Russian New University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Bukan kerajaan-Institusi Pendidikan Tinggi Pendidikan Profesional "Universiti New Rusia" (RosNOU) ditubuhkan pada tahun 1991. RosNOU mempunyai status sebuah universiti klasik.

RosNOU telah dicipta oleh graduan dari Moscow Institut Fizik dan Teknologi. Matlamat mereka adalah untuk mewujudkan satu model baru bagi universiti, pengajaran dan perkembangan ilmu pengetahuan setanding dengan legenda "Phystech", tanpa mengabaikan pembangunan pendidikan liberal. Ketua Universiti dan salah seorang daripada pengasasnya adalah Profesor dan Doktor Sains Vladimir A. Zernov, Pengerusi Rusia bukan kerajaan Persatuan Akademi.

Ahli fizik terkenal, ahli akademik europaea, Profesor Sergey P. Kapitsa, Naib Presiden Akademi Sains Rusia Asli adalah seorang penasihat saintifik di Rusia Universiti New 1999-2012.

Hari ini universiti itu mempunyai 21 buah sekolah sains dan 6 kerja-kerja saintifik dipatenkan. Saintifik dan Praktikal-Rusia Persidangan "Tamadun Ilmu" berlaku setiap tahun - ia mempunyai taman teknologi sendiri. RosNOU menerbitkan Majalah saintifik seperti "Vestnik RosNOU" (RosNOU Rasul), "Spetstechnika i svyaz" (Tujuan Khas Jentera & Komunikasi) dan juga majalah saintifik Inggeris "Cardiometry".

25,000 orang telah dilatih di universiti, 1100 daripada mereka adalah pelajar asing.

Pada tahun 2012 dan 2013 RosNOU telah dimasukkan dalam 100 universiti terbaik Rusia menurut data yang diberikan oleh Rating Agency "Pakar RA". RosNOU menjadi bukan negeri yang lebih tinggi institusi pendidikan hanya dimasukkan dalam senarai "Top 200" yang dijalankan oleh Universiti Rating Negara.

RosNOU diisytiharkan universiti yang berkesan mengikut keputusan pemantauan tahunan, yang dibuat oleh Kementerian Pendidikan dan Sains Persekutuan Rusia.

PENDIDIKAN

Pelajar dilatih dengan mematuhi 60 sukatan pelajaran pendidikan vokasional yang lebih tinggi di jabatan berikut:

Jabatan Sistem Maklumat dan Komputer Technologies; Jabatan Kemanusiaan; Jabatan Perniagaan-teknologi di Tourist Travel Industry; Jabatan Ekonomi Kewangan, Pengurusan dan; Jabatan Undang-undang; Jabatan Psikologi dan ilmu mendidik; Jabatan Pengurusan Industri.

Pemohon boleh memohon kepada program 44 sarjana muda, master, dan pakar. 16 program yang telah dimansuhkan selepas Rusia menyertai sistem Bologna disediakan untuk memindahkan pelajar.

RosNOU memberikan pemohon dan pelajar peluang untuk memilih bentuk yang paling sesuai untuk belajar: sepenuh masa, separuh masa, dan kursus di luar sekolah ada disediakan.

Pelajar yang berminat dalam pendidikan sambilan boleh memilih kursus hujung minggu. Pendidikan luar sekolah dijalankan bukan sahaja dalam bentuk tradisional tetapi juga dalam talian. RosNOU mempunyai Lesen Kementerian Pendidikan dan Sains Persekutuan Rusia untuk melaksanakan pendidikan jarak jauh dalam bentuk penuh.

18 cawangan dan 25 pusat wilayah akses kepada sumber-sumber maklumat dan pendidikan elektronik mewakili universiti di wilayah Rusia.

RosNOU College dan kolej-kolej sekutu yang RosNOU ini memberi peluang untuk menerima pendidikan profesional menengah.

Kehidupan Pelajar

RosNOU mempunyai asrama sendiri dan Endoecology Pusat Perubatan sendiri. Juga universiti itu mempunyai Kesatuan Pelajar, Persatuan Saintifik Pelajar, Teater dan Sekolah Muzik, Sukan Kelab. RosNOU KVN (Club daripada Lucu dan Inventive) pasukan adalah salah satu pasukan universiti terkemuka di KVN di Moscow. Setiap tahun universiti itu menganjurkan acara-acara seperti "Miss RosNOU" dan "Mr RosNOU" pertandingan, Festival Sastera, Hari Persahabatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa, permainan intelektual "Apa? Di mana? Bila? ", Permulaan daripada pelajar tahun pertama, dan perayaan tarian.

Pelajar-pelajar RosNOU mengambil bahagian dalam pelbagai pertandingan sukan, dalam pertandingan Spartakiade universiti Moscow, dan di Moscow permainan pelajar. Pelajar RosNOU telah memenangi tempat pertama dalam pertandingan Interuniversity untuk sukan seperti gusti gaya bebas, Greco-Roman, karate, taekwondo, ping pong, berenang, dart, lengan gusti, olahraga dan merentas negara berjalan.

Universiti Lokasi

RosNOU terletak di pusat Moscow di Daerah Basmanny, sebelum ini diduduki oleh Quarter Jerman. Banyak universiti dan institusi penyelidikan terletak berhampiran RosNOU. Selain itu, lebih daripada 30 gereja dan gereja-gereja, Lefortovo Palace, Panggung Sovremennik, Pusat Seni Moden "Gogol-Centre", Muzium Vladimir Mayakovsky terletak di daerah ini. Selain itu, Universiti terletak hanya dua stesen tiub melawat tarikan pelancong yang paling terkenal di Moscow ini seperti Kremlin dan Dataran Merah, St. Basil dan Kristus yang Cathedrals Penyelamat, Galeri Seni Tretyakov dan Muzium Sejarah Pushkin, apa yang memberi pelajar-pelajar kita pernah berlaku sebelum ini dan unik peluang untuk mencari elemen yang paling simbolik budaya Rusia.

Bangunan di mana RosNOU mematuhi terletak di 22 Radio Street, mempunyai sejarah yang unik. Salah seorang jurutera sejarah terbesar dan pereka pesawat, Andrei Nikolayevich Tupolev, bekerja untuk membangunkan satu kumpulan pesawat awam dan tentera udara di dalam bangunan yang sama di mana pelajar RosNOU yang belajar hari ini. Di bawah kepimpinan Tupolev, lebih daripada 100 jenis pesawat telah direka, dengan itu menetapkan 78 rekod dunia. Design Biro Pusat telah beribu pejabat di antara bangunan-bangunan banyak yang terletak di Radio St., berhampiran RosNOU, yang telah dibina dari 1925-1934 dalam gaya Konstruktivisme lewat.

7 Sebab untuk belajar di RosNOU

 • Convenience

  RosNOU terletak di tengah-tengah Moscow. Anda boleh sampai ke universiti, dengan apa-apa cara pengangkutan awam; Universiti itu mempunyai kampus yang berdekatan asrama sendiri yang selesa, terletak.

 • Sokongan

The RosNOU Pejabat Pelajar asing adalah sentiasa bersedia untuk membantu pelajar dalam mengekalkan status undang-undang mereka di Persekutuan Rusia dan menyesuaikan diri mereka dengan barang kecil yg murah yang tinggal di Rusia.

 • Harga yang berpatutan

Kursus klasik di Jabatan Pengajian Asas (10 bulan) kos daripada 60 000-84 000 Rubles * (kira-kira 1100-1530 USD ) Kos satu tahun pengajian di RosNOU pilihan dari 65 000 Rubles * (1200 USD * ) kepada 126 250 Rubles (2300 USD ) * - kos 2014-2015 tahun akademik ** - kos dalam USD bergantung kepada kadar pertukaran semasa

 • Berkualiti tinggi pendidikan

Faktor utama yang membezakan RosNOU daripada pesaingnya adalah gabungan profesionalisme tinggi staf akademik dan pengajaran dan sokongan logistik yang sangat baik daripada proses pendidikan. 72% daripada tenaga pengajar di RosNOU memegang pelbagai darjah saintifik. Selain itu, universiti itu mempunyai latihan pelajar antarabangsa berpengalaman luas. Ia juga mempunyai berpuluh-puluh bilik darjah multimedia dilengkapi dengan komputer.

 • Penjagaan Keselamatan dan Kesihatan

  Selain daripada pegawai-pegawai keselamatan di pintu masuk ke bangunan universiti dan kediaman dewan, RosNOU mempunyai sistem kad ID untuk memastikan keselamatan pelajar dan pekerjanya; Pejabat Pelajar Asing membantu pelajar dalam mendapatkan insurans perubatan untuk menampung kos perkhidmatan di luar jangkaan kecemasan, bantuan traumatological segera, dan rawatan di hospital.

 • Aktiviti ko-kurikulum

RosNOU menggalakkan pelajar untuk membangunkan bakat mereka dan menjalani kehidupan yang aktif. Terdapat pelbagai aktiviti ko-kurikulum untuk memenuhi setiap rasa: Drama Club, Dance School, Nyanyian Studio, dan Kelab ceria dan cerdas (KVN Club). Universiti memegang pertandingan tahunan "Miss RosNOU" dan "Mr. RosNOU ", Arts Festival, dan" Apa? Di mana? Bila? "Kejohanan. Selain itu, RosNOU meraikan Hari Persahabatan Rakyat dan menganjurkan beberapa acara pelajar lain.

Jabatan Pengajian Yayasan yang meletakkan penekanan kepada membiasakan pelajar antarabangsa dengan budaya Rusia. Ia mengatur lawatan persiaran di sekitar Moscow dan rantau Moscow, lawatan ke muzium dan teater, serta pelbagai acara sukan.

 • Persekitaran hangat & ramah

RosNOU adalah khusus untuk pelajar dan sentiasa bertujuan untuk menggalakkan berkembang mereka. RosNOU mengalu-alukan semua pelajar dan membuat usaha-usaha untuk memastikan mereka menikmati keseluruhan bagi penginapan mereka dengan kami. Di sini, di RosNOU anda akan mendapati bahawa guru-guru dan pelajar sama-sama membantu, mesra, dan hangat bersemangat. Russia terkenal dengan keramahan mereka - datang dan lihat sendiri!

This school offers programs in:
 • English
 • Russian

Lihat Kursus musim panas »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Antarabangsa Sekolah Undang-undang Musim Panas

Campus Sepenuh masa September 2018 Rusia Moscow

Undang-undang antarabangsa mengawal perhubungan di peringkat antarabangsa dan sebagainya di dalam modul ini, anda akan mempelajari teori, prinsip dan proses sistem ini undang-undang termasuk sumber-sumber, keperibadian undang-undang, bidang kuasa dan tanggungjawab. Selain itu anda juga akan meneroka isu-isu substantif dalam peraturan aktiviti di konteks antarabangsa, termasuk penggunaan kekerasan, mempertikaikan proses penyelesaian, dan perlindungan hak asasi manusia. [+]

Undang-undang antarabangsa mengawal perhubungan di peringkat antarabangsa dan sebagainya di dalam modul ini, anda akan mempelajari teori, prinsip dan proses sistem ini undang-undang termasuk sumber-sumber, keperibadian undang-undang, bidang kuasa dan tanggungjawab. Selain itu anda juga akan meneroka isu-isu substantif dalam peraturan aktiviti di konteks antarabangsa, termasuk penggunaan kekerasan, mempertikaikan proses penyelesaian, dan perlindungan hak asasi manusia.

Selain itu, kursus ini adalah untuk melengkapkan anda dengan kefahaman yang mendalam tentang ciri-ciri utama undang-undang integrasi entiti tertentu 'dan perintah undang-undangnya (EU, Serani Kesatuan Kastam). Entiti tersebut mewakili hasil daripada beberapa dekad integrasi ekonomi, politik dan undang-undang antara negara anggotanya. Pada mulanya, proses ini tertumpu terutamanya kepada kerjasama ekonomi. Walau bagaimanapun, hari aktiviti-aktiviti entiti 'meliputi pelbagai yang lebih luas mata pelajaran, termasuk dasar dalaman pasaran, alam sekitar, pengangkutan, perlindungan pengguna, tenaga dan soalan dasar luar dan keselamatan.... [-]


Hubungan Antarabangsa Sekolah Musim Panas

Campus Sepenuh masa September 2018 Rusia Moscow

Kursus ini memberi pengenalan kepada, dan kritis, pendekatan teori kontemporari untuk politik dunia. [+]

Kursus ini memberi pengenalan kepada, dan kritis, pendekatan teori kontemporari untuk politik dunia. Kajian mengenai rangka kerja konseptual dalam Perhubungan Antarabangsa (IR) adalah penting untuk bagaimana ia boleh meningkatkan pemahaman kita tentang dinamik politik, termasuk mengapa dan bagaimana dunia politik mengambil bentuk yang sedia ada. Teori juga merupakan pusat graviti dalam bidang IR, memberikan titik kerjasama dan persaingan antara ulama kepada sifat Inquire politik antarabangsa. Kursus ini meneroka satu set perbahasan yang pulih takrif dan tafsiran konsep utama seperti struktur, anarki, kuasa, identiti. Kita akan meninjau 'isme' utama lapangan, realisme, liberalisme, konstruktivisme, Marxsisme dan feminisme. Ini akan berkaitan dengan satu sama lain dari segi sejarah dan dari segi konsep dan kami akan mempersoalkan sifat tersendiri yang dilihat sebagai tradisi ini, dengan melukis hubungan antara mereka.... [-]