Barcelona School of Creativity

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UNTUK KREATIF ADALAH PROFESIONALMenjadi kreatif bukan lucu, extroverted, lucu, atau sejuk, atau berurusan dengan teknologi, atau bahkan mempunyai banyak idea. Menjadi kreatif bekerja sebagai kreatif di agensi pengiklanan-sangat serius. Ia menuntut disiplin, usaha, kerja keras, keteguhan, semangat, ketabahan dan keputusan yang kukuh untuk melakukan yang lebih baik setiap hari.

Di La Barcelona School of Creativity kami memahami kreativiti sebagai disiplin profesional. Kerana tanpa profesionalisme anda tidak akan menjadi kreatif yang baik. Dan kerana tanpa disiplin tidak ada cara untuk bekerja di peringkat tertinggi. Itulah sebabnya kami adalah Pusat untuk Prestasi Kreatif Tinggi.

Sepanjang setahun, anda akan hidup untuk publisiti, dengan rakan sekerja yang baik atau lebih baik daripada anda, dengan pengarah kreatif sebagai guru, dengan nama antarabangsa dalam kenalan anda, dengan taklimat sebenar produk sebenar untuk kerja nyata, dengan agensi dan kreatif kelas pertama.

Anda akan melabur banyak jam dan banyak neuron dalam setiap bahagian. Anda akan berpeluh, menyekat diri, meletup, mencari dan mencari, mengubahnya, menyelesaikan dan memulakan seribu kali, untuk menderita, anda akan berteriak dengan kemarahan dan kegembiraan.

Semua ini dan lebih sukar untuk menjadi profesional kreativiti.creativo02

Argumen yang menjadikan kita berbeza

1. PRESTASI TINGGI

Kami tidak mahu menipu anda: prestasi tinggi hanya dicapai dengan usaha yang tinggi dan permintaan tinggi. Ini bukan kursus, bukan lulusan. Ia adalah latihan sebenar yang akan anda lakukan di kalangan kami. Anda akan bekerja keras dan keras. Tetapi anda juga akan belajar, untuk menjadi kreatif yang benar, untuk menjadikan diri anda sebuah buku yang hebat dan, jika anda bekerja lebih banyak, malah memenangi hadiah.

2. AMALAN CHAOS

Menurut Teori Chaos, variasi kecil dalam sistem kompleks tertentu boleh membayangkan perbezaan besar dalam tingkah laku masa depan, menjadikan ramalan jangka panjang mustahil. Anda tidak akan menemui definisi kerja yang lebih baik di agensi pengiklanan.

Jadi, untuk mempersiapkan diri, kedua-dua topik yang kita bincangkan dan kempen yang anda lakukan, akan dipengaruhi oleh Amalan Kekacauan: campuran, pengulangan, perubahan, keutamaan ... Ini adalah yang terbaik untuk saling hubungan saraf anda. Ia adalah yang terbaik untuk menikmati pembelajaran. Dan, di atas semua, itu adalah perkara terbaik untuk anda membiasakan diri dalam bekerja di agensi sebenar.

3. MENTOR

Melalui Sekolah, anda akan berhubung dengan pengalaman profesional yang diiktiraf dalam dunia pengiklanan - majoriti berada di luar negara kita - dengan siapa anda boleh berkomunikasi sepanjang kursus. Pandangan anda, nasihat anda, komen anda atau pendapat anda melalui Skype, mel atau telefon akan menjadi satu lagi pembelajaran yang akan menemani anda sepanjang hayat profesional anda. Siapa tahu jika suatu hari nanti anda akan bekerja untuknya di seberang dunia.

4. AGENSI YANG BERKAITAN

Sekiranya anda seorang pelajar, ketahui bahawa kami mempunyai beberapa syarikat bersekutu yang kami bertukar idea dan pembelajaran: agensi, pelanggan, pembekal, media ... Kadang-kadang mereka meminta kami untuk membuat idea atau melibatkan kami dalam beberapa cara dalam kerja mereka. Dan yang lain menunjukkan kepada kita terlebih dahulu dan menjelaskan pengalaman mereka tentang kes-kes yang sebenar. Hampir seolah-olah kami adalah sebahagian daripada syarikat anda.

Jika anda adalah agensi atau syarikat atau anda adalah sebahagian daripada sektor pengiklanan dalam beberapa cara mungkin anda berminat menjadi pasangan kami. Kepada kita ya, tentu saja. Apa yang kami tawarkan kepada anda? Bantuan kecemasan, gagasan idea, pendapat orang muda ... Apa yang kita tanyakan? Tanya kepada kami untuk perkara-perkara Itu dari semasa ke semasa anda datang dan beritahu kami sesuatu. Dan jika anda mencari orang muda kreatif, lihatlah jurulatih kami. Anda boleh menulis ke hola@barcelonaschoolofcreativity.com

5. METODOLOGI KASUS

Pendapat, perdebatan dan membuat keputusan berdasarkan pendekatan kes dan situasi nyata membawa pelbagai pandangan dan satu set pembelajaran dari mana kita boleh mengambil banyak kelebihan. Bagaimanakah keputusan dibuat dalam pasangan kreatif? Siapa yang menjadi tempat: pelanggan, agensi, kreatif, pengarah ... Adakah halal untuk kreatif untuk menolak bekerja untuk jenis pelanggan tertentu? Kekayaan Metodologi Kes adalah bahawa tidak ada penyelesaian objektif atau secara saintifik yang betul. Seperti hidup sendiri.

6. ACCREDITATION BLANQUERNA

Fakulti Komunikasi dan Hubungan Antarabangsa Blanquerna, dari Ramon Llull University, akreditasi tahap akademik dan ketat latihan yang diberikan di Barcelona School of Creativity . Jadi label Blanquerna menjamin tahap yang anda dapat apabila anda menyelesaikan mana-mana program.

7. PERMIT

Anugerah itu penting. Mereka berkhidmat untuk menunjukkan dan membuktikan kepada anda bahawa anda tidak salah dalam memilih profesion ini. Jadi, bersiaplah untuk pergi memburu. Drac novell, Pacifier, The Sun, ADaspirant, JC Decaux, CdeC, D

SEKOLAH

Kami berkongsi ruang dengan pemain biola, sopranos, pemuzik jazz, pengarah opera masa depan atau komposer soundtracks. Barcelona School of Creativity terletak secara fizikal di Konservatori Superior Muzik Liceu. Sebuah kuil kreatif yang asli dalam sebuah bangunan moden yang dilengkapi dengan kesempurnaan yang terletak di tengah-tengah Raval, bersebelahan dengan mitos Liceo de Barcelona.

Pelajar mempunyai ruang audio dan video penyuntingan mereka, yang ditetapkan untuk fotografi atau penggambaran, perpustakaan, kafeteria ... semua ruang yang diperlukan untuk belajar dan menikmati profesion.escuela

This school offers programs in:
  • Sepanyol

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Arah Art (Arah Kreatif) Program Kreatif Prestasi Tinggi

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Sepanyol Barcelona

Pengiklanan memasuki melalui mata. Imej, jenama atau poster adalah serangan pertama pada pengguna untuk mendapatkan perhatian mereka dan menangkap minat mereka, bahkan sebelum mesej itu sendiri. Dan mereka berada di tangan pengarah seni. [+]

Pengiklanan memasuki melalui mata. Imej, jenama atau poster adalah serangan pertama pada pengguna untuk mendapatkan perhatian mereka dan menangkap minat mereka, bahkan sebelum mesej itu sendiri. Dan mereka berada di tangan pengarah seni.

Bernbach berkata pengiklanan bukan sains tetapi seni. Dan anda akan menjadi pengarah.

HURAIAN PROGRAM

Pengarah seni adalah bertanggungjawab untuk kreativiti sebagai salinannya. Oleh itu, sebagai tambahan kepada pembelajaran kreativiti, anda akan mempelajari estetika, reka bentuk grafik, reka bentuk editorial, ilustrasi, dunia percetakan, fotografi, panggung wayang, fesyen, trend kreatif, teknologi baru ... Dan anda akan membuat buku yang menunjukkan anda telah belajar.... [-]


Program Kreatif Prestasi Tinggi COPYWRITING

Campus Sepenuh masa 500  Pendaftaran Terbuka Sepanyol Barcelona

Mereka mengatakan bahawa tiada siapa yang membaca, bahawa kita hidup tenggelam dalam budaya visual atau imej itu adalah bahasa universal. Walaupun segala-galanya, kata-kata, penulisan kreatif dan penulisan iklan kekal sebagai jiwa pengiklanan dan profesion. Ia adalah kata-kata yang menjual. [+]

Mereka mengatakan bahawa tiada siapa yang membaca, bahawa kita hidup tenggelam dalam budaya visual atau imej itu adalah bahasa universal. Walaupun segala-galanya, kata-kata, penulisan kreatif dan penulisan iklan kekal sebagai jiwa pengiklanan dan profesion. Ia adalah kata-kata yang menjual.

HURAIAN PROGRAM

Anda akan belajar untuk menunjukkan bahawa perkataan bernilai lebih daripada seribu imej, bahawa semuanya, sama sekali, boleh dijual hanya dengan kata-kata. Anda akan belajar untuk menarik perhatian pengguna, untuk menggoda dia, untuk meyakinkannya. Anda akan belajar menguasai teknik, media dan bahasa. Dan anda juga akan membuat buku, buku anda, yang menunjukkan semua yang anda mampu lakukan. Program ini dibangunkan sepanjang tahun akademik: tiga suku, empat jam sehari dari hari Isnin hingga Khamis, walaupun selain bekerja di Sekolah, anda perlu menghabiskan lebih banyak waktu untuk mendapatkan hasil terbaik. Ia adalah latihan anda, buku anda dan masa depan anda yang dipertaruhkan.... [-]


Program Prestasi Tinggi Kreatif KEPEMIMPINAN KREATIF

Campus Sambilan September 2018 Sepanyol Barcelona

Terdapat satu hari apabila anda perlu menyewa kreatif. Atau berunding dengan yuran dengan pelanggan. Atau anda mahu menubuhkan sendiri. Atau buat agensi sendiri. Hari itu berakhir tiba. Anda perlu memimpin pasukan kreatif, mengatur dan mengurus projek, menguruskan sumber kewangan, menyelesaikan isu perundangan dan pentadbiran ... Ini adalah masalah yang tidak berkaitan dengan kreativiti tetapi keadaannya. Dan anda lebih baik bersedia. [+]

Terdapat satu hari apabila anda perlu menyewa kreatif. Atau berunding dengan yuran dengan pelanggan. Atau anda mahu menubuhkan sendiri. Atau buat agensi sendiri. Hari itu berakhir tiba. Anda perlu memimpin pasukan kreatif, menganjurkan dan mengurus projek, menguruskan sumber kewangan, menyelesaikan isu perundangan dan pentadbiran. Mereka adalah masalah yang tidak ada kaitan dengan kreativiti tetapi keadaannya. Dan anda lebih baik bersedia.

HURAIAN PROGRAM

Anda akan belajar untuk memanfaatkan sepenuhnya kreatif di bawah tuduhan anda, faedah maksimum kepada pelanggan yang anda bekerja, manfaat maksimal untuk jabatan anda, studio anda, agensi anda atau kerja anda sebagai orang bebas. Anda akan belajar untuk menguruskan dan menjalankan perniagaan, kerana ini adalah perniagaan.... [-]


Contact
Alamat lokasi
Barcelona School of Creativity
en el Conservatorio Superior de Música del Liceo.
Carrer Nou de la Rambla 88

Barcelona, Catalonia, 08001 ES