Baca keterangan rasmi

Chechen State Pedagogical University adalah universiti yang menggabungkan tradisi terbaik pendidikan klasik dan kaedah pendidikan inovatif. Hari ini universiti kami memenuhi keperluan moden, dipanggil universiti yang berkesan di negara ini dan menduduki tempat yang layak di ruang pendidikan. Dan yang paling penting, ia membantu golongan muda berbakat untuk lebih dekat dengan impian mereka!

Universiti Pedagogical memberi sumbangan besar kepada pemeliharaan dan pembangunan nilai-nilai kebangsaan dan kebudayaan rakyat Chechen, merupakan pusat saintifik dan metodologi utama republik dalam bahasa Rusia dan Chechen filologi, psikologi dan pedagogi, bahasa asing, seni rupa dan sejarah Chechnya. Perlu diingat bahawa Pusat bahasa Rusia juga berfungsi berdasarkan CSPU.

Dasar Universiti terdiri daripada pelajar yang dikelilingi oleh dindingnya oleh cinta dan penjagaan dan berpeluang menyerap dengan sains semangat yang istimewa dan tak terlupakan dari Alma Mater. Di universiti, terdapat Jawatankuasa Kesatuan Pekerja Pelajar, yang mengambil bahagian aktif dalam proses pendidikan yang optimum. Pembangunan maju universiti, pembentukannya sebagai sebuah universiti pedagogi adalah mustahil, termasuk tanpa dasar pemuda pelajar yang panjang dan teratur secara efektif.

Bahagian kreatif dan inisiatif pemuda pelajar universiti setiap tahun mengambil bahagian dalam pelbagai forum pendidikan belia All-Russian dan All-Caucasian, menyampaikan projek pengarang mereka, yang sering dipanggil untuk menyelesaikan masalah sosial yang paling sukar. Kerja intelektual dan usaha pelajar tidak diketahui, setiap tahun pelajar memenangi geran untuk pelaksanaan projek mereka sendiri, yang memberi inspirasi kepada pelajar untuk menaklukkan puncak besar.

Pelajar CSPU yang telah mencapai kejayaan besar dalam kajian dan aktiviti saintifik menerima biasiswa nominal dari pelbagai peringkat: Biasiswa Presiden Persekutuan Rusia, Kerajaan Persekutuan Rusia, biasiswa Rektor Pertama Universiti Mukhari Umarovich Umarov, biasiswa daripada Majlis Akademik CSPU.

Hari ini, Universiti mengembangkan pendekatan baru untuk bekerja dengan pelajar, menggunakan kaedah pengajaran moden menggunakan teknologi pendidikan terkini, mewujudkan sistem pendidikan pelbagai peringkat yang berkesan. Dana audit, makmal, bengkel, kelas dan kelas khas dilengkapi dengan semua bahan yang diperlukan, termasuk pelbagai peralatan latihan teknikal.

Kebanggaan khas Universiti adalah graduan, di antaranya terdapat menteri, pekerja utama, tokoh awam, atlet terkenal, dan, yang paling penting, banyak guru yang bekerja tanpa pamrih di sekolah-sekolah Republik Chechnya, melaburkan pengetahuan dan jiwa mereka di masa depan orang Chechen.

Pembentukan perniagaan, elit pendidikan dan intelektual di rantau ini - ini adalah wawasan masa dan tugas utamanya untuk kolektif CSPU, mempropagandakan dan menegaskan kultus pengetahuan dan keutamaan pendidikan.

