Barcelona Graduate School of Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Graduate School of Economics Barcelona

Barcelona Graduate School of Economics adalah sebuah institusi untuk kerjasama saintifik untuk pendidikan penyelidikan dan graduan dalam bidang ekonomi dan sains sosial. Ia telah ditubuhkan pada bulan Julai 2006 oleh empat institusi akademik (Universitat Pompeu Fabra, Universitat Autònoma de Barcelona, ​​CSIC dan Crei) yang mempunyai reputasi, fakulti, dan sumber menyokong Sekolah dan aktivitinya. Barcelona GSE juga disokong oleh enam institusi swasta: The Agbar Group, Kumpulan Wang Penyelidikan AXA, Banc Sabadell, Caixa de Catalunya bank simpanan, "la Caixa" bank simpanan, dan Yayasan FemCAT, dan juga oleh Kementerian Ekonomi dan Kewangan Kerajaan Catalan dan Majlis Bandaraya Barcelona. Ia juga menerima pembiayaan penting daripada "Consolider-Ingenio 2010" Inisiatif Kerajaan Sepanyol, dilancarkan untuk menggalakkan kecemerlangan penyelidikan.

Sekolah adalah undang-undang asas swasta dan telah diiktiraf oleh Kerajaan Catalonia sebagai Institut Penyelidikan Interuniversity bertugas di UPF dan kepada UAB. Pengasas dan Pengerusi pertama ialah Prof. Andreu Mas-Colell.

Barcelona Graduate School of Economics kombinasi unik 'sokongan orang ramai dan swasta menyediakan dengan akar yang mendalam dalam masyarakat akademik dan perniagaan di Barcelona dan menjamin kejayaan masa depan program tuannya.

Barcelona GSE Mission

Barcelona GSE adalah mengikut landasan yang ideal bagi usaha berterusan pengajian tinggi dan kecemerlangan penyelidikan, dan ia didorong oleh fakulti bertaraf dunia ahli akademik dalam bidang Ekonomi dan Kewangan.

Sekolah bertujuan untuk menawarkan pelbagai profesional dan akademik berorientasikan ijazah dalam bidang ekonomi dan kewangan kepada pelajar siswazah komited untuk memahami proses ekonomi dan kewangan kompleks masyarakat yang semakin global.

Selain daripada tawaran program master mencabar, Barcelona GSE menggalakkan kecemerlangan dalam penyelidikan saintifik dengan kerjasama empat badan-badan akademik pendiriannya. Aktiviti penyelidikan di sekolah Affiliated Profesor membuat sumbangan besar kepada badan penyelidikan saintifik dalam bidang Ekonomi dan Kewangan, sebagai fakulti sekolah termasuk beberapa penyelidik di barisan hadapan dalam komuniti penyelidikan ekonomi Eropah.

Barcelona GSE Kampus

Kampus Ciutadella The GSE di Universitat Pompeu Fabra (UPF) di pusat Barcelona terletak dalam jarak berjalan kaki dari kedua-dua pantai dan pusat-pusat kewangan, budaya dan kerajaan di bandar ini.

Kampus Bellaterra The GSE di Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) adalah lokasi yang serba lengkap yang menawarkan pelajar semua perkhidmatan yang mereka perlukan dalam kehidupan mereka sehari-hari. Ia adalah satu setengah jam perjalanan yang mudah kereta api dari pusat bandar.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus musim panas » Lihat kursus » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:


Barcelona CREI Summer School Macroeconomics

Campus Sambilan 5 - 10  September 2018 Sepanyol Barcelona

Sekolah Musim Panas Macroekonomi Barcelona CREI menawarkan gambaran keseluruhan keadaan penyelidikan semasa dalam bidang utama makroekonomi. Kursus-kursus yang diajar oleh pakar-pakar terkemuka dalam bidang mereka dan meliputi perkembangan baru-baru ini dalam pelbagai bidang makroekonomi, termasuk pertumbuhan, kewangan antarabangsa, risiko berdaulat, gelembung aset, dasar monetari dan ramalan. [+]

Mengenai

Sekolah Musim Panas Macroekonomi Barcelona CREI menawarkan gambaran keseluruhan keadaan penyelidikan semasa dalam bidang utama makroekonomi.

