ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi

ELISAVA menggalakkan pengetahuan, penyelidikan, pembangunan, dan inovasi dalam semua bidang yang berputar di sekitar reka bentuk, kejuruteraan, dan komunikasi. Ini dicapai melalui latihan akademik yang mempersiapkan para pelajar untuk memenuhi cabaran profesional di peringkat antarabangsa, mempromosikan hubungan masyarakat kita dengan sektor perniagaan, serta dengan institusi dan masyarakat sekarang ini. Dengan cara ini, Sekolah memastikan daya maju pelajar untuk mengubah diri dan berkembang dalam persekitaran yang global dan berubah.

135482_IMG_0919.jpgELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" alt="135482_IMG_0919.jpg" />

Visi

ELISAVA mahu menjadi pusat universiti dengan status model antarabangsa, menyumbang kepada transformasi persekitaran manusia dan penciptaan realiti baru; menggabungkan pembangunan reka bentuk, kejuruteraan, dan komunikasi dengan kreativiti dan kualiti.

135483_DSC03668.jpgELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" alt="135483_DSC03668.jpg" />

Nilai

Di ELISAVA , peluang pendidikan dan penyelidikan yang kami sediakan adalah inovatif, fleksibel, kreatif, pelbagai disiplin, dan sangat tertumpu kepada sektor profesional. Dengan matlamat ini, Sekolah bekerjasama secara meluas dengan firma, institusi, dan universiti tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa.

Garis panduan metodologi telah dilaksanakan sebagai model peranan dalam sekolah reka bentuk yang lain.

Sekolah ini menjadi pemangkin bagi latihan dan penyelidikan silang, fleksibel dan kreatif, dituangkan ke dalam dunia profesional dan dengan kerjasama yang erat dengan syarikat dan universiti antarabangsa.

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering adalah pusat universiti yang ditubuhkan pada tahun 1961 dan merupakan sekolah reka bentuk tertua di Sepanyol. ELISAVA adalah antara 100 reka bentuk dan seni bina terbaik di Eropah mengikut majalah Domus.

135481_elisava_workshop_2.jpegELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" alt="135481_elisava_workshop_2.jpeg" />

ELISAVA dilampirkan ke Pompeu Fabra University (UPF) dan mempunyai 2,000 pelajar dari seluruh ELISAVA yang mengambil pengajian rasmi Ijazah dalam Rekabentuk dan Ijazah Kejuruteraan dalam Reka Bentuk Perindustrian dan pelbagai program Sarjana dan Pascasarjana yang dikaitkan dengan yang berbeza bidang: Reka Bentuk dan Komunikasi Grafik, Reka Bentuk Produk, Reka Bentuk Ruang, dan Seni Bina, dan Reka Bentuk dan Pengurusan Reka Bentuk.

ELISAVA adalah platform bagi pertukaran pengetahuan dan pengalaman yang menggalakkan kajian yang menggabungkan proses kreatif dengan pembangunan projek teknikal untuk melatih profesional yang kompeten. Metodologi ELISAVA didasarkan pada pendidikan lanjutan yang ditawarkan oleh lebih daripada 700 profesional yang berkelayakan tinggi. Sekolah ini terletak di tengah-tengah Barcelona dan mempunyai 11.000 m2 kemudahan moden.

Metodologi ELISAVA diarahkan ke dunia profesional, dan ia menawarkan kerjasama dengan syarikat, institusi, dan universiti dari seluruh dunia. Ia mempunyai falsafah yang sejak 1961 telah menyumbang kepada latihan usahawan profesional dalam bidang rekabentuk dan kejuruteraan.

Lokasi

Barcelona

Alamat
La Rambla, 30-32

08002 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: