Prague Film Insitute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Sekolah Kami

Kami adalah PFI, Institut Filem Prague - sebuah sekolah filem teratas dengan sejarah yang unik dan suasana seperti keluarga. Semasa belajar di PFI, pelajar telah mencipta beberapa filem pelajar yang luar biasa dan bekerjasama dalam banyak projek filem profesional.114424_pexels-photo-933964.jpeg

Filem studio

Institut kami tinggal di Prague di studio filem sebenar dan dimiliki oleh Tiga Syarikat Pengeluaran Filem Brothers. Premis sekolah adalah vila halaman abad ke-16 yang telah diubahsuai dengan studio luaran 7000 m2, yang telah diperbaharui sepenuhnya dan disesuaikan untuk penggambaran.

Semasa pengajian anda, anda akan mempunyai akses ke 26 studio di lokasi, sebuah studio hijau besar untuk kesan khas dan rumah prop yang terbesar di Eropah (mengkhusus dalam perabot bersejarah, pakaian, senjata, dan perisai). Kami juga mempunyai kemudahan makan dan katering yang sangat berguna, almari pakaian dengan perkhidmatan dobi, bilik solek dan bilik persalinan, serta bilik yang tenang untuk kerja pengeluaran yang tidak terganggu dengan pasukan anda.

Pengalaman profesional

Kolektif kami telah terlibat dalam penghasilan pelbagai filem Dunia dan Hollywood. Kualiti kami telah dihargai, antara lain, oleh bintang-bintang seperti Heath Ledger, Arnold Schwarzenegger dan Sean Connery.

Contoh-contoh filem yang kami bekerjasama termasuk: Dungeons and Dragons, Joan of Arc, Dune, Nomad, Knight's Tale, Avalon, Blade II, The Children of Dune, League of Gentleman Extra, Van Helsing, Hellboy, Doom 3, Narnia - Prince Caspian, Die Papstin, Henry IV, Anonymous, Borgias, Kematian Hitam, Rukun Bumi, Dunia Tanpa Akhir, Tiga Musketeers dan banyak lagi.

Jaminan Kami Pembelajaran Praktikal - Sudah Sememangnya!

Rakan kongsi sekolah, Syarikat Pengeluaran Filem Tiga Brothers, bertindak sebagai penjamin kualiti program kami dan keberkesanan praktikal. Tiga saudara sebenar mengasaskan syarikat ini pada tahun 1991, dan studio-studio ini telah berdiri di belakang kesedaran lebih daripada 85 filem, filem dokumentari dan docudramas untuk kedua-dua syarikat domestik dan antarabangsa seperti BBC, Sejarah dan The Discovery Channel, Televisyen Czech, Barrandov, ZDF , ARD, ARTE dan Gruppe 5. Sehingga hari ini, syarikat itu tetap menjadi bahagian penting dan penting dalam industri filem dan TV di Republik Czech dan di luar negara.

Mengapa belajar di PFI?

Berikut adalah tujuh sebab mengapa pelajar memilih untuk belajar di Institut Filem Prague.

Adegan aksi

Terima kasih kepada kerjasama kami dengan Persatuan Pertempuran Stunt Czech, PFI adalah satu-satunya sekolah pembuatan filem di mana keupayaan untuk menembak adegan tindakan adalah komponen asas pembelajaran. Kami akan mengajar anda bagaimana untuk menembak adegan tindakan sebenar dalam amalan, bukan hanya dalam teori.

Peralatan percuma

Program pembuatan filem kami memberikan anda akses kepada peralatan dan kemudahan standard industri, termasuk bilik penyuntingan yang lengkap, studio skrin hijau, kamera akhir atas, genggaman, dron, asas, peralatan mudah alih dan banyak lagi.

FAMU tutor Prague

Kualiti dan kreativiti pendidikan kami dijamin oleh tunjuk ajar yang berpengalaman di Prague dan diberikan para profesional.

Rangkaian industri

Buat filem pelajar terbaik di luar sana dengan pasukan yang berpengalaman dalam pengeluaran filem Hollywood. Tidak seperti sekolah-sekolah filem lain, kami menggalakkan pelajar-pelajar kami untuk membina hubungan dengan rakan-rakan peneraju industri kami.

Kajian disesuaikan

Mengalami pendekatan pengajian secara individu melalui satu-satu masa yang luas dengan tutor anda dalam persekitaran seperti keluarga di premis Institut Filem Prague.

Terjangkau

Yuran kami lebih rendah daripada tuisyen Prague FAMU. Harga yang berpatutan dan pengalaman industri yang sebenar dengan pengeluaran Ceko yang terkenal di dunia menjadikan kami salah satu sekolah terbaik untuk filem di Eropah. Kami memberikan nilai sebenar industri untuk wang itu.

Kajian dalam bahasa Inggeris

Mencari sekolah Inggeris di Prague? Semua program dihantar secara eksklusif dalam Bahasa Inggeris - pelajar antarabangsa dialu-alukan.111638_pexels-photo-126292.jpeg

Lokasi

Prague 5

Alamat
Prague Film Institute,
Hlubočepská 35/4

152 00 Prague 5, Hlavní město Praha, Republik Czech