Kursus-kursus yang diajar oleh pakar-pakar terkemuka dalam bidang mereka, meliputi perkembangan baru-baru ini dalam pelbagai bidang makroekonomi, termasuk pertumbuhan, kewangan dan perdagangan antarabangsa, gelembung aset, pembaharuan politik, pengantaraan kewangan, dasar fiskal dan monetari dan ramalan. Kursus-kursus ini ditujukan kepada pelajar-pelajar sarjana dan siswazah lanjutan, serta penyelidik dan pengamal yang lebih senior yang sanggup menyerap pengetahuan mereka dan mendedahkan diri mereka kepada kemajuan terkini dalam penyelidikan akademik. Semasa sekolah musim panas, fakulti boleh didapati untuk perbincangan idea penyelidikan para peserta, serta kandungan kuliah.... [-]


Barcelona Summer Macroeconometrics School

Campus Sambilan 5 - 10  September 2018 Sepanyol Barcelona

Makroekonomi adalah bidang penyelidikan yang penting dalam bidang ekonomi. Kaedah siri masa untuk makroekonomi empirikal telah menjadi sangat popular dan digunakan secara meluas dalam akademik serta di institusi awam dan swasta. [+]

Mengenai

Makroekonomi adalah bidang penyelidikan yang penting dalam bidang ekonomi. Kaedah siri masa untuk makroekonomi empirikal telah menjadi sangat popular dan digunakan secara meluas dalam akademik serta di institusi awam dan swasta.

Matlamat Sekolah Musim Panas Macroeconometrik Barcelona GSE adalah untuk menawarkan kursus yang merangkumi pelbagai topik dalam makroekonomi. Kursus mempunyai objektif berikut:

Memberi pengetahuan kepada pelajar mengenai satu set kaedah siri masa moden yang diperlukan untuk penyelidikan empirikal dalam makroekonomi.Memperkenalkan pelbagai aplikasi empirikal dalam makroekonomi.Untuk meninjau beberapa perkembangan terbaru dalam makroekonomi.

Secara umum, kursus akan mempunyai orientasi empirikal. Walaupun teori ekonomietetik mempunyai peranan penting, perhatian khusus akan diberikan kepada aplikasi dan data. Tahap kursus harus dapat dibandingkan dengan yang diajar dalam program master Barcelona GSE .... [-]


Barcelona Summer School of Economics

Campus Sambilan 5 - 10  September 2018 Sepanyol Barcelona

Isu berkaitan buruh telah dikaji dalam profesi ekonomi dari beberapa sudut yang berbeza. Sekolah Musim Panas Ekonomi Buruh Barcelona GSE merangkumi pelbagai topik dalam ekonomi buruh dari pelbagai perspektif. [+]

Mengenai

Isu berkaitan buruh telah dikaji dalam profesi ekonomi dari beberapa sudut yang berbeza. Sekolah Musim Panas Ekonomi Buruh Barcelona GSE merangkumi pelbagai topik dalam ekonomi buruh dari pelbagai perspektif.

Khususnya, sekolah musim panas ini menawarkan kursus yang akan merangkumi perkembangan baru-baru ini dalam konteks makro dan buruh mikro. Dalam setiap kursus, kedua-dua aspek teori dan empirikal akan dilindungi serta dasar ekonomi. Kursus-kursus ini sepatutnya menarik kepada pelajar siswazah atau ahli akademik yang ingin memperluaskan pengetahuan mereka di kawasan ini dan kepada pengamal yang berminat untuk memahami asas-asas isu-isu ini. Semasa kursus, fakulti tersedia untuk membincangkan idea dan projek penyelidikan dengan peserta program.... [-]


Kursus Intensif Kaedah Kuantitatif untuk Analisis Persaingan

Campus Sepenuh masa September 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai Kaedah Kuantitatif untuk Analisis Kompetisi menyediakan peserta (ahli ekonomi, peguam dan pengamal yang bekerja untuk firma atau agensi) dengan pemahaman yang menyeluruh mengenai kaedah empirikal terkini untuk mengukur kuasa pasaran dan persaingan, dengan aplikasi untuk definisi pasaran, analisis penggabungan dan ganti rugi daripada tingkah laku antikompetitif. [+]

Mengenai

Satu pasukan akademik dan pengamal terkemuka akan memandu anda melalui kaedah terkini untuk menganalisis kes persaingan.

Kursus Intensif Barcelona GSE untuk Analisis Kompetisi menyediakan peserta (ahli ekonomi, peguam, dan pengamal yang bekerja untuk firma atau agensi) dengan pemahaman yang menyeluruh tentang kaedah empirikal terkini untuk mengukur kuasa pasaran dan persaingan, dengan aplikasi untuk definisi pasaran, analisis penggabungan , dan kerosakan daripada tingkah laku antikompetitif.

Fakulti program ini merangkumi beberapa ahli ekonomi akademik terkemuka dalam bidang organisasi perindustrian dan dasar dan pengamal persaingan dengan pengalaman luas mengenai kaedah kuantitatif dalam kes persaingan.... [-]


Kursus Intensif mengenai Dasar Monetari Tidak Konvensional

Campus Sepenuh masa September 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai fakulti Dasar Monetari Unconventional termasuk beberapa ahli akademik dan ahli ekonomi terkemuka dalam bidang dasar monetari, dengan pengalaman luas dalam institusi penggubalan dasar seperti Federal Reserve dan European Central Bank. [+]

Mengenai

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, selepas mengurangkan kadar faedah rujukan mereka pada hampir 0%, kebanyakan bank pusat merancang pelbagai alat dasar monetari novel untuk melawan kemelesetan, termasuk strategi komunikasi, dasar kredit, dan pembelian aset berskala besar. Langkah-langkah baru ini sering disebut sebagai dasar monetari "tidak konvensional". Objektif kursus ini adalah untuk menyediakan peserta dengan pemahaman menyeluruh mengenai penyelidikan terkini mengenai pelbagai jenis dasar yang tidak konvensional, kos dan manfaat mereka, dan kesannya terhadap pembolehubah ekonomi dan agregat ekonomi.

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai fakulti Dasar Monetari Unconventional termasuk beberapa ahli akademik dan ahli ekonomi terkemuka dalam bidang dasar monetari, dengan pengalaman luas dalam institusi penggubalan dasar seperti Federal Reserve dan European Central Bank. Pengajar termasuk:... [-]


Kursus Intensif mengenai Dasar Risiko dan Kehematan Sistemik

Campus Sepenuh masa November 2018 Sepanyol Barcelona

Objektif Kursus Dasar Risiko dan Keutuhan Sistemik adalah untuk membentangkan keadaan penyelidikan perbatasan mengenai risiko sistemik dan untuk menggambarkan implikasinya untuk pengawalan kehematan mikro dan makro serta dasar monetari dan persaingan. [+]

Mengenai

Objektif Kursus Dasar Risiko dan Keutuhan Sistemik adalah untuk membentangkan keadaan penyelidikan perbatasan mengenai risiko sistemik dan untuk menggambarkan implikasinya untuk pengawalan kehematan mikro dan makro serta dasar monetari dan persaingan.

Kursus ini merangkumi model utama risiko sistemik yang dicadangkan dalam literatur dan teknik kuantitatif untuk pengukuran dan ramalan risiko sistemik.

Kursus ini memberikan ringkasan kritikal mengenai inisiatif peraturan kehematan untuk risiko sistemik, yang menonjolkan batasan dasar kehematan semasa, potensi pendekatan makrofag yang baru, dan kos dan faedah langkah-langkah dasar yang dicadangkan.

Di samping itu, kursus ini mengkaji kebangkitan bank bayangan, peranan bank sebagai penyedia insurans kecairan, dan interaksi antara pensekuritian dan risiko sistemik.... [-]


Kursus Intensif mengenai Ekonomi Persaingan: Penyalahgunaan Dominasi

Campus Sepenuh masa September 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai Ekonomi Persaingan: Penyalahgunaan Dominasi akan memberi peserta (sama ada peguam atau ahli ekonomi, bekerja untuk firma atau agensi) dengan pemahaman yang menyeluruh tentang teori ekonomi terkini monopolization, akan membantu mereka menggunakan konsep-konsep ini dalam amalan, dan akan mengkaji kes-kes sebenar berdasarkan pendekatan berasaskan kesan. Fakulti program ini termasuk para sarjana dan pengamal persaingan yang terkenal di peringkat antarabangsa dengan pengalaman luas penggunaan teknik ekonomi untuk kes persaingan di kawasan ini. [+]

