Prague Film School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Prague Film School adalah salah satu sekolah terkemuka di Eropah yang menyediakan latihan praktikal dalam bidang teras pembuatan filem. Program dipercepat sekolah, fakulti antarabangsa, dan kemudahan bertaraf dunia menarik pelajar dari seluruh dunia untuk membuktikan semangat berpanjangan untuk filem ke dalam profesi seumur hidup

MENGAPA KAJIAN AT Prague Film School ?

Berorientasi Praxis: Satu akan menjadi sukar untuk mencari program yang memberikan pendedahan praktikal kepada pembuatan filem. Lebih daripada 400 filem ditembak setiap tahun di Prague Film School dan pelajar dalam program tahun ini mengambil bahagian dalam sebanyak 30 produksi. Prinsip pengoperasian Prague Film School adalah latihan, dan kami percaya seperti dengan instrumen atau bahasa, satu-satunya cara untuk membangunkan kefasihan adalah untuk berlatih. Kemudahan mewah: Prague Film School dilengkapi dengan peralatan canggih terkini yang digunakan dalam pembuatan filem profesional di seluruh dunia. Pelajar mempunyai akses segera ke armada kamera sekolah, termasuk kamera definisi tinggi RED, Arri, Canon dan Sony, sebagai tambahan kepada pencahayaan, suara, dan cengkaman mewah.

Intensif: Jenis pelajar yang memilih Prague Film School datang kepada kami kerana dia pada dasarnya hanya satu tahun dari segi masa atau sumber kewangan untuk menyeberang dari mana dia berada dalam kehidupan pada masa ini ke dalam dunia pembuatan filem profesional. Kami hanya mempunyai satu tahun untuk membawa pelajar-pelajar ini ke tahap kecekapan di mana mereka boleh beroperasi secara profesional. Oleh itu, program ini sangat diperah.

Hubungan fakulti-pelajar: Fakulti teras dibawa masuk dari seluruh dunia. Walaupun semua guru berjaya membuat pembikin filem profesional, tujuan utamanya di Prague adalah untuk mengajar pelajar di Prague Film School . Dinamika kemudiannya ialah apa yang anda dapati di sekolah berasrama penuh dan kolej-kolej kecil di Amerika Syarikat, di mana guru-guru sangat setia kepada pelajar mereka dan boleh diakses. Fakulti juga merangkumi ideologi sekolah mengintegrasikan rumah seni Eropah dengan pawagam bebas Amerika.

Kepelbagaian badan pelajar: Dalam badan pelajar sebanyak 60 pelajar, 25-30 negara diwakili. Hampir setiap pelajar lain adalah dari bahagian dunia yang berbeza, tetapi terdapat gam sub budaya yang mengikat mereka bersama-sama. Pelajar hidup dan bernafas bersama filem.

Liberalisme: Kebanyakan pelajar di sekolah kami telah menamatkan pengajian sarjana muda dan melihat masa mereka di sekolah filem sebagai peluang yang dihargai untuk menikahi minat mereka dengan kerjaya. Oleh itu, pentadbiran memperlakukan semua pelajar sebagai orang dewasa yang bertanggungjawab dan mempercayai pelajar untuk mengambil tanggungjawab sepenuhnya terhadap kajian mereka. Sekolah tidak mengganggu pilihan seni pelajar.

Prague: Prague adalah salah satu daripada bandar-bandar yang sangat jarang yang berjaya menggabungkan kosmopolitanisme dengan keintiman dan kecantikan. Sihirnya jelas kepada siapa saja yang cukup beruntung untuk menghabiskan waktu di sini. Prague adalah pusat filem utama Eropah dengan salah satu studio filem terbesar dan tertua di benua itu. Bandar ini dianggap sebagai modal dan produksi yang paling indah di dunia dari seluruh dunia untuk memanfaatkan kecantikan dan sumber filem di bandar ini. Bagi seorang pelajar filem, Prague adalah sebuah bandar impian, menyediakan satu penetapan untuk hampir mana-mana jenis filem, buzz metropolitan buzz untuk inspirasi dan kemampuan yang masih unik di dunia maju.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus musim panas » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:


Program Pembuatan Filem - Tahun

Campus Sepenuh masa September 2019 Republik Czech Prague

Prague Film School adalah salah satu daripada Eropah

[+]

PROGRAM TAHUN: 6 September 2019 - 23 Mei 2020

Filem yang dibuat dalam program tahun ini mencerminkan perkembangan yang beransur-ansur dari asas-asas pembuatan filem hingga kejayaan menyelesaikan filem yang direka dengan baik. Setiap peringkat proses dibangunkan di bawah pengawasan fakulti yang kursus meliputi topik teori dan teknikal yang bertujuan untuk memperdalam pengetahuan dan mengasah kemahiran teknikal.

Program tahun ini dibahagikan kepada dua semester. Semester pertama, setiap pelajar melengkapkan kursus asas dalam penulisan skrip, pengarah, sinematografi dan penyuntingan. Pelajar juga mendaftarkan diri dalam dua kursus pilihan sambil menerima latihan tambahan dalam bunyi, pencahayaan, pergerakan kamera dan cengkaman.... [-]


Bertindak untuk filem - Program tahun

Campus Sepenuh masa September 2019 Republik Czech Prague

Prague Film School menawarkan konservatori Pemangku untuk program Filem. Pelajar bersungguh-sungguh melatih di dalam kamera bertindak, suara, gerakan, teori bertindak dan perniagaan bertindak. Manakala kira-kira 90% pelakon mengalami latihan teater, 90% kerja untuk pelakon dalam media difilemkan. Untuk berjaya dalam bidang yang sangat kompetitif ini, pengetahuan mengenai teknik yang spesifik untuk filem sangat penting untuk pelakon hari ini. [+]

Spring Semester 2019: 11 Januari - 25 Mei 2019

Program Tahun: 6 September, 2019 - 23 Mei, 2020

KERAJAAN KERETA

Majoriti pelajar mendaftar dalam aksi untuk program filem untuk melancarkan kerjaya mereka dalam filem yang bertindak. Sesungguhnya fakulti di Prague Film School menyediakan kepakaran dan akses yang tidak ternilai kepada Industri: Ivan Shvedoff, profesor filem yang bertindak membawa pengalaman dan hubungannya dari lebih 70 filem, termasuk peranan utama dalam filem seperti Mission Impossible, Bourne Supremacy, Enemy Gates, untuk menamakan beberapa orang (dia adalah jurulatih dialog Matt Damon pada Bourne Identity). Daniel Brown, dengan kedua-dua ijazah akademik dan pengalaman mengajar di Cambridge University, telah melakukan bersama-sama bintang-bintang utama seperti Johnny Depp, Bruce Willis, Peter O'Toole dan Ben Kingsley. Amy Huck, Pemangku Penyelaras dan Pengajar Ketua Filem, adalah kehadiran produktif dalam pengeluaran besar-besaran negara dan antarabangsa.... [-]


Program dokumentari - Tahun

Campus Sepenuh masa September 2019 Republik Czech Prague

Program Filem Dokumentari PFS mencipta pembikin filem dokumentari profesional yang mahir secara teknis dalam kraf kamera, pencahayaan, bunyi, dan penyuntingan, dan dilatih dalam seni bercerita yang benar.

[+]

Program Tahun: 6 September, 2019 - 23 Mei, 2020

SEMESTER PERTAMA - DOKUMENTAR

Dalam kursus Pengeluaran Dokumentari semester pertama, pelajar melengkapkan pelbagai tugasan menembak yang direka untuk membangunkan kemahiran kritikal dalam bahasa filem dokumentari, teknik kamera dan penyuntingan. Kuliah, demonstrasi, pemeriksaan, dan latihan analitik menyediakan asas bagi kerja lapangan.

Topik yang dibincangkan termasuk:

- Kamera dokumentari

- Pengeditan dokumen

- Penulisan dokumentari

- Reka bentuk bunyi dan bunyi

- Pencahayaan

- Pergerakan kamera

- Teknik temu duga

- Tema dan genre dokumentari

- Penyelidikan

- Etika dokumentari... [-]


Filmmaking - Bengkel musim panas

Campus Sepenuh masa June 2019 Republik Czech Prague

Meliputi penulisan, pengarah, kamera, pengeditan, dan bunyi, bengkel musim panas selama empat minggu di Prague Film School direka untuk memimpin pelajar dari idea cerita untuk menyelesaikan filem pendek. Setiap pelajar menulis, menanam, mengarahkan dan menyunting filemnya sendiri.

