Baca keterangan rasmi

Institut Kuliner Barcelon a direkabentuk supaya anda mempunyai pengalaman unik dan tidak dapat dipertahankan berdasarkan multikulturalisme, kreativiti dan inovasi.

Objektif sekolah adalah mengajar orang untuk membina masa depan mereka sendiri.

Sebuah Institut Direka untuk Mengubah Masakan

Ini adalah idea yang mana tiga guru di Barcelona mula merancang apa yang kini menjadi Culinary Institute of Barcelona , sebuah projek pendidikan untuk melatih para profesional yang akan memimpin dapur dan restoran abad ke-21.

Latihan yang berbeza untuk profesional yang tidak mahu menjadi sama

Kami menyedari bahawa kita hidup dalam dunia yang dicirikan oleh peralihan paradigma yang berterusan, dunia yang menuntut jenis profesional yang baru yang dapat memberikan penyelesaian berharga dan di mana teknologi, kreativiti dan inovasi adalah kunci. Atas sebab ini, kami telah menyesuaikan model pengajaran yang digunakan di Lembah Silikon, Makkah teknologi digital, hingga gastronomi antarabangsa. Ini menjadikan kita berbeza.

Visi

Kita dilahirkan dari perubahan dan kita terus berubah tanpa henti. Perubahan adalah sinonim evolusi. Dan latihan juga harus berfungsi untuk: berkembang dan berkembang.

Selama bertahun-tahun, masyarakat cenderung menjadi obsesif tentang mengatasi pengetahuan yang terlalu banyak. Ia menegaskan frustrasi dalam memberi tekanan kepada golongan muda dalam pelajaran mereka, tanpa memupuk nilai, kemahiran dan sikap mereka. Dan itulah kesalahan besar.

Di pusat latihan tradisional para pelajar tidak dihargai untuk apa yang mereka benar-benar baik, tetapi untuk apa yang mereka harapkan tahu. Kemahiran seperti imaginasi, kreativiti, kefasihan dan kecerdasan adalah dihukum. Mereka tidak termotivasi atau terlatih untuk menjadi inovator, tetapi mereka dilatih dari masa lalu ke masa lalu, tanpa memikirkan masa depan.

Di CIB kita mengajar untuk memperbaiki, mempersoalkan, membayangkan, mencari dan mencari kemungkinan baru menggunakan akal kita, yang tidak benar-benar sangat rasional tetapi benar-benar emosional.

Kami mengajar untuk melakukan perkara lebih daripada mengetahui sesuatu. Kami mengajar untuk mencintai dan bertahan, dan tidak menerima yang ditetapkan. Kerana kita tahu bahawa apa yang ditubuhkan adalah tidak berkesudahan dan sering kali tidak betul.

Kami terobsesi dalam prosedur pengajaran kami supaya anak-anak muda kami dapat mengatasi senario perubahan, lakukan mereka sendiri dan tahu bagaimana untuk menyesuaikan diri dengan keadaan baru dengan keaslian mutlak. Kami cuba mengajar untuk menetapkan, mengejar dan mencapai matlamat, jangan takut membuat kesilapan. Kerana hanya mereka yang bersedia melakukan kesilapan dapat melakukan perkara-perkara yang sangat indah.

Itulah sebabnya kami mencipta CIB. Untuk melakukannya.

Model Latihan

Kami mendasarkan metodologi kami pada 6 paksi yang membolehkan pembentukan pemimpin mampu menghadapi cabaran abad ke-21.

Belajar berdasarkan cabaran

Satu model pendidikan yang:

Ia mendedahkan pelajar kepada masalah sebenar, memihak kepada pembangunan kompetensi kepimpinan transformatif mereka dan menjadikan mereka lebih kompetitif di dunia hari ini.

Menimbulkan motivasi dan rasa pencapaian.

Ia menghubungkan pelajar dengan alam sekitar, supaya nilai ketara dihasilkan.

Ia menawarkan pengalaman mencabar yang membangunkan keusahawanan dan akal manusia.

Ia adalah penyepadu pengalaman, kolaboratif dan pengetahuan.

Fleksibiliti

Itulah sebabnya: kelenturan adalah konsep hidup, paten dalam setiap kemudahan kami. Ruang pengajaran, aktif dan dinamik di mana pelajar adalah pusat. Dan juga:

Bilik kelas kami berubah. Dengan kerusi yang bukan hanya kerusi, tetapi ruang kerja peribadi bergerak yang menyesuaikan diri dengan ciri-ciri setiap pelajar dan setiap kelas.

Semua pelajar kami mempunyai alat dengar PILOT terjemahan yang bijak, yang membolehkan mereka bercakap dan mengikuti kelas dalam bahasa ibunda mereka. Tanpa kabel dan komplikasi.

Terdapat juga masa untuk pelajar dan rakan sekelasnya untuk bekerja di masa lapang mereka.

Guru inspirasi

Kita tahu bahawa, walaupun ia adalah alasan yang diajar, ia dipelajari dari emosi. Sebab itulah setiap guru kita:

Hidup dengan semangat pengalaman pedagogi, dan ia menunjukkan.

Dia berminat dengan pelajar, mencabar, membimbing dan menguatkan perkembangannya.

Ia menonjol sebagai seorang akademik dan pemimpin dalam disiplinnya, ia adalah inovatif dan memanfaatkan teknologi.

Beliau menyertai secara aktif dan secara formal dalam persekitaran profesional, perniagaan, akademik dan sosialnya.

Ia mempunyai hubungan rapat dengan para pelajar, ia adalah contoh yang baik dan ia meninggalkan tanda pada mereka.

Pengalaman yang tidak dapat dielakkan

Pelajar kami menghabiskan sekurang-kurangnya satu tahun dengan kami dan semasa latihan mereka, mereka hidup:

Komuniti pembelajaran global, pelbagai dan pelbagai budaya.

Amalan akademik dan profesional di Kampus dan di luarnya.

Aktiviti pembangunan pelajar yang menyediakan kepelbagaian cabaran dan menggalakkan pembangunan kemahiran.

Latihan 360º

Kami tidak berpuas hati dengan penyedia pengetahuan, semua pelajar kami menerima latihan 360º.

 • Pengetahuan:
  Teknologi, produk dan manipulasinya.
 • Keupayaan:
  Untuk menguruskan perniagaan, orang lain dan diri mereka sendiri.
 • Sikap:
  Kepimpinan, sosial dan profesional.
 • Kemungkinan:
  Untuk pengiktirafan alam sekitar dan diri mereka sendiri.

Kerana apabila empat bulatan ini berkumpul apabila kejayaan berlaku.

Kebolehcapaian dan ketelusan

Semua komunikasi dari CIB, guru dan pelajar, boleh diakses dan tersedia 24 jam sehari sepanjang tahun.

 • Pemesejan segera peribadi, oleh kumpulan dan umum.
 • Arkib video, audio dan dokumen.
 • Video dan audio dalam masa nyata.
 • Ia mudah, ia adalah Tempat Kerja Facebook.
Program diajar dalam:
 • Sepanyol
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Culinary Institute of Barcelona

Mendapat Diploma Chef CIB mendapat lebih banyak daripada ahli masak profesional. Diploma ini menjamin bahawa pelajar dapat berinovasi dan mencipta, iaitu, untuk memperbai ... [+]

Mendapat Diploma Chef CIB mendapat lebih banyak daripada ahli masak profesional. Diploma ini menjamin bahawa pelajar dapat berinovasi dan mencipta, iaitu, untuk memperbaiki apa yang telah wujud dan melakukan perkara-perkara yang belum dilakukan oleh sesiapa. Kursus ini adalah perjalanan melalui seni dan sains gastronomi yang, secara pilihan, boleh diperluaskan dengan modul permulaan awal bagi mereka yang tidak mempunyai pengalaman profesional dalam memasak.

Sebaik sahaja Diploma berjaya disiapkan, pelajar boleh memilih mana-mana enam keistimewaan kuliner yang ada untuk menjadi Chef Khas atau memilih kursus untuk mendapatkan Diploma Pascasiswazah Chef Eksekutif.

Ia adalah program bersama budaya selama 8 bulan dengan pelajar dari seluruh dunia dalam rangka bandar Barcelona, ​​di mana anda tidak hanya akan belajar teknik memasak, tetapi anda akan menjalani pengalaman hidup yang akan melayani anda untuk seluruh hidup anda.... [-]

Sepanyol Barcelona
Januari 2020
Sepanyol,English
Sambilan
11 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil Pascasiswazah

Culinary Institute of Barcelona

Ijazah Sarjana Muda Eksekutif Ijazah Sarjana ini adalah kursus tiga bulan yang direka khusus untuk para koki yang ingin melangkah lebih jauh dalam latihan akademik mereka ... [+]

Pascasiswazah di FDiploma Chef Makanan dan Minuman dan Eksekutif adalah program lengkap yang bertujuan melatih pelajar dalam Arah Eksekutif dalam dapur dan FDiploma Chef Eksekutif dan F

ObjetivesMemperolehi visi dan bahasa businedd dapur dan mengenai bidang perkhidmatan pelanggan.Menggabungkan sikap seorang pemimpin yang mampu merancang, mengurus dan memperkasa pasukan kerja yang kompleks dan pelbagai disiplin.Melatih aspek kewangan pengukuran dan kawalan ekonomi, daripada menyediakan perkhidmatan yang cekap dan pengalaman, untuk memaksimumkan keuntungan dan selaras dengan nilai dan objektif syarikat.Memperoleh pengetahuan mengenai pengurusan proses, perancangan, organisasi, kawalan dan penyeliaan proses yang menentukan penjanaan pengalaman dan sumbangan keuntungan dalam sebarang jenis perkhidmatan atau pemulihan dan perniagaan perhotelan.... [-]
Sepanyol Barcelona
Sept. 2020
Sepanyol
Sambilan
3 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Dalam program pasca siswazah ini, anda akan memperoleh pengetahuan penting yang diperlukan untuk membangunkan pelan perniagaan untuk meningkatkan peluang kejayaan inisiat ... [+]

Dalam usaha untuk membangunkan syarikat katering, ia harus bertindak balas terhadap persekitaran luaran dengan cara yang berkesan tanpa kehilangan sumber yang tersedia, kemampuannya sendiri dan kekuatannya. Atas sebab itu, tanpa mengira saiz perniagaan, adalah penting untuk mempunyai alat analisis dan alat perancangan yang memberi kita pendekatan strategik yang diperlukan untuk menentukan keadaan perniagaan dan persekitarannya. Hanya dengan cara ini ia dapat memilih dan melaksanakan strategi yang paling sesuai dan berdaya saing untuk pertumbuhannya.

Dalam program pasca siswazah ini, anda akan memperoleh pengetahuan penting yang diperlukan untuk membangunkan pelan perniagaan untuk meningkatkan peluang kejayaan inisiatif perniagaan baru atau, dalam hal perniagaan sedia ada, pendekatan baru. Dalam kedua-dua kes, pelaksanaan pelan perniagaan mesti menggunakan kaedah yang memudahkan pengurusan projek dalam persekitaran yang terkawal untuk mengelakkan kejutan dan peristiwa yang tidak dijangka.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
15 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Jamuan, acara katering atau makan malam kumpulan adalah acara yang unik. Orang tidak menyediakan persembahan makanan seperti di restoran konvensional: tidak ada entri yan ... [+]

Jamuan, acara katering atau makan malam kumpulan adalah acara yang unik. Orang tidak menyediakan persembahan makanan seperti di restoran konvensional: tidak ada entri yang sama atau protokol yang sama untuk perkhidmatan.

Masakan untuk jamuan mempunyai keistimewaan tersendiri yang melampaui masakan di restoran. Apabila menyediakan makanan untuk kolektif, terdapat peraturan dan keperluan dan logistik dan pelaksanaan yang berbeza dari katering konvensional. Sama ada kos atau margin tidak mempunyai persamaan dengan restoran tradisional. Seorang chef perlu mengamalkan minda yang berbeza - sama seperti maitre - dan penganjur acara berjalan, sama seperti pengurus makanan dan minuman di sebuah hotel.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
3 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Dianggap sebagai makanan para dewa, coklat tidak pernah meninggalkan orang yang tidak disenangi. Ia menimbulkan nafsu, dan sentiasa ada ruang untuknya. Lebih dari sekadar ... [+]

Dianggap sebagai makanan para dewa, coklat tidak pernah meninggalkan orang yang tidak disenangi. Ia menimbulkan nafsu, dan sentiasa ada ruang untuknya. Lebih dari sekadar coklat, koko adalah kisah hidup tamadun dan perkembangan banyak budaya. Atas sebab ini, di CIB kami ingin anda menemui minat untuk emas coklat dapur dan pengeluaran gula-gula.

Kursus ini direka untuk koki dan tukang masak profesional yang ingin memperdalam pengetahuan mereka dan memperoleh wawasan yang luas tentang kemungkinan ramuan yang dicari ini, dari asal-usulnya kepada pelopor kuliner dan transformasi yang ditawarkan oleh koko, memberikan pelajar pengetahuan baru dan teknik baru untuk dilaksanakan di dapur mereka.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
3 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Keramik, patung, kaca .... terdapat banyak disiplin artistik di mana api memainkan peranan penting. Masakan adalah satu lagi. ... [+]

Keramik, patung, kaca .... terdapat banyak disiplin artistik di mana api memainkan peranan penting. Masakan adalah satu lagi. Kedua-dua secara langsung dan tidak langsung, dan sejak zaman purba, api telah digunakan di dapur: ia adalah ramuan utama dan pada masa yang sama adalah yang paling sukar, yang kadang-kadang tidak diberi kepentingan atau perhatian yang sewajarnya. Ia bukan kerana tidak ada kaitan bahawa dapur berada di tengah-tengah mana-mana dapur.

Api pemotongan api, haba barbeku terbuka, tindakan memasak BBQ oven, dapur terbuka dan seni merokok adalah teknik dan kaedah yang berbeza untuk mengendalikan api yang memerlukan pembelajaran yang indah. Walau bagaimanapun, memasak vakum dan suhu rendah juga membuka pelbagai kemungkinan untuk dapur kami. Api dari ketuhar pembakaran kayu atau ketuhar wap, kuasa dapur atau bahkan ketuhar gelombang mikro. Ia bukan hanya bagaimana kebakaran digunakan, tetapi juga suhu yang berbeza digunakan yang menawarkan kami pelbagai kepekaan kuliner.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
3 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Masakan telah berkembang lebih dalam 25 tahun terakhir daripada 250 tahun yang lalu. Masakan adalah sains, fizik, dan kimia. Akibatnya, dalam kursus ini, anda akan mempun ... [+]

Masakan telah berkembang lebih dalam 25 tahun terakhir daripada 250 tahun yang lalu. Masakan adalah sains, fizik, dan kimia. Akibatnya, dalam kursus ini, anda akan mempunyai saintis, ahli fizik, dan ahli kimia di sebelah anda, serta para chef yang hebat di dunia.

Mereka akan membawa pengetahuan mereka kepada masakan dan menyampaikannya kepada pelajar dengan matlamat sistematisasi proses, reka bentuk konseptualisasi, menyiasat tingkah laku gas dalam pengkarbonan dan menemui tindak balas emulsi melalui sos menggunakan alat dan jentera yang canggih.

Kursus ini jauh melebihi masakan avant garde. Kursus ini melampaui paradigma lama untuk memecahkan peraturan dan membawa kita ke masa lapang masa depan, meletakkan sains di perkhidmatan sektor katering.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
3 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Masakan yang sihat ada dalam gaya. Sekarang lebih daripada biasa. Tetapi selain menjadi sihat, orang sekarang mahu masakan mereka menjadi gastronomi. ... [+]

Masakan yang sihat ada dalam gaya. Sekarang lebih daripada biasa. Tetapi selain menjadi sihat, orang sekarang mahu masakan mereka menjadi gastronomi. Chef menjadi koki eko, chef hijau, chef yang berusaha mengubah dunia berdasarkan produk yang sihat, kelestarian, dan alam sekitar ...

Pemakanan dan diet penuh stigma dalam masyarakat yang mencari trend, jenama, nama, konsep, diet cepat dan, di atas semua, banyak keajaiban. Dalam ijazah sarjana muda ini, kami ingin membuka dimensi baru dalam masakan sihat sebagai tumpuan paradigma makanan dan pemikiran kuliner dan gastronomi. Kami mahu merobohkan halangan konseptual diet dan mendapati diri kita integrasi antara pemakanan sihat, gaya hidup dan produk dan bagaimana memasak mereka.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
3 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Belajar tentang dan mengawal perniagaan kami secara mendalam memberi kita ketenangan fikiran dan visi yang diperlukan apabila mencadangkan perubahan, mengambil risiko bar ... [+]

Belajar tentang dan mengawal perniagaan kami secara mendalam memberi kita ketenangan fikiran dan visi yang diperlukan apabila mencadangkan perubahan, mengambil risiko baru dan memilih format baru yang memenuhi keperluan pasaran. Keupayaan untuk menjangka perubahan adalah sangat penting. Untuk tujuan ini, kita mesti kenal dengan sumber-sumber di mana kita boleh mengoptimumkannya tanpa kejutan.

