Strelka Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Strelka Institute for Media, Architecture, and Design didirikan pada tahun 2009 oleh pengusaha dan dermawan Alexander Mamut, dengan misi untuk mengubah landskap fizikal dan budaya di bandar-bandar Rusia. Institut mempromosikan perubahan positif dan mencipta idea baru melalui aktiviti pendidikannya.

Strelka terletak di bekas premis kilang gula-gula Krasny Oktyabr di pulau Bolotny di Moscow. Institut ini dibuat sebagai ruang awam dan menjadi pusat penting bagi komuniti reka bentuk tempatan. Strelka Bar dari Institut, pusat sosial Strelka dengan teres yang menghadap ke sungai Moskva terkenal dengan suasananya dan acara yang unik.

Institut ini menjalankan pelbagai program jangkauan pendidikan dan awam termasuk program penyelidikan pascasiswazah eksperimen Terraforming dan kumpulan pemikir, program kepemimpinan Architects.rf & kursus dalam talian untuk profesional bandar di Rusia, Strelka Summer & Strelka Weeks program awam yang bersemangat di Moscow dan bandar-bandar lain di Rusia, program penerbitan Strelka Press dan platform media dalam talian Strelka Mag. Di samping itu, Institut secara berkala memprogram acara dan forum profesional dan mengembangkan program perkongsian. Ketua Pegawai Eksekutif Institut adalah Varvara Melnikova.

Kerja kami dapat dijelaskan melalui pelbagai projek lebih baik daripada dengan satu definisi. Selama dekad yang lalu, Institut telah berkembang secara organik dan dalam pengertian ini , Strelka adalah tempat yang didorong oleh rasa ingin tahu. Daripada menuntut dan menyebarkan kepakaran tertentu, kami meneroka dan menyelidiki wilayah baru dalam dialog dengan rangkaian pakar yang dikurasi, orang lain, dan menyebarkan pendekatan ini untuk belajar.

Lokasi

Moscow

Alamat
Bersenevskaya Naberezhnaya,5A
119072 Moscow, Moskva, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: