Baca keterangan rasmi

European Centre for Career Education memberikan pendidikan praktikal dalam bentuk program musim panas yang unik dalam bidang Undang-undang, Perniagaan Antarabangsa dan Senibina. ECCE mempunyai dua matlamat utama, mendidik pelajar muda dan berbakat tentang bagaimana dunia profesional benar-benar berfungsi dan pada masa yang sama menjana peluang perniagaan bagi syarikat yang kami kongsi.

Asas-asas teori bagi program-program ini diselaraskan oleh kuliah yang diberikan oleh pakar-pakar dalam bidang yang dipilih, pengalaman praktikal diperoleh oleh magang di salah satu syarikat terkenal seperti Siemens, Unicredit, Huawei, T-Mobile, DLA Piper atau Lego , berlaku di Prague dan juga bandar-bandar lain di seluruh dunia. Program musim panas ECCE sesuai untuk pelajar dan lulusan universiti yang ingin meluaskan pengetahuan mereka dan memperoleh lebih banyak pengalaman sebelum memulakan kerjayanya.

Program Musim Panas

ECCE ditubuhkan untuk memberikan penyelesaian jangka panjang untuk amalan yang tidak mencukupi sistem pendidikan usang dan perundingan kerjaya tanpa asas praktikal. Kami menjembatani pengetahuan akademik dengan pengalaman hidup sejajar bersama dengan penghargaan kepada universiti pijakan teori teoritis. Kami percaya bahawa gabungan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal adalah prasyarat penting bagi para pelajar untuk berjaya dalam bidang masa depan mereka. Program musim panas dua bulan kami memberi tumpuan kepada Undang-undang, Perniagaan Antarabangsa, dan Seni Bina. Program ini terdiri daripada tiga minggu kursus amali intensif dan empat minggu magang di salah satu daripada 250 syarikat antarabangsa di sekitar Kawasan Schengen.

Dalam beberapa tahun kebelakangan, program musim panas ECCE dalam Undang-undang telah menjadi projek pendidikan undang-undang terbesar antara Eropah dan China. Pada 2018, kami menerima lebih daripada 650 aplikasi dari 50 negara di seluruh dunia dan mengalu-alukan kira-kira 200 pelajar yang diterima masuk ke program ini, menghabiskan musim panas yang indah di Prague. Disebabkan kejayaan berterusan, ECCE merancang untuk memperluaskan programnya ke kawasan lain dengan dua lokasi baharu dibuka di New York dan Warsaw pada tahun 2019.

Kuliah dan Latihan Magang

Setiap musim panas, kami mengajar 30 mata pelajaran praktikal kontemporari pelajar kami dalam tiga minggu mengenai isu semasa yang kebanyakannya tidak termasuk dalam kurikulum akademik. Kesemua topik ini disampaikan oleh 30 penceramah yang berbeza yang dianggap ahli dan profesional dalam bidang masing-masing. Antara penceramah kami, terdapat nama seperti Padden Guy Murphy (Ketua Dasar Global

Magang oleh ECCE

Program ECCE bukan sahaja menghabiskan masa dalam kelas. Selepas tiga minggu kursus praktikal yang intensif, pelajar kami mendapat peluang untuk menggunakan dan meningkatkan pengetahuan mereka yang baru diperolehi dalam persekitaran kerja yang sebenar dengan menjalani latihan selama empat minggu di salah satu syarikat teratas yang beroperasi di sektor mereka.

Kita boleh bergantung kepada syarikat seperti Siemens, UniCredit Bank, T-Mobile, Lego atau firma undang-undang seperti DLA Piper, Clifford Chance, Allen

Semua rakan kongsi kami sedar tentang jurang yang besar antara pendidikan tradisional dan situasi kehidupan sebenar; oleh itu, mereka dengan senang hati bersetuju untuk bekerjasama dengan ECCE untuk merapatkan jurang itu dan untuk mengambil bahagian dalam menyediakan pelajar kami untuk menjadi pemimpin masa depan yang berjaya dan pakar yang diiktiraf dalam bidang masing-masing.

Program Latihan Profesional OBOR (Projek Baru)

Program Latihan Profesional memberi tumpuan kepada membantu para peguam Cina muda elit untuk mendapatkan pengalaman berharga dan amalan perniagaan global dari persekitaran undang-undang Eropah dan untuk memberi mereka peluang untuk menjadi sebahagian daripada pasukan undang-undang dalam memimpin firma undang-undang Eropah. Keutamaan program ini adalah untuk membina hubungan antara firma undang-undang Eropah dan China, yang kemudiannya boleh digunakan oleh rakan-rakan kami untuk memperluaskan rangkaian sambungan dan rujuk mereka, serta mewujudkan kerjasama yang amanah dan saling menguntungkan yang akan bertahan lama . Bersama-sama mereka akan dapat belajar dari persekitaran kerja dan budaya yang berbeza dan membantu antara satu sama lain memahami perbezaan di antara mereka.