[+]

SUMMER 2019

Tarikh:

Bengkel Filming June: 2 Jun - 29 Jun Bengkel Filming July: 30 Jun - 27 Julai Bengkel Filming August: 28 Julai - 24 Ogos

Setiap peserta menembak filemnya sendiri.

Meliputi penulisan, pengarah, kamera, pengeditan, dan bunyi, bengkel musim panas selama empat minggu di Prague Film School direka untuk memimpin pelajar dari idea cerita untuk menyelesaikan filem pendek.

Dua minggu pertama program ini berasaskan kelas - memperkenalkan asas pengarah, penulisan skrip, penyuntingan, sinematografi, dan bunyi sambil menyediakan pelajar untuk filem pendek akhir bengkel mereka. Setiap pelajar menulis dan mengarahkan diri sendiri sementara juga bekerja pada produksi pelajar lain dalam pelbagai kapasiti anak kapal.... [-]


Filmmaking - Semester program

Campus Sepenuh masa January 2019 Republik Czech Prague

Program semester di Prague Film School adalah kursus intensif, tangan-tangan dengan lengkung pembelajaran yang curam. Objektif program ini adalah untuk mengarahkan kemahiran kraf konkrit melalui pengeluaran dan kursus besar. Dengan program ini, pelajar akan membangunkan kelancaran tertentu dalam kedua aspek teknikal pembuatan filem dan dalam bahasa filem secara amnya.

[+]

Spring Semester 2019: 11 Januari - 11 Mei 2019

Program semester di Prague Film School adalah kursus berorientasi praxis yang sangat intensif dengan lengkung pembelajaran yang curam. Objektif program ini adalah untuk mengarahkan kemahiran kraf konkrit melalui pengeluaran besar dan kerja kursus. Dengan program ini, pelajar akan membangunkan kelancaran tertentu dalam kedua aspek teknikal pembuatan filem dan dalam bahasa filem secara amnya.

Tinjauan Program Semester

Pelajar yang mendaftar dalam program semester dikehendaki mengikuti kursus dalam setiap modul utama penulisan skrip, penyuntingan, sinematografi dan pengarah. Pelajar menghadiri kelas dalam bengkel yang berkaitan dengan bunyi, kamera dan dua kursus elektif dari menu kursus yang disenaraikan di bawah. Dalam semester pertama, setiap pelajar mengarahkan empat hasil filem semasa bekerja pada set 16-20 filem tambahan.... [-]


Filmmaking - Program tahun kedua

Campus Sepenuh masa September 2019 Republik Czech Prague

Program tahun kedua bertujuan untuk memperhalusi dan meluaskan kemahiran pembuatan filem melalui kelas tuan dan kerja sepenuh masa pada set filem profesional. Program tahun kedua juga berorientasikan kepada para pelajar yang berbakat untuk menghasilkan lebih besar

[+]

6 September 2019 - 23 Mei 2020

Program tahun kedua bertujuan untuk memperhalusi dan meluaskan kemahiran pembuatan filem melalui kelas tuan dan kerja sepenuh masa pada set filem. Program tahun kedua juga berorientasikan kepada pelajar berbakat untuk menghasilkan projek format yang lebih lama menggunakan teknologi yang lebih maju (Arri Alexa, RED Epic).

Semester pertama program tahun kedua didorong oleh bengkel kelas induk dengan melawat pembuat film, kursus, konsultasi dan projek filem. Semester ini juga menggabungkan pembentukan dan penyediaan untuk filem yang akan ditembak dan diedit semester kedua.

Pelawat filem yang akan datang akan mengetuai bengkel praktikal 3 hari hingga 3 minggu meliputi mengarahkan drama, bekerja dengan pelakon, suasana menembak dan suasana, arah seni, visualisasi, analisis skrip, pengurusan proses pengeluaran, pemutus, latihan dan banyak lagi.... [-]


Video

https://www.youtube.com/watch?v=UmlclLDFJyE

https://www.youtube.com/watch?v=UmlclLDFJyE

Contact

Alamat Prague Film School Pstrossova 19
110 00 Prague, Prague, Republik Czech
Telefon false