untuk melengkapkan tempoh pengajian di institusi rakan kongsi atau penempatan di luar negara.

Universiti itu juga mengalu-alukan penyelidik tetamu secara teratur, dan terlibat dalam banyak kerjasama penyelidikan antarabangsa, seperti program PhD antarabangsa di JMM Permuziuman.

Universiti Avignon adalah ahli Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), yang merupakan rangkaian global lebih daripada 650 institusi, rangkaian CampusFrance, dan Rangkaian Universiti Capitals Budaya Eropah (UNeECC), dan juga Universiti Euro-Mediterranean (EMUNI). Institusi kami telah dianugerahkan 2014-2020 ERASMUS Universiti Piagam oleh Suruhanjaya Eropah. Pusat bahasa French (SDL) memegang Label qualité FLE pensijilan kualiti.

This school offers programs in:
  • English
  • Perancis

Lihat Kursus musim panas » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus bahasa perancis intensif: duef

Campus Sepenuh masa 1 - 2  September 2019 Perancis Avignon

Mana-mana orang yang telah menamatkan pengajian sekolah menengah dan yang ingin belajar Perancis atau meningkatkan pengetahuan / beliau. [+]

Penonton sasaran :

Mana-mana orang yang telah menamatkan pengajian sekolah menengah dan yang ingin belajar Perancis atau meningkatkan pengetahuan / beliau. Kursus Perancis boleh memberi akses kepada status pelajar dan kad.

Peringkat:

Dari pemula (A1) untuk maju (C1). Tahap A1 hanya semasa semester 1, tahap C1 sahaja pada semester 2, dengan syarat bilangan minimum pelajar mendaftar. Pada hari pertama, pelajar mengambil ujian penempatan bertulis. Mereka diletakkan ke dalam kumpulan yang sepadan dengan tahap bahasa mereka. Terdapat 15 pelajar setiap kumpulan pada purata (10 hingga 20 bergantung kepada tahap).

Pendekatan pedagogi:

Objektif pedagogi ditakrifkan mengikut Rangka Kerja Bahasa Eropah Bersama (CELF). Anda boleh merujuk kepada skala global CELF untuk mengetahui lebih lanjut tentang tahap CELF.... [-]


Kursus musim panas

Kursus musim panas Dari Isnin hingga Khamis 20 Julai 2017

Campus Sepenuh masa 3 - 20  June 2019 Perancis Avignon

Pembangunan kemahiran bahasa Perancis, berkaitan dengan Festival Teater Avignon. [+]

Kursus musim panas "Perancis dan Teater" bermula dari Julai 2019.

Pembangunan kemahiran bahasa Perancis, berkaitan dengan Festival Teater Avignon.

Program

Tahap minimum yang diperlukan: Elementary (A2). Kursus ini tidak sesuai untuk pemula. Satu program khusus boleh ditawarkan kepada sekumpulan pemula, sila hubungi kami. Kelas Bahasa Perancis: 30 jam Pelajar diuji kemudian diletakkan dalam kumpulan bergantung pada tahap mereka. Kedua-dua kemahiran lisan dan bertulis tertutup, selepas analisis keperluan berdasarkan ujian penempatan awal. Pelbagai aktiviti komunikatif, yang berkaitan dengan Festival Teater, dijalankan (vox pop, wawancara, penulisan kreatif), serta pengenalan kepada drama teater yang dirancang dalam program kebudayaan. Bengkel teater: 15 jam Suara dan pergerakan, penambahbaikan, kemudian kerja dari teks. Bengkel ini akan membawa kepada persembahan, yang akan menyimpulkan kursus itu. Sejarah Teater Perancis: 5 jam Berkaitan dengan rancangan yang dirancang dalam program teater.... [-]