Program ini dibahagikan kepada dua bahagian dan mengambil masa lima hingga lapan minggu. Ia bermula di China pada minggu pertama dengan latihan penyelesaian pertikaian yang dianjurkan oleh Dewan Perniagaan Antarabangsa, kemudian diikuti di Eropah oleh kuliah yang dibuat khusus mengenai topik undang-undang khusus yang dianjurkan oleh ECCE. Komponen utama program ini adalah magang di firma undang-undang terkemuka Eropah.

Perkongsian Bangunan Komuniti Cina

ECCE mempunyai kedudukan yang kukuh bukan sahaja di sektor undang-undang mewah tetapi juga berkaitan dengan firma undang-undang butik dalam pelbagai bidang kuasa. Oleh itu, kami mampu menyediakan rakan kongsi kami dengan bantuan standard global dan khusus dalam pasaran China. Kami belajar tentang kepakaran rakan-rakan kami secara mendalam dan mengetahui perniagaan mereka dengan baik. Dengan memperkenalkan dan mengatur mesyuarat para rakan Cina kami dengan firma undang-undang di EU, rakan kongsi kami dapat memperluaskan rangkaian mereka, mendapatkan kesedaran jenama mereka dengan cekap, dan mengembangkan perniagaan mereka secara langsung di kawasan tertentu di peringkat antarabangsa.

Keutamaan utama projek Perkongsian Cina ialah membina komuniti yang kuat. Ini akan membantu rakan kongsi kami dengan pertumbuhan perniagaan mereka, terutamanya dengan memperkenalkan dan menghubungkan mereka
kepada syarikat dan usahawan yang paling berjaya dari pelbagai rantau dan sektor. Dengan menjadi sebahagian daripada komuniti ini, ini memberi mereka kesempatan untuk bertemu dan membincangkan potensi, kerjasama yang saling menguntungkan.

Bagi rakan kongsi kami, kami bukan sahaja "di atas kertas", tetapi kami bersedia membantu mereka pada bila-bila masa.

Dilancarkan secara rasmi di Shenzhen pada musim bunga 2019.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:


European Centre for Career Education

Mengalami konsep Inovatif dalam Konsep konteks kami dan mengambil bahagian dalam Program Summer Global Career Global kami, yang sedang berlangsung 8.7.2019 - 23.8.2019. ... [+]

Konsep "Pembelajaran oleh Pengalaman"

Pengetahuan komprehensif bidang seseorang adalah penting, tetapi pemimpin perniagaan yang benar perlu dapat menerapkan pengetahuan itu dalam praktik. Dengan mengajar mereka untuk bergerak dari teori ke amalan, matlamat kami adalah untuk menyediakan graduan ECCEDU dengan kelebihan tambahan dan membantu mereka menonjol dari rakan-rakan mereka. Graduan yang berjaya dianugerahkan 4 ECTS.

Kami mahu pelajar ECCEDU mengalami pengalaman dalam bidang urus niaga perniagaan antarabangsa dan terus meningkatkan kemahiran mereka dengan memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi dan profesional mereka. Topik yang diliputi semasa program kami dipilih dengan teliti setiap tahun untuk menyesuaikan perniagaan dunia yang sentiasa berubah.... [-]

Republik Czech Prague
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 - 7 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European Centre for Career Education

Matlamat utama Senibina ... [+]

Matlamat utama Senibina

Seni Bina, Reka Bentuk, Pembangunan Tanah, Harta Tanah

Pada mulanya, kerja arkitek muda dilakukan di bawah pimpinan arkitek kanan. Sebagai arkitek junior kemajuan dalam kerjaya mereka, mereka menjadi pemimpin di pelbagai projek sendiri. Program ECCEDU berorientasikan ke arah menyediakan pelajar untuk kerjaya masa depan mereka dan menjadi pemimpin dalam profesion mereka. Seni Bina ECCEDU yang unik

Struktur Am Program

Bahagian I - Kuliah (3 minggu, 8 Julai hingga 26 Julai)

Ceramah ini dijalankan dalam tempoh 3 minggu.

Ceramah itu diajar di bilik darjah, tetapi kita akan pergi ke luar pada masa-masa di mana bandar itu sendiri menjadi kelas. Kuliah mengikuti kurikulum berorientasikan perniagaan dan menyusun topik-topik berorientasikan karier seperti reka bentuk seni bina bangunan komersial dari perspektif perniagaan, perancangan dan pengurusan pertumbuhan bandar, bekerja dengan pelanggan, kepimpinan atau kerjasama antara arkitek, pemaju tanah dan perunding hartanah. Kami akan menyentuh proses pembangunan tanah dan membincangkan bagaimana pelbagai trend pasaran mempengaruhi proses reka bentuk dan pembangunan.... [-]

Republik Czech Prague
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu