Cracow School of Art and Fashion Design

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cracow School of Art and Fashion Design juga dibuka untuk pelajar Poland, yang ingin meningkatkan kemahiran bahasa mereka.

Cracow School of Art and Fashion Design (SAPU) adalah penganjur utama Minggu Fesyen Cracow.

98015_97748_cracow1.png

Cracow School of Art and Fashion Design (Poland, Eropah) menawarkan program sepenuh masa dua setengah tahun untuk pelajar antarabangsa. Kakitangan kami, semua pakar dalam pelbagai bidang seni dan rekabentuk, menyediakan program pengajian yang membolehkan pelajar melepaskan potensi penuhnya. Setelah lebih dari 20 tahun pengalaman, sekolah telah mencapai standard yang tinggi dan reputasi yang sangat baik. Kami telah dapat menempatkan ramai pelajar dalam syarikat-syarikat fesyen Poland, dari butik-butik canggih ke perusahaan perindustrian terbesar yang tersenarai di Bursa Saham Poland. Sesetengah pelajar juga mendapati pekerjaan dengan syarikat-syarikat antarabangsa yang beroperasi di pelbagai negara.

 • Sekolah ini diluluskan oleh Kementerian Kebudayaan Poland dan disenaraikan di Direktori Sekolah Seni Kementerian. Sekolah ini dibuka untuk pelajar antarabangsa dan pendidikan diadakan dalam bahasa Inggeris. Pendidikan akademik yang intensif dan komprehensif dalam fesyen membolehkan pelajar menyediakan portfolio yang sangat baik.
 • Para graduan menerima diploma - Pereka Fesyen.
 • Sejak bertahun-tahun graduan Sekolah telah mengambil bahagian dalam pertandingan Poland dan antarabangsa untuk sekolah fesyen di Eropah dan mereka telah memenangi pelbagai hadiah yang sangat penting bagi pembawa mereka:
 • Cracow School of Art and Fashion Design (Poland, Eropah) adalah satu-satunya sekolah fesyen swasta yang telah menerima Hadiah Nobel Emas - anugerah yang sangat berprestij bagi individu dan institusi yang dibezakan dalam fesyen Poland, yang diberikan oleh Lodz International Fair (MTL).
 • Graduan kami telah memenangi pelbagai anugerah di Poland dan juga pertandingan antarabangsa - yang paling baru-baru ini Anka Letycja Walicka memenangi persaingan antarabangsa Fashion Culture di London, di mana tempat kedua dan ketiga diambil oleh graduan dari Central Saint Martins College of Art and Design.
 • Sekolah ini adalah rakan kongsi pertandingan antarabangsa: Fesyen Kebudayaan (London), Habitus Baltija (Riga), Silu Rusia (Moscow), Mielnica Fashion (Minsk), Donetsk Fashion Days (Donetsk), Jeansation (Monte Carlo).
 • Graduan SAPU memegang magang berprestij di luar negara dan bekerja di rumah-rumah fesyen utama dunia seperti Alexander McQueen, Balenciaga, John Galliano, Claude Bonucci,
 • Pada tahun 1999 Cracow School of Art and Fashion Design dianugerahi hadiah berprestij "The Silver Loop" untuk sumbangannya kepada pembangunan industri fesyen Poland yang diberikan oleh Poznań International Fair.
 • Sejak tahun 1994 Cracow School of Art and Fashion Design telah mendidik lebih dari 1,500 pereka yang bekerja di syarikat-syarikat fesyen di Poland, Eropah dan di seluruh dunia. Banyak reka bentuk di bawah jenama mereka sendiri dan kini diiktiraf dalam industri fesyen.
 • Terima kasih kepada persembahan diploma Cracow School of Art and Fashion Design dan promosi intensif para graduan SAPU, Kota Krakow adalah ke-23 dalam ranking modal fesyen dunia pada tahun 2013 yang memotong, Frankfurt, Vienna, dan San Francisco.
 • Anda boleh mendapatkan artikel tentang SAPU dan graduannya dalam majalah yang ketara baik dari Poland dan antarabangsa - Vogue, Collezioni, WGSN, Dexigner dan banyak lagi.
 • Cracow School of Art and Fashion Design sedang menganjurkan pameran diploma berprestij - Anugerah Fesyen Cracow, yang membuka Minggu Fesyen Cracow dan menarik wakil media utama dan selebriti fesyen dari Poland dan Eropah.

Di SAPU para pelajar berada di tengah-tengah masyarakat yang bersemangat, hidup dengan tenaga kreatif. Mereka dikelilingi oleh orang yang suka apa yang mereka lakukan, yang mempunyai idea dan bakat, rancangan dan semangat. Apa yang berlaku di dalam bilik darjah menunjukkan apa yang berlaku setiap hari dalam bengkel industri, bilik pameran dan studio. Fesyen adalah industri yang sangat pelbagai dan memerlukan penentuan, kerja keras, fleksibiliti, dan keghairahan untuk berjaya. Sekolah kami adalah untuk peminat fesyen bermotivasi diri, dimaklumkan dan cukup matang untuk berkomitmen untuk kursus yang menuntut dalam kedalaman dan kedalamannya. Pelajar menerima pendidikan intensif dengan perhatian individu. Sekolah itu, di satu lokasi, membolehkan pelajar berinteraksi secara bebas dan seringkali, menggalakkan pertukaran idea dan perdebatan. Suasana yang tidak formal dan meriah mewujudkan masyarakat seniman yang bekerja.

Prospek pembawa graduan '

Graduan kami bekerja di semua bidang fesyen dan dalam pelbagai syarikat fesyen, kedua-dua pengeluar dan peruncit. Deskripsi pekerjaan termasuk usahawan reka bentuk, pereka bebas dan perunding, pemotong corak, wartawan fesyen, stylists, jurugambar, ilustrator, peniaga, dan wakil perhubungan awam. Sesetengah graduan menubuhkan bengkel mereka sendiri, dan mencapai kemerdekaan dan menghormati sebagai profesional, menjual kemahiran dan kerja mereka yang unik. Sepanjang lima semester pengajian di SAPU, anda boleh menyediakan portfolio karya seni, lukisan, reka bentuk dan gambar yang cemerlang yang akan membuka pintu kepada sekolah-sekolah fesyen terbaik di Eropah termasuk Kolej Seni dan Rekaan Central Saint Martins di London dan Antwerp Royal Academy Seni Halus.

Lokasi

Kraków

Alamat
ul. Zamoyskiego 52
30-523 Kraków, Poland Wilayah Voivodeship, Poland