Mengenai

Penyalahgunaan dominasi (atau monopolisasi) tentunya merupakan kawasan yang paling dibahaskan dalam dasar persaingan. Kes baru-baru ini dalam beberapa bidang kuasa di seluruh dunia hanya meningkatkan minat ulama dan pengamal. Di Eropah, sebagai contoh, penghakiman penghakiman Intel memberikan sentraliti kepada (dan mewajibkan agensi persaingan untuk menangani) analisis ekonomi dalam kes-kes penderaan; Keputusan membeli-belah Google oleh Suruhanjaya Eropah menimbulkan persoalan mengenai amalan-amalan yang menyalahi undang-undang terhadap platform yang dominan yang merangkumi kehidupan kita; dan kes harga yang berlebihan dalam industri farmaseutikal menangani masalah di seluruh dunia tetapi juga menimbulkan persoalan sama ada pihak berkuasa persaingan mungkin bertindak sebagai pengawal harga.... [-]


Kursus Intensif mengenai Ekonomi Tenaga: Kaedah Semasa dan Cabaran Dasar

Campus Sepenuh masa September 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai Ekonomi Tenaga: Kaedah Semasa dan Cabaran Dasar berfungsi sebagai forum untuk peserta membincangkan cabaran utama yang dihadapi sektor tenaga. Kursus ini juga menyediakan peserta dengan pemahaman mendalam tentang konsep dan alat utama yang diperlukan untuk menganalisis prestasi pasaran tenaga. Pengalaman pengawalseliaan global yang relevan dalam sektor tenaga digunakan untuk menggambarkan topik utama kursus. [+]

Mengenai

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai Ekonomi Tenaga: Kaedah Semasa dan Cabaran Dasar berfungsi sebagai forum untuk peserta membincangkan cabaran utama yang dihadapi sektor tenaga. Kursus ini juga menyediakan peserta dengan pemahaman mendalam tentang konsep dan alat utama yang diperlukan untuk menganalisis prestasi pasaran tenaga. Pengalaman pengawalseliaan global yang relevan dalam sektor tenaga digunakan untuk menggambarkan topik utama kursus.

Fakulti ini merangkumi ahli ekonomi dan pengamal akademik terkemuka dengan kepakaran yang luas di kawasan tersebut.

Faedah utama

Pasaran tenaga berada di persimpangan jalan. Perubahan teknologi mempunyai kesan dramatik dalam industri tenaga: sumbangan tenaga boleh diperbaharui telah berkembang pesat dalam tempoh lima tahun yang lalu, dan sumber gas baru telah dijumpai. Ini menimbulkan cabaran baru untuk reka bentuk pasaran dan dasar alam sekitar. Tenaga perlu terjangkau, mampan dan terjamin dan belum ada satu negara atau rantau yang menemui resipi untuk mencapai matlamat triple ini. Adakah pasaran elektrik gagal dan jika demikian mengapa? Adakah pengawal selia memerlukan instrumen baru untuk membimbing insentif pelaburan dan jika begitu? Bagaimanakah usaha untuk meningkatkan kecekapan tenaga dilaksanakan? Adakah persaingan runcit dalam sektor tenaga boleh dilaksanakan dan dikehendaki? Perdebatan peraturan di pasar elektrik adalah terbuka dan menarik seperti biasa.... [-]


Kursus Intensif mengenai Kesan Kompilasi Penggabungan

Campus Sambilan November 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus Intensif Barcelona GSE akan memberikan peserta (sama ada peguam atau ahli ekonomi, bekerja untuk firma atau agensi) dengan pemahaman yang menyeluruh tentang peranan utama penguatkuasaan persaingan dalam kawalan penggabungan, dengan melihat teori ekonomi yang baru dan mapan pada penggabungan, kaedah empirikal yang relevan, serta memberikan perbincangan yang mendalam mengenai kes-kes penggabungan berprofil tinggi baru-baru ini di Eropah dan Amerika Syarikat. [+]

Mengenai

Dalam sekelip mata di mana seluruh dunia terdapat keprihatinan kepekatan industri yang semakin meningkat dan meningkatkan kuasa pasaran oleh firma, ada yang memanggil pihak berkuasa antitriti untuk lebih ketat ketika mereka melakukan penyelidikan, sementara yang lain mempertahankan piawaian semasa. Perbincangan berikutnya menyentuh isu-isu yang sering sangat teknikal dan mungkin tidak mudah difahami.

Kursus Intensif Barcelona GSE akan memberikan peserta (sama ada peguam atau ahli ekonomi, bekerja untuk firma atau agensi) dengan pemahaman yang menyeluruh tentang peranan utama penguatkuasaan persaingan dalam kawalan penggabungan, dengan melihat teori ekonomi yang baru dan mapan pada penggabungan, kaedah empirikal yang relevan, serta memberikan perbincangan yang mendalam mengenai kes-kes penggabungan berprofil tinggi baru-baru ini di Eropah dan Amerika Syarikat.... [-]


Kursus Intensif mengenai Mengukur dan Ramalan Volatiliti dan Risiko

Campus September 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus ini menyediakan penyampaian metodologi terkini untuk analisis turun naik, korelasi, rangkaian, dan penghantaran siri masa kewangan dan makro, dengan aplikasi untuk pengukuran risiko sistemik. [+]

Mengenai

Kursus mengenai Mengukur dan Ramalan Volatiliti dan Risiko dianjurkan oleh Barcelona Graduate School of Economics dan Sekolah Perbankan Florence

Kursus ini menyediakan penyampaian metodologi terkini untuk analisis turun naik, korelasi, rangkaian, dan penghantaran siri masa kewangan dan makro, dengan aplikasi untuk pengukuran risiko sistemik.

Ia akan bermula dengan memperkenalkan model GARCH untuk analisis ketidaktentuan masa yang berbeza-beza dan model DCC untuk korelasi yang berbeza-beza. Teknik siri masa ini kemudiannya digunakan untuk membina langkah-langkah popular risiko sistemik, yang baru-baru ini dicadangkan dalam literatur: CoVaR dan SRISK. Pada hari terakhir, jurulatih akan memberi tumpuan kepada butiran lanjut rangkaian, keterhubungan dan penghantaran. Semasa sesi, jurulatih juga akan memperkenalkan algoritma untuk menangani set data yang besar.... [-]


Kursus Intensif Persaingan dalam Farmaseutikal dan Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan

Campus Sepenuh masa September 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai Persaingan dalam Farmaseutikal dan Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan akan memberi peserta (sama ada peguam atau ahli ekonomi, bekerja untuk firma atau agensi) dengan pemahaman yang mendalam tentang peranan penting penguatkuasaan persaingan dalam pasaran farmaseutikal dan penjagaan kesihatan, dengan melihat ekonomi dimensi debat dan kes terbaru. [+]

Mengenai

Kursus Intensif Barcelona GSE mengenai Persaingan dalam Farmaseutikal dan Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan akan memberi peserta (sama ada peguam atau ahli ekonomi, bekerja untuk firma atau agensi) dengan pemahaman yang mendalam tentang peranan penting penguatkuasaan persaingan dalam pasaran farmaseutikal dan penjagaan kesihatan, dengan melihat ekonomi dimensi debat dan kes terbaru.

Fakulti program ini termasuk ahli ekonomi akademik dan profesional terkemuka dalam bidang persaingan dalam pasaran farmaseutikal dan penjagaan kesihatan, dengan pengalaman luas dalam penerapan analisis ekonomi kepada penguatkuasaan persaingan di sektor-sektor ini.

Kursus ini mempunyai fokus praktikal yang menjadikannya sesuai untuk profesional dan pengamal. Walaupun pendekatan itu bukan teknikal, ahli akademik dan Ph.D. pelajar juga akan mendapat manfaat daripada perspektif yang digunakan dalam sesi ini.... [-]


Kursus Intensif untuk Melabur dalam Ekuiti Persendirian: Penilaian dan Pembiayaan PKS

Campus Sepenuh masa October 2018 Sepanyol Barcelona

Di Kursus Intensif Barcelona GSE untuk Melabur dalam Ekuiti Persendirian: Penilaian dan Pembiayaan PKS, kami meneroka bagaimana PKS perlu dihargai dan dibiayai, dan peranan yang boleh dimainkan oleh pelabur ekuiti swasta bersama bank tradisional dalam mempromosikan pertumbuhan PKS. [+]

Mengenai

Perusahaan kecil dan sederhana (PKS) adalah tulang belakang ekonomi Eropah. 99.8% daripada perusahaan yang beroperasi dalam sektor perniagaan bukan kewangan EU-28 adalah PKS, mencakupi 67% daripada jumlah pekerjaan.

