The American College in Spain

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Membuka Pintu untuk Masa Depan yang Cerah

Memulakan kerjaya universiti di Marbella, bertolak ke Amerika Syarikat dan mendapatkan ijazah dari sebuah universiti Amerika yang diiktiraf.

Kelebihan Sistem Universiti Amerika

Memulakan kerjaya universiti di Marbella, bertolak ke Amerika Syarikat dan mendapatkan ijazah dari sebuah universiti Amerika yang diiktiraf

Menghadiri dua tahun ijazah anda di Sepanyol dan menyelesaikan di Amerika Syarikat memperoleh ijazah dari sebuah universiti Amerika

25 tahun pengalaman dan lebih daripada 12,000 pelajar menyokong kejayaan program-program kami.

Kejayaan Sistem Universiti Amerika

Ijazah dari universiti Amerika adalah cara yang baik untuk mendapatkan akses ke dalam tempat kerja. Ia juga meningkatkan kemungkinan mendapatkan visa kerja di Amerika Syarikat, memberikan graduan kolej kemungkinan untuk layak visa kerja di Amerika Syarikat.

Fleksibiliti dan Keanjalan

Sistem universiti dari Amerika Syarikat terkenal dengan fleksibiliti dalam pelbagai aspek. Salah satu perkara yang paling penting adalah bahawa ia membolehkan pelajar untuk melengkapkan 2 tahun pertama pengajian sebelum perlu mengisytiharkan utama mereka. Sistem ini, yang dikenali sebagai 2 + 2, adalah elemen akademik yang tersendiri kerana ia membolehkan pelajar untuk dua tahun pertama kursus Pendidikan Umum memberikan mereka masa untuk membuat keputusan kerjaya mereka. American College di Sepanyol berikut model yang sama: pelajar mula dua tahun pertama pengajian mereka di Marbella, dan pemindahan ke Amerika Utara di mana mereka akan menumpukan perhatian dalam bidang pengkhususan dan mendapatkan ijazah. Proses ini mempunyai satu kelebihan kerana ia membantu pelajar secara beransur-ansur menyesuaikan diri dengan bahasa Amerika, gaya pembelajaran, dan budaya, tetapi dengan beban kewangan yang lebih rendah pada keluarga.

Kehormatan seseorang Ijazah Amerika

American College di Sepanyol (ACS) ialah Universiti Amerika Utara yang pertama di Andalusia. Terletak di bandar Marbella (Málaga), American College di Sepanyol menawarkan kurikulum berdasarkan sistem universiti AS. Pelajar boleh mula di Sepanyol dua tahun pertama pengajian mereka dengan melengkapkan kursus pendidikan umum mereka diperlukan oleh semua universiti-universiti Amerika. Setelah selesai kedua-dua tahun, pelajar dipindahkan ke sebuah universiti Amerika Utara (Amerika Syarikat atau mana-mana universiti lain di Eropah yang menawarkan sistem universiti di Amerika Utara) di mana mereka boleh melengkapkan ijazah: BA (Sarjana Muda Sastera), BBA (Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan) atau Ijazah Sarjana Muda Sains (Sarjana Muda Sains).

  • Lebih 12,000 bekas pelajar dari hampir 40 negara yang berbeza telah dipercayai dalam program kami.

Dalam sistem Amerika Utara, pelajar perlu melengkapkan satu siri kursus pendidikan umum dalam tempoh dua tahun pertama pengajian, dalam pelbagai disiplin, sebelum mereka menetap di tahap kolej muktamad mereka. Pelan kajian Amerika Syarikat adalah berdasarkan kepada sistem modular yang dikenali sebagai kredit, dan pelajar dinilai melalui sistem "Penilaian yang berterusan," yang membolehkan mereka untuk mengetahui apa yang prestasi akademik mereka adalah pada setiap masa.

Selepas menamatkan dua tahun pertama (atau empat semester) dan kredit sama mereka, pelajar akan dapat untuk memindahkan kepada sebuah universiti Amerika Syarikat dari mana mereka akan melengkapkan ijazah mereka. Ini dikenali sebagai Program Pemindahan University, Atau 2 + 2.

Prestij telah belajar di sebuah universiti Amerika untuk mendapat akses kepada pasaran buruh antarabangsa dan kemungkinan mendapatkan visa kerja lagi di Amerika Syarikat, adalah kelebihan yang meningkat semakin kalangan pelajar antarabangsa yang pernah hari. Amerika Syarikat menduduki tempat teratas sebagai destinasi yang dipilih untuk pelajar-pelajar kolej dan universiti di Amerika dianggap sebagai yang terbaik di dunia.

American College di Sepanyol memudahkan akses kepada sistem universiti Amerika dan Pusat objektifnya en menyediakan pelajar dengan pendidikan peringkat tertinggi dalam suasana yang menggalakkan pemikiran kritis sebagai tiang asas asasnya.

The Marbella Campus

kemudahan American College di Sepanyol yang terletak di Marbella (Málaga) di zon kediaman Sierra Blanca, di tengah-tengah Milla de Oro di Costa del Sol. Marbella dikenali sebagai salah satu destinasi kosmopolitan paling indah di Eropah. Ia terletak di tebing Mediterranean dan menyandarkan sepanjang pergunungan, yang menjamin bahawa penduduk akan menikmati iklim sepanjang tahun yang stabil. Ia terletak kurang daripada satu jam dari stesen kereta api dan dari lapangan terbang Málaga, yang menyediakan penduduk dengan akses kepada majoriti ibu Eropah.

kampus kami mempunyai bilik darjah dilengkapi dengan kemajuan teknologi terkini, dan direka untuk kumpulan-kumpulan kecil, Bagi membolehkan pengalaman pengajaran peribadi dan pengawasan yang berterusan untuk pelajar oleh fakulti.

Objektif utama ACS adalah untuk menyediakan pelajar dengan persediaan yang terbaik akademik, intelektual dan sosial supaya mereka boleh mengintegrasikan diri mereka ke dalam sistem universiti Amerika dan dengan berbuat demikian mendapatkan ijazah yang dikehendaki mereka. Ini akan membolehkan mereka untuk membangunkan kehidupan yang penuh sebagai ahli yang berwibawa serta komited dalam masyarakat global.

PERUMAHAN

American College di Sepanyol membantu pelajar dan keluarga mereka untuk menguruskan pilihan perumahan yang berbeza, terutama bagi mereka yang bukan penghuni di Costa del Sol. Jabatan pentadbiran dan perkhidmatan bantuan pelajar kampus kami boleh membantu dalam carian dan menyewa pangsapuri, menyewa rumah daripada keluarga di kawasan itu, atau tinggal di hotel-hotel di rantau ini.

Sukan dan Aktiviti

Terima kasih kepada perjanjian antara ACS dan Manolo Santana Racquets Club, pelajar boleh berlatih dan bermain pelbagai aktiviti sukan yang berbeza, termasuk: tenis, skuasy, kecergasan umum, renang, dan seni mempertahankan diri. Kelab, yang pengasas adalah Manolo Santana, bekas Wimbledon, Terbuka Amerika Syarikat dan juara Rolland Garros, mempunyai 6 gelanggang tenis, 4 gelanggang skuasy, pusat kecergasan, gimnasium, satu arena aerobik, kolam, dan restoran / kafe.

Lokasi

Marbella

Alamat
Centro Comercial Le Village Carretera de Istán, km1
29602 Marbella, Andalusia, Sepanyol

Davie

Alamat
3501 Davie Rd,
FL 33314 Davie, Florida, Amerika Syarikat