Chechen State Pedagogical University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Chechen State Pedagogical University adalah universiti yang menggabungkan tradisi terbaik pendidikan klasik dan kaedah pendidikan inovatif. Hari ini universiti kami memenuhi keperluan moden, dipanggil universiti yang berkesan di negara ini dan menduduki tempat yang layak di ruang pendidikan. Dan yang paling penting, ia membantu golongan muda berbakat untuk lebih dekat dengan impian mereka!

Universiti Pedagogical memberi sumbangan besar kepada pemeliharaan dan pembangunan nilai-nilai kebangsaan dan kebudayaan rakyat Chechen, merupakan pusat saintifik dan metodologi utama republik dalam bahasa Rusia dan Chechen filologi, psikologi dan pedagogi, bahasa asing, seni rupa dan sejarah Chechnya. Perlu diingat bahawa Pusat bahasa Rusia juga berfungsi berdasarkan CSPU.

Dasar Universiti terdiri daripada pelajar yang dikelilingi oleh dindingnya oleh cinta dan penjagaan dan berpeluang menyerap dengan sains semangat yang istimewa dan tak terlupakan dari Alma Mater. Di universiti, terdapat Jawatankuasa Kesatuan Pekerja Pelajar, yang mengambil bahagian aktif dalam proses pendidikan yang optimum. Pembangunan maju universiti, pembentukannya sebagai sebuah universiti pedagogi adalah mustahil, termasuk tanpa dasar pemuda pelajar yang panjang dan teratur secara efektif.

Bahagian kreatif dan inisiatif pemuda pelajar universiti setiap tahun mengambil bahagian dalam pelbagai forum pendidikan belia All-Russian dan All-Caucasian, menyampaikan projek pengarang mereka, yang sering dipanggil untuk menyelesaikan masalah sosial yang paling sukar. Kerja intelektual dan usaha pelajar tidak diketahui, setiap tahun pelajar memenangi geran untuk pelaksanaan projek mereka sendiri, yang memberi inspirasi kepada pelajar untuk menaklukkan puncak besar.

Pelajar CSPU yang telah mencapai kejayaan besar dalam kajian dan aktiviti saintifik menerima biasiswa nominal dari pelbagai peringkat: Biasiswa Presiden Persekutuan Rusia, Kerajaan Persekutuan Rusia, biasiswa Rektor Pertama Universiti Mukhari Umarovich Umarov, biasiswa daripada Majlis Akademik CSPU.

Hari ini, Universiti mengembangkan pendekatan baru untuk bekerja dengan pelajar, menggunakan kaedah pengajaran moden menggunakan teknologi pendidikan terkini, mewujudkan sistem pendidikan pelbagai peringkat yang berkesan. Dana audit, makmal, bengkel, kelas dan kelas khas dilengkapi dengan semua bahan yang diperlukan, termasuk pelbagai peralatan latihan teknikal.

Kebanggaan khas Universiti adalah graduan, di antaranya terdapat menteri, pekerja utama, tokoh awam, atlet terkenal, dan, yang paling penting, banyak guru yang bekerja tanpa pamrih di sekolah-sekolah Republik Chechnya, melaburkan pengetahuan dan jiwa mereka di masa depan orang Chechen.

Pembentukan perniagaan, elit pendidikan dan intelektual di rantau ini - ini adalah wawasan masa dan tugas utamanya untuk kolektif CSPU, mempropagandakan dan menegaskan kultus pengetahuan dan keutamaan pendidikan.

Lokasi

Grozny

Alamat
364068, г.Грозный
пр. Х. Исаева, 62

Grozny, Chechnya, Rusia