Di Kursus Intensif Barcelona GSE untuk Melabur dalam Ekuiti Persendirian: Penilaian dan Pembiayaan PKS, kami meneroka bagaimana PKS perlu dihargai dan dibiayai, dan peranan yang boleh dimainkan oleh pelabur ekuiti swasta bersama bank tradisional dalam mempromosikan pertumbuhan PKS.

Para peserta akan memperoleh peralatan konseptual yang diperlukan untuk penilaian PKS dan akan mempelajari bagaimana bentuk pembiayaan yang berbeza boleh digunakan untuk memaksimumkan nilai perusahaan. Sesi juga akan meliputi M... [-]


Sekolah Musim Panas Ekonomi Persaingan Barcelona

Campus Sambilan September 2018 Sepanyol Barcelona

Sekolah Musim Panas Ekonomi Persaingan dibahagikan kepada lima hari dalam kelas empat jam setiap hari, dengan kandungan kursus berstruktur dalam tiga blok: Alat Teori Ekonomi untuk Penggabungan Dasar Persaingan dan Penyalahgunaan Kaedah Penggunaan Terpakai untuk Analisis Ekonomi Dasar Persaingan [+]

MengenaiSenarai kursus untuk 2018

Minggu 1 (25-29 Jun, 2018)

Penggabungan mendatar - Teori dan Empirik Pengajar: Albert Banal-Estañol dan Christian MichelPersaingan dalam Sektor Digital Pengajar: Juan-José Ganuza, Rosa Ferrer, dan Massimo Motta

Minggu 2 (Julai 2-6, 2018) Tiada kursus Persaingan yang dijadualkan.

Jadual kursus

Setiap kursus dalam program Persaingan termasuk 10 jam masa kuliah.

Jadual ini direka untuk membolehkan pelajar mengambil bahagian dalam kedua-dua kursus dalam program Persaingan. Kursus juga boleh diambil secara individu atau digabungkan dengan kursus-kursus dalam program Summer School BGSE yang lain, jadual yang dibenarkan.

Syarat kemasukan... [-]

Sekolah Musim Panas Korporat Kewangan Barcelona

Campus Sambilan 5 - 10  September 2018 Sepanyol Barcelona

Sekolah Musim Panas Kewangan Korporat Barcelona menawarkan analisa mendalam mengenai keadaan semasa penyelidikan dalam bidang utama kewangan korporat empirik dan teoritis. Objektif sekolah ini adalah untuk membawa pelajar terkini mengenai perdebatan semasa dalam kewangan korporat teori dan untuk menggambarkan amalan terbaik untuk analisis isu-isu empirikal dalam kewangan korporat. [+]

Mengenai

Sekolah Musim Panas Barcelona GSE Finance Barcelona GSE menawarkan ulasan komprehensif mengenai pengetahuan semasa dalam kewangan korporat, penentuan harga aset, dan pengurusan portfolio.

Objektif sekolah ini adalah untuk membawa peserta up to date mengenai isu-isu yang paling penting dalam kewangan. Peserta akan mendapat pemahaman yang kukuh mengenai konsep utama dalam kewangan korporat, penentuan harga aset, dan pengurusan portfolio. Setiap kursus menggabungkan campuran kuliah dan kelas praktikal.

Ceramah pagi diajar oleh ahli akademik, yang kerjanya berada di perbatasan penyelidikan di setiap bidang masing-masing. Kuliah ini akan meliputi pelbagai isu konseptual dalam pelbagai bidang yang diliputi oleh Sekolah Musim Panas.... [-]


Sekolah Musim Panas Mikroekonomi Barcelona

Campus Sambilan 5 - 10  September 2018 Sepanyol Barcelona

Sekolah Musim Panas Microeconometri Barcelona GSE mengkhususkan diri dalam penerapan teknik ekonometrik dan diajar oleh pakar dalam bidang. [+]

Mengenai

Sekolah Musim Panas Microeconometri Barcelona GSE mengkhususkan diri dalam penerapan teknik ekonometrik dan diajar oleh pakar dalam bidang.

Peningkatan ketersediaan data individu dari kaji selidik telah membawa bukan sahaja kepada pertumbuhan yang signifikan dalam bilangan pekerjaan akademik yang bersifat empirikal dengan menggunakan jenis maklumat ini tetapi juga kepada lebih banyak kajian yang ditugaskan oleh institusi awam dan swasta di mana jenis ini data digunakan.

Ciri-ciri jenis data ini adalah seperti teknik statistik dan ekonometrik yang sesuai untuk rawatan mereka mempunyai sifat tertentu, umumnya dibezakan dari yang sesuai untuk data siri masa. Sifat kualitatif kebanyakan maklumat, perwakilan sampel yang digunakan dan isu penensiran yang dikaitkan dengan pembolehubah bergantung, antara lain, beberapa aspek yang membezakan teknik ini dari perspektif ekonomi.... [-]


Sekolah Musim Panas Perbankan Barcelona

Campus Sambilan 5 - 10  September 2018 Sepanyol Barcelona

Kursus musim panas merangkumi perkembangan terbaru dalam bidang perbankan yang berbeza, termasuk aspek teori dan empirikal perbankan, peraturan perbankan, dan penyeliaan, pasaran kewangan dan sistem pembayaran. Semasa kursus, fakulti boleh didapati untuk membincangkan idea dan projek penyelidikan dengan peserta program. [+]

Mengenai

Sekolah Summer Banking Barcelona GSE menawarkan pelbagai kursus yang diajarkan oleh pakar yang diiktiraf dalam bidangnya.

Kursus musim panas merangkumi perkembangan terbaru dalam bidang perbankan yang berbeza, termasuk aspek teori dan empirikal perbankan, peraturan perbankan, dan penyeliaan, pasaran kewangan dan sistem pembayaran. Semasa kursus, fakulti boleh didapati untuk membincangkan idea dan projek penyelidikan dengan peserta program.

Senarai kursus untuk 2018

Empat kursus akan ditawarkan di Sekolah Musim Panas Perbankan:

Minggu 1 (25-29 Jun, 2018)

Teori Perbankan Pengajar: Xavier Freixas (UPF dan BGSE)Perbankan Empirikal - Aspek Metodologi Pengajar: Stephen Ongena (University of Zurich dan Institut Kewangan Switzerland)... [-]

Sekolah Musim Panas Sains Data Barcelona

Campus Sambilan 5 - 10  September 2018 Sepanyol Barcelona

Tujuan utama Sekolah Sains Sains Data adalah untuk memperkenalkan peserta kepada beberapa alat dan kaedah Data Sains. [+]

Mengenai

Barcelona GSE Summer School Sains Sains Data memperkenalkan peserta kepada beberapa alat dan kaedah Data Sains.

Senarai kursus untuk 2018

Dua kursus akan ditawarkan di Sekolah Sains Sains Data:

Minggu 1 (25-29 Jun, 2018)

Kotak Peralatan Sains Data dan Pembelajaran Mesin Pengajar: Alexandros Karatzoglou dan Ilias Leontiadis dari Telefónica Research

Minggu 2 (Julai 2-6, 2018)

Pembelajaran Mesin Bayesian dalam Sains Sosial Pengajar: Stephen Hansen (University of Oxford), Omiros Papaspiliopoulos (ICREA-UPF dan Barcelona GSE ), David Rossell (UPF dan Barcelona GSE )Jadual kursus

Setiap kursus dalam program Sains Data merangkumi 20 jam masa kuliah.

* LAPTOP YANG DIPERLUKAN Untuk menyertai, anda mesti membawa komputer mudah alih anda sendiri.... [-]


Video

Barcelona GSE Master Programs

Why study at the Barcelona Graduate School of Economics?

Barcelona GSE Summer School

Contact

Alamat Ramon Trias Fargas 25-27
08005 Barcelona, Catalonia, Sepanyol
Website http://www.barcelonagse.eu/admissions
Telefon +34 93 542 1234