European Summer School Prague

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Europeum Dasar Eropah adalah bukan keuntungan, non-partisan, dan bebas pemikir memberi tumpuan kepada integrasi Eropah. Europeum menyumbang kepada demokrasi, keselamatan, kestabilan, kebebasan, dan perpaduan di seluruh Eropah serta penglibatan aktif dari Republik Czech di Kesatuan Eropah. Europeum menjalankan penyelidikan, penerbitan, dan aktiviti-aktiviti pendidikan dan merumuskan idea-idea dan pendapat baru kepada dasar EU dan Czech.

Kami mengambil bahagian dalam penganjuran pelbagai projek jangka panjang memberi tumpuan kepada peningkatan kesedaran tentang Kesatuan Eropah dan pengukuhan kerjasama antarabangsa. Antara projek utama kami adalah Prague Eropah Summit, pertandingan pendidikan untuk pelajar sekolah tinggi Europa Secura, sidang identiti kebangsaan CEE Pengenalan dan Summer School Eropah.

Kami juga menganjurkan seminar dan perbahasan tertumpu kepada topik Eropah semasa, yang terbuka kepada masyarakat akademik dan juga orang awam biasa. Tambahan pula, kami menganjurkan beberapa persidangan, bengkel dan perbincangan meja bulat mengenai isu-isu Eropah tertentu yang dipilih.

Pasukan kami felo penyelidik menerbitkan artikel tetap menjawab beberapa isu yang paling mendesak yang berkaitan dengan integrasi Eropah dan banyak lagi. Dalam artikel bahagian anda dengan itu boleh mencari kebanyakan blog up-to-date, analisis, laporan dan arahan dasar oleh pakar-pakar kami.

Dapatkan maklumat lanjut di www.europeum.org

This school offers programs in:
  • English
  • Czech

Lihat Kursus musim panas »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Mencabar kesatuan: mengertikan pengacau (atau sekurang-kurangnya cuba untuk)

Campus Sepenuh masa 10  July 2019 Republik Czech Prague

The European Summer School di Prague adalah program pembelajaran 10 hari intensif memberi tumpuan kepada integrasi Eropah. Ia dianjurkan oleh salah seorang pemikir utama di Prague, Europeum Institut Polisi Eropah, dalam kerjasama dengan Prague College, Fakulti Charles University Sains Sosial dan di bawah naungan Perwakilan Suruhanjaya Eropah di Republik Czech. [+]

Yang Sekolah Summer Eropah di Prague adalah satu program pembelajaran 10 hari intensif memberi tumpuan kepada integrasi Eropah. Ia dianjurkan oleh salah seorang pemikir utama di Prague, Europeum Institut Polisi Eropah, dalam kerjasama dengan Prague College, Fakulti Charles University Sains Sosial dan di bawah naungan Perwakilan Suruhanjaya Eropah di Republik Czech. Summer School Eropah tahun ini adalah bertajuk "Dicabar Union: Membuat Sense daripada Troublemakers (atau sekurang-kurangnya cuba untuk)".

Bagaimana cabaran semasa mengubah dinamik integrasi Eropah? Siapakah Eurosceptics dan apa yang mereka mahu? Cari di dalam Prague, pada ke-15 tahunan European Summer School!

Pasukan ESS 2017 mengalu-alukan kedatangan anda ke Prague musim panas ini!... [-]