European Centre for Career Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

European Centre for Career Education memberikan pendidikan praktikal dalam bentuk program musim panas yang unik dalam bidang Undang-undang, Perniagaan Antarabangsa dan Senibina. ECCE mempunyai dua matlamat utama, mendidik pelajar muda dan berbakat tentang bagaimana dunia profesional benar-benar berfungsi dan pada masa yang sama menjana peluang perniagaan bagi syarikat yang kami kongsi.

Program musim panas ECCE sesuai untuk pelajar universiti dan siswazah yang ingin meluaskan pengetahuan mereka dan mendapatkan lebih banyak pengalaman sebelum memulakan kerjayanya.

Program ini merangkumi dua aspek utama:

- Tiga minggu kursus intensif dan bimbingan yang intensif oleh pemimpin industri yang berkaitan dan berjaya, ditambah dengan
- Latihan selama empat minggu dalam syarikat dalam bidang anda di banyak bandar utama di Eropah.

Program Musim Panas

ECCEDU ditubuhkan untuk menyediakan penyelesaian jangka panjang kepada kecenderungan teori pendidikan universiti dan perundingan kerjaya. Kami merapatkan jurang antara pengetahuan akademik pelajar dan pengalaman hidup sebenar, membina universiti-universiti bertingkat teori menyediakan.

Kami percaya bahawa gabungan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal merupakan prasyarat penting bagi para pelajar untuk berjaya dalam bidang masa depan mereka. Program musim panas dua bulan kami memberi tumpuan kepada Undang-Undang, Perniagaan Antarabangsa, dan Senibina. Program ini terdiri daripada tiga minggu kursus amali intensif dan empat minggu magang di salah satu daripada 250 syarikat antarabangsa di seluruh Kawasan Schengen.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, program musim panas ECCE dalam Undang-undang telah menjadi projek pendidikan undang-undang terbesar antara Eropah dan China. Pada 2019, kami menerima lebih daripada 650 aplikasi dari 50 negara di seluruh dunia dan mengalu-alukan kira-kira 200 pelajar yang diterima masuk ke dalam program ini, menghabiskan musim panas yang indah dan bermakna di Prague.

Kuliah dan Pensyarah

Apabila mereka bentuk dan menganjurkan program, kami sentiasa mengikuti dua nilai teras - Pengalaman dan Inspirasi. Setiap musim panas, selama tiga minggu, kami mengajar pelajar kami 30 topik praktikal yang jarang membuatnya menjadi kurikulum akademik. 30 tajuk ini dipilih dengan teliti untuk memastikan ia kekal relevan dan dilindungi oleh 30 profesional aktif yang berbeza yang dianggap pakar dalam bidang mereka. Antara penceramah kami adalah Radek Špicar (Presiden, Aspen Institute), Leoš Dvořák (Ketua Pendigitalan, Valeo), Václav Nekvapil (Managing Partner, CEC Perhubungan Kerajaan), Klára Sommerová (Co-pengasas dan pemimpin, (S) právně), Miroslav Černý (Penyelaras Jabatan Harta Intelek, ŠKODA AUTO, as), Petra Hrušková (Pengurus, Operasi TA Global di Red Hat), Pavlína Louženská (Strategi Perniagaan dan Inovasi, 2FRESH Prague) dan banyak lagi.

Magang oleh ECCE

Program ECCEDU bukan sahaja tentang menghabiskan masa di dalam kelas; agak berlawanan. Selepas tiga minggu kursus praktikal yang intensif, pelajar kami mendapat perubahan untuk menggunakan dan meningkatkan pengetahuan mereka yang diperoleh dengan membina latihan selama empat minggu di salah satu syarikat peringkat teratas yang beroperasi di sektor mereka.
Kami berkawan dengan syarikat seperti Siemens, UniCredit Bank, Lego, Coca-Cola; firma undang-undang seperti DLA Piper, Clifford Chance, Linklaters; dan studio seperti Jestico, Whiles Architecture dan Chapman Taylor Architects, serta banyak lagi yang lain, untuk memberikan pengalaman, kemahiran dan pengetahuan yang berharga.

Semua rakan kongsi kami sedar tentang jurang yang besar antara pendidikan tradisional dan situasi kehidupan sebenar; oleh itu, mereka dengan senang hati bersetuju untuk mengambil bahagian dalam menyediakan pelajar kami untuk menjadi pemimpin masa depan yang berjaya dan pakar yang diiktiraf dalam bidang masing-masing.

Penerimaan dan Pengijazahan Besar

Secara tradisinya, Program Musim Panas kami dibuka dengan malam gala selamat datang untuk pelajar ECCEDU. Acara ini memberi peluang untuk bertemu dengan orang yang memberi inspirasi, seperti pengasas, peguam dan pengurus korporat dan juga untuk bertemu dengan pelajar ECCEDU yang lain.
Semasa tempoh kuliah program ini, kakitangan kami mengatur pelbagai acara pembinaan pasukan untuk pelajar melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti masa lapang dan memperkenalkannya kepada Budaya Eropah. Kami mengatur permainan melarikan diri dan permainan laser, atau bersiar-siar di Prague untuk mencari produk tradisional dan membeli cenderahati. Perjalanan di Republik Czech dan di luar negara juga dianjurkan: pada masa lalu, pelajar telah pergi ke Český Krumlov, Kutná Hora, Vienna dan Berlin.

Sijil ECCEDU disediakan pada akhir setiap Program semasa upacara pemberian tidak rasmi, biasanya dalam bentuk acara barbeku petang. Di samping itu, syarikat latihan menyediakan surat cadangan atau sijil latihan.

Lokasi

Prague

Alamat
Prague, Prague, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami