Collegium Civitas

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Collegium Civitas adalah sebuah universiti bukan awam moden yang terletak di tengah-tengah Warsaw, ibu kota yang paling dinamik Tengah dan Eropah Timur. Pengalaman dan komitmen pengasas kami dan ahli fakulti telah kita mendapat reputasi sebagai tempat yang terbaik untuk mengkaji hubungan antarabangsa, serta sains sosial dan politik dalam bahasa Inggeris. Kami berhak untuk anugerah BA dan MA ijazah dalam pelbagai program dan ijazah PhD dalam Sosiologi.

Collegium Civitas ditubuhkan pada tahun 1997 atas inisiatif sekumpulan saintis terkenal Akademi Poland Sains (PAS), institusi penyelidikan Poland yang paling berprestij. Profesor daripada lima institusi PAS - Kajian Politik, Falsafah dan Sosiologi, Sejarah, Sejarah Seni dan Pengajian Slavic menyumbang pengalaman dan pengetahuan untuk mewujudkan Collegium Civitas mereka. Kami adalah antara beberapa universiti di Poland yang boleh berbangga diri pada hubungan rapat dengan beberapa institusi Akademi Sains Poland.

Kualiti Collegium Civitas dan taraf pendidikan yang tinggi diambil dari hubungan kita dengan tokoh utama dalam kehidupan masyarakat kedua-dua di Poland dan di luar negara, seperti: wartawan, diplomat, pakar keselamatan, pasaran dan pakar penyelidikan pendapat, dan artis. Pada Collegium Civitas, tradisi pendidikan memenuhi pendekatan moden untuk mengajar pelajar! Collegium Civitas merupakan institusi pendidikan bukan awam yang lebih tinggi yang pertama untuk mengalu-alukan pelajar asing ke atas program yang dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Sejak itu program kami pengajian dalam bahasa Inggeris telah menarik ratusan pelajar antarabangsa dari seluruh dunia. Collegium Civitas merupakan institusi pendidikan bukan awam yang lebih tinggi yang pertama untuk mengalu-alukan pelajar asing ke atas program yang dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Sejak itu program kami pengajian dalam bahasa Inggeris telah menarik ratusan pelajar antarabangsa dari seluruh dunia. Pelajar antarabangsa kami sangat aktif dalam melanjutkan rangkaian global mereka dan selalunya boleh didapati merancang aktiviti kebudayaan untuk semua orang untuk hadir. Pelajar-pelajar kita, seperti kita, melihat nilai dalam yang disambungkan, pendekatan merangkumi semua kepada pendidikan. Atas sebab itu, kami menawarkan pelbagai latihan dengan berbahasa Inggeris mentor.

Lokasi

Warsaw

Collegium Civitas

Alamat
Plac Defilad 1
00-901 Warsaw, Mazowieckie Masovian, Poland
Telefon
+48 22 656 71 75