Program diajar dalam:
English
Russian

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Chechen State Pedagogical University

Pusat Pengajian Rusia sebagai Bahasa Asing: mengendalikan latihan Rusia untuk ujian dalam bahasa Rusia; menjalankan ujian bahasa Rusia sebagai bahasa asing untuk semua pe ... [+]

Pusat Pengajian Bahasa Rusia Sebagai Bahasa Asing:

menjalankan latihan Rusia untuk ujian dalam bahasa Rusia;menjalankan ujian bahasa Rusia sebagai bahasa asing untuk semua peringkat pensijilan;menjalankan pemeriksaan komprehensif mengenai bahasa Rusia, sejarah Rusia dan asas undang-undang bagi mereka yang ingin mendapatkan permit kerja, permit kediaman sementara atau permit kediaman di Persekutuan Rusia dan ujian negara asing yang menerima kewarganegaraan Rusia;bersedia untuk masuk ke universiti Rusia.

Kelebihan Pusat:

isu perakuan negara sepadan Persekutuan Rusia dalam bahasa Rusia, yang diiktiraf dalam semua organisasi dan institusi;kemungkinan kumpulan dan pelajaran individu;kursus latihan intensif untuk ujian;jadual kelas mudah;sokongan metodikal proses pendidikan dengan pelbagai jenis bahan: program kerja, kompleks pendidikan-metodis, ujian, manual;konsultasi percuma mengenai persediaan untuk ujian;ujian percubaan (untuk menentukan tahap penyediaan pelatih untuk ujian yang disahkan).... [-]
Rusia Grozny
Sept. 2019
Russian
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kursus musim panas

Chechen State Pedagogical University

Sekolah musim panas adalah alat yang sangat penting untuk pengantarabangsaan universiti. Ia memudahkan untuk mempelajari bahasa dan belajar budaya yang berbeza dari negar ... [+]

Program sekolah musim panas 2018 "Grozny - pertukaran budaya"

Sekolah musim panas adalah alat yang sangat penting untuk pengantarabangsaan universiti. Ia memudahkan untuk mempelajari bahasa dan belajar budaya yang berbeza dari negara-negara yang berbeza.

Universiti Pedagogical State Chechen sedang melatih pakar yang berkelayakan tinggi yang bekerja di tadika, sekolah dan universiti. Terdapat 28 jabatan di Universiti Pedagogi, di mana terdapat calon sains dan profesor bersekutu. Sejak 2015, universiti telah membuka jabatan persediaan, yang menyediakan pelajar asing untuk pengajian universiti. Di jabatan ini, terdapat pembantu profesor, yang menerima kelayakan tambahan dalam arah "Rusia sebagai bahasa asing".... [-]

Rusia Grozny
Permintaan Maklumat
Russian
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Tahun Persediaan

Chechen State Pedagogical University

Setakat pendidikan pelajar antarabangsa terdiri daripada dua peringkat di Rusia, sebelum kemasukan ke universiti semua pemohon antarabangsa harus mengambil kursus bahasa ... [+]

Mengenai Jabatan Persediaan

ChSPU mengalu-alukan pelajar antarabangsa dan Jabatan Persediaan untuk pelajar antarabangsa ditubuhkan untuk mereka pada tahun 2015.

Setakat pendidikan pelajar antarabangsa terdiri daripada dua peringkat di Rusia, sebelum kemasukan ke universiti semua pemohon antarabangsa harus mengambil kursus bahasa Rusia. Kursus ini termasuk Perbualan Rusia dan kursus pengenalan mata pelajaran asas yang dihantar dalam bahasa Rusia. Kursus Percakapan Rusia adalah untuk Pemula. Semasa pelajar 1 semester belajar fonetik, tatabahasa dan perbendaharaan kata perbualan.

Kursus Pengenalan ditawarkan untuk pelajar Pra-Pertengahan yang bercakap bahasa Rusia tetapi ingin meningkatkan kemahiran bahasa mereka dan menguasai bahasa untuk dapat memahami kuliah di Rusia. Kursus ini merangkumi mata pelajaran berikut: Biologi, Kimia, Matematik, Fizik dan beberapa mata pelajaran lain yang berkaitan dengan pengkhususan masa depan mereka.... [-]

Rusia Grozny
Sept. 2019
Russian
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu