Prague Film School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Prague Film School adalah salah satu sekolah terkemuka di Eropah yang menyediakan latihan praktikal dalam bidang teras pembuatan filem. Program dipercepat sekolah, fakulti antarabangsa, dan kemudahan bertaraf dunia menarik pelajar dari seluruh dunia untuk membuktikan semangat berpanjangan untuk filem ke dalam profesi seumur hidup

MENGAPA KAJIAN AT Prague Film School ?

Berorientasikan Praxis: Satu akan menjadi sukar untuk mencari program yang memberikan pendedahan praktikal kepada pembuatan filem. Lebih daripada 400 filem ditembak setiap tahun di Prague Film School dan pelajar dalam program tahun ini mengambil bahagian dalam sebanyak 30 produksi. Prinsip pengoperasian Prague Film School adalah latihan, dan kami percaya dengan instrumen atau bahasa, satu-satunya cara untuk membangunkan kebiasaan adalah untuk berlatih. Kemudahan mewah: Prague Film School dilengkapi dengan peralatan canggih terkini yang digunakan dalam pembuatan filem profesional di seluruh dunia. Pelajar mempunyai akses segera ke armada kamera sekolah, termasuk kamera definisi tinggi RED Epic, Arri Alexa, Canon dan Sony, selain pencahayaan, suara dan cengkaman yang mewah.

Intensif: Jenis pelajar yang memilih Prague Film School datang kepada kami kerana dia pada dasarnya hanya satu tahun dari segi masa atau sumber kewangan untuk menyeberang dari mana dia berada dalam kehidupan pada masa ini ke dalam dunia pembuatan filem profesional. Kami hanya mempunyai satu tahun untuk membawa pelajar-pelajar ini ke tahap kecekapan di mana mereka boleh beroperasi secara profesional. Oleh itu, program ini sangat diperah.

Hubungan fakulti-pelajar: Fakulti teras dibawa masuk dari seluruh dunia. Walaupun semua guru berjaya membuat pembikin filem profesional, tujuan utamanya di Prague adalah untuk mengajar pelajar di Prague Film School . Dinamika kemudiannya ialah apa yang anda dapati di sekolah berasrama penuh dan kolej-kolej kecil di Amerika Syarikat, di mana guru-guru sangat setia kepada pelajar mereka dan boleh diakses. Fakulti juga merangkumi ideologi sekolah mengintegrasikan rumah seni Eropah dengan pawagam bebas Amerika.

Kepelbagaian badan pelajar: Dalam badan pelajar sebanyak 60 pelajar, 25-30 negara diwakili. Hampir setiap pelajar lain adalah dari bahagian dunia yang berbeza, tetapi terdapat gam sub budaya yang mengikat mereka bersama-sama. Pelajar hidup dan bernafas bersama filem.

Liberalisme: Kebanyakan pelajar di sekolah kami telah menamatkan pengajian sarjana muda dan melihat masa mereka di sekolah filem sebagai peluang yang dihargai untuk menikahi minat mereka dengan kerjaya. Oleh itu, pentadbiran memperlakukan semua pelajar sebagai orang dewasa yang bertanggungjawab dan mempercayai pelajar untuk mengambil tanggungjawab sepenuhnya terhadap kajian mereka. Sekolah tidak mengganggu pilihan seni pelajar.

Prague: Prague adalah salah satu daripada bandar-bandar yang sangat jarang yang berjaya menggabungkan kosmopolitanisme dengan keintiman dan kecantikan. Sihirnya jelas kepada siapa saja yang cukup beruntung untuk menghabiskan waktu di sini. Prague adalah pusat filem utama Eropah dengan salah satu studio filem terbesar dan tertua di benua itu. Bandar ini dianggap sebagai modal dan produksi yang paling indah di dunia dari seluruh dunia untuk memanfaatkan kecantikan dan sumber filem di bandar ini. Bagi seorang pelajar filem, Prague adalah sebuah bandar impian, menyediakan satu penetapan untuk hampir mana-mana jenis filem, buzz metropolitan buzz untuk inspirasi dan kemampuan yang masih unik di dunia maju.

Lokasi

Prague

Alamat
Prague Film School
Pstrossova 19

110 00 Prague, Prague, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami