Centro de Lenguas Modernas - Universidad de Granada

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

granada

Pusat Bahasa Universiti Moden, Centro de Lenguas Modernas

Yang Universiti Pusat Bahasa Moden, Centro de Lenguas Modernas, terletak di "granadino" daerah tengah dan biasanya daripada "Realejo", terletak di dalam istana lama Santa Cruz (abad ke-16) yang telah dipulihkan khas untuk tujuan pengajaran.

Sejak pemulihan selesai pada tahun 1992, Centro de Lenguas Modernas baru menawarkan bukan sahaja yang kini terkenal Kursus Bahasa Sepanyol untuk Warga asing (Pengajian Hispanik Golf (CEH), Bahasa Sepanyol dan Padang Kebudayaan (CLCE), Intensive Spanish Language Courses (CILE), Intensif Bahasa Sepanyol Bahasa dan Padang Kebudayaan (CILYC), Sepanyol sebagai Kursus Bahasa Asing (CELE) dan Pilihan Kursus Januari (CCE) ) tetapi juga pelbagai Kursus Bahasa Moden (Inggeris, Perancis, Itali, Jerman, Catalan, Bahasa Arab, Jepun, Portugis, Rusia dan Sweden).

Ia adalah gabungan kedua-dua yang menjadikan pusat itu apa-apa usaha asal; di sini pelajar asing boleh berkongsi kehidupan seharian mereka dengan orang-orang pelajar Bahasa Sepanyol, sekali gus merangsang kepentingan bersama dalam pelbagai bahasa dan budaya mereka. Kenalan ini diperkukuhkan melalui perkhidmatan pertukaran bahasa, yang memberi peluang kepada pelajar untuk belajar bahasa Sepanyol mereka di luar bilik darjah, dan dengan lawatan kebudayaan dan aktiviti.

granada

Sebagai tambahan kepada kursus-kursus yang dinyatakan di atas, yang Centro de Lenguas Modernas juga menawarkan kursus-kursus dalam Pengajaran Bahasa Sepanyol, Jerman, Perancis, Inggeris atau Itali sebagai bahasa asing, peperiksaan bagi mereka yang ingin untuk mengesahkan tahap Bahasa Sepanyol (DELE - Diploma dalam Bahasa Sepanyol sebagai bahasa asing - yang dianjurkan oleh Instituto Cervantes). Pengajaran Perniagaan Sepanyol dan lain-lain jenis kursus bahasa untuk tujuan khas, termasuk yang direka khas sempena institusi akademik dan profesional yang berbeza juga disediakan.

Yang Centro de Lenguas Modernas dan juga Universiti de Granada melakukan yang terbaik untuk membantu pelajar yang menyeronokan dan berfaedah yang mungkin: Bursa Service Bahasa, Perkhidmatan Penginapan dan penganjuran aktiviti kebudayaan dan sukan adalah hanya beberapa contoh.

Pada sebelah yang akademik, tenaga pengajar yang berkelayakan tinggi yang khusus dalam pengajaran bahasa, dan merangkumi Universiti profesor Granada dan pensyarah. Pusat ini dilengkapi dengan perpustakaan, alat bantuan pandang dengar up-to-tarikh yang paling baik dalam bilik darjah dan makmal bahasa disediakan untuk multimedia dan aktiviti audio-video. Tambahan pula, pelajar mempunyai akses kepada mel elektronik.

Dengan komitmen kepada pembaikan berterusan sentiasa dalam fikiran, Pusat menjalankan kaji selidik luaran secara berkala, yang menilai tenaga pengajar, kandungan kursus yang berbeza yang ditawarkan dan kualiti pengurusan dan infrastruktur pusat itu.

Penyata CLM Mission

Yang Centro de Lenguas Modernas matlamat utama adalah penyebaran bahasa Sepanyol dan budaya dan integrasi dalam kehidupan bandar masyarakat pelbagai budaya yang melawat Granada terima kasih kepada kepercayaan yang mereka letakkan di institusi kami. Kami bekerja setiap hari untuk meningkatkan kualiti pengajaran dan perkhidmatan yang kami tawarkan.

Dalam bahagian bahasa asing, objetive utama CLM adalah untuk menyediakan kualiti pengajaran berdasarkan pendekatan komunikatif dan alat-alat yang sesuai untuk pelajar-pelajar kita untuk memperoleh keupayaan yang tidak ternilai dalam masyarakat hari ini untuk berkomunikasi dalam bahasa kedua dalam masa yang sesingkat mungkin.

Lokasi

Granada

Alamat
Formación y Gestión de Granada, S.L.
Placeta del Hospicio Viejo s/n 18009 GRANADA (SPAIN)

Granada, Andalusia, Sepanyol