Matlamat program pasca siswazah dalam Pengurusan Restoran Eksekutif adalah:

Untuk mengajar pelajar bagaimana untuk mendapatkan yang terbaik dari pertubuhan dan kakitangannya.Untuk mengetahui secara mendalam dan memimpin pasukan kerja.Untuk memberi pelajar wawasan ekonomi yang luas mengenai perniagaan, untuk mengeksploitasi dan memaksimumkan prestasinya.20% kursus ini bertujuan memberi pelajar kemahiran yang diperlukan dalam teknik perundingan, komunikasi yang sengit, pengurusan oleh nilai-nilai dan pengurusan krisis, dengan penekanan khas dan menangani ketiga-tiga senario model perniagaan masa depan yang paling munasabah, termasuk tiga pengalaman selama 6 jam lawatan.... [-]
Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
15 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute of Barcelona

Modul pertama Sarjana Masters dalam Pengurusan Perniagaan Restoran - MRBM. ... [+]

Modul pertama Sarjana Masters dalam Pengurusan Perniagaan Restoran - MRBM

Menguruskan restoran dengan jayanya adalah satu cabaran kerana kerumitannya. Pengurusan kejayaan restoran melibatkan lebih daripada menawarkan menu seimbang yang direka untuk menjana pendapatan. Beberapa faktor memainkan peranan dalam pengurusan sebuah restoran: keupayaan untuk membentuk hubungan dengan pelanggan, prospek untuk perniagaan dalam media digital, keupayaan untuk bertindak balas dengan berkesan terhadap permintaan, membentuk hubungan berdasarkan kepercayaan dan dapat menangani pembekal adalah faktor yang memainkan peranan dalam pengurusan sebuah restoran.

Kawalan ke atas faktor-faktor ini adalah penting untuk dapat dilaksanakan dengan cara yang selamat dan koheren yang telah dibincangkan dan dirancang untuk perniagaan kami. Ini adalah sektor dalam keadaan perubahan berterusan, di mana persaingan sengit dan di mana seseorang mesti bertindak balas terhadap jangkaan pelanggan. Akibatnya, kebaharuan dan trend mestilah alat yang membantu kami meningkatkan dan menguruskan perniagaan kami di jalan menuju kejayaan.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
15 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil Siswazah

Culinary Institute of Barcelona

Menguruskan restoran dengan jayanya adalah satu cabaran kerana kerumitannya. Pengurusan kejayaan restoran melibatkan lebih daripada menawarkan menu seimbang yang direka u ... [+]

Menguruskan restoran dengan jayanya adalah satu cabaran kerana kerumitannya. Pengurusan kejayaan restoran melibatkan lebih daripada menawarkan menu seimbang yang direka untuk menjana pendapatan. Beberapa faktor memainkan peranan dalam pengurusan sebuah restoran: keupayaan untuk membentuk hubungan dengan pelanggan, prospek untuk perniagaan dalam media digital, keupayaan untuk bertindak balas dengan berkesan terhadap permintaan, membentuk hubungan berdasarkan kepercayaan dan dapat menangani pembekal adalah faktor yang memainkan peranan dalam pengurusan sebuah restoran.

Kawalan ke atas faktor-faktor ini adalah penting untuk dapat dilaksanakan dengan cara yang selamat dan koheren yang telah dibincangkan dan dirancang untuk perniagaan kami. Ini adalah sektor dalam keadaan perubahan berterusan, di mana persaingan sengit dan di mana seseorang mesti bertindak balas terhadap jangkaan pelanggan. Akibatnya, kebaharuan dan trend mestilah alat yang membantu kami meningkatkan dan menguruskan perniagaan kami di jalan menuju kejayaan.... [-]

Sepanyol Barcelona
Permintaan Maklumat
Sepanyol,English
Sambilan
11 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu